Sigara tiryakisi bir anne

Tohru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mart 2022
678
938
18
Kızlar annem uzun yıllardır sigara kullanıyor.son 1 yıldır çok öksürüyor bu nedenle ısrar kıyamet randevu aldım bir bakılsın diye.daha önce kbb bakmıştı boğazında iltihap vardı.şimdi bu sigara içme durumunu çok abarttı 1 paket içiyor en az.internette nikotin sakızı ve bandı gördüm bu ürünleri alsam bir faydası olur mu?daha önce bunları kullanan var mı?benim korkum yan etki falan yapar diye.içmeyin şu illeti anneler valla kötü birşey çıkar diye düşünmekten kafayı sıyırdım artık.

Maalesef sizin kendi uğraşınızla, gidip nikotin bandı vb almanızla düzelecek bir durum değil. Annenizin kendisinin istemesi lazım, çünkü sigara kurtulması zor bir bağımlılık. Bir de kbb den ziyade göğüs hastalıklarına götürmeniz lazım. Koah olması çok yüksek ihtimal. En azından ciğerlerini açacak ilaç verilir. Siz annenizi bağımlılığından kurtulması için doktora gitmesi için motive edin, bence en önemli adım bu olacak şu durumda.

İstemedigi sürece sigarayı birakma ile ilgili birşey yararlı olmaz maalesef.Sigara birakma hattini arayip doktor esliginde birakma yöntemleri daha basarili olacaktir.

İşiniz çok zor bende eski bir bagimli olarak kendi irademle birakmistim.Yani kendisinin istemesi gerek

Nikotin bandı kullanırken sigara içmek çok tehlikeli. Benim arkadaşım mhrsden randevu alıp bant kullanmaya başlamıştı, kontrol icin arayan doktora arasıra bant ondayken sigara içtiğini söylemişti,doktor kesin bir dille bunu asla yapmamasını söyledi. Yani anneniz gönüllü olmadan bu işe girişir ve arasıra bir iki içerse sonuçları daha kötü olabilir
malesef benim hem annem hem babam sigara içiyor. Hem de çok seve seve,zevk ala ala içiyorlar. Bırakmayı da düşünmüyorlar ben de hem sinen kokudan hem onların sağlığı bozulduğu için rahatsızım ama atmış yaşında kocaman insanlar. İnsanlara hayatı yaşayış biçimleri hakkinda laf söylemeyi uygun bulmadığım için göz devirip cıkcıklayıp pasif agresif takiliyorum

Annenizin kendisinin istemesi lazım kafada bitiyor bu iş benim annem 50 yaşında yani bundan 5 sene önce kalpten bypass ameliyatı oldu günde bir paket sigara içerdi doktor cigerlerindede sorun var asla içmeyeceksin dedi ama annem daha ameliyattan çıkar çıkmaz içmeye başladı neler dedik neler yaptık bırakmadı aksine arttırdı simdi bir buçuk pakete yakın içiyor kayinvalidem ise kanser atlattı hasta olduğunu ogrendigi gün bıraktı değil içmek içilen ortamda bile durmuyor yani olay kişide bitiyor kişinin istemesi azmetmesi lazım bantla ilaçla olacak şey değil bu arada kardeşim sigara bırakma merkezine gidip ilaçla bi süre bıraktı sonra tekrar başladı yani oda irade sağlayamadı

Allen Carr videosu ile eşim 5 aydır içmiyor bende bıraktıktan sonra izledim 6aydr içmiyorum kesinlikle etkili bir video

Şimdi oradanda randevu aldım zaten ikisine bir gidecek baya zor ikna ettim baya inatçı bir insankoah olduğunu pek sanmıyorum çok hareketli nefesi falan hiç kesilmiyor ama gidip baktırmak istiyorum bıktım yani sürekli sigara öksürüğü derler ya gıcık şeklinde ondan oluyor bazen

Anneniz için üzüldüm geçmiş olsun.yani insan neden sağlığını tehlikeye atar ve sevdiklerini üzer hiç anlamıyorum.benim hiç umudum yoktu bazen bırakcam falan diyordu ama icraat göremiyordum en son evine gittiğimde nikotin bandı gördüm sanırım denemiş kendi kendine birşeyler.şimdi yanıma gelecek 1 ay dedim belki birlikte olursak bırakır

Ben hiç karışmıyordum ama bıktım sürekli öksürüyor yani ama nefesi falan iyi normalde baya hareketli bir insan hiç sorunu olmuyor normalde sadece arada şu gıcık öksürük denen illet geliyor o zaman cidden endişeleniyorum.bende sigarayla birlikte kullanılmayacağını okumuştum zaten zorlamak değilde teşvik amaçlı birşeyler yapmak istiyorum.arada bırakıcam falan diyordu icraat yoktu sonra en son evine gidince nikotin bandı gördüm dedim heralde kendi birşeyler denemiş.şimdi 1 ay kalıcak yanımda belki birlikte denersek etkili olur dedim.çokta inatçı doktora bile zor ikna ettim ama bıkmıştım artık gece bile bazen öksürüyordu.kendine bakan anne babalara çok özeniyorum mesela arkadaşımın annesi kadın kendini hiç ihmal etmiyor valla büyük şans keşke benimkide öyle olsa kafam rahat etse.

Öncelikle bırakmayı kendinin istemesi şart ve de nikotin bandı kullanımı konusunda eğitim almış birinin bilgilendirmesi gerek diye biliyorum.

Kendi istemedikten sonra ne yapsanız boş.
Bunu da baskılayarak değil teşvik ve bazı şekillerde hayatını etkilediğini gözüne sokmadan, kendi anlaması adına küçük detaylarla yapabilirsiniz ancak.

Babam 30 senelik falan içiciydi. Bu sebepten bazı hastalıklı dönemler geçirdi. O ona ders olmuş olacak ki devletin bunun için açılmış bölümlerine başvurdu. Ve sonunda bıraktı. Ama kendi istemeli. Kendi çabalamalı. Yoksa olmaz.

Bende abartisiz günde bir paket bitiriyordum :) daha bu genc yasimda akcigerimin sag tarafi büyük bir leke belirledi 8 aydan beri agriyordu baska sebeple ameliyat olacagim icin sirf sigara ictigim icin ordan ögrendik o sebeple güc bela anca sigarayi birakmak gibi niyetim yoktu 1 ay‘da erkek arkadasim sagolsun az kafami sisirmedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…