sigara kulana ve burun estetigi olanlar

seyrab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
102
0
Arkadasla cok baslik actim farkindayom ama tam olarak bilgi edinmek istiyorum k bakmayin:) sadece bilgi edinmek istiyorum hem sigara kulanip hemde estetik olanlar bana bilgi verebilirmi nasil bi zarar verdigi ve burnunda bi sorun olusuyormu

sanırım iyileşme sürecini geciktiriyor. genelde öncesinde ve sonrasında bırakılması tavsiye ediliyor. ama bırakmadan estetik olan tanıdıklarım oldu olumsuz etkisini görmediler.

Tesekur ederim bilgin icin yani aslinda ii birsey degil gerci ben cok azaltim gunde 1 tane yada 2 tane oyle zor birakirim diye birsey yokta tek sormak istedim :)

Eskiden bizim liseden arkadaşım olmuştu. Bildiğim kadarıyla süreci en az 15 gün kadar geciktiriyor cnm. Özellikle ameliyat öncesi ve sonrası kullanmazsan, düzelme tamamlandığında tekrar içmeye başlarsan sorun olmaz diye tahmin ediyorum.

kesin bırakman gerekir diyenler var inanma.tabiki sigara iyi birşey değil ama ameliyat sonrası yaşananlara birde sigara stresi ekleniyor.ameliyat süresini etkiliyor diye bir söylenti var ama çevremde içenlerin hiçbir sonucu kötü olmadı ameliyata girmeden öncede, çıkınca hemen içende oldu.burun iyileşme süresi kişiden kişiye değişir sigara içenler bundan dolayıda yanılıyor olabilir.tek korkunuz anestezi olsun zaten ameliyat öncesi doktor gelip sizi görüyor sigaradan dolayı nefes sorunu yaşarsanızda ameliyat sırasında verilen ilaçlarla hastanın rahatlaması sağllanıyor.korkulacak birşey yok sigara içenler çok rahat ameliyat olabilir.

kesin bırakman gerekir diyenler var inanma.tabiki sigara iyi birşey değil ama ameliyat sonrası yaşananlara birde sigara stresi ekleniyor.ameliyat süresini etkiliyor diye bir söylenti var ama çevremde içenlerin hiçbir sonucu kötü olmadı ameliyata girmeden öncede, çıkınca hemen içende oldu.burun iyileşme süresi kişiden kişiye değişir sigara içenler bundan dolayıda yanılıyor olabilir.tek korkunuz anestezi olsun zaten ameliyat öncesi doktor gelip sizi görüyor sigaradan dolayı nefes sorunu yaşarsanızda ameliyat sırasında verilen ilaçlarla hastanın rahatlaması sağllanıyor.korkulacak birşey yok sigara içenler çok rahat ameliyat olabilir.

tek korkunuz anestezi olsun ne demek yaaaa :)))))))))) şimdi çok rahatladım
anestezi var enfeksiyon var enboli var entube var tekrar ameliyat gerekmesi var var da var :)

Tesekur ederim bilgin icin yani aslinda ii birsey degil gerci ben cok azaltim gunde 1 tane yada 2 tane oyle zor birakirim diye birsey yokta tek sormak istedim :)

bende senin durumundayım canım azltmaya çalışıyorum günde bir iki süpermiş senin :)

tek korkunuz anestezi olsun ne demek yaaaa :)))))))))) şimdi çok rahatladım
anestezi var enfeksiyon var enboli var entube var tekrar ameliyat gerekmesi var var da var :)

.:)) ben bu olumsuzlukları bilerek yasayarak karar verdim.merak etme artık herşey daha iyi ilaçlar cihazlar..vs.böyle şeyleri çok düşünmemek lazım ben sakinleştirici bile almadan girdim ameliyata ama okadar rahat ve huzurlu uyudum ve uyandım.bilinç altı çok önemli boşalt gir ameliyata zaten herşey yolunda gidiyor,önemli bir rahatsızlığın falan yoksa hiç düşünmemek lazım hemen ameliyat olmalı insan.

Arkadasla cok baslik actim farkindayom ama tam olarak bilgi edinmek istiyorum k bakmayin:) sadece bilgi edinmek istiyorum hem sigara kulanip hemde estetik olanlar bana bilgi verebilirmi nasil bi zarar verdigi ve burnunda bi sorun olusuyormu

Ben gunde yarim paket falan iciyordum. Ameliyattan 1-2 gum once biraktim. Ameliyattan hemen sonra canin istemiyor zaten. Kokusunu cekemiyor insan. 3 ay da ara ara ictim. Bahane olur birakmam icin dedim ama basaramadim. Ameliyat olali 1,5 yil oldu. Bu arada hemen ameliyat sonrasi icmek iyilesmeyi geciktiriyor demisti doktorum. Ama gunde 1-2 taneden cok bisey olacagini sanmiyorum.

kızlar bu gün ameliyatımın dördüncü günü. düne kadar hiç sigara canım istemedi. ama bu gün acılarım azaldı sanırım zor dayanıyorum.ameliyat olupta içen varmı?

kızlar bu gün ameliyatımın dördüncü günü. düne kadar hiç sigara canım istemedi. ama bu gün acılarım azaldı sanırım zor dayanıyorum.ameliyat olupta içen varmı?

alçım çıkıp nefes almaya başlayıncaya kadar bir tane içmeyi denemiştim ama burnumun içi dolu gibi geldiği ve hiç nefes alamadığım için tam içimemiştim bile,tadı da cok garip gelmişti her ne kadar tam olarak tat alamıyor olsam da.alçım çıktıktan iki gün sonra nefes almaya başladım,bu da ameliyatımdan on gün sonraydı,tekrar içmeye başladım,herhangi bir sorunda olmadı,dikişlerim kendi kendine erimeye devam etti rahat bir şekilde.

Hiiiç bişey olmuyo yani en azından bana olmamıştı. Birkaç tane içebilirsin ama fazla abartma kanı sulandırdığından kanaman olabilir.

Hiiiç bişey olmuyo yani en azından bana olmamıştı. Birkaç tane içebilirsin ama fazla abartma kanı sulandırdığından kanaman olabilir.

teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için . bu gün 8. günümdeyim hiç içmedim. belki bırakırım bahaneyle diyorum :)) inşallah. galiba dediğiniz gibi burun tıkanıklığından ne tat ne koku hiçbirşey anlamıyorum. yemek yemekten bile zevk almaz oldum:) okadar iştahlıyken..

genelde tavsiye edilmiyor. burnunun iyilesme sürecini yavaslatiyor.

slm tamponlarım varken 3 gün boyunca zaten o baskıdan dolayı içmedim.ama doktorum tamponları alır almaz ben artık bir kahve ve sigarayı hakettim dedim içebiliyorsan iç dedi :) öyle bir içtim ki :)

Tekrar selam kizlar bende ameliyat oldum hata doktor bana sabah 8de gel dedi gittim ama biraz aksilik oldu benide stres basti ameliyatan once bitane ictim wallah hata bana sakin icmeye veya yemek yeme dediletr ama.balkonda herkez sigara veya yemek.yiyordu ister istemez canim istedi ictim bitane:)) zaten ciktigimda aklima bile gelmedi hic icmedimde taki 2ci alcim takilana kadar zaten 2 ci alcida takildiginda fazla icemedim bi arkadasin dedigi gibi ne kokusu var ne tat yemektede yok suan hersey cikmis durumda arada bi iciyorum malesef ama gundu 2 veya 3 ve birsey dahasormak istiyorum 21 gun felan oldu ve haylen burun ucum kas aram sis normaldir demi lutfen normal diyin

Tekrar selam kizlar bende ameliyat oldum hata doktor bana sabah 8de gel dedi gittim ama biraz aksilik oldu benide stres basti ameliyatan once bitane ictim wallah hata bana sakin icmeye veya yemek yeme dediletr ama.balkonda herkez sigara veya yemek.yiyordu ister istemez canim istedi ictim bitane:)) zaten ciktigimda aklima bile gelmedi hic icmedimde taki 2ci alcim takilana kadar zaten 2 ci alcida takildiginda fazla icemedim bi arkadasin dedigi gibi ne kokusu var ne tat yemektede yok suan hersey cikmis durumda arada bi iciyorum malesef ama gundu 2 veya 3 ve birsey dahasormak istiyorum 21 gun felan oldu ve haylen burun ucum kas aram sis normaldir demi lutfen normal diyin[/QUOT

benim tam 2 ay oldu hala burun ucum şiş ve doktor çok normal dedi herkesin şişliği farklı zamanlarda geçiyor bence boşuna korkma benimde 15. günde çok korkmuştum kocaman diye şimdi yarısı gitti nerdeyse. burun yavaş yavaş şeklini alıyo ve yüze oturuyo 2. ayla 21. gün fotolarıma baktığımda inanılmaz fark var görenlerde öyle diyo zaten. nefes sorunumda 1,5 ay devam etti ama şimdi eskisi gibi çok şükür

.:)) ben bu olumsuzlukları bilerek yasayarak karar verdim.merak etme artık herşey daha iyi ilaçlar cihazlar..vs.böyle şeyleri çok düşünmemek lazım ben sakinleştirici bile almadan girdim ameliyata ama okadar rahat ve huzurlu uyudum ve uyandım.bilinç altı çok önemli boşalt gir ameliyata zaten herşey yolunda gidiyor,önemli bir rahatsızlığın falan yoksa hiç düşünmemek lazım hemen ameliyat olmalı insan.
valla maalesef girerkendeameliyat sonrasıda hala içiyorum bugün 5 günüm vicdanım sızlıyor içim acıyor ama ben bir tiryakiyim perşembe alçım cıkıcak sigaradan dolayı umarım hiçbir sorun yasamam bu konuda asla irademe sahip olamıyorum

valla maalesef girerkendeameliyat sonrasıda hala içiyorum bugün 5 günüm vicdanım sızlıyor içim acıyor ama ben bir tiryakiyim perşembe alçım cıkıcak sigaradan dolayı umarım hiçbir sorun yasamam bu konuda asla irademe sahip olamıyorum
Geçmiş olsun canım ameliyat öncesi sigara yı ne kadar içiyordun ???

bnde 10 gündür içmiyordum ki bugun bitane içtim hoş cokta zevk almadım ama dayanamadım genede,sanırım böyle tek tük içmyle bişey olmaz herhlde yaaaaa amaan :)

X