• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara içmekten kendimi kurtaramıyorum.

KaradenizliBayan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2017
113
151
103
33
Hayırlı akşamlar dilerim... Son 9 aydır kendimi sigaraya alıştırmış bulunmaktayım...:KK43::KK43:Sigaraya başlama hikayem hayatımdaki stress, sıkıntı... Tam bırakacağım bu son sigara diyorum ama gene en başa dönüyorum... Bir paketi 3 günde bitiyorum. Bana sıkıntıdan başka bir faydası yok. Her sigarayı yaktığımda hep negatif enerji alıyorum... Uzman desteği ile bundan kurtulmam mümkün mü? Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktı? Bir nebze de olsa içimi ferahlatabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim...❤️

Hayırlı akşamlar dilerim... Son 9 aydır kendimi sigaraya alıştırmış bulunmaktayım...:KK43::KK43:Sigaraya başlama hikayem hayatımdaki stress, sıkıntı... Tam bırakacağım bu son sigara diyorum ama gene en başa dönüyorum... Bir paketi 3 günde bitiyorum. Bana sıkıntıdan başka bir faydası yok. Her sigarayı yaktığımda hep negatif enerji alıyorum... Uzman desteği ile bundan kurtulmam mümkün mü? Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktı? Bir nebze de olsa içimi ferahlatabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim...❤️
Ben sigarayla beraber yapmaktan hoşlandığım şeyleri bırakarak başladım,mesela çay kahve içmek, müzik dinlemek gibi yanında sigarayı sevdiğim şeyleri bıraktım..sonra sigarasız da bunlardan keyif aldığımı gördüm

Ben lise yıllarında başladım sigaraya yaklaşık 12-13 sene içtim. Günde 2 paket içiyordum. Sigarayı o kadar çok seviyordum ki benim bırakacağıma çevremdeki hiçkimse inanmazdı. Bebek istediğim için bıraktım hamile kalmadan önce 1,5 seneden fazla oldu. Uzman yardımı ve ilaç desteğiyle bıraktım. Yani ilaç sayesinde azalttım ve bir gün belirleyip kestim sigarayı. İlk bir hafta çok ağladım ama sonrası kolaydı. Ben bıraktıysam sizde bırakırsınız.

Bir aydır içmiyorum. Günde bir paket içiyordum. Nikotin sakızı aldım. İlk üç gün günde yarım sakız çiğnedim. Sonrasında sakızı da bıraktım. Sakızı hala yanımda gezdiriyorum güven veriyor sanki. Kalabalık arkadaş ortamında canım çok çekerse sakız çiğnerim diye düşünüyorum. Ama öncelikle bırakma kararımı devreye sokmam çoook zaman aldı. Kesin karar verince gerisi kolay oluyor. Sigarasızlık muh-te-şemmmmm

ben sosyal içiciydim açıkçası. arkadaşlarım içiyorsa arka arkaya onlarla 9-10 dal içtiğim oluyordu ama sadece o ortamlarda.
bir de aşırı üzgün olduğum zamanlar içiyordum.
şimdi hamile olduğum için hem ortamına girmiyorum hem de istesem de içmiyorum.
bağımlılık durumu hiç oluşmadı bende. buna tam bir önerim yok maalesef ama bakış açısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. bağımlı görmezsen kendini, bağımlı değilsin. yıllardır bağımlı olduğunu düşünen bir arkadaşımda bu bakış açısını benimseyerek benim gibi oldu. ayda yılda bir içiyor artık.

Ben daha üç gün oldu bırakalı ama kararlıyım umarım hiç başlamam bir daha hayatımızda ki en anlamsız en saçma şeydir hiç bir faydası hiç bir güzelliği olmayan bir okadar da zararlı bişey için yıllarca ısrar etmişiz

Ben 7 ay oluyor sigara icmeyi birakali. Sebebim ise akcigerlerimde sol tarafi büyük beyaz leke olmasiydi. 2 yildir agriyordu basta anlam verememistim, sigarayi birakmadan önce 1 yildir agrim vardi ama son 7-8 ayda sürekli siddetli agrim olustu ara ara atak gibi gidip geliyordu yatamiyordum. Dr‘a ciktim sigarayi birakman lazim yoksa kansere cevirecek dedi. Ona bakarsan ben senden daha zor günleri yasadim istemesem birakmayabilirim sigarayi :) sigarayi zor biraktim. 2 ay zorlandim bir bin türlü yollari denedim önce sigarayi azaltarak birakmayi denedim ise yaramadi. Sonra baska cözüm buldum kendi kendime dedim ki bi hafta boyunca serbestsin brook ama su su tarih su saatten sonra icemezsin simdi keyfine bak falan diye kendi kendime kodladim. O tarih ve saatten sonra bi daha hic icmedim. Bence sende birakirsin ben 8 sene kullandim yas 28. annem bile 27 yil sonra birakti sigarayi.

Bir aydır içmiyorum. Günde bir paket içiyordum. Nikotin sakızı aldım. İlk üç gün günde yarım sakız çiğnedim. Sonrasında sakızı da bıraktım. Sakızı hala yanımda gezdiriyorum güven veriyor sanki. Kalabalık arkadaş ortamında canım çok çekerse sakız çiğnerim diye düşünüyorum. Ama öncelikle bırakma kararımı devreye sokmam çoook zaman aldı. Kesin karar verince gerisi kolay oluyor. Sigarasızlık muh-te-şemmmmm
nikotin sakiz nerde satılyor?

bende bi sene önce başladim sigara içmeye...
tatildeyken işte.. ondan sonra birakmak kolay olmadi.. alışmışım..:(
çok sıkıntılı şeyler yaşadim..
şimdi birakmaya çalışıyorum...

merhaba..
sigarayi birakalı 15 gün oldu..
gayet çok iyi hissediyorum..
mutlu ve huzurluyum...:)sigara içenlerle hiç bi zaman ayni ortamda bulunmamalısın

bir süre sosyal ortamdan uzaklaşmak gerekiyor. yoksa kendi kendini kandırmaya başlıyor insan beyin çok değişik bir organ. ben ilk bırakma hikayemde aşırı kabızlık yaşadım vucut alışana kadar günde 1 tane içeyim dedim. o 1 tane sayesinde tuvalete gidebiliyordum. onuda arkadaşlardan otlanıyordu. bir süre sonra arkadaşlarımla sadece sigara otlanmak için buluşmak istediğimi farkettim. insanları sigara gibi görüyordum. bu çok sinir bozucu. bağımlılık öyle birşeyki kendi kendine söz geçiremiyorsun kendi kendini kandırıyorsun bile bile. otlana otlanada tekrar geri başlamış oldum.
1-2 ay kadar sigaralı ortamdan ve sigaralı insanlardan uzak durmak gerek. ve 1 tanecik içeyim nolcak ki dememek gerekiyor.
kısa bir süre içmişsin ve 3 günde 1 paket az bir oran. bırakması çok zorlamaz. aklına geldikçe su iç yada sakız, şeker falan at ağzına. yerine başka bişey koy.

Ben bırakamazım ama 2018den beri bir paket içiyorum. 3 günde bir paket bitiriyor olsam ve daha yeni başlamış olsam kesinlikle şu an bırakırdım. Ama ben o zamanlar çok severek içiyordum sonra bırakırım dedim hep Sonra daha da zorlaşıyor bırakamadım. Siz bırakmak da istiyorsunuz bence bu fırsatı kaçırmayın.

Back