• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara icmek hamile kalmayi etkilermi

umutla_bekleyis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
426
178
53
Kizlar ben ilk hamileligimde hic sigara icmedim hamilelik öncesinde arada tek tuk arkadas ortaminda ilk cocugum ilk ayki denememizde oldu buraya kadar hersey guzel. Ama ben 4 5 senedir baya yogun bi sekilde sigara icenlerdenim. 2 3 a aydir tekrar hamile kalmak icin calismalar basladi ama hala ses yok tek korkum buydu sigara icerken yaa olmazsa sigara yuzunden.. 2 3 ay cok erken bi dönem ama merak ettigim sigara icipte hamile kalanlar varmi hamile kalmadan önce icilen sigaranin ne gibi zararlari var lutfen yardimci olun. Kirici vede beni uzecek sözler söylemeyin bildiginiz gibi geri dönusu yok ictim yani iciyorumda ama cvplariniz beni incitmesin

Ben de icerdim. Ikisinde de ilk ay hamile kaldim yaş 30+ iken. Ogrendigimde biraktim. Etkisi yok diye biliyorum. Yani sigara elbet kotu bir sey ama bende kisirlik yapmadi yani

Erkekte sperm kalıtesını cok etkıledıını daha bugun dınledım de kadındada ıllakı yumurtalıgada zararı vardır ama hamıle kalınamayacak kadar degıldır bence.
benım en merak ettıgım ıse yogun 13 yıldır gunde 1 paket ıctıgım sıgarayı hamıle kaldıgımda nasıl bırakıcam, şimdiden kara kara dusunuyorum, bırakanlar bıze de tüyo verse ne guzel olur :)

işte ben de o tıksınme olayını cok duydum, cok bırakanları da ona mı guvenıyorum ne :) olmasa da mecbur bırakıcam :)

işte ben de o tıksınme olayını cok duydum, cok bırakanları da ona mı guvenıyorum ne :) olmasa da mecbur bırakıcam :)

Canim ya profil resmindeki senmisin bebek gibi yuzun var 11 senedir kullaniyomussun ben övunmek gibi olmasin cok guzel oldugumu cildimin cok temiz oldugunu vede 1 2 senedir bozuldugunu yani yuzumun kullendigini eski parlakligini kaybettini söyluorlar cildiminde bozulacagini söyluyolar korkutuyolarmi gercekmi bilmiyorum ama bundanda cok korkuyorum bazi icenlere bakiyorum kimisi mafolmus kimisi hala ayni hic degismemis dogrumu acaba senin resminide görunce sormak istedim:nazar::KK16:

Bi yakınım 2 yıl istememiş doğal korunmuş yani ilaç filanda kullanmamış.çocuk istemişler 1yıl olmamış engel yok herşeyleri temz stres olablr demiş.bnde takma oluruna bırak dedim sigarada içiyordu ki bn daha yeni gelinleriyim yemeğe davet etmişlerdi dedim bide sigarayı bırak istersn söz bugünden sonra içmem dedi .ve 2ay sora hamile kaldı B'nde şaşırdım var olmazmı bırakın

Kizlar ben ilk hamileligimde hic sigara icmedim hamilelik öncesinde arada tek tuk arkadas ortaminda ilk cocugum ilk ayki denememizde oldu buraya kadar hersey guzel. Ama ben 4 5 senedir baya yogun bi sekilde sigara icenlerdenim. 2 3 a aydir tekrar hamile kalmak icin calismalar basladi ama hala ses yok tek korkum buydu sigara icerken yaa olmazsa sigara yuzunden.. 2 3 ay cok erken bi dönem ama merak ettigim sigara icipte hamile kalanlar varmi hamile kalmadan önce icilen sigaranin ne gibi zararlari var lutfen yardimci olun. Kirici vede beni uzecek sözler söylemeyin bildiginiz gibi geri dönusu yok ictim yani iciyorumda ama cvplariniz beni incitmesin

Yaşa bağlı bir durum olabilir gecikmesi.
Ama yinede sağlığınız açısından bırakmanız en doğrusu.

Canim ya profil resmindeki senmisin bebek gibi yuzun var 11 senedir kullaniyomussun ben övunmek gibi olmasin cok guzel oldugumu cildimin cok temiz oldugunu vede 1 2 senedir bozuldugunu yani yuzumun kullendigini eski parlakligini kaybettini söyluorlar cildiminde bozulacagini söyluyolar korkutuyolarmi gercekmi bilmiyorum ama bundanda cok korkuyorum bazi icenlere bakiyorum kimisi mafolmus kimisi hala ayni hic degismemis dogrumu acaba senin resminide görunce sormak istedim:nazar::KK16:

evet canım profıl esımle ben. teşekkür ederim iltifatın için:KK54: ben henuz cılt ıle ılgılı bır sorun yasamadım ama yas gıttıkce enerjım yerle bır oluyor artık ve ben sabah zor kalkıslarımı sıgaraya baglıyorum, eskisi gibi değilim. Dr.a gıttıgımde o da sıgarayı bırak enerjın artar demıstı. dışıma olmasa da ıcıme cok zararı oldu:KK51:

bende hamile kaldığımda paso sigara içiyordum her sigara içien hamile kalamaz diye bişe yok kısır da yapmaz şuan 2 aylık hamileyim ve tamamen bıraktım 1 günde tiksindim şuan iğreniyorum kokusunu alınca bile kusmamak için kendimi zor tutuyorum şuan para da verseler değil içmek içeni bile görmek istemiyorum o derece tiksindim

bende hamile kaldığımda paso sigara içiyordum her sigara içien hamile kalamaz diye bişe yok kısır da yapmaz şuan 2 aylık hamileyim ve tamamen bıraktım 1 günde tiksindim şuan iğreniyorum kokusunu alınca bile kusmamak için kendimi zor tutuyorum şuan para da verseler değil içmek içeni bile görmek istemiyorum o derece tiksindim

merhaba, hayırlı olsun bebegınız.
sahiden tıksınme oluyor mu? ben kalkar kalkmaz ıcıyorum, bir sure ıcmemeye çalışıyorum ınanılmaz bır bas ağrısı ve psıkolojım ne kadar olumsuzluk varsa dusunmeye başlıyor. bıraktığınızda zorlandınız mı? cok merak edıyorum.

merhaba, hayırlı olsun bebegınız.
sahiden tıksınme oluyor mu? ben kalkar kalkmaz ıcıyorum, bir sure ıcmemeye çalışıyorum ınanılmaz bır bas ağrısı ve psıkolojım ne kadar olumsuzluk varsa dusunmeye başlıyor. bıraktığınızda zorlandınız mı? cok merak edıyorum.

vallahi bende anlamadım birden tiksinti geldi hiç zorlanmadım şuana kadar aklıma bile gelmiyo ki ben sigara olmadığinda içemediğim için sinirden oturup ağlardım şuan bile aklıma geldikçe midem bulanıyor bu bulantı da ayrı bişe ya mahvetti beni:(:(

Hala hamilelik için uğraşıyor musunuz bilmiyorum ama eğer uğraşıyorsanız birde ben anlatayım sigaranın hamileliğe engel olup olmadığını.
ben sağlıklı bağışıklığı kuvvetli Bi insanım 35 yaşındayım şimdiye kadar hastalanıp ta pek hastaneye gitmemişimdir.eşimden kaynaklanan bir sorun nedeniyle çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek yapıyoruz.her tüp bebek denememize başladığımda sigarayı bırakıyordum tutmadığını öğrenince yeniden başlıyordum.sigara içipte hamile kalanlar var öyle doğuma kadar içiyorlar nolacakki diyordum.en son denememde sigarayı bırakmadım içmeye devam ettim ve doktor yumurta zonasının yani yumurtayı kaplayan zarının çok kalın olduğunu söyledi.Normal yolla zaten sperm bu zarı aşıp dölleyemezmiş.tüp bebekte zaten zarın içine enjekte ettikleri için sorun yok ama oluşan embriyonun rahime tutunabilmesi için dış kabuğunu lazerle inceltip öyle transfer ettiler.

Yani özetle sigara kullanıp hamile kalan insanlar var ama bu sigara tüketiminin miktarına ve şans faktörüne göre değişir.Bu olaydan sonra eşimin doktoruna tüp bebeklerimiz tutmuyor başka tedavi önerir misiniz dediğimizde o doktorda,anlayamıyorum sizin normal yollada çocuğunuz olabilir acaba eşinizdemi Bi sorun var dedi.
Ben bütün testleri filmleri çektirdim hiçbir şey yok.sadece sigara kullanıyordum sende internetten sigaranın yumurtalığa zararları diye aratırsan bulabilirsin.

Back