Bebek Beslenmesi Sigara içen anneler. Bebeğim zayıf,ya sizin bebekle

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Birde bu yazıyı okuyun:

"Sigarayı Başka Bir Odada ıçmek de Çözüm Değil

Sigara içen anne-babalar, sigarayı bebeğin yanında değil, başka bir oda ya da cam açık/balkonda içtiklerinde sigaranın bebeklerine zarar vermeyeceğini düşünürler. Oysa kişinin giysilerine ya da derisine sinen nikotin ve diğer zararlı maddeler bebeğe yanında sigara içilmişçesine taşınmaktadır. Amerika’da yapılan bir araştırma, evin farklı odasında ya da dışarıda sigara içilen evlerin bebek odalarında, hiç sigara içilmeyen evlere göre nikotin ve diğer kimyasalların düzeyi 5-8 kat daha yüksek bulunmuştur. Bebeklerde yapılan idrar tahlillerinde de, sigara ürünleri 8 kat fazla saptanmıştır. Unutmamalıyız ki; bebeklerin akciğerleri o kadar küçüktür ki, çok az miktardaki sigara dumanı bile onlara zarar verebilmektedir."

arkadaşlar bu da bir fikir ki benceasla olamamsı gerekir ama eğer sigarayı bırakamıyorsanız emzirmeyi bırakın mamaya başlayın en azından bebeğinizi korursunuz böylece.

Bence böyle bir konuda doğru yönlendirmelerde bulunmak gerekli. Emzirirken sigara içmek tabiki doğru değil ama bilimsel otoriteler annenin sigara içse bile emzirmeye devam etmesi gerektiğini öneriyor, çünkü anne sütü hiçbir koşulda vazgeçilmeyecek kadar değerlidir. Bu durumda içen arkadaşlara en azından zararını azaltacak şekilde az içmelerini ve düşük nikotinli olanlarını tercih etmelerini öneririm. Bu konuda içen içmeyeni, içmeyen içeni anlamaz, empati kurmak lazım..

Bu konuda içen içmeyeni, içmeyen içeni anlamaz, empati kurmak lazım..

Çok fazla katılamıyorum. Ben hamileliğimden önce günde 1 paket içerdim, şuan içmiyorum, deliriyorum bir nefes çekmek için ama yapmıyorum.. Annelerin kendilerinden önce miniklerini düşünmesi lazım kanaatindeyim. Zor biliyorum(benden iyi kimse bilemez ama doğrusu bu. Bana göre bu konuda yumuşatıcı mesajlar yazmak yanlış, çünkü insan oğluufacık bir dal buldumu ona sarılıyor, sigara içen birine azalt derseniz bırakmaz azaltır.

niye tartışılıyor ki bu konu bu kadar belki 10 kere açılmıştır aynı başlık. her koyun kendi bacağından asılır sanki burda laf söylendi diye sigarayı mı bırakcak içen.

tatlım ona bağlama ..keşke içmesek...
onu öyle düşünme bünyesiylede alakalıdır kendinide üzmeki sütün azalmasın allah korusun

valla benim sütüm az bebegime mama da veriyorum sigarayla alakasinin oldugunu düsünmüyorum.öyle tiryaki de degilim.zaten cok gec gelmisti benim sütüm basindan beri azdi hic cogalmadi yapimdan midir nedir

sigara anne sütündeki c vitaminini öldürüyor insan vücüdundakinide tabiki
benim hemşire bir arkadaşım var 10 senelik tiryaki ne hamileliğinde bıraktı nede
emzirme döneminde doktora sormuş bol bol c vitamini al madem bırakamıyorsan
demiş bencede içilmemeli bende emzirirken tek tük içiyordum kızım kilosu zayıftı
ama sigaradanmı yoksa sütüm çok duruydu başından beri ondanmı bilemicem
şimdi süt yok ve ben içemeye devam ediyorum ama dışarda içilse bbile zararlı olduğunu
bilmiyordum kokusu üzerimize sindiği içinmi zararlı anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…