Sigara Bırakma İlacı ve Gebelik.

hamıle olunca mı tıksındınız sıgaradan? aslında bu bana moral verıyor su anda. Benım sans olarak gordugm ne esım ne de etrafımda kımse sıgara kullanmıyor. her zaman ortamı sıgara ıcın terk eden ya da ıcmek ıcın yer arayan ben oluyorum, bu da uzuyor benı. Bu bıle bırakma nedenı aslında ama malesef cok uzun suredır ıcıyorum, cok zorlanıyorum.
İnanın bende eşimde 2 paket sigara içerdik sabahlara kadar otururduk sohbet ederken bişeler içerken biterdi paket paket yani sigaradan tat almak için yemek yemeye başlamıştık artık doymak için değil. Bebeğimi 13. Haftada öğrendim ve o 3 ayda ne yazıkkı çok sigara içtim öğrendiğim gün Doktorum 10 gün süre veriyorum sana dedi bir anda bırakamazsın dedi 10 güne günde 3 taneyle sonra 2 sonra 1 sonra bitir dedi bide benim etrafımdaki herkes içiyordu yani bırakamam asla diyordum ama inanın bebeğin kalp sesi aklıma geliyordu 1 tane yakıp direk yarısında ağlayarak atıyordum daha sonra eşim içtikçe yemeklerden sonra çok canım çektigi için 1 2 firt cekiyordum sonra bi gün içim dedim kusmaktan öldüm o tiksintiyi anlatamam bidahada içmeye cesaret edemedim zaten simdi ise kokusuna dayanamiyorum eşim içip beni öpüyo nasıl kötü bi koku çamur gibi geliyor... Ve benim etrafındaki herkes içiyor... Yani kendinizle konuşun sürekli inanin bunu sadece siz basarabilirsiniz.

benim doktorum bu ilacı kesinlikle vermedi bana..%2-3 bile olsa risk rsiktir diyerek...yan etkilerinin sonuçları çok büyük diyerek.içinde de yazıyor zaten..
ciddi psikolojik yan etkileri var,depresyondan,intihar fikrine kadar..doktorum ayrıca ilacı bıraktıktan sonra ,tekrar başlama oranlarının da yüksek olduğunu söyledi.en doğrusunun irade ile olması gerktiğini söyledi.istersem bunun yerine ,hafif sakinleştiri ilaç kullnamanın daha doğru olduğunu anlattı..
ayrıca eşiim kullandı ilacı,fiziksel olarak canım istemiyor ama psi.olarak içiyorum dedi...yani 1 gün bile bırakamadı..
tabi kişiden kişye değişir mutlaka..
ama bence gebelik risk kaldırmayacak bir konu.o yüzden tavsiyem iradeyle bırakman yönünde..en azından azaltıp,gebelikte tamamen bırakırsın..

yaaa, bak bu cok cıddı bır konu ıste, bana bu sekılde net konusulsa kesınlıkle en son ıhtımal olarak bıle dusunmezdım, bırakması en rahat olan yontem bu oldugu ıcın dusunmustum.
zaten ıyı ki konu acmısım, bu fıkrımden uzaklastım, biraz iade biraz da ek takvıyelerle bırakmaya çalışacağım.
Çok teşekkürler.

benim doktorum bu ilacı kesinlikle vermedi bana..%2-3 bile olsa risk rsiktir diyerek...yan etkilerinin sonuçları çok büyük diyerek.içinde de yazıyor zaten..
ciddi psikolojik yan etkileri var,depresyondan,intihar fikrine kadar..doktorum ayrıca ilacı bıraktıktan sonra ,tekrar başlama oranlarının da yüksek olduğunu söyledi.en doğrusunun irade ile olması gerktiğini söyledi.istersem bunun yerine ,hafif sakinleştiri ilaç kullnamanın daha doğru olduğunu anlattı..
ayrıca eşiim kullandı ilacı,fiziksel olarak canım istemiyor ama psi.olarak içiyorum dedi...yani 1 gün bile bırakamadı..
tabi kişiden kişye değişir mutlaka..
ama bence gebelik risk kaldırmayacak bir konu.o yüzden tavsiyem iradeyle bırakman yönünde..en azından azaltıp,gebelikte tamamen bırakırsın..
Benim babamda ilacı içti 6 ay bıraktıktan sonra annem yanında içtiği için geri başladı , bazı insanlarda işe yaramıyor gercekten

yaaa, bak bu cok cıddı bır konu ıste, bana bu sekılde net konusulsa kesınlıkle en son ıhtımal olarak bıle dusunmezdım, bırakması en rahat olan yontem bu oldugu ıcın dusunmustum.
zaten ıyı ki konu acmısım, bu fıkrımden uzaklastım, biraz iade biraz da ek takvıyelerle bırakmaya çalışacağım.
Çok teşekkürler.
rica ederim.ayrıca ben de hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım ki çok severek içerdim..emzirme de dahil ağzıma sürmedim..canım da istemedi...
siz de yapabilrsiniz aklınıza bile getirmeyin bence..

Umarım iradenle bırakırsın çünkü hamileyken mide bulantısından sonra bir tiksinmeyle beraber (tabi birde şartlanma ) gerisi çok kolay geliyor

İnanın bende eşimde 2 paket sigara içerdik sabahlara kadar otururduk sohbet ederken bişeler içerken biterdi paket paket yani sigaradan tat almak için yemek yemeye başlamıştık artık doymak için değil. Bebeğimi 13. Haftada öğrendim ve o 3 ayda ne yazıkkı çok sigara içtim öğrendiğim gün Doktorum 10 gün süre veriyorum sana dedi bir anda bırakamazsın dedi 10 güne günde 3 taneyle sonra 2 sonra 1 sonra bitir dedi bide benim etrafımdaki herkes içiyordu yani bırakamam asla diyordum ama inanın bebeğin kalp sesi aklıma geliyordu 1 tane yakıp direk yarısında ağlayarak atıyordum daha sonra eşim içtikçe yemeklerden sonra çok canım çektigi için 1 2 firt cekiyordum sonra bi gün içim dedim kusmaktan öldüm o tiksintiyi anlatamam bidahada içmeye cesaret edemedim zaten simdi ise kokusuna dayanamiyorum eşim içip beni öpüyo nasıl kötü bi koku çamur gibi geliyor... Ve benim etrafındaki herkes içiyor... Yani kendinizle konuşun sürekli inanin bunu sadece siz basarabilirsiniz.

Sizin adınıza cok sevındım, darısı basıma umarım.... ınanıyorum ıcmeyen ınsana ıcen ınsan cok tıksınc kokar, ben farkında olmasam da, her ne kadar dısımı fırcalayıp yatsam da, eşim bazen utana sıkıla soyler: ''yatmadan son 1 saat sıgara ıcmesen'' diye.. ona da ayrı uzuluyorum, hayatında sıgaralı ortamda durmamıs ınsanın hayat arkadası bagımlı ona da cok zor.
Umarım basaracagım ben de.

kesınlıkle ınanıyorum o sözüne, babam 30 yıllık ıcıcı ıken bıraktı 4 sene oluyor ve aynı cumley o kuruyor, ama bazen ruyasında zorla sıgara ıcırmeye calısırlarmıs, içmeyince de burnuna sokmaya calısırlarmıs sigarayı, bilinç altına bak ahahaaa :)

haha çok güzelmiş bilinçaltı :))) artık ne kadar pişman olduysa adamcağız sigara içtiğine :)

Sephoraa, beni çok heyecanlandırdın :) o zaman eşime soyleyım, almasın ilacı,sakız alsın bana :KK19:(bugun alacaktı ve baslayacaktım )
önce bi sakızı deneyim, son carem olsun ılac o vakıt, çok teşekkür ederim..
Bişey değil cicim. Dene bakalım. Hem çok daha uygun fiyatlı. Ben nicorette kullandım. Çiğneme şeklin önemli, içinde yazıyor olması lazım. Prospektüsü oku öyle başla.

Şükür ki şuan hamıleyım......
Öğrendıkten sonra son sıgaramı ıctım ve bır daha ıcmedım, ama suan cok zorlanıyorum:KK43::KK43:
İçmeyi asla dusunmuyorum, varsa şu anımı gecıstırecek onerısı olan çok makbule gecer.....
hem bas agrım mevcut, hem kolumu kaldırıp bır sey yapamıyorum, aklım hep sigarada.........

Çok şükür, bıraktım ve canım istemiyor, günlük yaşantıma çok rahat uyum sağlıyorum artık:KK71::KK71::KK71::KK71:
İnanamıyorum, desteksiz ve hiç tiksinme yaşamadan bıraktım:KK71::KK71::KK71::KK71:
Darısı bırakmak ısteyen tum bağımlıların başına :KK36::KK36:

Şöyle bir kaç ay öncesi cümlelerime baktımda, ne kadar korkuyormuşum sigarayı bırakmaktan :) hala tek nefes dahi almadım, ve artık unuttum dıyebılırım, sadece yanımda, cafelerde vs içenleri görünce anlık aklıma gelmesi ve gitmesi bir oluyor :)
Ohhhhhh beeeeeee :) :) :) :)

Eğer gebe iseniz ve sigarayı bırakamıyorsanız size ballı veya organik saf tütün önereceğim.en azından zararınızı minimum düzeyinde tutarsınız..

Son düzenleyen: Moderatör:
M modyad merhabalar uzerınden cok zaman gecmıs bırakabıldınız mi sigarayı ?szinle aynı sebepten ben de bırakmak istıyorum .ilacı onerır mısınız

X