sıfırdan matematik? lutfen yardım

afra tafra

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
1.077
1.361
128
Merhaba. Ben evli ve 3yasinda bir cocuk annesiyim. 2016 ygsye hazirlanmaya basladim. Basladim baslamasina da matematigim sifir malesef. Benm istedigim bolumun puani da bayagi yuksek. 400 kusurlerde. Biliyorum zor gorunuyor ama inanin cok istiyorum. Ama matematik gozumu cok korkutuyor. Antremanlarla matematikle temel olusturmayi dusunuyorum. Size sorum, hic matematik bilgisi olmayan bir insan bir sene gibi bir sure calisarak matematigi iyi bir noktaya getirebilir mi? Bunun icin izlemem gereken yol nedir?

Bir kitap vardı matematiği çok alt seviyeden anlatan, kırtasiyede görmüştüm.
Ondan edin öncelikle.
Konu anlatımı ve çözümlü soruları bol olsun.

En basitten en zora gideceksin ve tüm konuları değil ama bence
basit denklemlerle başlayarak özellikle problem çözme üzerinde başarılı olabilirsin..

Ve de geometriye ağırlık vermeni tavsiye ederim inanılmaz zevklidir..

İnternette youtebe de şenolhoaca mat yaz cikar cçok kolay anlatıyor kümelerden baslayip bu arada azminiz için tebrik ederim bende sifirdan basladim ve okumayi cook istiyorum basarilar

Bircok kitap var ama antremanlarla matematigi cok ovuyolar. Bu hafta alip baslamayi dusunuyorum. İnsallah basaririm:)

İnternette youtebe de şenolhoaca mat yaz cikar cçok kolay anlatıyor kümelerden baslayip bu arada azminiz için tebrik ederim bende sifirdan basladim ve okumayi cook istiyorum basarilar
Senol hocayi bir sure dinledim ama konular daginik oldugu icn hangi sirayla gidecegimi bilemedm. Bana sirali tertipli sifirdan baslayan bir kitap lazm.kitabi buldum antremanlarla matematik. Duydugum kadariyla her kitap bir aylik derslere bolunms. Dort kitap dort ayda bitiyor. Ama ygs icin yeterli degil. Ben bu kitapla temel atip diger kaynaklardan pekistirmeyi dusunuyorum. İnsallah hevesim kursagimda kalmaz:) sen de sinava mi hazirlaniyorsun?

Biraz destek alırsanız ygs de 20-25 neti zorlayabilirsiniz,lys için bişey diyemem hiç temeliniz yoksa. Ama antrenmanlarla matematik tadında karekok 0-1-2 de öneririm bence daha faydalı. Matematik ogretmeniyim Bu arada.

[QUOlambadaki_cin, post: 37835324, member: 603200"]Senol hocayi bir sure dinledim ama konular daginik oldugu icn hangi sirayla gidecegimi bilemedm. Bana sirali tertipli sifirdan baslayan bir kitap lazm.kitabi buldum antremanlarla matematik. Duydugum kadariyla her kitap bir aylik derslere bolunms. Dort kitap dort ayda bitiyor. Ama ygs icin yeterli degil. Ben bu kitapla temel atip diger kaynaklardan pekistirmeyi dusunuyorum. İnsallah hevesim kursagimda kalmaz:) sen de sinava mi hazirlaniyorsun?[/QUOTE]
Ben yeni acik lise ye basladim ocakta ilk sinav var en az uc yil okumam gerekiyo insalah basarirsin zor ama insan cok isteyince de basaramayacagi sey yok bence

[QUOlambadaki_cin, post: 37835324, member: 603200"]Senol hocayi bir sure dinledim ama konular daginik oldugu icn hangi sirayla gidecegimi bilemedm. Bana sirali tertipli sifirdan baslayan bir kitap lazm.kitabi buldum antremanlarla matematik. Duydugum kadariyla her kitap bir aylik derslere bolunms. Dort kitap dort ayda bitiyor. Ama ygs icin yeterli degil. Ben bu kitapla temel atip diger kaynaklardan pekistirmeyi dusunuyorum. İnsallah hevesim kursagimda kalmaz:) sen de sinava mi hazirlaniyorsun?[/QUOTE]
Ben yeni acik lise ye basladim ocakta ilk sinav var en az uc yil okumam gerekiyo insalah basarirsin zor ama insan cok isteyince de basaramayacagi sey yok bence

Biraz destek alırsanız ygs de 20-25 neti zorlayabilirsiniz,lys için bişey diyemem hiç temeliniz yoksa. Ama antrenmanlarla matematik tadında karekok 0-1-2 de öneririm bence daha faydalı. Matematik ogretmeniyim Bu arada.
Karekoku de duydum. İnceleyeyim onu da.
Benim istedigim bolum ygs2den aliyor. Lys nin ne kadari aliniyor puan hesaplanirken acaba?

Ygs den alıyorsa lys ye gerek yoktur,hangi bölüm düşünüyorsunuz?
İstedigim bolumun Bir kismi ygs2den bir kismi mf3den aliyor. Mf 3 lys oluyor degil mi? Ama dort senelk bolumler icn lys sarti yokmu

Son düzenleme:
Ben yeni acik lise ye basladim ocakta ilk sinav var en az uc yil okumam gerekiyo insalah basarirsin zor ama insan cok isteyince de basaramayacagi sey yok bence[/QUOTE]hmm anlafm. İnsallah sen de hemen bitirip amacina ulasirsin. Allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…