Şiddet

kadın 10 saat mesafeden veya telefonla neyse gitti şikayetçi oldu, ilgili yerdeki polis karakoluna durumu ilettiler ? (var mı böyle bir durum hiç bilmiyorum?) aynı karakoldaki aynı polislere sordular durumu, hee gittik kadın şikeyetçi değil, derler. bitti gitti. devlet açısından olay kapanmış.tekrar açılabilmesi için annesinin darp raporu alıp darptan şikayetçi olması lazım sanıyorum.

küçük yerlerde polis (çok nadir durumlar hariç) "öpüşün barışın hadi bakayım" der, genelde böyleler. "bizi de uğraştırmayın şimdi, iş çıkarmayın bize" kafasındalar genel olarak. vatandaş hakkını bilip kendisi koşturmadıkça polisten bişey çıkması çok düşük bir ihtimal.

onu da geçtim
kadın şikayetçi oldu, darp raporu da aldı, darptan aldılar çocuğu diyelim ki (ki kadın zaten bunu yapacak olsa yapardı, yapmıyor belli ki)
hadi alsınlar, çocuğun tanılı hastalığı var
çocuk kendisi kabul etmedikçe hastaneye yatıramazlar ki
tıpış tıpış eve geri gelecek, hadi, cezai ehliyeti var diye rapor verildi diyelim (hukukçu değilim akıl yürütüyorum sadece) darbın een fazla alacağı ceza sanırım 3 yıla kadar yani yatarı yok HAGB alacak salacaklar, tutuklu bile yargılanmayabilir. en fazla ne olur aile gider uzaklaştırma alır (bu aile onu almaz da). eee bu aile evinde kalıyor nereye gidecek??? tam bir çözümsüzlük örneği. yani biri bana anlatsın hakketen, bu aile bu çocuğu ne yapsın?

çocuğu aldırmanın tam olarak neye çare olacağını biri bana anlatsın?

anca gidecekler vasi atanmak için davacı olacaklar
o da mahkeme lütfeder de vasi atarsa zorla yatıracaklar --bilmiyorum ne kadar yapılabilir?
avukata danışmalık bir kısım bu

canım devletimin böyle durumlar için bir çözümü yok, yani benim bildiğim yok. böyle kişilerin tutulacağı bir yer yok. yok. sadece hastane var, hastaneye de istemezse yatıramıyorsun. çocuk o evde o aileyle birlikte yaşıyor. ya çocuğu sokağa atacaksın? ya da vasi atanıp zorla yatırmaya çalışacaksın. o da bir umut. bu çocuk itin teki olduğu için mi dövüyor hasta olduğu için mi bilemiyorum....

ha aile de ittir git itoğlu it seni mi çekecez demiyor, demez, tipik Türk ailesi işte...
Devletin bu konudaki "ailenin ellerine birakmislik" tutumu hakikaten cok kotu.
Illa birine ciddi ciddi zarar vermesi gerekiyor sanirim, gecen seneki samuray kilicli katili hepimiz hatirliyoruzdur eminim, o ailede belki cok savas vermistir ogullarini kapatmak icin, bilemiyorum, ben bu duzenin degistirilmesi gerektigine inaniyorum, yani tedavi gormeyen, reddeden saldirganligi bir sekilde kolluk kuvvetlerine yansiyan hastalarda daha onleyici tedbirlerin savcilik karari vs beklenmeden uygulanabilmesi gerektigine inaniyorum.

Ozge'ye verdigim en azından kendi karakoluna git bilgi al ne yapilabilir oneriside benim tezcanliligimla alakali, ben duramazdim ailemin tehlikede oldugunu bilirken, ozge'de duramadi tabi ama fikir almaya calisiyordu sadece bu kisim benlik degildi.

Bipolarlığın çeşitleri var. Fakat hepsinde olan temel özellik şu. Hayatlarının bir dönemleri çok hareketli, enerjik(kişiye göre saldırgan veya eğlenceli olabilir.) Diğer dönemi de depresyonda geçiyor. Pil gibi iki kutuplu hayatları var.

Şimdi tek sizin yakınınız üzerinden hayal görmüştür falan demek yanlış. Mani döneminde olup basit bir şeye sinirlenmiş olup annesini dövmüş de olabilir. Sanrı görenler birbipolarlığın bir kolu ve yaygın değil.
Tabiki cesitleri oldugunu biliyorum, ornek vermek icin yazmistim yakinim hakkindaki bildiklerimden. Mesela baska bir tanidigimda alisveris ve yeme krizine giriyor mani doneminde ailesini ciddi batağa surukledi, cesit cesit hepsi.

Ozetle tedavi gormeleri şart ve böyle bir durumda devletin onleyici tedbirler almasida sart.

Tamamen ornek olsun diye yaziyorum.

Mesela birisi bipolar tanisi aldi, 6 ay tedavi gormedigi saptandi mi aile gorusmesine gidecek bir ekip durumu takip edecek ve zorlama hastaneye yatisi yapacak gibi gibi... Şunun yonetmeligini cikarmak, savcisindan izin almak vs kisacik isler halbuki.

Aslinda su konuyu avukat arkadaslardan biri gorsede bu durumdaki insanlara bilgi verecek birseyler yazsalar, hepimizde bilgilensek.

Polisi yanlış yönlendiren sizsiniz zaten ? Hasta diyorsunuz kamufle ediyorsunuz, aileiçi şiddet en hızlı sonuç alınan suç, hasta ise de tedavi uygulanırdı yatırırlardı. Kardeşinize kıyamamışsınız Sonra polis bıraktı diyorsunuz, polis geldin terapi yapsın diye mi çağırdınız ? alın bunu götürün diye ortalığı yıkmadınız sonra eve geldi evime geldi geri döndü intihar etti. bende bunu anlamıyorum gerçekten,annenizi sizi sokaktan geçen birini bile öldürebilir kendi hayatından vazgeçmiş biri?
Ne diyorsun ya, neyi kamufle etmişiz? Zaten aile içi şiddet diye çağrıldı polis
İnsanların acısı üzerinden boş beleş stres atmak için cahil cühela yazma defol konumdan, açık açık yazıyor ya şiddet uygulıyor dendi polise diye

Dünden beri aklım bu konuda ya. Çok üzüldüm boğazım düğümlendi okurken. Konu sahibi ne yaptınız? Aileniz ne durumda? ozgefeee ozgefeee
Pazartesiyi bekliyorlar savcılığa gitmek için, konum üzerinden insanlar atıp tutmuş annesi şikayetçi olmamış diye, annemi konuşturmamışlar bile zorla barıştırmaya çalışmışlar hadi pazartesi gidin savcılığa diye

Nasilsiniz sizi çok merak ettim bir gelisme varmi
Ne diyorsun ya, neyi kamufle etmişiz? Zaten aile içi şiddet diye çağrıldı polis
İnsanların acısı üzerinden boş beleş stres atmak için cahil cühela yazma defol konumdan, açık açık yazıyor ya şiddet uygulıyor dendi polise diye

Nasilsiniz sizi çok merak ettim bir gelisme varmi
Ailem pazartesiyi bekliyor, kardeşim çok sinirli biraz şokta, bundan sonrası ne olacak nereye varacak hiç bilmiyorum
Ama yorumlardan okuduğum kadarıyla zorunlu yatışta oldukça zormuş, umutlarım iyice azaldı

Ailem pazartesiyi bekliyor, kardeşim çok sinirli biraz şokta, bundan sonrası ne olacak nereye varacak hiç bilmiyorum
Ama yorumlardan okuduğum kadarıyla zorunlu yatışta oldukça zormuş, umutlarım iyice azaldı
Dava açıp birilerinin vadisi olması gerekiyor hastaneye yatırmak için malesef yaptirimi çok fazla umudunu kaybetme lutfen

Çok detaylı eskileri anlatamayacağım çünkü ellerim titriyor bugün kardeşim annemi tekme tokat dövdü, babam polisi aradı, polise dediler ki bipolar tedavi
Olmuyor bizi dövdü, polis ve sağlık ekipleri kardeşimi konuşarak iknayla geri bıraktılar, ardından yola çıktı abla senin evine geliyorum burada kalamam dedi gelme dedim intihar edecem dedi, tekrar polisi arayop plakayo verdik, polis yüne getirdi eve bıraktı, ben şimdi ailemden haber alamıyorum, polis demiş ki pazartesi dilekçe verin vs, bu gece ne olacak, ben kime nasıl ulaşacağım, bu sefer iyice sinirlenip tlfnlarını ellerinden alır döver yada daha kötü birşey yaparsa kimin nasıl haberi olacak
Polis doğru prosedürü mü uyguladı peki
Annemle en son komuştuğumda çık evden dedim çıkartmıyor dedi, ne babam bakıyor tlfna ne annem ne kardeşim, iş için 2 saat sonra uçağım var yurtışına gideceğim
Ne yapayım iptal mi edeyim gideyüm mi
Bizim ülkedeki polisler iş yapmamaya yemin etmiş gibiler. Dayak yiyen kadınları da evlerine yolluyorlar kocakarı vaazı verip. Kim olursanız olun şikatet işlerini direkt savcıya dilekçe verip yapın. Özellikle karakol polisleri bı acayip.

Back
X