Şiddet

Yarında alabilir, hatta yine aynı şekilde baskı altında olduğunuda söylemeli. Anneniz kendinide şikayetinize net ifade etmeli, anne-çocuk meselesi olduğu için anneler inanılmaz değişken davranıyo 5dkda konuşurken fikir değiştiriyolar. Aslında yanında olsanız daha iyi olur bu süreçlerde
Evet çünkü süreç
Karmaşık görünüyor ben bile kafamı toplayıp anlayamadım tam sonra hepsini tekrar okuyacağım

Annem arattırmış polisi bana dediğüne göre hastaneye gçtürün diye yalvarmış ama prosedür öyle değilmiş sanırım, polisler kardeşimin iyi haldee olduğuna ikna olmışlar
Anneniz, oğlumdan sikayetciyim beni darp etti deseydi annenizi hastaneye götürüp darp raporu alip, işlem yaparlardi. Anneniz polisi arayip sadece hastaneye götürün yatirin dediyse polisin islem yapmamasi normal değil mi ? Sonuçta kardesinizin akil sağlığına dair bir rapor ya da ailenizin kardesiniz üzerinde bir vasiligi yoksa sadece söylemle yatış yapacaklarını sanmıyorum.

Anneniz, oğlumdan sikayetciyim beni darp etti deseydi annenizi hastaneye götürüp darp raporu alip, işlem yaparlardi. Anneniz polisi arayip sadece hastaneye götürün yatirin dediyse polisin islem yapmamasi normal değil mi ? Sonuçta kardesinizin akil sağlığına dair bir rapor ya da ailenizin kardesiniz üzerinde bir vasiligi yoksa sadece söylemle yatış yapacaklarını sanmıyorum.
Annem nunu söylemesi gerektiğüni bilmiyordur o anda unutmıştır onların yönlendireceğini sanöıştır içim yanıuor yine limseye ulaşamlyorum çıkıp gitsem 10 saat yol

Annem nunu söylemesi gerektiğüni bilmiyordur o anda unutmıştır onların yönlendireceğini sanöıştır içim yanıuor yine limseye ulaşamlyorum çıkıp gitsem 10 saat yoyol
Ben sizin yerinizde olsaydım, coktan kalkip en yakin karakola gidip bilgi almistim ne yapılabilir diye, belki sikayetinizi alir, ilgili karakolu sikayet hakkinda bilgilendirirler.

Deneyin bence ya da 112'yi tekrar arayip durumu anlatin, 183 Aile ici siddet hattini deneyin, onlarada anlatin ne yapılabilir sorun

Annem nunu söylemesi gerektiğüni bilmiyordur o anda unutmıştır onların yönlendireceğini sanöıştır içim yanıuor yine limseye ulaşamlyorum çıkıp gitsem 10 saat yol
Anneniz bilmese bile polislerin bunu söylemesi gerekir. Ya anneniz sikayetci olmadı ya da polisler uğraşmak istemediler.
Allah yardımcınız olsun, ne diyeceğimi bilemiyorum.

Anneniz bilmese bile polislerin bunu söylemesi gerekir. Ya anneniz sikayetci olmadı ya da polisler uğraşmak istemediler.
Allah yardımcınız olsun, ne diyeceğimi bilemiyorum.
Bence de söylemeleri gerekiyordu, annemle konuştım az önce kardeşim şimdi bsy yapmıyor şokta, biz mesai saati içinde savcılığa gideceğiz dedi

Hasta her yerde her zaman hastadır. Polisi görünce bi anda iyileşmez. Kardeşiniz hasta kelimesinin arkasına saklanan kötü biri, karakteri bozuk. Annenize de yazık, evlat atsan atılmaz. Şikayetçi olsa anında uzaklaştırma kararı çıkar halbuki..

Hasta her yerde her zaman hastadır. Polisi görünce bi anda iyileşmez. Kardeşiniz hasta kelimesinin arkasına saklanan kötü biri, karakteri bozuk. Annenize de yazık, evlat atsan atılmaz. Şikayetçi olsa anında uzaklaştırma kararı çıkar halbuki..
Bipolar olanların çoğu aynu davranışları sergiliyor, şiddet uygulamıyor hepsi elbette ama kriz anında polis ambulans gelince sakin sakin rol yapabiliyorlar

Geçmiş olsun öncelikle. Anne babanızın polis ve sağlık ekipleri geldiğinde verdikleri ifade önemli. Size tanık olduğum birkaç olaydan bahsedeyim, eşi tarafından darp edilen kadın için ambulans talep edildi (talep eden kişi bizzat şiddet uygulayan eş) kadın sonrasında ısrarla kimsenin gelmemesini söyledi ancak ekipler kadınla bizzat görüşmeden olay yerinden ayrılmayacaklarını belirttiler. Bir diğer olayda da aynı kardeşiniz gibi adam annesine şiddet uyguluyor ekip talep ediyorlar ancak anne sürekli birilerini aratıp şikayetçi olmadığını kimsenin gelmemesini istiyor buna rağmen yine de önlem amaçlı sağlık ve polis ekibi olay yerine gidiyor.

Aile içi şiddet durumlarında bu tarz olaylar sık yaşanıyor.

Polisi yanlış yönlendiren sizsiniz zaten ? Hasta diyorsunuz kamufle ediyorsunuz, aileiçi şiddet en hızlı sonuç alınan suç, hasta ise de tedavi uygulanırdı yatırırlardı. Kardeşinize kıyamamışsınız Sonra polis bıraktı diyorsunuz, polis geldin terapi yapsın diye mi çağırdınız ? alın bunu götürün diye ortalığı yıkmadınız sonra eve geldi evime geldi geri döndü intihar etti. bende bunu anlamıyorum gerçekten,annenizi sizi sokaktan geçen birini bile öldürebilir kendi hayatından vazgeçmiş biri?

Asla bırakmam annem herşekilde pazartesi dilekçe vermeye gidecek bu gece yarun gece sağ salim geçerse
Senin annen bunu yapsa şimdiye kadar yapardı.
Eski konularını biliyoruz. Bunu annen böyle yaptı.
Sen karışma. Ne halleri varsa görsünler artık
Acı acı bi yere kadar.

Kim bipolar iylesmiyor diyen kafasından zorumu var bipolar ilaçla ve düzgün tedaviyle ilesebiliyor

Çok detaylı eskileri anlatamayacağım çünkü ellerim titriyor bugün kardeşim annemi tekme tokat dövdü, babam polisi aradı, polise dediler ki bipolar tedavi
Olmuyor bizi dövdü, polis ve sağlık ekipleri kardeşimi konuşarak iknayla geri bıraktılar, ardından yola çıktı abla senin evine geliyorum burada kalamam dedi gelme dedim intihar edecem dedi, tekrar polisi arayop plakayo verdik, polis yüne getirdi eve bıraktı, ben şimdi ailemden haber alamıyorum, polis demiş ki pazartesi dilekçe verin vs, bu gece ne olacak, ben kime nasıl ulaşacağım, bu sefer iyice sinirlenip tlfnlarını ellerinden alır döver yada daha kötü birşey yaparsa kimin nasıl haberi olacak
Polis doğru prosedürü mü uyguladı peki
Annemle en son komuştuğumda çık evden dedim çıkartmıyor dedi, ne babam bakıyor tlfna ne annem ne kardeşim, iş için 2 saat sonra uçağım var yurtışına gideceğim
Ne yapayım iptal mi edeyim gideyüm mi
Polisleri arayıp evi kontrol etmelerini iste ya da bir tanıdık komşu varsa ondan rica et çok üzüldüm 😪

Anneniz şikayetçi olmazsa polis ne yapsın anneniz şikayetçi olmamıştır az çok eski konularınızı okudum daha öncede benzer durumlar olmuş ama şikayetçi olmamışlar.

Hastaneye yatırılması için ya kişinin kendi isteyecek yada elinizde vasilik belgesi olacak.

Bipolar bozuklukta hasta sesler duyar, kimi zaman sizin gormediginiz onun dusman belledigi kisileri gorur, yani karakteri bozuk annesini dovuyor diye birsey yok adam bipolar, acaba annesini ne olarak gordude dovmeye basladi, acimiyorum haklida cikarmiyorum ama gercek bu.

Muhtemelen bircok akil rahatsizliginda oldugu gibi hasta oldugunu kabul etmiyor, hasta oldugunu soyleyip tedavi olmasi gerektigini soyleyen herkesi "dusman" taraftan belliyor. Belliki bu kardes uzun bir manik donemde ki tedavi gormeyince bu cok olagan.

Bipolar bir tanidigim var, kafasinda cip oldugunu iddia ediyor, duzenli terapi ve ilac destegine ragmen ara ara manik döneme gecisleri oluyor, bu surecte tedaviyi reddetmeye calissada aile ilacini aksatmiyor, sinirlenip "siz bana dusmansiniz, bilmem kimle isbirligindesiniz" gibi saldirgan ama siddet gostermedigi bi tutuma geciyor, ardindan ilaci etkisini gosterdigindede sakinlesip uyuyor, herkesin sınavı farkli ama tedavi görmeyen bir bipolarin ailesinin sinavi cok baska goruldugu uzere.

Benim tanidigimin doktoru likit formda suya katilabilen, gerekirse yemeklere katilabilen bir ilac recete etmis, yani hasta farketmeden dahi ilac destegi alabiliyor. Dolayisiyla donemsel cikislarini cok abartmadan toparlayabiliyorlar.

Eger tedavi ettirmeyi basarirsaniz, doktora ona farketmeden de verebileceginiz bir ilac recete etmesini isteyebilirsiniz.

Back
X