Sibel Canın Linda Diyeti (Puanlı Diyet)

berfinbilgen

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
3.156
24
318
İstanbul
Yediklerini hesaplayarak puan diyeti yapanlar bir ay sonunda 7 kilo vermiş olacak!
Diyet yapmayı zevkli hale getirmek sandığınız kadar zor değil.Bu diyette ne yiyeceğinize siz karar vereceksiniz.Ütelik yediklerinizi de puanlıyacaksınız.Tün dünyada başatıyla uygulana ve kolay kilo vermenin formülü olarak bilinen puan diyeti, fazla kilolarınıza veda etmenizi kolaylaştıracak.Dilediğiniz yiyecekleri listeden seçebilirsiniz.Ancak erkekseniz puanınız 55′i, kadınsanız 35′i geçmemeli.Örneğin;1 bardak süt(2puan),2ceviz(6puan), bir adette kuru kayası(2puan) yiyerek 10 puano harcamış oluyorsunuz.Unutmayın erkekseniz gün içinde yedikleriniz 55 puanı asla geçmeyecek!Puan diyetinde çay,kahve,soda ve su sınırsız olarak tüketilebilir.Ancak alkol almaktan şiddetle kaçmalısınız.Birde tatlıya el uzatmak yok,Yediğiniz et,balık ve tavuk gibi yiyeceklere de mayonez,sos yada ketçap koymayacaksınız.
Bunları Yapın!
*Sabah yataktan kalkar kalkmaz büyük bir bardak ılık su için.
*Güniçinde 2litre su için.
*Hergün 1saat yürüyüş yapın.
*Saat 21:00 dan sonra birşey yemeyin.
*Günde en az saatten çok uyumayın.
*Erken kalkmaya özen gösterinki metabolizmanız daha hızlı aktif çalışsın.
İşte Yiyeceklerin Puanları :

domates çorbası = 1kase=5 puan
mercimek çorbası=1kase=10 puan
yayla çorbası=1kase=8 puan
sebze çorbası=1kase=4 puan
tarhana çorbası=1kase=5 puan
tavuksuyu çorba=1kase=2 puan
beyaz peynir=2 dilim=2 puan
dil peyniri=1dilim=1 puan
kaşar peyniri=1dilim=1 puan
yumurta=1adet= 1 puan
yoğurt=3kaşık=5puan
balık=1porsiyon ızgara=6 puan
haşlanmış et=1 puan
haşlanmış tavuk=1 puan
ekmeksiz köfte=4adet=2 puan
döner=1porisyon sossuz=2 puan
ızgara tavuk=1 puan
ton balığı=80gram=2 puan
süt=1bardak=2 puan
fasulye=4kaşık=8 puan
nohut=3kaşık=7 puan
bulgur=3kaşık=5 puan
ceviz=2adet=6 puan
fındık=1adet=4 puan
kuru kayısı=1adet=2 puan
kuru incir=1adet=3 puan
kuru erik=1adet=2puan
leblebi=1avuç=5 puan
badem=1avuç=6 puan
domates=1adet=6 puan
havuç=1adet=4 puan
kabak=1adet=4 puan
mantar=1avuç=7 puan
brokoli=1porsiyon=7 puan
patlıcan=1adet=4 puan
enginar=1adet=5 puan
kereviz=2kaşık=6 puan
ıspanak=3kaşık=5 puan
salatalık=1adet=1 puan
yeşilbiber=1adet=1 puan
marul=1ortaboy=5 puan
pırasa=3kaşık=4 puan
bamya=4kaşık=4 puan
lahana=2kaşık=2 puan
taze fasulye=3kaşık=4 puan
karnabahar=4kaşık=4 puan
maydanoz=1 puan
dereotu=1 puan
portakal=1adet=5 puan
greyfurt=1adet=4 puan
mandalina=1adet=6 puan
kivi=1adet=2puan
ayva=1adet=2 puan
nar=1adet=1 puan
Puanları yüksek olan yiyecekler
beyaz ekmek=3dilim=48 puan
siyah ekmek=2dilim=40 puan
makarna=4kaşık=40 puan
pirinç=5kaşık=40 puan
patates=1adet=23 puan
simit=1adet=25 puan
muz=1adet=18 puan
dolmalık biber=1adet=9 puan
elma=1adet=18 puan
armut=1adet=25 puan
pasta=1dilim=50 puan
börek=1dilim=45 puan
bal=2kaşık=12 puan
grisini=2adet=23 puan
pekmez=1kaşık=12 puan
reçel=1kaşık=16 puan
Uyarı:Programı uygulamadan doktorunuza yada uzman diyetisyene başvurunuz.
posta gazetesi..

bu diyetin benzeri karbonhidrat diyeti aynen boyle puanlı...
hatta burada topıcıde var ben 1 hafta yaptım..1.5 kg vermıstım kışın...ama 1 hafta sonunda pes ettim cunku goruldugu gıbı karbonhıdratlı gıdaların puanı cok yuksek ..3 kaşık makarna yesen gunluk puanını harcamıs oluyosun...ekmek yemeye hasret kalmıstım zaten...canım o kadar cok unlu gıda istiyoduki 1 hafta sonunda diyetı bozdum...

kilo vermek birazda nefis işi nefsine hakim olucaksinki sonuclari sana olumlu olarak geri donsun, yani basla birak yolu ile insanin metabolizma dengeside bozuluyor verdiginin daha fazlasini geri aliyorsun, o yuzden istikrarli uygulamak gerekiyor

ekmek ve pasta biz bayanların yememesi gereknler oluyor sanırım çünkü sadece onların puanı 35 i aşıyor:ecrin_bebek:

bunda sorun var 1 kase domates çorbası 5 puanken tek bir domatesin 6 puan olması biraz saçma değilmi.ayrıca sibel can açıklamıştı salatalık domates turevi şeyler 0 puan diye...

bende onu diyorum ya pişen şeyin için yagda var ek maddelerde ama sadece tek bir domatesin kalorisi yok gibi birşeydir.terslik orda zaten.çiğ olanın puanı daha yüksek pişenin puanı daha düşük.:uhm:

ay şimdi denk geldi gördüm,sibel can yıllarca bı diyetısyenı ünlü etti,ama jer dafasında aldı verdi,tabi değiştirmiş puan sistemıne geçmiş,ben salakda bu ünlü diyetısyene gitmiştim,akıl işte adamın zayıflattıkları tekrar tekrar alıyor,nemı oldu,hiççççç,kocaman bi hiç,76 kıloydum,3 ayda 6 kılo verdim,amaaaaaa hergün 2 saat yürüdüm,2 saat yüzdüm,sonuç bu,tabi yıllar sonra analdım hatayı adam bana 1600 kalorilik diyet yazmış eee tabiki zayıflanırmı öle...piskolojimi bozulmuştu.yaşında 22 di...

Kızlar bu Sibel Can'ın diyeti değil şöyle ki o dediğiniz gibi domates salatalık vs. 0 puan dedi 3 top dondurmaya 3 puan dedi iskendere 3 puan dedi öle yani 16 puanı dolduramıodum bile dedi...Bence bu o diyete alternatif olarak hazırlanan bir örnek...Sibel Can'ın uyguladığı diyet bir merkezden ve bu merkez kitapcık veriyor puanlar orada yazılı...

benım anlamadgım bu sıbel canın konserıne gıttık bodrumda bunun nesı kılo vermışkı bıde dıyet lıstesı verıyo fıçı gıbı anlamadımkı bıde böbürlenerek anlatıyo çok komık geldı bana sahnedede plajdada çok kıloluyduu

canım puanlar yanlış sanırım ben bunu detaylı olarak araştırıp hesaplamıştım. 1 puan yaklaşık olarak 43 kalori, oradan da hesaplanabilir. int.e 1 siteden alıntı bu puan listesi biliyorum domates 1 kase domates çorbası 5 top dondurmaya eşit olamaz değil mi.?
hem sebze meyve puansız ama mısır, muz, kavun, karpuz, havuç gibi fazlaca şeker içerenleri değil

bu puanlar yanlış kk da bi topik daha vadı güzelay arkadaşımız açmıştı konuyu amerikan diyeti adı altında onun verdiği puanlar doğru ve bende o puanlarla 20 günde 4kilo verdim

nasıl bir kaşık reçel 45 puan ya benim günde 19 puan almam gerekiyo bu puanlamayı hazırlayan gazeteci bayağı sallamış bu diyeti yapmak isteyen varsa kadınlar kulübünde amerikan diyeti olarak bakın ordaki puanlama doğru vede kilo verdiriyo günde kaç puan alman gerektiğinide hesaplayabiyosun herkese göre değişiyo çünkü

Back
X