• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryanla dogumdan hiç korkmayın

doğum bu ne şekilde olursa olsun doğumdan korkulur bunda yadırganıcak birşey göremiyorum kendi adıma. ikinci doğumumu yapıcam inşallah ve korkuyorum, dünyaya bir can geliyor normal veya sezeryan!!

anlayamadığım siz arkadaşı kınarken siz sezeryanın nesinden korkuyorsunuz?

canımm yazdıklarının hepsine içten katılıyorum cook dogru cümleler yazmısın ayrıca tşk ediyorum beni anladıgın için a.s.

benim anlam veremediğim konu ise sezeryanla doğuranlara yarım insan denmesi kabul etmiyorum bu sözü

aa canım ne kadar ilginçsin. sen evde 2 parça halinde gezmiyor musun?? töbe yarabbim resmen insanı kötü konuşmaya zorluyorlar. sezeryanda enine kesiliyorsa normal doğumda da boyuna kesiliyor. bu durumda herkes yarım insan!!!! (ne demekse) o zaman şakkıdı

aa canım ne kadar ilginçsin. sen evde 2 parça halinde gezmiyor musun?? töbe yarabbim resmen insanı kötü konuşmaya zorluyorlar. sezeryanda enine kesiliyorsa normal doğumda da boyuna kesiliyor. bu durumda herkes yarım insan!!!! (ne demekse) o zaman şakkıdı

alkisalkisalkis :roflol: :roflol: allah iyliğini versin hiç gülecegim yokduu ya ben seni cok sevdim cook dogru sözler konuşuyorsunn

Belki de artık hurafelerden kurtulmanın zamanı gelmiştir. Ninelerimizden kalma bilgileri profesör gibi kendimizden emin bir şekilde buraya yazabiliriz tabii ama ilerleyen tıbbın seneler önce çürüttüğü bu iddialarla başkalarını yargılamaya hiçbirimizin hakkı olmamalı. Hangi forumda sezeryandan memnun olduğunu yazan birini görsem normal doğum yapanlar güruhu sanki bütün doğum sancılarını bu kişiden çıkarmaya çalışıyor ne yarım insanlığı kalıyor, ne korkaklığı,ne günahkarlığı!!! Hiçbir problemim yok Allaha şükür, normal doğum da yapabilirim, ama sırf keyfim öyle istediği için, kendi bedenim üzerindeki tercih hakkımı kendim kullanacağım için sezeryan olacağım. Ben nasıl ki şimdiye kadar hiçbir hamileyi elime neşter alıp sezeryan yaptırmaya çalışmadıysam rica edeceğim, kimse de normal doğum baskısı yapmasın, bebek sahibi olmanın sorumluluğunu üstlenebilmiş her anne adayı, yapacağı doğumun şekline de kendi karar verebilecek iradeye sahip olmalı (tıbbi bir zorunluluk yoksa).
Aşağıda www. gebelik.org sitesinde 37. hafta başlığı altında yayınlanan bir yazıdan alıntı var. Bunları da kadın doğum uzmanları hazırlıyor, pek çoğumuzun sorularına cevap olabilir:

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

artik sezeryani daha cok spinal yapiyorlar ama ben sahsen uyanikkken dayanamam dedim genel anestezi ile oldum.cok sukur rahattim dogumdan ciktigimda agrim da yoktu hic kusma falan da olmadi.korktugum kadar degilmis.tabi ondan sonraki yasadiklarim haric..

valla hem normal hem sezeyan doğum yaptım ama normal doğum ilk öncelik bence belki biraz sancı çekiliyor ama sezeryandan sonrada çok çekiliyor daha 6 aylık bebeğim var daha hala kendimi kollamak durumundayım yoksa sancılanıyorum.)ama herne yolla olursa olsunanne olmak çok güzel allah cümlemizin evlatlarını bağışlasın çolmayan arkadaşlarada tez zamanda nasip etsin inşallah

kesinlikle sezeryan diyorum bende.ayrıca ben sezeryanı epidural oldum.kızımın doğum anını ilk çığlığını ben duydum.ayrıca sezeryandandan çok korkan insan var benim bildiğim.ama kesinlikle 3.gün ayağa kalkabiliyo insan.ben çok memnun kaldım

canım bende normal doğumdan korktuğum için herkesin sezeryan çok zor demesine rağmen yinede epidural anestezi ile sezeryanla doğum yaptım bende aynı senin gibi ne ağrı ne sancı şükür olmadı çok kolaydı doğumum allah herkese böyle doğumlar nasip etsin.yine doğum yapsam sezeryan derimm.bebeğinide allah anneli babalı büyütsün

Back