Doğuma Hazırlık sezeryanla doğum yapacağım doktor 38. haftada alıcam dedi. 40 beklemek gerekmez mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

acemisufi

Edep Ya Hu!
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2013
80
1
16
merhaba arkadaşlar
şu an hamileliğimin 33. haftası içindeyim. kalça kemiğimdeki bi rahatsızlıktan dolayı normal doğum yapamıyorum. doktorum 38. haftanda sezeryana alırım seni dedi. 40 beklemeyecek miyiz dedim. gerek yok dedi.
şimdi annemle görüştüm. niye erken giriyorsun normal vaktinde, sancın başlar başlamaz gideriz. o zaman sezeryana alır diyor. şimdi doktorlar erken erken alıveriyorlar. kabul etme, her şeyin vakti zamanı var dedi. benim ise hiç bi fikrim yok bu konuda. ilk bebeğim deneyimim yok. çok heyacanlıyım. yardımcı olur musunuz?

sezeryanla doğumlar 38,veya 39, haftada olur
madem normal doğum yapmak gibi bi sansın yok neden sancıyı açılmayı bekleyesin ki?
ayrıca sezeryana alınabilmen için narkoz alacağından en az 8 saat aç ve susuz olman gerekiyor
bence doktorunu dinle..

merhaba arkadaşlar
şu an hamileliğimin 33. haftası içindeyim. kalça kemiğimdeki bi rahatsızlıktan dolayı normal doğum yapamıyorum. doktorum 38. haftanda sezeryana alırım seni dedi. 40 beklemeyecek miyiz dedim. gerek yok dedi.
şimdi annemle görüştüm. niye erken giriyorsun normal vaktinde, sancın başlar başlamaz gideriz. o zaman sezeryana alır diyor. şimdi doktorlar erken erken alıveriyorlar. kabul etme, her şeyin vakti zamanı var dedi. benim ise hiç bi fikrim yok bu konuda. ilk bebeğim deneyimim yok. çok heyacanlıyım. yardımcı olur musunuz?

Merhaba,
Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.
Sezeryan doğum yapacağınız için doktorunuz 38.hafta demiştir çünkü 38 hafta sonrası suyunuz gelebilir (hoş daha erkende olabilir bu ama doktorlar genelde 38den sonrası için düşünürler. ) riske atmak istememiştir. Ben ağlayarak girdim sezeryana suyum gelmişti ve bebeğin suyu azaldı nefes alamayabilir acil aliyoruz dediler.
Siz doktorunuza güveniyorsanız hiç stres yapmadan günü belli saati belli olun ameliyatınızı bence. En azından su geldi vs sıkıntı yaşamazsınız.

sezeryanla doğumlar 38,veya 39, haftada olur
madem normal doğum yapmak gibi bi sansın yok neden sancıyı açılmayı bekleyesin ki?
ayrıca sezeryana alınabilmen için narkoz alacağından en az 8 saat aç ve susuz olman gerekiyor
bence doktorunu dinle..

annem kafamı çok karıştırdı. ben doktor şöyle dedi böyle dedi deyince de cahil cahil konuşma diye beni azarladı. anne karnında bebek daha iyi beslenirmiş anneme göre. 1 hafta daha geç doğsa çok kilolu olurmuş. sizce bu doğru mu

39 dan önce bebeğin alınmasını çocuk doktorları kesinlikle önermiyor,39dan önce aldırmayın derim.suyun gelmesi de bebeği nefessiz bırakmaz yakın takip gerektirir birçok gebenin önce suyu gelir sonra doğumu başlar.su gelmesi hasta daha önceden sezaryan olmuş bir hasta değilse çok acil sezaryan sebebi değildir zaten

merhaba arkadaşlar

Bende sezeryan doğumla bebeğimi dünyaya getirdim 39. haftadan önce alınmayacağını söyledi doktor. Hem ciğerleri için hemde gelişimini tamamlaması için 1 hafta bile o kadar önemli ki bence doğuma bu kadar erken gitmeyin. Sağlıklı doğumlar dilerim :16:

annem kafamı çok karıştırdı. ben doktor şöyle dedi böyle dedi deyince de cahil cahil konuşma diye beni azarladı. anne karnında bebek daha iyi beslenirmiş anneme göre. 1 hafta daha geç doğsa çok kilolu olurmuş. sizce bu doğru mu

çok kilolu olurmuş değil ama doktorların bile ortak kararı anne karnında geçirilen 1 günün bile çok değerli olduğudur tabiki sorun yok ise.. anneniz kendine göre haklıdır fakat bu konuda daha bilgili olan doktorunuzu dinlemeniz bence daha mantıklı bir davranış olur.
benim ilk bebeğim 37 haftalıkken acil sezeryan ile doğdu plesenta kireçlenmesi sebebi ile..daha sonra yoğun bakımda kaldı eve geldiğimizde 2 kiloya düşmüştü..ama 1 ay sonra normal bebeklerin 2 katı kiloya ulaştı..
yani doğum kilosundan çok doğum sonrası bakımı daha önemli..ozamanda kilo alıyor.

iki gündür çevremdekilere de hep sordum. burada olduğu gibi iki fikri savunan da oldu. sanırım en doğrusu doktorumu dinlemek. çok teşekkür ediyorum hepinize

biz doktor değiliz ancak duyduklarımızı ve gördüklerimizi cevreden duyduklarımızı soyleriz sen doktorunu dinle ama bana kalırsa
şu yok gelişimini tamamladı alalım diyen doktorları anlamıyorum öyle birşey olsaydı 9 ay 10 durmaz karında doğanın kanununa bırakmak en doğalı o zaman allah 8 ay karnımızda durdururdu diye düşünüyorum bazıları para koparmak maksatlı sezeryan yaptıkları bariz belli buda benim nacizane fikrim

Anne karnında geçirilen 1 gün bile çok değerli,kalçanda olan sıkıntın seni çok zorlşamıyorsa bende 39,haftayı beklemen taraftarıyım canım
Kızımı sezeryana almak istedi doktor bekledim en son randevuyu 2OOO yılı Kasım ayı Akşam saat 8 e vermişti ama kızım sabah saat 7,3o da sezeryanla dünyaya geldi birşeyide yok şükürler olsun,içinde bulundugun durum seni çok zorlamıyorsa bencede 1 hafta daha beklemelisin
Bebegini saglıkla kucagına almak dileklerimle

bende 13 aralıkta sezaryen olcam 38+5 günlükken yani 39, haftamda oluyorum..

38. haftadan biraz daha bekleyebilirsin bu ikinci olcak benim ikiside 9 gün önce alınmış oluyor normal doğum tarihinden

merhaba arkadaşlar

Merhaba,
Ben ilk hamileligimde 38. Hafta doktoruma gidip artik dogum yapmak istiyorum demistim. Geceleri uyuyamiyordum artik ve gercekten son haftalar cok zorlaniyordum. Doktorumun bana soyledigi sey su oldu: istersen elbette yaparim, sonucta tibben bir sikinti yok; ancak doganin bir dengesi var, insan irkinin normal gebelik suresi 40 hafta. Yerinde olsam beklerim, secim senin dedi. Boyle soyledikten sonra benim de icimden gelmedi, bekleyelim dedim. Tam 40 haftada dogum yaptim.
Erken dogum ya da baska bir risk varsa aliyorlar ya da nst'de dogum yaklasmis gorunurse. Doktoruna bunun bir zorunluluktan mi yoksa kendi planlarindan mi kaynakladigini sor bence.

bende 13 aralıkta sezaryen olcam 38+5 günlükken yani 39, haftamda oluyorum..

38. haftadan biraz daha bekleyebilirsin bu ikinci olcak benim ikiside 9 gün önce alınmış oluyor normal doğum tarihinden

Allah yardımcın olsun canım. bende bu arada doktora gittim ve neden 38 e gün verdiğini sordum. sizlere sorduğum soryu onada yönelttim yani. risk taşımıyorsun merak etme dedi. bebek gelişimini zaten tamamlıyor o haftada beklemene gerek yok dedi. özel bi sebebi yok yani. daha sonra ultrasonla baktı. sen 38 de yapmak istemiyorsun ama bebeğin gelişimi 3 hafta önde gidiyor. kendisi 37 de gelmek isteyebilir dedi. bakalım yaşayıp göreceğiz artık

Bende 38.haftamda sezeryanla dogum yaptım bebegımın gelısımı 4 hafta onde gıdıyormus 38 haftada dogum yapıcagımı bılmeden doktor kontrolune gıttıgımde dogumun basladıgını rahımın 3 sntm acıldıgını ogrendım ama tam olarak dogurmam gunler sonra olabılrmıs 40.hafta dıye tuttursaydım sancı cekerdım heralde baya hayırlı dogumlar...

bende 39. hafta da yaptım doktor bilyrdur canm bebeğin gelişimne bağlı..

doktoruma güveniyorum zaten, o ne derse onu yapıcam ama annemden çekiniyorum, baya baya azarlıyor beni ;) 2 hafta sonra gelecek yanıma, doktoruda azarlamasa bari;)

yok cnm bişi olmaz anneler işte ne zaman gelecği belli olmaz bebek bu.pramatüre bebeklr bile yaşıyr erken doğum yani..ALLAH korusun tabi inş.sağlıkla doğsunda erken geç önemli diel.emin ol normal doğum yapanalrdn daha tımbik oluyrlr gelişimleri filan..oğlum 5 aylık maşallah hem tatlı hem kilosu yernde ..emzirmyrm mama ek gıda ile 9-10 kılo arasnda .RABBİM kolay doğumlr versin sana hiç korkma oldu bittiye geliyor zaten..

38+5 sezeryanla dogum yaptım
bende biraz daha kalmasını istedim ama dr verdigi cevap
bebek artık gelişimini tamamladı artık gelişmez ve kilo almaz
beklemenin bi anlamı yok dedi:ssz:
tabi bide benim suyum kalmamıştı

Back