• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryanda genel anestezi

yasmim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
3
0
36
Antalya
sezeryanda genel anesteziyle yapanlar.genel anestezi nasıl verildi?en son ne hatırlıyorsunuz bayılmadan önce?

ben genel anesteziyle oldum sezeryanı
hımmm çok korkuyordum bana beni oyalayacak sorular soruyorlardı bebeğe ne isim koyacaksınız gibisinden
sonra ben çok korktuğum için hadi uyuyayım artık dedim
önce karnımı sildiler en son anestezi uygulandı bebek az etkilensin diye
valla anestezi doktoru geliyo önce abuk sabuk espriler yapıyo sakinleşin biraz diye tabi heyecan hatsafhada olduğu için sakinleşmiyosunuz sonra anestezi uygulanıyo ve siz çoooooook uykunuz varmış gibi dalıyosunuz uykuya sonra uyanınca minicik dünyanın en güzel şeyi bebişiniz geliyo bu kadar
hiç korkulacak bi durum değil yani
hatta çoooooooooook güzel

ben kürtajımı genel anesteziyle oldum damardan verildi anestezi en son bana 3 kadar say dediler hemşirede iyi geceler dedi uyandığımda çıkmıştım sedyede bana sesleniyorlardııı

bende doğumu mu genel anestezi ile yaptım . ameliyathane ye girdiğimde ilk önce anestezi doktoru geldi konuşmaya başladık yaşımı mesleğimi vs ama ben çok rahat ve mutluydum bebeğime kavuşacağım için ben doktorla konuşurken hemşireler sondamı taktılar ve karnımı temizlediler doktor narkoz verileceğini o aşamada nefes alırken zorlanabileceğimi ama panik yapmamamı falan söyledi 10 a kadar sayacağız dedi sanırım ben 3-yada 4 gibi bayıldım 1,5 saat sonra da doktorun sesiyle uyandım

bende doğumu mu genel anestezi ile yaptım . ameliyathane ye girdiğimde ilk önce anestezi doktoru geldi konuşmaya başladık yaşımı mesleğimi vs ama ben çok rahat ve mutluydum bebeğime kavuşacağım için ben doktorla konuşurken hemşireler sondamı taktılar ve karnımı temizlediler doktor narkoz verileceğini o aşamada nefes alırken zorlanabileceğimi ama panik yapmamamı falan söyledi 10 a kadar sayacağız dedi sanırım ben 3-yada 4 gibi bayıldım 1,5 saat sonra da doktorun sesiyle uyandım

cnm ne kadar uzun sürmüş ameliyatın, sezeryan normalde 15-20 dk sürer ondan dedim.

canım ben 40 gün önce sezryanla doğum yaptım..çok korkuodum..sondayı taktıktan sonra ameliyathaneye götürdüler. önce karnıma batikondu sanırımm onu döktüler çok soğuktu..sonra üzerimi örttüler..kollarımı bağladılar ve kolumdan damardan bir iğne yaptılar..dr a kolum çok sızladı dedim ve orda gitmişim..odaya gelirken ayıldımm karın ağrısıyla..ama o karın ağrısını en fazla 20 dk çekmişimdir sonra bir iğne çok rahatladım..yani çok fazla korkacak bişi değilmş..kndine stres yapma ..hayırlı doğumlarrr

Son düzenleme:
kesinlikle korkulacak bişi yok..2 ye kadar saydı..sonra odamdaydım..ama ilk uyanırken şiddetli karın ağrısı oluyor..e o da olsun..sonra hepsi bitiyor..korkulacak bişi yokmuş..ben hep bebeğimin her yeri sağlammı diye düşünüyodum...o şekilde uyanmışım:)çoook şükür allahımaaa

bende doğumumu genel anestezi ile yaptım. ve hiç korkmadım o an zaten korku kendin için olmuyo. anestezi uzmanı seni rahatlatıcı konuşuyo. ameliyathanede karnıma batikkon felan sürdüler ve çok soğuktu. sonra bişeyler örtüler. doktor geldi başlayalım diye sordu sonra uyumuşum uyandığımda boğazım acıyordu oda solunum cihazından ayılırken onu çekiştirmişim. odaya geldim ve kuzumu görünce hepsi geçti. altı saat kalkmadan yatıyorsun sonra kalktım ve daha yatmadım bir hafta sonrada herişimi görür oldum. ssezaryan yapacaksan korkma derim ama epidural yapmanı tavsiye ederim ben bebeğimin ilk anını görmeyi çook isterdim. ikinci olursa epidural yapacağımm

mrb.bende 3 ay önce genel anestezi ile sezaryen oldum.gayet moralli gittim ameliyathaneye.içerdekilerde çok ii davrandılar.hatırladığım kadarıyla damar yolundan verdiler.iki şırınga sanırım.ilk şırıngada bişey anlamadım ama ikincisinde sarhoş gibi olduğumu hatırlıyorum.gerisini hatırlamıyorum zaten:)çabuk ayıldım onu söylüyebilirim.bence lokalden çok çok ii.eğer lokal olsaydım psikolojim bozulurdu sanırım.hayırlı doğumlar.

ben 1,5 ay önce genel anestezi ile yaptım doğumumu.
damar yolundan ilaç verildikten sonra 'ay benim başım dönüyo' oldu; sonrası yok:)
uyanırken ağrı oluyo biraz; hemşireler karnına bastırınca ki uyanınca yapılmıştı felaket bi acı oluyo; ama geçiyo dayanılmayacak şeyler değil..
sonunda bebişini alınca htırlamıyosun bilezemuszemus

sezeryadan benim kadar korkan yoktur.düşünün günler öncesinden dualar etmeye başladım.allah kabul etmiş dualarımı ki ameliyathaneye güle oynaya girdim.üzerimde önlük,ayaklarımda ve kafamda bone elimde sonda torbası ile yürüyerek gittim sedye ile gitmeyi hiç istemiyordum ve öylede oldu çok şükür.ameliyathanedeydim ama aşırı derecede rahattım.masaya yattıktan sonra bir koluma tansiyon aleti bağladıktan sonra kollarımı bağladılar.anestezist yanıma geldi ve iğneyi hazırlarken biri dediki şimdi soğuk bişi döküces üstüne dedi ve o anda önlüğü üzerimden aldılar tamda ahanda hem üşüdüm hemde çıplak kaldım die düşünürken kolumun yavaş yavaş uyuştuğunu hissettim ve küt gitmişim.uyandığımda kendimi dinlenmiş hissettim.yatağıma aldılar.yaranın üzerine kum torbası koydular işte ozaman biraz ağrı var ama anlatıldığı gibi dayanılmayacak kadar deil.sen öyle bir durumda bir tek allaha sığın ve içinden bildiğin bütün duaları et.çok güzel bi doğumdu.

Back