• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan yeriniz dikiş mi yapıştırma mı??

ekim.29

Allahumme Ya Mübdi
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
3.838
39
358
35
Kırıkkale
slm kızlar szlere bişey sormak istiyorum
ameliyat yeriniz yapıştırma mı dikiş mi ?
bu isteğe mi bağlı yoksa dr un isteğine mi
benm ilk ameliyatmda dr dikiş atmış 1 hafta sonra dikişlerimi aldırmıştım

2. sorum benm ameliyat yerin enfeksiyon kapmış pütürlü duruyoo 2 dr gösterdm farklı cvp verdiler birisi bu doku zedelenmiş ameliyatta o dokuyu kesicez dedi
diğer dr doğumdan sonra melhem kullanırsam 3 haftada düzeleceğini söyledii var mı böle bişey başına gelen nasıl tedavi olduu

ikinci sorunu bilemicem ama benim sezeryanım dikiş ben dikişlerimi falan aldırmadım 1 hafta içinde kendi kendine eriyecek dedi aynen öyle oldu üzerindede hiç pütür yok.Merhem sürmedim ben.

canm benm ip bildiğin misinaydı 1 hafta sonra aldırdımm
sezeryn yerim böle sanki içten dışa bişey dikersnde aralarda kaparcıklar olur ya o şekil anlatamdm da ağrı acı akıntı hiç bir şey olmadıı başkasınn ameliyt yerine bakıyorum bildiğin ince çizgi benmkiyle alaksı yokk

benimkide belli değil ince bir çizgi. Ama dikişti hatta dikişin bittiği yerde sol tarafta düğümünü hissediyordum. Dediğim gibi dikiş falan aldırmadım doktorum kendi kendine eriyecek dedi. Belkide yapıştırma dedikleri budur ben sormamıştım. Ama artık her doktor bu şekilde yapıyor zaten. Eskisi gibi değil herkesinki aynı ince bir çizki bir sene sonra tamamen belirginliğini yitiriyor.Bence seninkide yeni yöntemle yapılacaktır. Eski yerinin düzeltirler bu sefer dedikleri gibi merhem kullanırsanda daha çabuk iyilesir. O merhem sanırım cartubex gibi bişeydi yazılışını doğru yazdığımdan emin değilim

Canım bunu anesteziciyle değil doğumu yapacak doktor ile konuşman gerekiyor anestesi dikişe karışmaz dikişi o atnıyorki doğum doktorun atıyor bu cerrahın işi sen kendi doktorunla konuş net bir şekilde bilgilen

benimki yapıştırma.
yapıştırma istediğimde 80 yaşında birisi de gelse yapıştırıyoruz demişti doktorum.
çok memnunum doğum yapalı 2 buçuk ay olmasına rağmen belli bile değil diyebilirim.ama temizliğine çok dikkat ettim...

ben doktorumdan rica etmiştim operasyon sırasında uygun bulduğu için yapıştırma yapmış hafif bir kabarıklık ve kırmızı bir çizgi halindeydi. sonrasında merhem kullanmadım ama silikon bant kullandım 6 ay süreyle. şimdi iz yok denecek kadar azaldı sanırım bir yaz geçirip güneş gördüğümde iz konusu bitecek :)

Back