• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan yapmış tecrübeli anneler yardımmmm

iyitugba

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
48
0
286
42
Bursa
Merhaba,
28 Ekim de sezeryan ile bir kız bebişm oldu çok şükür:)))
Sezeryan sonrası sıkıntılar ameliyat yerinde ağrı,kabızlık nezaman geçiyor ve gaz problemi?Kabızlık için günde 3 litre su içiyorum lifli gıdalar yiyorum ama hala kabızım sizler nasıl geçirdiniz?

öncelikle hayırlı olsun. doktorum bana kabızlık için bir bağırsak düzenleyici vermişti. onu 2 kere kullanmak zorunda kaldım. sonra endiliğinden düzene girdi.
gaz için ise yaılacak malesef çok da birşey yok. gaz yapıcı yiyecekler (yoğurt, soğuk süt, baklagiller v.s.) uzak durun. 1 ay içinde kendiliğinden geçiyor yerimseniben

bende 21 temmuzda bir kızım oldu benim kabızlığım çok kötüydü çıkamadım 4 gün falan acile gittim lavman yaptılar öylelikle rahatladım dr dedim acildeki bidaha kabız olursam ne yapıcam diye kadın doğum uzmanına git o söyler dedi canım bunları al çok işe yarıyor senokot diye bitkisel bi ilaç çok güzel bide libalaks diye lavman bu lavmanı yap hemen çıkacaksın sonra verdiğm ilacı iç faydasını görüceksin ben bunlara atlattım kabızlığımı

ha bu arada bu ilaçları kadın doğum uzmanı verdi canım için rahat kullanabilirsin tatlım

Allah bağışlasın öncelikle.
ben ilk doğumdan çıkar çıkmaz fitil kullandım doktorum vermişti 3 gün boyunca sabah akşam fitil attım öyle yazmıştı çünkü.
sonra zamanlada oturdu hiç bir aksaklık yaşamadım ben yani..

bende çok sukur boyle problemler olmadı,eve gıttıgımde agrı ıcın parol bile içmedim.Bol su içiyordum süt olsun diye.kabızlık olmadı gaz vardı fakat rahatsız edecek boyutta degıldı.Kayısı kompostosu kabızlıga ıyı geliyor dene istersen

hergün 1 lt kaysı suyu içiyorum
kabız yapıcak şeyler yemiyorum
elh bi problem yok yanlız geçen gün kuaföre gittim arabayla gitmeme rağmen inerken binerken üşüdüm
ogün gazdan kıvrandım soğuk çok etkiliyor beni dikişlerim patlayacak sandım

Kuru kayısı kabızlığa iyi geliyor.. Dikiş yerindeki genel acı bir-iki haftada geçer, ama bir kenardaki iç dikiş düğüm yerlerinin acısı bir ay kadar sürüyor..

3 haftayı gecti doğum yapanı cok sükür gaz ve kabızlık sorunu yasamadım bunda yulaflı bisküvilerin içtiğim bitki caylarının kayısı sularının etkisi cok büyük ... sabahları bebeğime bakmak icin erken uyandığımda kendime bir bitki cayı ısırgan otu, yeşil cay ada çayı vs gibi yapıp yanınada bi yulaflı lifli bisküvilerden acıyorum bu bağırsaklarım hemen hareketlendirio dene istersen ... bu arada bebişin hayırlı olsun cnm

allah bağışlasın analı babalı büyütün bebişinizi bende kabızlık olmadı gaz içinde ilaç vermişti dr onu içince iyi geldi pek sorun yaşamdım ben harekette çok önemli canım hareket etmen lazım bağırsaklarını çalıştırman lazm

öncelikle hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt canım. bende 4.günün sonunda magnesie calcinee sayesinde çıkabilmiştim ama benim zaten kabızlık sorunum vardı hamileyken de bu ilacı kullanıyordum.

kabızlığın en iyi ilacı kuru kayısı hoşafı veya 3-4 adet kayısıyı kuru kuru yiyeceksin okadar sonrası kendiliğinden geliveriri

ben hiç kabız olmadım ameliyattan ikinci gün tuvalete çıkabildim .bende 15 eylülde doğum yapmıştım.geçmiş olsun canım bol su iç kayısı incir işe yarar gerçektende.

bende kabız olmadım.sürekli kayısı hoşafı içtim yulaflı bisküvi yedim sürekli. kabızlık çok zor gerçekten

kızlar bende 25inde sezeryan olacağım kayısı en nefret ettiğim meyvedir hayatta ağzıma sürmem. ama herhalde mecbur kalıcam herkes önerdiğine göre

bende 4,5 ay önce sezeryan oldum hastanede verilen ilaçlar sayesinde kabızlık gaz sorunu yaşamadım hatta hastaneden çıkmadan ishal olmuştum :) ama tabi doktor yinede kayısı suyu falan içmemi önerdi

hiç gaz problemim olmadı şükür ama hergün kuru kayısı yiyyorum..gül kurusu kayısısı diye siyah renkte olandan tadıda çok güzel sarıya göre..

Back