Sezeryan sonrası..

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
30
Merhaba arkadaşlar. Şimdi ben 3 ay önce sezeryan oldum. Çok kolay atlatamadım çünkü bebeğim zor bi bebekti ilk zamanlarda hiç yatamadım. Şimdi böyle ara ara karnım şişiyor felaket kabızlık oluyor.. Ne yapsam k fayda etmedi. Ve böyle kesik ağrısı hissediyorum ara ara.. Sanki dikişler batıyor gibi.. Bunlar normal mi? En son kontrole gideli baya oldu sıkıntı yok demişti.

Sezaryen oldum ama hiç yatmadım. Şişkinlik gaz gibi şeyler heralde olabilir. Sezaryen sızısını özellikle soğuk havalarda yaşadım. Eğer doktordan emindeğilseniz başka bir doktorada gidebilirsiniz.

Ben de iki defa sezaryan oldum. İlkinde 1 ay yataktan kalkarken rahat değildim. O kesik kesik dikişler batıyor hissini, 1. Doğumda ilk haftamda yaşamıştım. Kabızlık vardı, çok acı çekmiştim. Ama ilk haftaydı. 2. Doğumda, sezeryandan sonra 3. Gün evimi temizlemiştim. Durumunuz bence normal değil. doktora gitmelisiniz

Herkesin doğum sonrası toparlanma süreci farklı oluyor maalesef. Bende sezeryan oldum, şişkinlik gaz kabızlık ve 1 yıl boyunca şiddetli rahim ağrıları yaşadım. Doktorum normal olduğunu söyledi ve geçti de..
Bence doktora gidip, tekrar muayene olun, ihmale gelmez. Normal derse yapacak birşey yok zaten

Aynısını bende yasadim
Kasım'da doğum yaptım daha kendimi yeni iyi hissediyorum
Doktor sorun yok dedi
Bana bir yaz gormen lazım vucudun sıcak görsün dedi
Birde vücudun toparlamasi için en az 6 ay dedi.
Hala bebeğim oraya değince canım aciyor.
Bazısının siddetli oluyor
Kabızlık bende 5 ay surdu.
Şimdi şimdi rahatim.

Ben doğum yapalı 6 ay oldu.
Çok zor bir doğum yaşadım ve sonrasında da ağrı çektim. Neredeyse 1 ay zorlandım. Kontrole gititğimde doktor normal dedi. Tam 2,5 aylıkken hemoroid oluştu. Korkunç kötüydü Fitil+ hap+ krem ve bol su içerek hallettim çok şükür. Hiç vakit kaybetmeyin bence.

SiZin sezaryen miydi? Geçmiş olsun

ben sezaryen sonrası 4 ay dikişte batma ve sızı hissettim. kendime çok bakamadım kabızlık beni bu hale getirmişti.

Canım bende sezeryan oldum hiç bunlar olmadı bebeğimde aşırı zor bir bebek hatta yaklasık 1 saat önce hüngür hüngür ağladım hersey doktorda bitiyor güzel yapamamış belliki

Daha yeni sayılır. Çok Ağırlık kaldırmamaya ve üşütmemeye dikkat edin. Karın kaslarınızı zorlamamaya çalışın. Bunlar olunca o kısımda sızı olur. Kabızlık için bol su için hem süt için de faydalı.

dogumdan sonraki 2 yil boyunca ne sikintim varsa doktor normal dedi,
normal mi degil mi ben de bilmiyorum,
ama benim sikayetlerim ilk dogumdan 2 yil sonra,
ikinci dogumdan 3 yil sonra bitti diyeyim,
hata 2. dogumun uzerinden 4 kusur yil gecti suan, halen bazen sezaryen yerinde aci hissediyorum, sogukta veya yanlis bir hareketimde.

yine de doktorunuza danismakta fayda var.

Aile hekiminize gidin mutlaka o size yol gosterecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…