Sezeryan sonrası ne yenir ne yenmez tavsiyelerde bulunur musunuz

Kutbettin

Şüphesz insanğlu yasklndğı şey üzerine hırslı olur
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2020
2.062
3.059
83
Günaydın kızlar. 12 günlük sezeryanım sezeryan sonrası ne yenir ne yenmez tavsitede bulunur musunuz. Bebeğime gaz yapmayacak ve sütümü fazlalastıracak besinler neler tecrübeli anneler yardımcı olur msnz lütfen.

Tevrübesi olan yazabilirnmi

Tavsiyesi olan yok mu

Benim sezaryen değil normal olmuştu ama bunlar ortak konular o yüzden yazıyorum. Ben hem süt yapıcı hem de eski formuma kavuşmama yardımcı bir liste yapmıştım sizinle onu paylaşayım. Diyetisyen değilim bu benim şahsen hazırladığım bir listeydi.

Kahvaltı kayısı çayı ve dereotlu yulaflı omlet-domates salatalık peynir zeytin

Öğle yemeği 1 porsiyon sebze ve yoğurt

Ara öğün incir

Akşam yemeği 1 porsiyon köfte/tavuk 1 kase bulgur pilavı yoğurt

Gün içinde bol su/elma kayısı armut şeftali vs kompostosu

Gün içinde rezene çayı

Çok teşekkür ederim ne yaosam ne yesem diye kara kara düşünüyorum hep. Gerçi çocuğun pek emdiği yok ama yine de sıkıp biberonla veriyoeum az da olsa

Süt icin;
Bol bol Sut ve süt ürünleri
3-3.5 litre su
Günde 1 ya da 2 fincan bitki çayları( rezene ve anason cok güzel sut yapmıştı bende)
Emziren anneler için çaylar
Şekersiz meyve kompostolari
Börülce ( haşlayıp üzerine sadece zeytinyağı dökerek bie yiyordum)
Kimyon çayı hem gaz önleyici hem de süt arttırıyor.
Benim uyguladıklarım bunlardı. Takipte kalayım başlıkta.

Uykunuza çok dikkat edin,
Bol bol su için
Hurma tüketin
En çok süt yapan şey emzirmektir, siz emzirmeyi hiç aksatmayin, inşallah bol bol sütünüz olur , sağlıkla büyütün inşaallah

Çok teşekkür ederim. Süt gaz yapar diye korkuyordum uzak duruyordum. Rezene ve anasonda kullanıyorum günde 2 defa içiyorum. Bebeğim emmiyor pompayla sağıyorum bu sabah uyandım sağayım dedim 1 yemek kaşığj yalnız süt çıktı napacam bilmiyorum o kadar çaresizim kiii ne süt geliyor ne bebek geliyor yavrum daha çok küçük 14 günlük. Elektirkli pompa nırmal el pompasından daha fazla süt çıkarmaz mı acaba

Uykunuza çok dikkat edin,
Bol bol su için
Hurma tüketin
En çok süt yapan şey emzirmektir, siz emzirmeyi hiç aksatmayin, inşallah bol bol sütünüz olur , sağlıkla büyütün inşaallah
Çok teşekkür ederim.
Gece bebek bazen uykusuz bırakıyor gündüz de uyuyamıyorum.
Günlük kaç hurma tüketmem lazım peki.
Bir de bebeğim emmiyor beni bu da beni çok üzüyor stres yapıyorum ağlıyorum bazen bu duruma sürekli mama veriyorum. Çok yıpratıcı bir süreç dün eve hemşire çağırdım 1 saat uğrastık olmadı yine.

Elektrikli makinelerde daha çok verim alırsın. Acaba uykusunda mi denesen? Bazı çocuklar uykuda ya da uykuya geçişte alıyor.

Elektrikli makinelerde daha çok verim alırsın. Acaba uykusunda mi denesen? Bazı çocuklar uykuda ya da uykuya geçişte alıyor.
Her türlü yolu denedim memeye bal bile sürdüm almadı ne yapaam bilmiyorum artım pes edip yapacak bsy yık dicem neredeyse

Elektrikli makina aldım bugün daha verimli oluyor evet sütüm az olmasına rağmen diper pompaya göre daha fazla çıkardı çok şükür

Pompa falan neden kullanıyorsunuz? Bol bol emzirin, her an her dakika. Emzirmekten, dinlenmekten ve bol su içmekten daha çok süt getiren bir şey yok

Pompa falan neden kullanıyorsunuz? Bol bol emzirin, her an her dakika. Emzirmekten, dinlenmekten ve bol su içmekten daha çok süt getiren bir şey yok
Çok haklısınız ama emmiyor ki bebeğim memeyi ağzına götürdüğümde anlıyor gibi yüzünü çevirmeye baslıyor artık iki gün önce hemşire getirttim eve dün hastaneye emzirme okuluna gittim bugğn sağlık ocağındali ebeyle denedik almıyor çocuk memeyi ama bırakmicam devam edecem alması için gözü şişene kadar ağlıyor bende mecbur çekiyorum artık yüreği dayanmaz minicik o

Allah kolaylık versin, meme almayan bebeği emzirmek sabır işi, anlamdan biliyorum neler denemisti nasıl ağlardı kuzum,
Ben de hastane tipi süt sağma makinası çok etkili oldu çok çoğaldı biiznillah sütüm.
Hurmayı siz ne kadar tüketebilirseniz yeyin, şifadır. Tabii midenizi de bulandirmayin :)
Allah kolaylaştırsın, moralinizi yüksek tutun, pozitif olun inşaallah olmayacak şey yoktur ha olmazsa da dünyanın sonu değil

*ablamdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…