Sezeryan Sonrası Hayatım

Fizik tedaviye gidiyorum her gün. Sol bacağım hala hissiz onu açmaya yürütmeye çalışıyorlar beni. Kalça bölgemde hala uyuşuk çok az ilerleme oluyor. Doktorum sinirlerin eskisine dönmesi 1 seneyi bulur dedi. Bebeğim çok şükür iyi evde annemle bakıyorum.
Tespit duruşması var onu bekliyoruz 1 ay sonra.
Allah yardimciniz olsun şifa versin kolaylıklar versin

büyük bir talihsizlik yaşamışsınız geçmiş olsun...dogumu yaptıgınız hastane size -evet biz sizi aktarırken düşürdük diye itiraf mı etti..o kısmı anlamadım ben...eger òyleyse suçlarını itiraf etmişler...

farklı ameliyatlarda da bu tarz olaylar olabiliyor...

büyük bir talihsizlik yaşamışsınız geçmiş olsun...dogumu yaptıgınız hastane size -evet biz sizi aktarırken düşürdük diye itiraf mı etti..o kısmı anlamadım ben...eger òyleyse suçlarını itiraf etmişler...

farklı ameliyatlarda da bu tarz olaylar olabiliyor...
Merhabalar,
Teşekkür ederim. Bize bu durumu araştırmamızı söyledi askeri hastanedeki doktorlar. Eşimin çabaları sonucu hemşirelerden biri vicdan azabı ile söylemiş ama işini kaybetme vb korkularının olduğunu söylemiş. Ameliyat sonrası her sezeryanda olduğu gibi ağrı kesiciler yoğun veriliyor. Ben o zaman bile belim ağrıyor dedim ama beni yürüttüler. Yürüdüm ama ağrı ile. Yürüdüğümü görünce herhalde korktuları gibi düşürdük ama bişey olmadı gibi mi düşündüler acaba ? Çünkü biz bu işin peşine 2.5 ay sonra düştük.

Merhabalar,
Teşekkür ederim. Bize bu durumu araştırmamızı söyledi askeri hastanedeki doktorlar. Eşimin çabaları sonucu hemşirelerden biri vicdan azabı ile söylemiş ama işini kaybetme vb korkularının olduğunu söylemiş. Ameliyat sonrası her sezeryanda olduğu gibi ağrı kesiciler yoğun veriliyor. Ben o zaman bile belim ağrıyor dedim ama beni yürüttüler. Yürüdüm ama ağrı ile. Yürüdüğümü görünce herhalde korktuları gibi düşürdük ama bişey olmadı gibi mi düşündüler acaba ? Çünkü biz bu işin peşine 2.5 ay sonra düştük.

bebeginizin mutlulugunu bile acınızdan yaşayamamışsınızdır...haberlerde daha ónceden seyretmiştim...trafik kazası geçiren kişiyi tam ambulansa koyarlarken düşürmüşlerdi...kişi òlmese bile òlüdürürler...sanırım ölmüştüde...tecrübesizlik mi işini önemsememek midir bilemiyorum...

çok geçmiş olsun.
Bende sezeryan olacağım kısmet olursa.ama şu yazınızdan sonra baya korktum.

Çok geçmiş olsun nasıl üzülerek okudum yazınızı Allah size güç versin Rabbim sizi ailenize ve bebeğinize bağışlamış umarım hatalılar cezasını biran önce alır

çok geçmiş olsun.
Merhabalar
Sezeryan sadece ameliyat aynı safra kesesi ya da diğer ameliyatlar gibi. Önemli olan ameliyat ekibi ve doktor. Allah korusun sizi korkmayın buna bakarak önlem alın lütfen

çok geçmiş olsun.
Merhabalar
Sezeryan sadece ameliyat aynı safra kesesi ya da diğer ameliyatlar gibi. Önemli olan ameliyat ekibi ve doktor. Allah korusun sizi korkmayın buna bakarak önlem alın lütfen

Sedyeye aktarım sırasında bu düşüş olmuş olabilir ve bu kırığı da bu açıklar.Hatta belki doktor dışarıda yıkanırken olmuş ve olay olmasın diye taşıyan personel tarafından bile örtbas edilmiş olabilir.Burada en büyük hata size gerekli müdahelenin yapılmaması.Sizi düşürmüş olabilirler ki çok dikkatli olunmalı ama kaldı ki oldu yanlışlıkla insanlar kardeşini öldürüyor,bunu nasıl araştırmazlar,bir durum oldu mu diye bakmazlar,çok çok büyük ihmalkarlık çook.

geçmiş olsun
bana sanki hasta bakıcılar düşürmüşte ört pas edilmiş gibi geldi
açıkcası bir dr yapsa o an bir muayne bir film isterdi gibi geldi

Sedyeye aktarım sırasında bu düşüş olmuş olabilir ve bu kırığı da bu açıklar.Hatta belki doktor dışarıda yıkanırken olmuş ve olay olmasın diye taşıyan personel tarafından bile örtbas edilmiş olabilir.Burada en büyük hata size gerekli müdahelenin yapılmaması.Sizi düşürmüş olabilirler ki çok dikkatli olunmalı ama kaldı ki oldu yanlışlıkla insanlar kardeşini öldürüyor,bunu nasıl araştırmazlar,bir durum oldu mu diye bakmazlar,çok çok büyük ihmalkarlık çook.
Evet hastabakıcıların hatası. Çünkü doktorum Allah inancı olan güvendiğim bir doktor. Annemin de doktoruydu bu arada annem 44 yaşında doğum yaptı. Çok riskliydi ama doktor süper bi şekilde doğumu üstlendi

Merhabalar
Anne olmayı çok isteyen ve sorun yaşamadan hamile kalanlardanım. Hamileliğim boyunca kontrolleri kaçırmadan ilaçları aksatmadan kullandım. Çalıştığım için doğum sonrası izin hakkım kalsın diye 34.haftaya kadar çalıştım. Duygularım her hamile gibi karışıyor çok hüzünlenip çok ağlayabiliyordum.
Doktorum kemik yapımın müsait olmadığını söyleyip, sezeryan doğum olmalısın dediği zaman çok üzülmüştüm. Bunu son zamanlarda duymak sinirimi bozmuştu. Destek beklerken ailemden , özellikle kayınvalide taraflarından değişik kelimeler işitince daha çok moralim bozulmuştu. Doğuma 1 hafta kala neredeyse başka bir hastaneye gidip muayene olmam gerektiğini her seferinde dile getirip beni iyice üzdüler. Eşim önce bunlara inanıp değişik davrandı bana sonrasında mantıklı olanın doktorun dediğini anlatıp açıklık getirdim.
Doğum çok güzel geçti. Bebeğim ve ben hiç sorun yaşamadan çıktık hastaneden. Eşim mutlu ben bi o kadar..
1 hafta sonra ayağımda uyuşma oldu ve gittikçe yukarı doğru geldi. Lavabo ihtiyacımı gideremez oldum çünkü belden aşağı her yerim uyumuş hissizdi. Doktorumu aradım nadiren olur dedi. Karnım şişmişti çünkü küçük abdestimi yapamıyordum. Doktoruma gittim sonda ile boşaltım yaptı olursa tekrar sıcak su ile masaj yap gelir dedi.
2 gün sonra şikayetlerim daha şiddetlendi ve yürüyemez oldum. Çektiğim ağrı da çok kötüydü. Sütlerim dolup taşarken ambulansla acile kaldırıldım. Moralim bozuk ağlamaktan psikolojim bozulmuştu. Bi yandn bebeğimdeydi aklım. Diğer yandan ise bana ne olduğunu bulmaya çalışıyorlardı.Mr, tomografi, kan testleri, doktor muayeneleri bitmedi.Tam 1.5 ay hastanede kalarak neyim olduğunu bulmaya çalıştılar
İlk bir hafta uyuşma var die kortizon verdiler. Kabul etmek istemedik fakat doktor ikna edip tedavi hakkında ikna etti. Sonra Gata'ya gittik. Bir dizi testler devam etti. Belimden sıvı bile alındı fakat bişey bulamıyorlardı.
En sonunda Prof.bir hekim ( isim veremiyorum) bir Mr da bişey gördü ve tekrar çektirdi.
Ben bunlar yaşanırken evimden ve en önemlisi bebeğimden uzaktaydım. Her gün bi test yapıldığı için sütümü sağıp atmak zorunda kalıyordum.
Sonra anlaşıldı ki pelvis kemiğim iki yerinden kırılmıştı. Tam 1.5 ay kırıkmış fakat hiçbir doktor anlayamamıştı.
Ameliyat edemiyorlardı çünkü kaynamaya başlamıştı.
Eve gönderdiler fakat 1 ay dümdüz yatmam gerekiyordu.
Kızıma kavuşacağım için ne olursa olsun çok seviniyordum.
75 kilodan 50 kiloya düştüm.2 aydır sonda ile duruyor ve büyük tuvaletimi bile hissedemediğim için yardımlarla yapıyordum. Uyku deseniz ağrılardan yoktu.
Kemikler kaynadı fakat ödemler oluştuğu için tekrar kortizon verdiler. % 50 oranında düzeldim ve ayağa kalktım. Sağ bacağım sorunsuz fakat sol bileğim hala uyuşuk. Ayrıca tuvalet sorunum da devam ediyor. Şu an fizik tedavi ile düzelmeye çalışıyorum.
Kızım için..
Nasıl oldu bilmiyorum, doktorlarda çözemiyor..

Hanımlar lütfen okuyun. Herkes bilinçlensin istiyorum. Bilinmeyen daha doğrusu bulunamayan bir durumdayım . belirtileri yazdım. Siz ya da çevreniz Allah korusun bunları yaşamasın.
geçmiş olsun.

Masadan sedyeye alınırken düşürülmüş olmanız olası bir durum değil çünkü uyanık olmadığınız için tamamen kendinizi bırakmış olduğundan ağır olursunuz hem de ameliyatlısınız iyice masaya yanaştırırlar sıfır durumda öyle aktarırlar sizi yani o yüzden de düşüremezler düşürdüler diyelim kemik kırılacak kadar yüksek olmuyor sedyeler zaten. Araştırmışsınız peki doktorlar itiraf mı etti düşürdük diye. O şekilde kemiğiniz kırılsa zate 1 hafta sonra çıkmazdı o anda çıkardı hastaneden daha ilk çıktığınızda acı hissederdiniz 1 hafta sonra olması mümkün değil. Omurgamız ile bacaklarımızı bağlayan bir kemik ve baya sağlam bir kemik kolay kolay kırılmaz kırılınca da kendisi kaynamaz o şekilde bir kırık nası kaynayabilir ki kendi kendine. Sezeryan olacak insanları da korkutuyor ayrıca böyle yazılar.

Bu yorumunuza inanamadım gerçekten.. Konu sahibi böyle bir durumu yaşayan olursa diye başından geçeni anlatmış. keşke yazınızın bir yerinde bir cümlecik geçmiş olsun deseydiniz.
Ama siz inanmak istememişsiniz. Neden çünkü kimse sezaryenden korkmasın.. Çünkü sezaryen ameliyat değil sizin gibi düşünenler için. Çok konforlu bir doğum şekli dimi? Hani böyle fönüzü falan çektirirsiniz, güle oynaya fotorağraflar eşiliğinde falan ameliyat olursunuz. Sonra ikinci gün kalkar ev işi falan yaparsınız ya.. Çokk rahattır sezaryen ameliyatı ve herkese yana yakıla tavsiye edilir bu yüzden.. Amaaann kimse korkmasın sezaryen den.

Kusura bakmayın ama bu ülkede kadınlar tarafından bu kadar hafife alınan bu ameliyatında bir sürü riski var. Ancak bu ameliyata girerken tüm bu riskleri kabul ettiğinize dair kağıtlar imzalayıp giriyorsunuz o ameliyata. Enfeksiyonda kapabilirsiniz, sedyedende düşürülebilirsiniz, yanlış ilaçta enjekte edebilirler, ameliyat bu sonuçta..

Yazık gerçekten, lütfen bu ameliyatı bire doğum şekli olarak normalleştirmeyin. Ayrıca hafife de almayın. Sezaryen yolunda gitmeyen bir doğum için kurtarma operasytonudur. Sezaryen olan bir kadının normal hayatına geri dönmesi sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Bu yüzden ameliyat sonrası ayağa dikilmesi, kendi işini kendisi görmesi, evi süpürüp misafir ağırlaması değil sadece istirahat etmesi gerekir en az bir hafta. Bu yüzden ameliyat sonrası iyileşme süreci uzun süren insanları da baskı altında bırakmayın.

Aaa bende sezaryen oldum ama çok rahattım. Walla mı?
Ben değildim öldüm geberdim 10 -15 gün kendime gelemedim. Hiç bir yerimde kırık falan yoktu ama kamyon çarpmış gibi hissediyordum. Hiç iyileşemeyeceğim sandım, psikolojom bozuldu.. Yalan mı söylüyorum ? ikinci gün eve gelen misafire ayıp olmasın diye iki büklüm çay servisi yapmak zorunda kaldım. Niye çünkü herkes sezaryenden sonra ayağa kalkıyor diye.. Misafir gittikten sonra ağrıdan kıvrana kıvrana ağladım..

Normal doğumlarda anlatılan korkunç hikayelere karşı dayatılan ve alternetif haline getirilen sezaryen bir ameliyattır. Nasıl ki normal doğum kişi den kişiye kolay ya da zor olarak değişirse sezaryen de ameliyat sonrası kişiden kişiye değişebilir.

Kimsey korkutmayalım diye özendirmeye de gerek yok di mi?

Merhabalar
Anne olmayı çok isteyen ve sorun yaşamadan hamile kalanlardanım. Hamileliğim boyunca kontrolleri kaçırmadan ilaçları aksatmadan kullandım. Çalıştığım için doğum sonrası izin hakkım kalsın diye 34.haftaya kadar çalıştım. Duygularım her hamile gibi karışıyor çok hüzünlenip çok ağlayabiliyordum.
Doktorum kemik yapımın müsait olmadığını söyleyip, sezeryan doğum olmalısın dediği zaman çok üzülmüştüm. Bunu son zamanlarda duymak sinirimi bozmuştu. Destek beklerken ailemden , özellikle kayınvalide taraflarından değişik kelimeler işitince daha çok moralim bozulmuştu. Doğuma 1 hafta kala neredeyse başka bir hastaneye gidip muayene olmam gerektiğini her seferinde dile getirip beni iyice üzdüler. Eşim önce bunlara inanıp değişik davrandı bana sonrasında mantıklı olanın doktorun dediğini anlatıp açıklık getirdim.
Doğum çok güzel geçti. Bebeğim ve ben hiç sorun yaşamadan çıktık hastaneden. Eşim mutlu ben bi o kadar..
1 hafta sonra ayağımda uyuşma oldu ve gittikçe yukarı doğru geldi. Lavabo ihtiyacımı gideremez oldum çünkü belden aşağı her yerim uyumuş hissizdi. Doktorumu aradım nadiren olur dedi. Karnım şişmişti çünkü küçük abdestimi yapamıyordum. Doktoruma gittim sonda ile boşaltım yaptı olursa tekrar sıcak su ile masaj yap gelir dedi.
2 gün sonra şikayetlerim daha şiddetlendi ve yürüyemez oldum. Çektiğim ağrı da çok kötüydü. Sütlerim dolup taşarken ambulansla acile kaldırıldım. Moralim bozuk ağlamaktan psikolojim bozulmuştu. Bi yandn bebeğimdeydi aklım. Diğer yandan ise bana ne olduğunu bulmaya çalışıyorlardı.Mr, tomografi, kan testleri, doktor muayeneleri bitmedi.Tam 1.5 ay hastanede kalarak neyim olduğunu bulmaya çalıştılar
İlk bir hafta uyuşma var die kortizon verdiler. Kabul etmek istemedik fakat doktor ikna edip tedavi hakkında ikna etti. Sonra Gata'ya gittik. Bir dizi testler devam etti. Belimden sıvı bile alındı fakat bişey bulamıyorlardı.
En sonunda Prof.bir hekim ( isim veremiyorum) bir Mr da bişey gördü ve tekrar çektirdi.
Ben bunlar yaşanırken evimden ve en önemlisi bebeğimden uzaktaydım. Her gün bi test yapıldığı için sütümü sağıp atmak zorunda kalıyordum.
Sonra anlaşıldı ki pelvis kemiğim iki yerinden kırılmıştı. Tam 1.5 ay kırıkmış fakat hiçbir doktor anlayamamıştı.
Ameliyat edemiyorlardı çünkü kaynamaya başlamıştı.
Eve gönderdiler fakat 1 ay dümdüz yatmam gerekiyordu.
Kızıma kavuşacağım için ne olursa olsun çok seviniyordum.
75 kilodan 50 kiloya düştüm.2 aydır sonda ile duruyor ve büyük tuvaletimi bile hissedemediğim için yardımlarla yapıyordum. Uyku deseniz ağrılardan yoktu.
Kemikler kaynadı fakat ödemler oluştuğu için tekrar kortizon verdiler. % 50 oranında düzeldim ve ayağa kalktım. Sağ bacağım sorunsuz fakat sol bileğim hala uyuşuk. Ayrıca tuvalet sorunum da devam ediyor. Şu an fizik tedavi ile düzelmeye çalışıyorum.
Kızım için..
Nasıl oldu bilmiyorum, doktorlarda çözemiyor..

Hanımlar lütfen okuyun. Herkes bilinçlensin istiyorum. Bilinmeyen daha doğrusu bulunamayan bir durumdayım . belirtileri yazdım. Siz ya da çevreniz Allah korusun bunları yaşamasın.

Çok büyük geçmiş olsun. Allah kimseye yaşatmasın.
İnşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz ve bebeğinize ve size kaybettirilen bunca süreyi telafi edersiniz.

Çok büyük geçmiş olsun. Allah kimseye yaşatmasın.
İnşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz ve bebeğinize ve size kaybettirilen bunca süreyi telafi edersiniz.
Allah razı olsun teşekkür ederim. Şimdi kızımla eldeyim fakat 2 kat daha zor hayatım. Olsun çok şükür haftalarca yürüyemediğim zamanlar aklıma geldikçe şükrediyorum. Çocuğumun yanımda olması bana moral veren tek şey.
Eşimden de Allah razı olsun bana yardımcı oluyor

Merhabalar öncelikle cok gecmis olsun..bende 5gun once gebeligim sezaryenle sonladirildi 5 aylik hamileydim aldilar bebegimi...

X