Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende 1 hafta önce doğum yaptım. daha önce sezeryan ile doğum yapmış arkadaşlarım doktorları sakın dinleme mutlaka korse tak diyor. yoksa gitmiyormuş.
artık ameliyatta kasları kesmiyorlar zaten. yine de doktoruma sormadan birşey yapmak istemiyorum. korse alım ama dolapta duruyor çok kararsız kaldım
Korse olmasa da sıkı birşeyle karnı sarmak mantık olarak karnın küçülmesi için faydalı bence. Çünkü doğumdan sonra karın cıvık olur. Sımsıkı sarınca sıkıştığı hacmin boyutunu alır. Şu boynuna halka halka küçük bilezik geçiren kadınları düşünün. Boyun nasıl incecik ve upuzun oluyor? Bu da onun gibi bişiy. Ben doğumdan sonra biraz iyileşince takıcam korse. Tereddüt edenler takmasın tabi.
boynuna halka geçiren kadınlar kucuklukten olgunluga kadar bu işlemi yapıyor.. ve o halkalar çıkınca boyunları kırılıyor cunku boynu tutan bizlerin kurtulmak istedigi yaglar degil kaslardir... ancak o halkalar boynu tutup sekil verdigi icin onlarsiz yasayamiyorlar..
siz isterseniz deneyin ancak karniniz daha gevsek ve bicimsiz hale gelecek.tıpkı afrikalı kadınların boyunları gibi. kasınız iyileşmeyecek göbeğiniz yagınız gitse bile dışarı çıkıcak her zaman göbkli görünümünüz olacak...
İnsani ayakta tutan ve bicim veren sey kemik kas yapisidir, yag ise fazlaligidir, siz onu ezerek presleyerek sekil veremez, yok edemezsiniz. bu tereyagi degil sıktıgın şekle gelsin.
insan vucudunu ayakta tutan sey kaslardır.. karın kasını paralelce keserseniz karnı tutamaz hale gelir,karın kadı kocaman dik inen bir kas..onun gücünü etkisini yok etmiş oluyorsunuz parelel keserek.onu düzeltmenin cozumu ciddi spordan gecer. bu kadar akıl ve beden tembeli olmayın.
düz mantık düşünüyorsunuz. işinize ne kolay geliyorsa ona inanıyorsunuz.
onlar halkayla boynunu uzattıyda bende korseyle gobegimi yok ederim.. verdiğiniz örnek bile alakasız. bölgelerin anatomisi bile çok farklı.
korse size anlık güzellik ve kalıcı hasar bırakır..ömür boyu korseyle dolaşmak bir tercihtir tabi, ama ben incecik kumaşın altında dümdüz ve gergin göbegimle dolaşmayı tercih ederim :)
ARkadaşım dövseydin bari yaa.
Ben hiç doğum yapmadım eskilerin tecribeleriyle konuşuyorum. Sen istemezsen takma kızmana gerek yok yani. Ben normal doğum yaparsam kesinlikle takıcam
sezaryen sonrası doktorum bana hemen korse takmamı önerdi, eczanelerde satılan basit yün korselerden takabilceğimi söledi, nedeni ise içi boşalan karnımın dikişlerin üzerine sarkarak canımın yanmasını önlemekti. bende tavsiyesni dinledim, o gece yürümeye başladığımda dikişlerim hiç acımadı, çevremdekilerin ayağa kalktıklarında dikişlerinin çok sızladığını duymuştum, ama bende hiç öl bişey olmadı. doktorum 1,5 - 2 ay takmamın benim için yararlı olacağını söyledi, ben kullanıyorum çok da memnunun tabi herkesin kendi bileceği bişey
arkadaşlar 13 gün önce sezeryanla doğum yaptım. bazıları göbeğine korse takmazsan gitmez böyle kalır diyor normal doğumdan sonra sorılıyormuş herhalde doktorum hiçbir şey demedi korse alıp taksam ameliyat yerime zararı olur mu bilgisi olan lütfen yardım etsin....