• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan sonrası gerçekten kabusmu?

imkanınız varsa epidural sezeryan diyorum.26ekimde oğlumu epiduralle doğurdum.eve gelince hep kendim baktım bebeğime.asla korkmayın.10tane doğursam böyle yaparım.cok rahat bişey.eminim eskiden kadınlar epidural olsa hepsi sezeryan yapardı:)

ben spinal sezeryan oldum.doğumum gece oldu,ertesi gün yürüyerek çıktım hastaneden.gerçi bünye meselesi.ablam normal doğum yaptı benden geç iyileşti.bilmiyorum ama belkide iyileşmek zorunda olduğum için hemen ayaklandım.benden sana tavsiye lohusalığın tadını çıkar.

ben 2 çocuğumuda epidural sezeryanla doğurdum. ilk doğumum çok rahattı sonrasında kendimi çabuk topladım 2 gün falan bir ağrım oldu ama 2. sezeryanım çok kötüydü 1 hafta çok sıkıntı yaşadım özelliklede ilk 2 gün çok kötüydü. galiba 2.kez ameliyat olmanın zararları bu.

ben de epidural oldum ve doğum21:40ta oldu ben ertesi gün 13:00te çıktım hastaneden.evet yürümek zordu bir de ben de başağrısı yaptı2-3gün ama hepsi o.normal doğum sancılarını bebeğim kaldıramadı kalp atışı düştü o nedenle sezeryan aldılar.pişman değilim.ameliyatın yarısında kendime geldim( tabi acı hissetmiyodum) bebeğimin ilk ağlayışını duydum ebe yanağıma değdridi ve ben tekrar kendimden geçmişim.gözümü açtığımda ameliyathanneden çıkarıyorlardı:)çok güzeldi.

Merhaba, ben 24 Mart'ta genel anestezi ile sezeryan oldum. Ameliyathaneden çıkarken "karnım ağrıyor, söküp atın" diye sayıklıyormuşum; eşim kameraya almış. Evet kötü bir ağrı ile kendime geldim fakat hemşire hemen ağrı kesici yaptı ve saniyeler içinde ağrım dindi. Daha sonra belli aralıklarla ağrı kesicilerimi tekrarladılar. Bu nedenle çok ağrı çektim diyemiyorum ama ilk uyanma anım gerçekten ağrılıydı. Tamamen kendime gelip ayaklarımı oynatmaya başlayınca da yürütmek için ayağa kaldırdılar. Sonrası daha rahattı. Ağrı kesicilerinde etkisiyle rahat rahat yürüdüm, yatıp durmadım ara ara dinlenip bol bol yürüdüm. Bir gece hastanede kaldım ertesi gün eve geldim ve bebeğimle kendim ilgilendim. beşiğine bile ben koyup alıyordum. Herkesin yaşadığı farklı oluyor tabi. Ağrı eşiklerimiz farklı, ameliyatı yapan doktorlar farklı, psikolojiler farklı. çok şükür oğlumla birlikte bu güzel ve bir o kadar zorlu süreci atlattık. darısı tüm anne adaylarının başına.

bende sezeryanla doğum yaptm 29 günlük bi oğlum var.normal die gitmiştk sancımı çektm gece boyunca sonra sancı verdiler ekstradan fakat oğlum dayanamayıp karnımda kakasını yaptığından acilen sezeryana döndü olay ve keşke normal doğum die diretmeseymişim doktoruma,çünkü inan ben sezeryanda hiç zorluk yaşamadım ilk gece bile tamam bebeğinle sadece emzirmeden emzirmeye ilgileniosun ama ağrı kesicilerle falan hiç ağrım olmadı ayağa kalkmak,hareket etmek ilk 2 gün zordu ama bebeğin heyecanındanmı ne hiç gözümde büyümedi,3. günümüzde evimize geldk ve ben 5. günümde çamaşır asıodum gelen misafirlerle oturup kalkıodumama tabii bünyeyle yada yapıylada alakalı olabilir,bence sezeryan derim hiç gerek yok hem kendini hem bebeğini zorlamaya,allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin:)....

Normal şartlarda tabi ki normal doğum yapılmalı..

Normal mi yoksa sezeryan mı ?..olayına girmek istemiyorum ama sezeryanın da, dünyanın sonu olarak görülmesini de anlamıyorum..

Ufak bir ameliyat evet.
Herkesin ağrı eşiği farklı.
ılk gün karnınızda ağrı acı olacak elbet. Ama ağrı kesicilerle kontrol altına alınıyor.
ılk 2 gün zar zor yürüyorsunuz evet, zar zor eğilip doğruluyorsunuz, emzirme konusunda evet yardım alıyorsunuz ama ilk gün, sonuçta ameliyatlıısınız.
Ama 5. veya 6 günden itibaren artık normal hayatınıza dönüyorsunuz..Normal derken evde temzilik yapacak duruma gelmiyorsunuz elbet ama basit rutin işlerinizi görüyorsunuz..

Zorunlu değilseniz elbet sezeryana gerek yok ama sezeryan da kabus değil sonuçta bence.

Son düzenleme:
valla ben ilk gece napacağımı bilemedim o kadar çok ağrım vardı ki, sonra gün geçtikçe azaldı ve 4. gün evde gelirgelmez ağrı sızı kalmadı bende
ama genelde ilk gece zor geçiyo sanırım, zaten ondada bebeği emzireyim edeyim eyleyeyim derken geçip gidiyo, gözünde büyütme bence
:hulya:

Hiç korkma banada bir sürü şey söylendi.Ağrı kesici yapıyorlar zaten benim hiç öyle aman aman bir ağrım olmadı gayet rahattım 2 gün kaldık sadece

Ben hiç sıkıntı çekmedim.

Pazartesi gecesi 22:30 da doğurdum sezeryanla.
Sabah yürüttüler saat 06:00 da.

Çarşamba günü çocuklarımın yanına çıktım yürüyerek pediatriye.Başım dönüyordu ara ara.
Perşembe günü tüm gün ve gece çocuklarımın yanındaydım.
Cuma bir çıktık hastaneden yani 4. gün bir daha yatamadım 3 ay boyunca.
Hiç sıkıntı çekmedim.
Dikişlerim yapıştırmaydı.Dikiş aldırma gibi bir durumda olmadı.

Çok rahattı yani

Back