• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan sonrası gerçekten kabusmu?

recell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
140
0
96
İstanbul
sezeryanla doğum yapmayı düşünüyorum ama öyle şeyler duyuyorumki amelyat sonrası ağrılar falan gerçekten zormu?

ılk gece biras zor geçiyor. ılk geceden sonrası ise tamamen senin bünyenle alakalı birşey. Kişiden kişiye tamamen fark gösteriyor.
Onun için kimsenin doğum öyküsünü dinleme bence. ınsanların şu yapılırken acıyacak bu yapılırken acıyacak demeleri üzerine kendimi tamamen kasmıştım. Dedikleri hiçbişi bende acı yaratmadı. Dedim ya tamamen bünye meselesi.

Reçelcim hiç kasma kendini canım.Doğumdan sonraki gün biraz ağrın oluyor ama sana ağrı kesiciler veriyorlar.Zaten bir haftada kendini toparlaacak duruma geliyorsun.Normal doğumdaki acıdan daha fazla değil canım.Keşke imkanım olsaydı da normal doğum yapabilseydim. Ayrıca ne ağrı ne sızı aklına bile gelmiyor canım çünkü meleğin artık yanında başka birşey düşünemıiyorsun.Ama mümkün mertebe gecesine kalkmaya çalış gaz açısından yavaş yavaş zorlamadan kendini:) Allah kucağına sağlıkla almanı nasip etisn şekerim

ben spınal sezeryan oldum 3 gun hastanede kaldım zatenn hastannedeyken serum ve ıgnelerle agrıyı hıc hıssetmedım eve cıkıncada verılen ılacları kullanınca cok bı sorun yasamadım 7 gunnde agrılarım tamamen bıttı bunye meselesı elbette ama ben cok memnunum ıkıncı dogumumdada spınal sezeryan olmayı dusunuyorum,bence normal dogumdan cok daha az acısı var.

ben çok acı çektim 3 günde ancak geldim kendime.. ağrılarımda hiç biitmek bilmedi.. eğer yapabilirsen fizyolojik bir sorunun yoksa normal doğum yapmalısın..

sezeryandan cıktıktan sonra başladı bende ağrılar evet zordu biraz ama ağrı kesici iğneyi yiyince bişeyin kalmıyo toparlanman ise 1 hafta sürüyor
ama benim bebeğim 2 günde biberona alışmış (süt inene kadar mama vermiştik) emmedi ve göğsüm şişti bunun için hastaneye sütümü sağmak için gittik doktorum inanamadı beni görünce cok cok iyisin emin ol demişti ama yinede yürümek insanın canını cok acıtıyor nasıl iyiysem akannehir

ilk 24 saat ağrım oldu. onuda ağrı kesicilerle geçirdim. ikinci gün ayağa kalktım. kalkış o kalkış bidaha yatmadım. ben çok memnun kaldım sezaryen doğumdan, hem kendi tercihimdi, hemde doktorumun önerisiydi.

ben kendi adima epidural sezaryenden cok memnun kaldim.normal dogum yapanlari gordugum icin cok rahat kiyas yapabiliyorum ben prenses gibi girdim ciktim:) ne dogum oncesi ne sonrasi agri sizi yok ilk karsilasma emzirme vs herseyin tadina variyorsun.agrilar sonradan basliyor.o da agrikesicilerle kontrol ediliyor.dayanilmaz bir agri kesinlikle yok..1hafta sonunda baya topluyorsun zaten..bunyeye gore degisebilir tabiki ama kendini salmamak ve olumlu dusunmek de cok onemli.dirayetli ol
iyi olacak diyerek girersen oyle cikarsin insallaha.s.

c anım bende sezeryan oldum ve bir daha doğum yapsam gene sezeryan olurum ilk gün çok ağrım oldu ama sonra alışıosun zaten bebeişin kucağında olunca herşeyi unutup onun için ayaklanıosun hiç korkma öle korku hikayelerine kulak asma bana iğne yapılırken çok acıyo falan dediler ben iğnenein yapıldını anlamadım bile uyuşmadım kesmeyin daha derken 5 dk sonra oğluşumu kucağıma verdiler
hiç korkma canım

ilk defa doguracak biri olarak akil vermek bana düsmez...ama hersey yolunda ise sezeryan olma bence...zaten o zaman doktorlar bile izin vermiyor normalde...karnini kat kat kesmeleri kulaga hic hos gelmiyor normal dogumda anlik aci cekiyorsun sezeryan berbat bisiy..benim bi tanidigim yapti ve 1 ay sonra kendine geldi..bünyen kaldirmayabilir

sulalemde herkes sezeryan dogum yaptilar.. ilk gece biraz skintili oldu sonraki gun hepsi normaldi allah a sukur

epıdural sezeryan super......normal dogum sıkıntısı stresı agrısı muayenelerı ustelık dıkıslerıde varken cekmeye degmez... benım dogumum epıdural sezeryandı.cok rahatı.agrı kesıcı ıgnelerle hemen hemen hıc agrı cekmeden dogurdum dıyebılırım.5 tane daha doursam hepsını sezerya yapardım..

ben de sezeryan istiyorum 30. haftamda kesinlesir.yazdiklariniz okuyup rahatladim,ama sezeryani oyle kotuluyorlar ki insan tereddutde kaliyor.bebek icin en iyisi bence sezeryan.minimum riskli

kızlar kişiden kişiye değişir bence zorluk derecesi bende sezaryanla doğum yaptım 40+7 de ilk gece çok ağrım oldu ertesi gün kalktım dolaştım tuvalete gittim 2 gün kaldım hastanede hastaneden çıktığım andan itibaren hiç yatmadım bi daha bende çok korkuyodum sırf bunun için normal doğum istiyodum olmadı orası ayrıda o kadarda korkulcak bişey değil bence

benim ilk gece çok zordu çok ağrım vardı bebeğimi bile gözüm görmüyodu ağrıdan o derece, sonraki gece hafifledi biraz 4 gece kaldım hastanede ama eve geldiğimde hiç bi ağrım falan yoktu, ağrı kesici antibiyotik vermişti dr onları bile içme ihtiyacı hissetmedim. eve geldiğimde çamaşırlarımı yıkadım yemeğimi yaptım, yani ev işi yapmaya başladım, temizlik tarzı işler yapmadım ama, o da önlem olsun diye, yoksa yapacak durumdaydım aslında, ben kolay atlatanlardandım sanırım

sezeryanla doğum yapmayı düşünüyorum ama öyle şeyler duyuyorumki amelyat sonrası ağrılar falan gerçekten zormu?
selam
çekilmicek bi acı değil, ama eğer mümkünse normal doğur derim çünkü sonuçta yaralısın ciddi bi ameliyat geçiriyosun 8 kat dikişin oluyo kendinle mi uğraşasın bebekle mi bilemio insan ben acıdan muzdarip olmadım hiç ama hareketim kısıtlandığından çok hantallaştımm ve kilom olduğu gibi duruyo eltim normal doğurdu çok çabuk toparlandı walla o keklik gibi sekerken ben yerimden zor kalkıyodum

korkacak hiiiç bir şey yok... ben çok korkuyordum oysaki. beni rahatsız eden tek şey, karnımda top gibi dönen uterus oldu. o da katlanılamaz değildi nihayetinde. herkese hayırlı doğumlar, sağlıklı bebişler.

her iki doğumu yapmış biri olarak......bel fıtığım olduğu için ikinci doğumu sezeryan yaptım. sezeryanda ilk 2 -3 gün ağrı oluyor. yatarken kalkamıyorsun kalkınca yatamıyorsun. ilk bebeğim normal doğumdu her şey daha çabuk geçiyor ama ondana çok dikişim vardı. çevrendeki hemşirelerinde psikoljik açııdan destek olması lazım.velhasıl sezeryanın tramvası daha az normale göre. sezeryanda bi uyuyorsun 30-45 dak sonra bebebişin kucağında...ancak 4 ay oldu hala sızlıyor arada... sezeryanın sonrasında daha dikkatli olmak gerek. bence bi sorun yoksa, doğum sırasında seni destekleyecek ekip var ise normal doğum yapılmalı.. ama sezeryanda korkulduğu gibi değil...

Back