Sezeryan sonrası fıtık(kesi yeri fıtıgı)

durusuuuu

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
1.040
3
681
İstanbul
İki yıl once sezeryan oldum.8 ay once karnimda kucuk bi kitle farkkettm.ultrason cekildim dr. İc dikisle alakalı buyume ve agri yaparsa gel alalim dedi.1 ay once baska bi dra gittim ,fıtık dedi.ameliyat olmam gerekiyormus(
Sezeryan sonrası boyle bi durum yasayan yada cevresinde duyan? Nette arastirdim ama pek fazla bisey bulamadim

öncelikle çok geçmiş olsun canım.ablamda da olmuştu doğumdan 8-9 ay sonra,kızı 1.5 yaşındayken de ameliyatla alındı.sebebi gerçekten iç dikişin iyi yapılmamasından kaynaklanıyormuş,doktorun ya da dikişi yapan hemşirenin hatası malesef,bağırsaklar bi yol bulup çıkıyorlarmış karın zarından,bunun adı da fıtık malesef.Allah yardımcın olsun,yine de başka doktora git derim hemen karar verme,ablam bikaç doktora gitmişti hepsi aynı şeyi söyledi ona ama senin durumun farklı da olabilir.ablamınki dikiş çizgisinin hemen altınaydı.

ay çok korktum bak şimdi ben de 2 ay önce sezeryanla doğum yaptım.Bi an önce pilatese başlamak için can atıyordum ama dikişten kaynaklı böle bi sorun olabiliyorsa biraz daha bekleyeyim en iyisi.Gerçi dikiş iyi atılmadıysa her halukarda fıtık olabilir ama tetikleyici şeylerden de kaçınmak lazım demek ki...yürüyüş yapayım ben de en iyisi napalım...

Tesekkur ederim
Benim sezeryan dikisinin biraz uzerinde.gitigim dr. Prof. Aslinda baska bi dra gitmeyide istiyorum.
Ablanin durumu nasil bi sikayeti varmi simdi.ameliyat hareketlerini kisitlaimi?

Bencede canimacele etme .bu durum fazla gorulen bisey degil ama sen genede karnini fazla zorlama

canım bu arada nasıl fark ettin fıtığı sadece eline gelen bi şişlikle mi yoksa ağrı acı da oldu mu ?bi de şişliği tarif eder misin?benim dikişlerimin uç noktalarında hafif kabarıklıklar var öle bişi mi?

5kilo verdim bu yaz ve o donem farkkettim.sezeryan dikisinden 5-6santim yukarda findik kadar biseydi.6aydir regl donemimde agri yapiyor.son zamanlarda iice geriliyir gibi vede orta boy bi ceviz buyuklugunde.
Sezeryan dikislerinin kenarlarinda ilk zamanlar bende oyle sislikler oldu zamanla gecti

Benimde doğumdan 1 yıl sonra yani sezeryandan göbek deliğime yakın fındık kadar büyüklükde birşey gelmişdi elime doktora gittim EMR çkildi USG ile bakıldı endometrium olabilir dediler rahm iç dokusu sezeryan gibi ameliyatlardan sonra kesi yerlerinden dışarıya kaçabiliyormuş nadirde olsa ama sezeryan yerinden çok yukarıda seninki dediler şimdi senin yazınıda okuyunca aklıma direk o geldi fıtık yerine böyle birşey olmasın çünkü fıtığın adet dönemiyle çok alakası yok ama endometrium dediğim şey adet döneminde oda orda kanarmış içine kan dolarmış elinle yokla bakalım zaman zaman küçülüp kayboluyormu

Devam edeyim yazıma benimkide aynı seninki gibiydi ama yeri farklıydı banada genel cerrah iç dikişler abse yapmış olabilir dikiş yerlerinde bir komplikasyon olmuş olabilir endometrium olabilir yani bunların herhangib biri olabilir dedi adet dönemlerinde adetin ortalarında ağrımaya başlardı o kısımlar acırdı sanki karnımın içi yırtılır gibi bir acı hissederdim o zamanlar bebeğimi emziriyordum acelesi yok emzirmeden kesince gel dedi doktor ameliyat için bende 1 yıl sonra gittim zaten 4-5 ay sonra artık elime gelmez olmuşdu o kitle önceden kolaylıkla bulurken bulamıyordum neyse gittim doktorda bakdı yok adet döneminde birdaha gel tekrar bakalım dedi adet döneminde içine kan dolar büyürmüş çünkü benim bir sefer kaybolup sonra tekrar ortaya çıkmışdı neyse tekrar gittim yok sonra ultrasona girdim ordada görmediler öylelikle kaldı ameliyatta olmama gerek kalmadı zaten o ağrılarda geçdi sanırım dikiş yerleriyle ilgili birşeydi geçdi

Bendeki kasikta canim.sezeryan dikisinden biraz yukarda.evet bazen kuculuyo bazen buyuyor.elinle bastirinca iceri dogru gidiyor.senin durumun nedir ameliyat oldunmu?

Kafam cok karisik bunun alakali fazla bir bilgi bulamadim.ama senin soyledigin mantikli geldi bana.cunku adet donemimde agri oluyor.ne yapsam acaba EMRmi cekilsem?

Gecmis olsun canim.inss daha sonra birsy cikmaz.
Benim ilk gittigim cerrah bisuru sey soyledi. icerideki dikis yerindeki bi dugum olabilir,vucut yabanci madde algilayip kendini korumaya calisirmis falan.
Bu gittigim dr direk fitik dedi.butun belirtiler fitigi tarif ediyor dedi.hemen ameliyat olabilirsin.buyudukce ameliyatta buyurdedi.

Elinle bastırınca kayıyormu acaba yoksa gerçekden içerimi sokuyorsun geriyemi gidiyor içeri sokuyorsan fıtıkdır ama adet döneminde ağrıyor diyince bana söyledikleri geldi aklıma fıtıkla adetin bir alakası yok çünkü çekdr bence EMR inanırmısın aylarca doktor aradım ben kimin branşına giriyor bu diye plastik cerrah dedi kadın doğum doktorum ordan genel cerrahi dendi en sonunda genel cerrahların branşına girdiğini öğrendim bir dünya para harcayarak ve tüm bunlara rağmen emara ultrasona bu kadar doktora rağmen kimse hiç birşey için emin konuşmadı olabilir dendi hep.Ameliyat olmadım dediğim gibi kayboldu şikayetlerimde bitti kendi kendine

İkinci gittiğin doktoru çok kale alma bence hemen ameliyat demiş bir emar çektirtseymiş bari bende göbek fıtığıda oldu yine hamilelikden sonra bu genel cerrah bir daha doğum yapmayı düşünüyorsan kesinle ameliyat olma dedi bence düşünmüyorsan istersen yapalım ama seni çok rahatsız etmiyorsa çok ağrı yapmıyorsa kilo alma biraz dikkat ederek yaşantını sürdür dedi

Zaten hamilelik donemim hep doktorlar yuzunden acablarla geci.dgumdan 2 yil sonra yine acabalarla ugrasiyorum.kesin birsey soylememeleri insani tereddutte birakiyor.ben tekrar ulrason cekilmeye gerek varmi dedim yok zaten kesince ne var gorecegiz dedi.
Yasadiklarini paylastigin icin tesekkur ederim.

Elimle bastirdigimda iceri gidiyor ama kaybolmuyor.geriye gidiyor.Gobek fitigim var dedin.onunla alakali sikayetin oluormu?

Birşey değil canım.Fıtığım ara ara ağrı yapıyor ağrı yaptığı zamanlardada dışarıdan yani çıplak karnıma gözle bakıldığında hissediliyor aslında göbek fıtığı değil göbeğe iki parmak yakında usg de ayrıca göbekdede olduğunu gördüler yani aslında iki tane fıtığım var

canım ablamınki de aynen öyleydi,ceviz büyüklüğüne yakındı,bazen damarlar belirirdi,eliyle ittirince içeri girer tekrar çıkardı.ameliyatı rahat geçti,zaten en basit ameliyat olarak değerlendiriyorlar doktorlar fıtık ameliyatını.şimdi çok rahat,hareketlerini engelliyordu ama fıtık varken,biraz fazla ayakta kalsa,yürüyüş yapsa hemen belirirmiş,kendini belli edermiş öyle demişti.

Acaba ablandaki regl doneminde agri yapiyormuydu,rica etsem sorabilirmisin? Kafam cok karisti acaba unuversite hastanesinemi gitsem.

canım birde şey geldi aklıma benim bu kitle yapılan usg ve mr sonrasında rektus kasında olduğu anlaşıldı yani kasdaymış hani ne derinin altında nede iç organların olduğu yerde bende ozaman googleden rektus kasında kitle diye yazdığımda bir yazıda yine iki yıl önce sezeryanla doğum yapmış bir kadınında aynen bu şekilde rektus kasında endometrium rastlanmış böyle bir yazı okumuşdum sende benim baktığım gibi yazarsan rastlarsın sanırım o makaleye çünkü ndirde rastlansa sezeryan kesi yerinden rahim iç dokusu dışarı kaçıp zaten arsız bir dokuymuş tutunduğu yerde adet dönemlerinde kanarmış bana doktor ozaman adet dönemlerinde göbek deliği kanayan insan bile gördüm demişdi.Bilmiyorum ama üniversite hastanesine gitsen bencede daha iyi ama şimdi bu özel muayneler kalkdıktan sonra nicedir halleri bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…