ay çok korktum bak şimdi ben de 2 ay önce sezeryanla doğum yaptım.Bi an önce pilatese başlamak için can atıyordum ama dikişten kaynaklı böle bi sorun olabiliyorsa biraz daha bekleyeyim en iyisi.Gerçi dikiş iyi atılmadıysa her halukarda fıtık olabilir ama tetikleyici şeylerden de kaçınmak lazım demek ki...yürüyüş yapayım ben de en iyisi napalım...
Benimde doğumdan 1 yıl sonra yani sezeryandan göbek deliğime yakın fındık kadar büyüklükde birşey gelmişdi elime doktora gittim EMR çkildi USG ile bakıldı endometrium olabilir dediler rahm iç dokusu sezeryan gibi ameliyatlardan sonra kesi yerlerinden dışarıya kaçabiliyormuş nadirde olsa ama sezeryan yerinden çok yukarıda seninki dediler şimdi senin yazınıda okuyunca aklıma direk o geldi fıtık yerine böyle birşey olmasın çünkü fıtığın adet dönemiyle çok alakası yok ama endometrium dediğim şey adet döneminde oda orda kanarmış içine kan dolarmış elinle yokla bakalım zaman zaman küçülüp kayboluyormu
Devam edeyim yazıma benimkide aynı seninki gibiydi ama yeri farklıydı banada genel cerrah iç dikişler abse yapmış olabilir dikiş yerlerinde bir komplikasyon olmuş olabilir endometrium olabilir yani bunların herhangib biri olabilir dedi adet dönemlerinde adetin ortalarında ağrımaya başlardı o kısımlar acırdı sanki karnımın içi yırtılır gibi bir acı hissederdim o zamanlar bebeğimi emziriyordum acelesi yok emzirmeden kesince gel dedi doktor ameliyat için bende 1 yıl sonra gittim zaten 4-5 ay sonra artık elime gelmez olmuşdu o kitle önceden kolaylıkla bulurken bulamıyordum neyse gittim doktorda bakdı yok adet döneminde birdaha gel tekrar bakalım dedi adet döneminde içine kan dolar büyürmüş çünkü benim bir sefer kaybolup sonra tekrar ortaya çıkmışdı neyse tekrar gittim yok sonra ultrasona girdim ordada görmediler öylelikle kaldı ameliyatta olmama gerek kalmadı zaten o ağrılarda geçdi sanırım dikiş yerleriyle ilgili birşeydi geçdi
Elinle bastırınca kayıyormu acaba yoksa gerçekden içerimi sokuyorsun geriyemi gidiyor içeri sokuyorsan fıtıkdır ama adet döneminde ağrıyor diyince bana söyledikleri geldi aklıma fıtıkla adetin bir alakası yok çünkü çekdr bence EMR inanırmısın aylarca doktor aradım ben kimin branşına giriyor bu diye plastik cerrah dedi kadın doğum doktorum ordan genel cerrahi dendi en sonunda genel cerrahların branşına girdiğini öğrendim bir dünya para harcayarak ve tüm bunlara rağmen emara ultrasona bu kadar doktora rağmen kimse hiç birşey için emin konuşmadı olabilir dendi hep.Ameliyat olmadım dediğim gibi kayboldu şikayetlerimde bitti kendi kendine
5kilo verdim bu yaz ve o donem farkkettim.sezeryan dikisinden 5-6santim yukarda findik kadar biseydi.6aydir regl donemimde agri yapiyor.son zamanlarda iice geriliyir gibi vede orta boy bi ceviz buyuklugunde.
Sezeryan dikislerinin kenarlarinda ilk zamanlar bende oyle sislikler oldu zamanla gecti
canım ablamınki de aynen öyleydi,ceviz büyüklüğüne yakındı,bazen damarlar belirirdi,eliyle ittirince içeri girer tekrar çıkardı.ameliyatı rahat geçti,zaten en basit ameliyat olarak değerlendiriyorlar doktorlar fıtık ameliyatını.şimdi çok rahat,hareketlerini engelliyordu ama fıtık varken,biraz fazla ayakta kalsa,yürüyüş yapsa hemen belirirmiş,kendini belli edermiş öyle demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?