• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan sonrası agrı

caws_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
68
5
86
39
Kayseri
merhaba kızlar ben haftaya sezeryan olacagım allahım nasıp ederse ama sezeryandan cok korkuyorum sonrasındakı agrıyı bana tarıf edebılırmısınız tanıdıklarım korkutuyor benı cok fazla agrı oluyor dıye nasıl bı agrı bu..bıde bu agrı pompasını taktıranlar gercekten memnunmusunuz cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler

canım benim benide okadar çok korkuttularki doguma girerken titremekden sedyeden düşüyodum az kasın. tabiki agrı oluyo parmagını bile kessen acı duyuyosun ki burda kilolarca agırlığı karnından çıkarıyolar.ayıldıkdıkdan sonra 1 saat agrı çekiyosun ama inan hiç de abartılı bir acı agrı degil zaten agrı pompasını takıyolar agrıyı hissettikce basıyosun 1 saatten sonra agrında kesiliyo akşamına hiç bişeyin kalmıyo.hiç korkma inan bana oluyo ve bitiyo 2. günü ayaga kalkıyosun

açıkçası dayanılmayacak bir agrı yaşamadım zaten ilaç veriyorlar.3.gün evimdeydim parol bile içmedim hiç sorunum olmadı.hastanedeyken cocugu kucagıma almakta bıraz zorlandım onda da yan emzırdım.korkma o kadar ,bu stresle girersen streslı cıkarsın

uyanırken karnında inanlmaz bir ağrı oluyo.

ağrı kesici veriyolar. bişeyin kalmıyo akşamına...

3 . gün ..bişey kalmıyo zaten..

tesekkurler arkadaslar mesajlarınız ıcın agrı pompasının etkısı oluyor yanı sızler yasadıgınız ıcın soyledıklerınız cok onemlı benım ıcın cok sagolun

Ben 3 ay önce epiduralli sezeryan oldum.
Ameliyattan sonra (saat 22 gibi sezeryana alınmıştım) gece sonda rahatsız ettiği için uyuyamadım. Az sırt ve bel ağrım oldu o kadar. Kesilen yer hiç mi hiç ağrımadı.Ağrı pompası sırt ağrımı kesmediği için bir daha ağrı kesici almadım bile.
Sabahı yataktan kalkmak zor oluyor.Dikişler acıyor ama birkaç deneme sonrası yürüdükçe acı azalıyor.
Bebeğime hep kendim baktım.1 hafta oturup kalkarken dikişler gerilip acıyor o kadar. Zaten bebeğin heyecanıyla insan kendi ağrısını hiç önemsemiyor.

tabikii dayanılmayacak bi ağrı değil.
düşüp bayılmıyorsun yanii.
ama ciddi bir ağrı oluyor.korkutmak değil bu. sende yaşayacaksın zaten bu ağrıyı.
benim cnm kıymetli olmamasına reğmen yani her acıya gıkım çıkmaz öyle.mızmızlanmam sabrederim.ama bu ağrının,acının tarifi yok.zaten hemşireler saat başı geliyorlar çok ağrın varsa ağrı kesici veriyorlar.

bide benim sağ omuzumun alt kısmı tutulmuştu narkozdan oluyormuş buda.

sezeryan gerçekten ağrısız bir olya. tabi ki ben epidural olandan bahsediyorum. epiduralin etkisi geçemeden ağrı kesici iğne vuruyorlar çok rahatlatıcı oluyor. sezeryanın ertesi günü eve geldim banyo yaptım. bir hafta içinde sızlamalarda azalıyor zaten. hiç korkma canım. sonda lağman falan olmadı. sabah aç karnına gittim.1 saatte bitti. yalnız serin havalarda sızlıyor biraz o kadar. o da dayanılmaz bir ağrı değil. ylnız dikiş olan bölgecde bir uyuşukluk var bu uyuşukluk 1-2 ay içinde geçer diyorlar. bakalım umarım en kısa zamanda geçer.

ben dört buçuk ay önce sezeryan doğum yaptım epidural 2 doz verilmesine rağmen uyuşturmadı bayıltmak zorunda kaldılar zaten bayıltırlarken sezeryan başlamıştı ve acıyı hissetmeye o an başlamıştım ve hemen bayılttılar ayıldığımda çok acıyo diye ayıldım ilk hatırladığım sözlerim bunlar bebeğimi bile görmedi gözüm o an korkutmak gibi olmasın kimseyi ama benim bi kaç gün baya bi canım yandı benim o bölgedeki uyuşukluk hala devam ediyor hiç geçmicek gibi geliyor bazen

cok sagolun arkadaslar bende epıdural dusunuyorum sızın yazdıgınız guzel mesajlardan sonra uyumak ıstemıyoum umarım benımde ılk dozda uyusur sıkıntı olmaz salı gunu sezeryana gıdıyorum dua edın allahım hepımızın yardımcısı olsun

Sana hayırlı doğumlar diliyorum,benim 3 çocuğum var,üçü de sezeryan,eğer gerçekten çok zor bişey olsaydı üç taneye cesaret edemezdim canım,hiç korkma sezeryanını ol,bebeğini kucağına al ve gel,bekliyoruz tamam mı?

canım korkma hiç ben oldum iyikide oldum normal doğumdan çok korkuyordum
bebişimde bende çok iim bebişimde altı günlük

normal doğumdan o kadar çok korkuyordum ki suyum bittiği için suni sancıyla doğum yapacağımı söyledi doktor suni sancıya bebişim dayanamdı hemen sezeryana aldılar epüduralli sezeryan la doğum yaptım çok ta rahat oldu korkmana gerek yok 6 günlük bebişim var çok ta ii oldu bölesi yoksa korkudan ölücektimkaydirigubbakcemile2

Ben genel anestezi ile sezaryan oldum. Bence doktora ve hastaneye baglı bu sorunun cevabı. Ben sadece yataktan yürümek için kalktıgımda acı cekiyordum.ama bebegini dünyaya getirmenin sarhoşlugu acını hafifletiyor bence. Koridorda yürürken de ilk birkaç adımdan sonra azalıyordu agrım. En cok acıyı da dogum sonrasında odamı 2. kez degistirdiklerinde tekerlekli sandalyeye binerken cektim ama o bile dayanılamayacak gibi degildi. Bence kimse korkmasın, gelip geçiyor işte. Hatta ben hastanede gecen o iki günü, ameliyat oncesini-sonrasını özlüyorum :D

Back