• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan olan anneler biraz cesaret lütfen :(

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
318
Diğer
selamlar arkadaşlar,
çatı darlığından dolayı sezeryana karar verdik doktorumla. haftaya son bi kontrolüm daha var öbür hafta sezeryana alacaklar kesin bi tarih verilmedi ama en fazla 15 gün kaldı ..delikafadulden
ve ben korkmaya başladım bu güne kadar doğumdan korkmuyodum ama şimdi felaket korku bastı beni.:1shok:
doğumhaneye girerkenki yaşayayacağım o heyecan ve korku dolu tablo aklımdan çıkmıyo hiç.düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyo . sonrasında ayılırken çok sancım olursa?? ve o sancılar hç geçmezse:bbo:
kısacası bütün evrelerinden korkuyorum sezeryanın.:bbo: sezeryan olan anneler bana biraz cesaret verin lütfen mafoldumbenmafoldumben

şimdiden hayırlı olsun diyelim..
bende inanılmaz korkuyordum hemde ne korkma..ıyyy benimle bağlantıya geçen arkadaşlar biliyorlar 3.5 atıyordum nerdeyse..
ama inan korktuğuma değmedi.ben öğleden sonra 4de ameliyattan çıktım.1 saat sonra filan ayıldım..o gece bebeğim hep yanımdaydı.
ertesi sabah sondam çıkarılır çıkarılmaz hemen üstümü değiştim.7.30 da doktorumu ben karşıladım güzel halimle.doktorum çıkabilirsin dedi ama ben çıkmadım 1 gece daha kalıcam dedim.
gazımı çıkarmam için fitil verdi bana fitille gazımıda çıkardım,tuvaletede çıktım..
ve sonra evimize geldik.bebeğimin tüm bakımlarını ben yaptım.hiç yardım almadan.kayınvalidem kızım az yat lohusasın diyordu ben ısrarla ortalıkta dolanıyordum..
artık sezeryan gerçekten çok rahat..o yüzden rahat ol,pozitif düşün canım..inanki rahat..

canım arkadasım sezeryan oldu 1 ay önce.2 saat içine tamamen ayılmış.hiçbi agrı hissetmemiş zaten agrın olursa agrı kesiciler var .hemen o gün içinde kaldırıp yürütmüşler,senin yapacagın tek şey hareketli olmak yattıgın zaman iyileşemezsin bol bol yürütmüşler.hemende o baygınken emzirmişler süt gelmiyo diye bişeyde olmamış.şimdi ikincinin hayalini kuruyor inşllh hayırlısıyla bebişini kucagına alırsın hiç korkma bende normalden korktugum için öyle yapıcam galiba kib

şimdiden hayırlı olsun diyelim..
bende inanılmaz korkuyordum hemde ne korkma..ıyyy benimle bağlantıya geçen arkadaşlar biliyorlar 3.5 atıyordum nerdeyse..
ama inan korktuğuma değmedi.ben öğleden sonra 4de ameliyattan çıktım.1 saat sonra filan ayıldım..o gece bebeğim hep yanımdaydı.
ertesi sabah sondam çıkarılır çıkarılmaz hemen üstümü değiştim.7.30 da doktorumu ben karşıladım güzel halimle.doktorum çıkabilirsin dedi ama ben çıkmadım 1 gece daha kalıcam dedim.
gazımı çıkarmam için fitil verdi bana fitille gazımıda çıkardım,tuvaletede çıktım..
ve sonra evimize geldik.bebeğimin tüm bakımlarını ben yaptım.hiç yardım almadan.kayınvalidem kızım az yat lohusasın diyordu ben ısrarla ortalıkta dolanıyordum..
artık sezeryan gerçekten çok rahat..o yüzden rahat ol,pozitif düşün canım..inanki rahat..

saol canım .hastaneden çıkana kadar serum takılı kalıyo mu fisfisfis

canım arkadasım sezeryan oldu 1 ay önce.2 saat içine tamamen ayılmış.hiçbi agrı hissetmemiş zaten agrın olursa agrı kesiciler var .hemen o gün içinde kaldırıp yürütmüşler,senin yapacagın tek şey hareketli olmak yattıgın zaman iyileşemezsin bol bol yürütmüşler.hemende o baygınken emzirmişler süt gelmiyo diye bişeyde olmamış.şimdi ikincinin hayalini kuruyor inşllh hayırlısıyla bebişini kucagına alırsın hiç korkma bende normalden korktugum için öyle yapıcam galiba kib

teşekkürler canıma.s.

Canım herkes sezaryen bir ameliyat olduğu için korkuyor elbette ama saruböceqin de dediği gibi aslında korkulacak hiçbir şey yok. Benim annem de beni sezaryenle doğurmuş bundan 32 yıl önce, ama ne çektim diye anlatır durur. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Annem benim sezaryen sonrası halimi gördüğünde nasıl yani oldu. kaydirigubbakcemile3 Benim doğumum baştan beri belliydi, sezaryen olacaktı, ama hiç korkmadım, hep pozitif düşündüm. Belki daha önce defalarca narkoz alıp ameliyat olmamın etkisi vardı bilemiyorum. Hep kendimi sen bunu da atlatacaksın, ödülü de çok büyük olacak diye teselli ettim. Sezaryene rahat girdim, rahat çıktım, tabii ki bünyeden bünyeye değişiyordur ağrı durumu ama inan abartıldığı kadar değil. Hem sonunda dünyalara değişmeyeceğin bir hediye alacaksan azıcık sancının seni korkutacağını hiç sanmıyorum. yerimseniben Hayırlı ve sağlıklı doğumlar....

canım bende sezeryan oldum
korkulacak bişey yok
sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah
hiç üzülme çok güzel bir gün olacak
kendine sıkıntı yapıp tadını çıkaramazsın sonra
bol bol fotoğraf çekil süslen bebişini kokla

Canım herkes sezaryen bir ameliyat olduğu için korkuyor elbette ama saruböceqin de dediği gibi aslında korkulacak hiçbir şey yok. Benim annem de beni sezaryenle doğurmuş bundan 32 yıl önce, ama ne çektim diye anlatır durur. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Annem benim sezaryen sonrası halimi gördüğünde nasıl yani oldu. kaydirigubbakcemile3 Benim doğumum baştan beri belliydi, sezaryen olacaktı, ama hiç korkmadım, hep pozitif düşündüm. Belki daha önce defalarca narkoz alıp ameliyat olmamın etkisi vardı bilemiyorum. Hep kendimi sen bunu da atlatacaksın, ödülü de çok büyük olacak diye teselli ettim. Sezaryene rahat girdim, rahat çıktım, tabii ki bünyeden bünyeye değişiyordur ağrı durumu ama inan abartıldığı kadar değil. Hem sonunda dünyalara değişmeyeceğin bir hediye alacaksan azıcık sancının seni korkutacağını hiç sanmıyorum. yerimseniben Hayırlı ve sağlıklı doğumlar....

aslında bende hep pozitif düşünüyodum çevremdekiler korkuttu beni. 2 görümcem var ikiside ebe. sezeryanı hep kötülediler kaynanamda öyle. sezeryan ameliyat sonrasında sancı dayanılmaz oluyo diye diye korkuttular beni.mafoldumben

canım korkma lütfen korkma benimde çevremde hep kötü örnekler vardı..ama doktorum bu konuda çok cesaret verdi.ki kesinlikle normal yap diyen bir doktorum vardı benim.
yanlış hatırlamıyorsam 3 ünite serum aldım ameliyattan sonra.ağrı kesiciyide damardan verdiler.ki benim ağrı eşiğim çok düşüktür..çok nazlıyımdır bu konularda..
sen hep bebeğini düşün.şimdiden bol bol helva ye.coştur sütlerini:)

iki ablam da sezeryanla doğum yaptı...
hiçbir sıkıntıları olmadı...
ilk ablamın doğumunda malesef yanında olamamıştım anca akşamına gidebilmiştim ama
diğer ablamın doğumuna bizzat şahit oldum, tamamını anlatayım
10da doğuma alınacaktı ablam, 10a 20 kala hazırlıklar için aldılar
hepimiz ameliyathanenin önünde bekliyoruz, birden bir bebek sesi duyduk :asigim:
başka bekleyen bir aile daha vardı, onlar bize diyor mümkün değil bizimki olamaz sizinkidir
biz onlara diyoruz, bizimki şimdi girdi mümkün değil
bebeği gösterdiler 1 dklık öyle uzaktan :asigim:
bizimkiymiş :asigim:
sonra camekan arkasından temizlenmesini yatırılmasını izledik :asigim:
bu sırada ablamın da dikişleri yapılıyordu
sonra ablam yukarı alındı, baygınlığı çok kısa sürdü, yeğenim odaya getirildiğinde ayıktı, sadece biraz uyuşukluk vardı...
anne sağlam sağlıklı mı dedi sadece, öyle baktı, ağladı, hepimiz ağladık tabi mafoldumben
hiç unutamam
yani diceğim o ki hiç korkma, hiçbir sıkıntın olmayacak, sonrasında da ne gaz ne başka şeyler sıkıntı verecek boyutta değildi...
sen moralini yüksek tut, hayırlı doğumlar a.s.

selamlar arkadaşlar,
çatı darlığından dolayı sezeryana karar verdik doktorumla. haftaya son bi kontrolüm daha var öbür hafta sezeryana alacaklar kesin bi tarih verilmedi ama en fazla 15 gün kaldı ..delikafadulden
ve ben korkmaya başladım bu güne kadar doğumdan korkmuyodum ama şimdi felaket korku bastı beni.:1shok:
doğumhaneye girerkenki yaşayayacağım o heyecan ve korku dolu tablo aklımdan çıkmıyo hiç.düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyo . sonrasında ayılırken çok sancım olursa?? ve o sancılar hç geçmezse:bbo:
kısacası bütün evrelerinden korkuyorum sezeryanın.:bbo: sezeryan olan anneler bana biraz cesaret verin lütfen mafoldumbenmafoldumben

canmhiç korkma derim bende senn gibi çok heycanlıydım dgumdan çok korkuyodm ama gel gör ki hastaneye giderken hiç heycan yok dogumhaneye gireeken falan aglarım diyodm ama o kadr soguk kanlıydm ki özellkle sezaryanda sonta takıyolar o bile hiç acımıyo yeterki kendini kasmaa :1hug:

iki ablam da sezeryanla doğum yaptı...
hiçbir sıkıntıları olmadı...
ilk ablamın doğumunda malesef yanında olamamıştım anca akşamına gidebilmiştim ama
diğer ablamın doğumuna bizzat şahit oldum, tamamını anlatayım
10da doğuma alınacaktı ablam, 10a 20 kala hazırlıklar için aldılar
hepimiz ameliyathanenin önünde bekliyoruz, birden bir bebek sesi duyduk :asigim:
başka bekleyen bir aile daha vardı, onlar bize diyor mümkün değil bizimki olamaz sizinkidir
biz onlara diyoruz, bizimki şimdi girdi mümkün değil
bebeği gösterdiler 1 dklık öyle uzaktan :asigim:
bizimkiymiş :asigim:
sonra camekan arkasından temizlenmesini yatırılmasını izledik :asigim:
bu sırada ablamın da dikişleri yapılıyordu
sonra ablam yukarı alındı, baygınlığı çok kısa sürdü, yeğenim odaya getirildiğinde ayıktı, sadece biraz uyuşukluk vardı...
anne sağlam sağlıklı mı dedi sadece, öyle baktı, ağladı, hepimiz ağladık tabi mafoldumben
hiç unutamam
yani diceğim o ki hiç korkma, hiçbir sıkıntın olmayacak, sonrasında da ne gaz ne başka şeyler sıkıntı verecek boyutta değildi...
sen moralini yüksek tut, hayırlı doğumlar a.s.

canım anlattıkların benim iimi rahatlattı vallaaa cokksaolllopuyorumnanaktana.s.

ben normal doğumdan sezeryana geçiş yaptım.herkes ağlıyor,ben gülüyorum, nasıl seviniyorum anlatamam ,ameliyat olucam diye.çünkü normali istmemiştim en başından beri.
12 saat normal duğumu yaşadıktan sonra sezeryana geçtim.
doktorundan doktoruna ve bünyeye göre değişiyor.
arkadaşım özel bir tıp merkezinde yaptı.ona ben baktım.onun ki çok kolay oldu.hastanenin imkanları çok süperdi.kendiminkiyle kıyaslayınca onunki daha kolaydı.ben de bir daha düşünürsem inşallah o hastanede yapmak isterim.

az önce görümcem aradı ebedir kendisi....
sezeryanda çok acı çekeceksin keşke normal yapsaydım diceksin. bebeğin topuk kanını aldırmaya gelirken sezeryanlı bayanlar 2 büklüm geliyo koluna giren biri olmazsa yürüyemiyo dedi :1shok:
ben korkudan ölürken zevk olsun diye mi yapıyo anlamıyorum:1shok:
bıktım artık çevremdeki herkesin sezeryanı kötülemesinden. bide doğumu özelde değil devlette yapcakmışımm :1shok: ona bile karışıyo yaaa:1shok:

sezeryanda çok acı çekeceksin keşke normal yapsaydım diceksin. bebeğin topuk kanını aldırmaya gelirken sezeryanlı bayanlar 2 büklüm geliyo koluna giren biri olmazsa yürüyemiyo dedi :1shok:
bıktım artık çevremdeki herkesin sezeryanı kötülemesinden. bide doğumu özelde değil devlette yapcakmışımm :1shok: ona bile karışıyo yaaa:1shok:

ya arkadaşım sen onlara aldırma.ben korkmuyorum de.her güzelliğin bir zorluğu vardır de.
sanki normal doğum çoook kolay:kızgın: benim arkadaşım normal doğumdan sonra 1 hafta emekleyerek dolaşmış evin içinde ,ama ikincisini sezeryan yaptı.ikinci günü her işini yapıyordu.
sana moral vermeleri lazım halbuki...
hem seni şartlar ameliyat olmaya zorluyor.kendin isteyerek olmuyorsun ki.
bu kadar üstelemeleri garip :uhm:

bende sezeryanla doğum yaptım ve öyle çok korkardımki asmeliyattan hamileliğimin 5. ayından itibaren yürüyüş yapardım normal doğum yapabilmk için ama bebeğimin kalbinin 2 defa durmasıyla birlikte aciln sezeryana girmek zorunda kaldm inan korkulacak hiçbrşey yokmuş hiçbir şey hissetmiosun zaten sana sakinleştirici iğne yapıolar benki o kdr korkmama rağmen ameliyat masasına kendim yattım ve bonemi kendim taktım elimde olsa doğumuda bana yaptırıcaklardı
Allahtan hayırlısını dile canım korkman yersiz hayatım relax olzemuszemus

yooooooooook artık daha neler 1 hafta sonra kalktım evet zorluğu oldu dikişler gerildiği için ama o gerilmede 20 gün fln sürüyo

eşimin ailesi benim ameliyat olmama karşıydılar.ben doğumdayım,hastaneye telefon açıyorlar,aman ameliyat olmasın diye!!!.bak yine de ameliyat olmam gerekti .12 saat çektikten sonra sezeryana aldılar.
iyiki de ameliyat olmuşum. normali de yaşadım,içimde kalmadı yani.acaba normal mi olsaydı diye.
normal doğumu kolay olanları da imrenmiyorum değil ama .

ya ben 3 .günü(hastane dönüşü) hastanede kirlenen çamaşırları makineye attığımı hatırlıyorum.
korkma o kadar.sadece ilk gün ama o da kişiden kişiye değişir.herkesin ağrı eşiği farklı malum.
gülü seven dikenine katlanır.dediğim gibi normal doğum çok mu kolay sanki.
bebeğini kucağına alınca herşeyi unutacaksın .

Son düzenleme:
Back