• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan olan anneler bi bakarmısınız????????

kln

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2012
1.357
44
158
İstanbul
sezeryanın acısı dayanılmazmı?
çıktığınızda ameliyattan çokmu acı çektiniz
bir yardımcı olabilirmisiniz:18:

aldığın kilo sağlığın , dr un tecrübesi, ve amaliyat şekli önmli. genel anestezi daha zor. epidoral anestezi ile ol olacaksn.vücudun fazla yağlı değise özellkle karn bölgesi sorn olmaz. ödem olmamasıda çok önmli... genel anestezide çok sancı oluo epidoralde doğmdan 6_ 8 saat snra başlıo ağrı ama en fazla 2 gn sürüo. beldeki iğne çkarlmazsa yine doz verilebilio. daha sonra dikkatli olunursa 1 haftada toparlarsın 40 gn bebek dşnda bişey kaldrmak yasak. ama sana tek tavsiyem normal doğm mmknse sakn sezeryan olma.snradan normal hale asla dönlmüo sonçda rahimde bir yara oluşuo.

canım 2 gün önce sezeryan oldum anesteziyle ve inan kendimi çok rahat ağrısız hissediyorum..sakın belden uyuşturma ile yapma..sonra onun acısını bir ömür çekersin..bunu birebir yasayanlardan biliyorum..anestezi olduğunda bi uyanıyosun ki hafif bi ağrı ama bebeğin kollarında hersey olup bitmiş...tabi yinede sen bilirsin canımm:6:

aldığın kilo sağlığın , dr un tecrübesi, ve amaliyat şekli önmli. genel anestezi daha zor. epidoral anestezi ile ol olacaksn.vücudun fazla yağlı değise özellkle karn bölgesi sorn olmaz. ödem olmamasıda çok önmli... genel anestezide çok sancı oluo epidoralde doğmdan 6_ 8 saat snra başlıo ağrı ama en fazla 2 gn sürüo. beldeki iğne çkarlmazsa yine doz verilebilio. daha sonra dikkatli olunursa 1 haftada toparlarsın 40 gn bebek dşnda bişey kaldrmak yasak. ama sana tek tavsiyem normal doğm mmknse sakn sezeryan olma.snradan normal hale asla dönlmüo sonçda rahimde bir yara oluşuo.

hımm normal yapamam imkansız ben vajınusmustan kurtuldum ne kadar atlattım desemde çok şey halen korkulu bende...ama yardımcı olduğunuz için çokkk teşekkür ederimm size

canım 2 gün önce sezeryan oldum anesteziyle ve inan kendimi çok rahat ağrısız hissediyorum..sakın belden uyuşturma ile yapma..sonra onun acısını bir ömür çekersin..bunu birebir yasayanlardan biliyorum..anestezi olduğunda bi uyanıyosun ki hafif bi ağrı ama bebeğin kollarında hersey olup bitmiş...tabi yinede sen bilirsin canımm:6:

anaaaaaaammmm...kız asetonn sen doğurdunmu
hayırlı uğurlu olsun.
sen mi istedin sezeryanı
bide genelmi oldun ben genel anestesi istiom diğerinden çook korkuorumm

Cnmm hic korkms iki sezerysn oldum 3 saat sonra kalktim ayni gece bebemi emzirdim wc gittim ki genel anestediydi cabucwk toparlandim bi de benim dr um amerikan bexi sariyo rahim sallanip dikislere carpmiyo
Bundan sebep agri cok az oluyo

ilginç .. kişiden kişye değişio belkide.. genel de risk daha çok ama.. genel anestezi oldm ama çektğim acı dayanılmazdı.

Cnmm hic korkms iki sezerysn oldum 3 saat sonra kalktim ayni gece bebemi emzirdim wc gittim ki genel anestediydi cabucwk toparlandim bi de benim dr um amerikan bexi sariyo rahim sallanip dikislere carpmiyo

anlamadım açar msn?

hangi şehirdesiniz doktor Amerikan dediniz ya..
çok saolun yardımcı oldğnz için
darısı başıma inşallah

Bende sezeryan oldum epidural anesteziyle ilk gun cok sizladi ama ayaga kalkip gezdim 3 gunu evi bile temizledim malesef yanliz olunca herseyi kendim yapmak zorunda kaliyo insan 1 hafta boyunca sizladi gun gectikce hafifledi ama normal dogumu cok istedim ama sipam bi turlu donmedi o yuzden mecburen sezeryan oldum yinede dayanilmayacak kadar kotu degil bebisimiz icin herseye katlaniyoruz biz fedakar anneler

Bende sezeryan oldum epidural anesteziyle ilk gun cok sizladi ama ayaga kalkip gezdim 3 gunu evi bile temizledim malesef yanliz olunca herseyi kendim yapmak zorunda kaliyo insan 1 hafta boyunca sizladi gun gectikce hafifledi ama normal dogumu cok istedim ama sipam bi turlu donmedi o yuzden mecburen sezeryan oldum yinede dayanilmayacak kadar kotu degil bebisimiz icin herseye katlaniyoruz biz fedakar anneler

ama ben epiduraldende korkuorum herşeyi gözü açık nasıl izlerim ki yaaa:18::18::18::18::18::18::18::18:

Sezeryanı iki defa aşadım. Üçüncü normal doğsun die neler vermezdim. Seni asla korkutmak istemem ama sezeryan bir doğum değil ameliyattır. Ve komplikasyonları önceden tahmin etmek çok zor. Ayılmak, ayağa kalkmak işkence oldu bana. Sonra gelen gaz sancıları beni sabahlara kadar bağırttı resmen. Mileltin doğumdan önce çektiğini ben doğumdan sonra çektim. Bu daha kötü. Bebeğe bakamıyorsun, sütün hemen gelmiyor. İkisinde de ilk ayağa kalkışım sırasında bayılıp sandalyeye düştüm. Şimdi kara kara bunu nasıl doğuracağımı düşünüyorum. İlk ameliyatımı yapan doktora asla hakkımı helal etmeyeceğim. Yok yere beni sezeryan yaptı. Bebeğimi yirmi gün erken aldı ters diye. Epidural normali düşün bence canım.

ama ben epiduraldende korkuorum herşeyi gözü açık nasıl izlerim ki yaaa:18::18::18::18::18::18::18::18:

Evet gozun acik oluyor aci hissetmiyorsun ama sadece icimde oynadiklarini hissettim bebegi cekerken bi bastirdilar o an nefesim kesilir gibi hidsettim kalbim sıkısiyo dedim doktorlar hemen agzima oksijen maskesi taktilar bide midem asiri bulandi ameliyat esnasinda kusacaktim nerdeyse bence korkmani gerektirecek bi durum yok ama normal dogum sansin varken sezeryan olma ben mecburiyetten oldum pkesentasinda da kreclenme olmustu

bende genel anestezi ile oldum....
ayıldığımda baya acı çektim....
ama çokuzun sürmedi,ağrı kesici verdiler...
ilk gün gaz sancım oldu,
sonrasında rahattım...
evime geldiğimde hiç yatmadım,

şimdi 2. düşünüyorum ve epidural i merak ediyorum,yapabilrmiyim acaba die..
bide fiyatı,genel sezeryan ile aynımı acaba:26:

rabbim hakkında hayırlısını versin....

Merhaba arkadaşlar ... Ben de 2009 da spinal anestezi ile sezaryan dgn yaptım ... Doğumum çok güzeldi ..2/3 saat sonra da belinizin altını hissetmeye başlıyorsunuz ...sunu da söliyim bebeğnizin çıkması 15 dk , dikişler de takribi 30 dk sürüyor ... Ağrınız illa ki oluyor neticede ameliyat oluyorsunuz ..ağrı kesici iğne ile rahatlıyorsunuz ...yardımcınız illa ki olmalı çünkü gülemiyorsunuz bile dikişlerden ...bu sölediklerim ben de 4 gün nüks etti , 8 günlükken de oğlumun kimliğini cıkartmaya kendim gittim...tabi bu bünye ve dayanıklılıkla da alaklı ...şimdi başıma gelecekleri bildigim icin rahatım ...umarım cümlemizin doğumu rahat gecer...rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın ...iyi günler..:)

merhaba..öncelikle kötü söylemlere değil iyi söylemlere inanmanı tavsiye ediyorum..
herkesi doqumu farklı olur..ve acı direnci farklıdır.
2012 de genel anesteziyle büyük oqlumu doqurdum 91 kq ile girdim doquma.
oqlum 4 .150 g doqdu
ilk doqum olduqu için herşey daha kolaydı ameliyatta 5-6 saat sonra ayaqa kalktım..acıda öyle sandıqın kadar çok değildi.
sadece sonda takılması beni mahvediyo psikolojik olarakta çok etkileniyorum.
2.oqlumda 2005te genel anesteziyle doqdu..sanırım 101 kq idim doquma girerken.
onuda rahat atlattım hemen ayaqa kalktım.hiç bi sıkıntım olmadı.dediğim gibi sadece sonda meselesiiiiii..
tek acı veren oydu desem yeridir yani :)))
3.doqumumuda spinal anestezi ile 9 ay önce yaptım canım.
ve bu sefer sonda korkusuda yoktu çünkü belden uyuşturduktan sonra takıyorlar ve hiç bir şey hissetmiyorsun :))
he bu arada 124 kilo ile girdim canım doquma
sana şiddetle spinal tavsiye ediyorum..epidural omurilik içine verildiğindne biraz riski varmış sanırım.
spinal en güzel en konforlu ve en rahatı..
genel anesteziyide denemiş biri olarak söylüyorum sana bunu.
bebeğinin doqumunu görmek kadar onun sıcaklıqını yüzünde hissetmek kadar güzel bir duygu yok inan.
yanlız şuna dikkat et anestezi uzmanın spinal anestezi konusunda yeterli eğitimi almış olsun..ki bu zamanda eğitimi almayan yok zaten.
beni o kilolarla spinal anestesi yaptılarsa düşün artık :))

kısaca en konforlu ve en rahatı spinal canımm..
bu arada acı direnci çok düşük biriyim şişştt diye dürtsen baqırırım acıdna yani
ama yinede ilkinden sonra iki tane daha doqurduysam sezeryan asla can yakan veya acı veren bir doqum şekli değildir canım ..
Rabb ^im yanında olsun inşallahh..

(tabi ben bunları doktorun sezeryan olman şart dedi diye farzederek yazıyorum yorumları okumadım çünkü..normal doqum şansın varsa normal doqum en iyiisdir derim canım )

Son düzenleme:
merhaba..öncelikle kötü söylemlere değil iyi söylemlere inanmanı tavsiye ediyorum..
herkesi doqumu farklı olur..ve acı direnci farklıdır.
2012 de genel anesteziyle büyük oqlumu doqurdum 91 kq ile girdim doquma.
oqlum 4 .150 g doqdu
ilk doqum olduqu için herşey daha kolaydı ameliyatta 5-6 saat sonra ayaqa kalktım..acıda öyle sandıqın kadar çok değildi.
sadece sonda takılması beni mahvediyo psikolojik olarakta çok etkileniyorum.
2.oqlumda 2005te genel anesteziyle doqdu..sanırım 101 kq idim doquma girerken.
onuda rahat atlattım hemen ayaqa kalktım.hiç bi sıkıntım olmadı.dediğim gibi sadece sonda meselesiiiiii..
tek acı veren oydu desem yeridir yani :)))
3.doqumumuda spinal anestezi ile 9 ay önce yaptım canım.
ve bu sefer sonda korkusuda yoktu çünkü belden uyuşturduktan sonra takıyorlar ve hiç bir şey hissetmiyorsun :))
he bu arada 124 kilo ile girdim canım doquma
sana şiddetle spinal tavsiye ediyorum..epidural omurilik içine verildiğindne biraz riski varmış sanırım.
spinal en güzel en konforlu ve en rahatı..
genel anesteziyide denemiş biri olarak söylüyorum sana bunu.
bebeğinin doqumunu görmek kadar onun sıcaklıqını yüzünde hissetmek kadar güzel bir duygu yok inan.
yanlız şuna dikkat et anestezi uzmanın spinal anestezi konusunda yeterli eğitimi almış olsun..ki bu zamanda eğitimi almayan yok zaten.
beni o kilolarla spinal anestesi yaptılarsa düşün artık :))

kısaca en konforlu ve en rahatı spinal canımm..
bu arada acı direnci çok düşük biriyim şişştt diye dürtsen baqırırım acıdna yani
ama yinede ilkinden sonra iki tane daha doqurduysam sezeryan asla can yakan veya acı veren bir doqum şekli değildir canım ..
Rabb ^im yanında olsun inşallahh..

(tabi ben bunları doktorun sezeryan olman şart dedi diye farzederek yazıyorum yorumları okumadım çünkü..normal doqum şansın varsa normal doqum en iyiisdir derim canım )

Merhaba arkadaşlar ... Ben de 2009 da spinal anestezi ile sezaryan dgn yaptım ... Doğumum çok güzeldi ..2/3 saat sonra da belinizin altını hissetmeye başlıyorsunuz ...sunu da söliyim bebeğnizin çıkması 15 dk , dikişler de takribi 30 dk sürüyor ... Ağrınız illa ki oluyor neticede ameliyat oluyorsunuz ..ağrı kesici iğne ile rahatlıyorsunuz ...yardımcınız illa ki olmalı çünkü gülemiyorsunuz bile dikişlerden ...bu sölediklerim ben de 4 gün nüks etti , 8 günlükken de oğlumun kimliğini cıkartmaya kendim gittim...tabi bu bünye ve dayanıklılıkla da alaklı ...şimdi başıma gelecekleri bildigim icin rahatım ...umarım cümlemizin doğumu rahat gecer...rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın ...iyi günler..:)

bende genel anestezi ile oldum....
ayıldığımda baya acı çektim....
ama çokuzun sürmedi,ağrı kesici verdiler...
ilk gün gaz sancım oldu,
sonrasında rahattım...
evime geldiğimde hiç yatmadım,

şimdi 2. düşünüyorum ve epidural i merak ediyorum,yapabilrmiyim acaba die..
bide fiyatı,genel sezeryan ile aynımı acaba:26:

rabbim hakkında hayırlısını versin....

doktor büyük ihtimal bana sezeryan dicek ama ben bu korkaklıktan bıktım.
elbette sezeryan bi ameliyat. kızlar paylaştınız için saolun..dinlemek ii gelio

ilk sezeryanımı 2003 te olmuştum ve henüz 18 yaşındaydım :) ister istemes biraz nazlandım ama normal doğumdan hep korktuğum için bu yolu kendim tercih ettim dayanılmaz bir acısı yok ... narkozdan ötürü biraz öksürük oluyor.. bide öksürdükçe dikişler açılcakmış sanıyosun ...:) ikinci doğumum ağustos sonu gibi olcak ve yine sezeryan..

ben 36 haftadayım hipertansiyonum var 109 kiloyum(13 kilo aldım hamilelikte) son haftalarda kilo almadım,ama tansiyondan dolayı günde 8 alfemet alıyorum...bebeişimde bi aksilik yok çok şükür ama heran risk var ,doktorum sezeryanla alıcam dedi,şimdilik tansiyonum düştü gibi malum sıcaklarda var.Böyle giderse 39.haftada alıcak ama allah saklasın bi sorun olursa erken alıcak...karın bölgem yağlı ama kiloma göre çok sıkıyım doktorum şaşırmıştı çünkü kiloma:) gülüyim mi ağlıyım mı bilemedim...normal doğum şansım yok...tek duam sounsuz sağlıklı hayırlısıyla evladımı kucağıma almak sipinal anestezi anlamadım,biraz daha bilgi verirseniz çok sevinirim,aranıza yeni katıldım ama çok okuduğum bir site...

Back