• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan ile doğum hakkında

zodiaco

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
123
0
96
İstanbul
Sezeryan olan arkadaslar tecrübelerini paylasırlarsa cok memnun olurum.
Yaklasık 3-4 haftam var ve hem narkoz almaktan hem de ameliyat sonrası dikiş ağrılarının çok fazla olup da dayanamayacağımdan çok korkuyorum. Gerci PCA diye ağrı pompası bulunuyormus hastanelerde ama her hastanede yokmuş öyle diyorlar. Bunu kullandığınızda ağrı geciyormus !!!! Kullanananız oldu mu?
Narkoz vermeden evvel bir test yapıyorlar mı? Bünye ne kadar kabul eder vs.. gibi? Ayrıca İstanbul'da oturan arkadaslar hangi hastanelerde yaptınız?

Ne kadar cok soru sordum değil mi ee ne kadar cok panik olduğumu anlayın artık. :oklava:

Sevgiler a.s.

meraba bende sezeryan olmayı düşünüyorum agrı konusunda bir bilgim yok ama narkozu bünyenin alabileceği kadar veriyorlar. ama ben daha cok ameliyata gececeğim andan korkuyorum bide sonda takacaklar idrar için bunlar beni ürkütüyor allah yardımcımız olsun

merhaba sitedeki yazıları okurken sizin de yazılarınız dikkatimi cekti ve dedim ki kendi kendime herhalde sitede doğumdan en cok korkan helen20 ile benim :roflol: Sondayı herkese takmıyorlar ama benim cok arkadasım sezeryan oldu kimisine takılmıs kimisine takılmamıs. Ayrıca takılsa da narkoz verdikten sonra takıyorlarmıs yani hissetmeyeceğiz. Aslında bir bakıma da iyi takılması cunku ilk gün wc ye kalkmak zorunda kalmıyormusuz. İsin bence en kolay kısmı o hic dert etmeyin. Narkozu bünyenin alabileceği kadar veriyorlar demek insallah operasyon bitene kadar yeter verdikleri narkoz :)

senin dogum ne zaman cok var mı eğer ben atlatabilirsem bu durumu herkes atlatır

ameliyat odası da ayrıca korkutuyor zaten beni. Onu hic dusunmek istemiyorum bi de ben odada sakinlestirici yapıp oyle goturecekler sanıyordum ki öyle değilmiş canım. Benim doğuma Allah nasip ederse 3-4 hafta var.
Senin ne kadar var?

Benimde Kismetse 4 Gun Sionra Dogumum Ama Bende Ameliyathaneden Narkozdann Lagmandan Sontadan Herseyden Korkuyorummmm Allah Yardimcim Olsunnn

Benimde Kismetse 4 Gun Sionra Dogumum Ama Bende Ameliyathaneden Narkozdann Lagmandan Sontadan Herseyden Korkuyorummmm Allah Yardimcim Olsunnn

Cok az kalmıs canım, insallah Allah hayırlısı ile problemsiz bir doğum nasip etsin...Güzel haberlerini alalım. Bir de lagman mı yapılıyorrrrrrrrrr ??? Sezeryanda yok diye biliyorum ben.

lagma sezeryanda yapılıyor canım ama doktordan doktora değişiyor sen onada hazırlıklı ol derim

Yaa daha senin cok varmıs canım ya. Bence simdiden bunları dusunme zaten yaklasınca kafayı sıyırıyorsun..... Bende bu sendromlar 1 aydan beri basladı yaklastıkca daha da cok korkuyorsun.

Bu arada lavmanda da acı duymuyormussun ama sekil olarak kötü. Gecenlerde bir arkadasım dogurdu cok agrın oldu mu diyorum hic agrım olmadı dedi. Gerci bünyeye göre farkediyor benim ağrı eşiğim cok dusuk adet sancısını cekemezdim her ay apranax fort alırdım.... Allah yardımcımız olsun insallah. Bu kadar doğuran nasıl doğurmus elbet onlarında canı tatlıydı

canım ben iki doğumumuda sezeryan yaptım.sonda ikisindede taktılar onda korkulacak bi şey yok.hatta onun takılması iyi oluyor tuvalete kalkmak gerekmiyor.lavman da birinde yaptılar birinde yapmadılar ondada acı yok.ameliyata girerken benim üstümü çıkarmadılar.yalnız iç çamaşırını çıkar dediler.sonra masaya yatınca narkoz verirken seni konuşturuyorlar gerisini bilimiyorsun her şey olmuş bitmiş.canım çok fazla düşünmeyin haliyle ağrı oluyo olmuyo desem yalan.ama korkulacak kadar değil.canım bol bol dua edin allah yardım eder.sezeryanda bana en zor gelen bebeği hemen emziremiyorsun ya çünkü dikişlerden kalkmak zor oluyo.allah yardımcınız olsun sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

canım ben iki doğumumuda sezeryan yaptım.sonda ikisindede taktılar onda korkulacak bi şey yok.hatta onun takılması iyi oluyor tuvalete kalkmak gerekmiyor.lavman da birinde yaptılar birinde yapmadılar ondada acı yok.ameliyata girerken benim üstümü çıkarmadılar.yalnız iç çamaşırını çıkar dediler.sonra masaya yatınca narkoz verirken seni konuşturuyorlar gerisini bilimiyorsun her şey olmuş bitmiş.canım çok fazla düşünmeyin haliyle ağrı oluyo olmuyo desem yalan.ama korkulacak kadar değil.canım bol bol dua edin allah yardım eder.sezeryanda bana en zor gelen bebeği hemen emziremiyorsun ya çünkü dikişlerden kalkmak zor oluyo.allah yardımcınız olsun sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

Detaylı bilgi icin cok cok teşekkür ederim canım. Allah bebishlerini sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütmek nasip etsin...Analık zor zanaat diye bosa dememişler. Benim su anda en cok korktuğum ameliyathane psikolojisi ve sonrasındaki o ağrının ne kadar cok olacağı. Gerci sunu da dusunuyorum kimse de agrıdan ölmemiş Allah korusun.

ah kızlar kıyamam ben size ya, helen ve zodiaco sizleri kast ediyorum.bakın kızlar size birseyler anlatıyım ,belki içinde bulundugunuz durumun psikolojisini bir nebze dahi hafifletebilirim. inanın bana 24 kasım 2007 gününe kadar sizden daha kotu durumdaydım.çunku o gune kadar hamıleydım ve sunu dıyordum 'eger ben dogum yaparsam dunyada doguramayacak kadın yoktur' inanılmaz korkuyordum,sezeryandan,normal dogumdan,acıdan işte herseyden ama herseyden çok korkuyordum sonra mı?inanın bana korktugum gıbı olmadı.ben epıdural sezeryan oldum kendım oyle istedım,çunku tamamen bayılmak ıstemedım,herseye şahit olmalıydıma.samelıyata gırerken dr.a sarılıp çok agladım ve 'ONCE KIZIM 'dedim.kendımı oyle sıkmışım ki kızım dogdugunda onun aglamasını duydugumda yıne hungur hungur agladım.kızlar ınanın bana korktugum kadar olmadı,zaten korkular yuzunden zaman zaman hamılelıgımın tadını çıkaramadım.sadece ılk ıkı gun bıraz agrınız oluyor,zaten sureklı agrı kesıcıler yapılıyor.sondaya gelınce inanın bana hiç acımıyor,zaten iyiki sonda takıyorlar çok buyuk rahatlık,ben lagmandan çok korkuyordum amelıyat oncesı yapılmadı tam yırttım dıye sevınıyordum,amelıyat sonrası yaptılar,nıye mı gazımı çıkaramadım rahatlıyım dıye,ondada korkulcak hiç birsey yok,hemşireler sagolsun herseyı halledıyorlar.sadece sızın yapacagınız sey su:dr.nuzu iyi seçin bırde hastaneyi,gerisi ALLAH KERİM.kafanıza takılan bırsry olursa bana sorun.dualarım sizinle ALLAH tum hamılelerı hayırlısıyla evlatlarına kavustursun.opuyorum sızleri...

allah yardımcımız olsun ve bebeklerimizi sag salim bize bagıslasın bunları yasamak zorundayız öyle yada böyle bu günlerde gececek umarım en kolay sekilde gecer

Aminnnn, insallah sonra bunları gülerek geceriz bundan mı korktuk deriz :)
Bu arada seninkinin cinsiyeti ne?

ah kızlar kıyamam ben size ya, helen ve zodiaco sizleri kast ediyorum.bakın kızlar size birseyler anlatıyım ,belki içinde bulundugunuz durumun psikolojisini bir nebze dahi hafifletebilirim. inanın bana 24 kasım 2007 gününe kadar sizden daha kotu durumdaydım.çunku o gune kadar hamıleydım ve sunu dıyordum 'eger ben dogum yaparsam dunyada doguramayacak kadın yoktur' inanılmaz korkuyordum,sezeryandan,normal dogumdan,acıdan işte herseyden ama herseyden çok korkuyordum sonra mı?inanın bana korktugum gıbı olmadı.ben epıdural sezeryan oldum kendım oyle istedım,çunku tamamen bayılmak ıstemedım,herseye şahit olmalıydıma.samelıyata gırerken dr.a sarılıp çok agladım ve 'ONCE KIZIM 'dedim.kendımı oyle sıkmışım ki kızım dogdugunda onun aglamasını duydugumda yıne hungur hungur agladım.kızlar ınanın bana korktugum kadar olmadı,zaten korkular yuzunden zaman zaman hamılelıgımın tadını çıkaramadım.sadece ılk ıkı gun bıraz agrınız oluyor,zaten sureklı agrı kesıcıler yapılıyor.sondaya gelınce inanın bana hiç acımıyor,zaten iyiki sonda takıyorlar çok buyuk rahatlık,ben lagmandan çok korkuyordum amelıyat oncesı yapılmadı tam yırttım dıye sevınıyordum,amelıyat sonrası yaptılar,nıye mı gazımı çıkaramadım rahatlıyım dıye,ondada korkulcak hiç birsey yok,hemşireler sagolsun herseyı halledıyorlar.sadece sızın yapacagınız sey su:dr.nuzu iyi seçin bırde hastaneyi,gerisi ALLAH KERİM.kafanıza takılan bırsry olursa bana sorun.dualarım sizinle ALLAH tum hamılelerı hayırlısıyla evlatlarına kavustursun.opuyorum sızleri...

Güzel mesajın beni cok cok mutlu etti içime bir ferahlık geldi.Bende cevremdekilere aynı seyi soyluyorum sayet ben dogurursam herkes dogurur :) Sen hangi hastanede yaptın arkadasım? Ben Allah nasip ederse Metropolitan da yapacağım... Tabii hersey kısmet. Bu arada Allah analı babalı büyütsün bebishini sağlıkla sıhhatle büyüsün. a.s.

Güzel mesajın beni cok cok mutlu etti içime bir ferahlık geldi.Bende cevremdekilere aynı seyi soyluyorum sayet ben dogurursam herkes dogurur :) Sen hangi hastanede yaptın arkadasım? Ben Allah nasip ederse Metropolitan da yapacağım... Tabii hersey kısmet. Bu arada Allah analı babalı büyütsün bebishini sağlıkla sıhhatle büyüsün. a.s.

canım ben evlendıkten sonra çanakkale ye yerleştım,buradakı ozel hastanede yaptım dogumumu.

arkadaşlar ben sezeryanla doğum yaptım. hiç korkmayın inanın normal doğumdan daha kolaydır ilk gün biraz zor oluyor ama yanınızdaki insanların yardımıyla ayaklanıyorsunuz allah kurtarsın arkadaşlar hepinizi

ben 2 çocuğumuda sezeryanla doğurdum.evet çok acı çekmiyoruz ama ameliyat sonrası çocuğun bize ihtiyacı varken bizim başkalarına daha çok ihtiyacımız oluyor.hele en kötüsü bebeğin doğduğu anı göremememiz.en son sen göreceksin ben normal doğum yapmanı tavsiye ediyorum adı üstünde normalide bu sen niye yapmadın dersen ben hep normal doğum istedim ama bazı sorunlar yüzünden sezaryan oldum.bebeğim 4 kiloydu ve benim sancım yoktu günü gelmişti risk almak istemediler.tabi bu senin kararın.nasıl olursa olsun bebeğinin yüzünü görünce bütün acılarını unutacaksın.doğum sonrası gene yazışırız .güzel haberlerini bekliyorum.

Çok teşekkür ederim mesajına. Benim de tıbben sezeryan olmam gerekiyor bastan beri boyleydi zaten. Gerci normal doğum secenegim olsa yapamazdım herhelde. Epidral sezeryanda bebegi görebiiyorsun ama o da ayrı cesaret :) Bakalım Allah'tan hayırlısı. Bu arada bebishlerini de Allah analı babalı sağlıkla büyütsün.

Selam kızlar...Ben oğluşumu 24 şubatta aldım kucağıma.Epidural sezeryan oldum.Daha çok yeni.size yazmak istedim bu kadar yakın zamanda sizdeki korkuları yaşamış biri olarak.Ben de o ameliyathaneye girmekten tek başıma çok korkuyordum.Ağlayarak gittim :) Sonrada bi sakinlik olacakalrı beklemeye başladım.Çok heyecanlıydı.Bana sonda falan takılmadı.Oğlum karnımdan çıkar çıkmaz gördüm birde ozaman girdim ağlama krizine.Yanıma getirdiler öptüm onu o an dünyalara bedel inanın.Hiç bişeyden korkmayın sizi öyle güzel anlar bekliyorki.İnanın o günün kamera çekim ve fotolarına baktıkça keşke o günü tekrar yaşayabilsem diyorum.Çok özel çok güzel anlar.Korkulacak bişey yok.Ağrılar oluyor ama hastanede ağrı kesici iğnelerle duruyorsunuz ben evdede 3 gün iğne yaptırdım geçti gitii.15 gün olmadı daha şuan çok çok iyiyim.Oğluşum yanımda yatıyor şimdi.Onu gördükçe ne ağzı ne başka bişey gelmiyor insanın aklına zaten.Allahım Sİzlerede sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin bebeklerinizi öpüyorum sizi..

hıc korklmayın arkadaslar ınanın hpsı gecıyor epudural sezeryan oldum bende oyle gerektı normal ıstıyordum aslında ama hıc sorun yasamadım dogrusu bence genel narkozdan cok daha ıyı epudural tek yan etkısı bende o ılk gece bas agrısı o da dayanılmıyıcak gıbı degıldı normalde de cekıyoruz bas agrısı sonucta dıkıslerde agrı oluyor tabı ama bu bebegımı hemen emzırmeme engel olacak sekılde degıldı ılk 3 gun sut gelmedı o ayrı tabı ama mutlaka bebegı tutup sut gelmese bıle cekemsını saglamak gerek ama zorluk yasamadım hıc ne lagma ne sonda korkulacak seyler degıl ben hıc arastırmadan bılmeden oldum cunku asla dusunmuyordum sezeryan normal dogumla ılgılı butun detayları arastırmıstım
ayrıca amelıyathane o an asla korkulacak bırsey degıl bız muhabbet ettık doktorumla ve ekıbıyle hıc bu kadar ıyı ve rahat olacagını dusunemezdım Allah hepınıze yardımcı olsun asla korkmayın derım
bu arada ben ıgneden bıle delı gıbı korkardım oncelerı oyle bırıyım yanı sonrasında da bı sorun yok bence dıkıs yerlerı bırtek yatıp kalakarken rahatsız edıyordu ılk gunler o kadar o da cabuk gectı su bebegımın herseyıyle kendım ılgılenebıldım ılk andan ıtıbaren asla korkmayın ve hamılelıgınızın tadını cıkarın

Sezeryan olan arkadaslar tecrübelerini paylasırlarsa cok memnun olurum.
Yaklasık 3-4 haftam var ve hem narkoz almaktan hem de ameliyat sonrası dikiş ağrılarının çok fazla olup da dayanamayacağımdan çok korkuyorum. Gerci PCA diye ağrı pompası bulunuyormus hastanelerde ama her hastanede yokmuş öyle diyorlar. Bunu kullandığınızda ağrı geciyormus !!!! Kullanananız oldu mu?
Narkoz vermeden evvel bir test yapıyorlar mı? Bünye ne kadar kabul eder vs.. gibi? Ayrıca İstanbul'da oturan arkadaslar hangi hastanelerde yaptınız?

Ne kadar cok soru sordum değil mi ee ne kadar cok panik olduğumu anlayın artık. :oklava:

Sevgiler a.s.

canım ben de sezeryanla yaptım narkoz aldım ve hemen uyandım bende çok korkmuştum ama hiçde korkulşacak bi tarafı yok elbette ağrıların oluyo ama inman bana çabuk geçiyo sık sık yürürsen daha çabuk ayağa kalkarsın

canım ben de sezeryanla yaptım narkoz aldım ve hemen uyandım bende çok korkmuştum ama hiçde korkulşacak bi tarafı yok elbette ağrıların oluyo ama inman bana çabuk geçiyo sık sık yürürsen daha çabuk ayağa kalkarsın

canım cok cok teşekkür ederim daha doğrusu bütün arkadaslara tşk ediyorum... Mesajlarınız sayesinde kendimi cok daha iyi hissetmemi sağladınız. Allah hepinizin bebishlerini bagıslasın. Sağlıklı sıhhatli bebishlerimiz olsun insallah. sık sık yürümeyi herkesten duydum da ama nasıl lülülülülülü

Back
X