- 19 Mayıs 2020
- 248
- 237
- 33
- 31
Allah yardımcınız olsun tıbbi bı neden bulunamiyorsa güvendiginiz bildiğiniz niyetine inandığıniz ehil bı hocaya tıbıka muskasi yaptırmanızı tavsiye ederim manevi olarak sizi koruyacaktir inşallah Rabbm kucaginizi doldursun aynı acıları tekrar yasatmasin10 düşük ve bir tane 7 aylık doğum sonuç hala kucagim bos.Ve hiç bir problem bulunamıyor.
Kısmet canım ya beklicez dua edicezKiyamam Allah yardımcın olsunstres de sebep olabilir ah bi rahat birakabilsek kendimizi..
Hocalarada çok gittim kürler hocalar tüp bebek doktor artık yapacak hicbirsey kalmadiAllah yardımcınız olsun tıbbi bı neden bulunamiyorsa güvendiginiz bildiğiniz niyetine inandığıniz ehil bı hocaya tıbıka muskasi yaptırmanızı tavsiye ederim manevi olarak sizi koruyacaktir inşallah Rabbm kucaginizi doldursun aynı acıları tekrar yasatmasin
Anladım canım...Allah yardımcın olsun bu da bı imtihan işte büyük bı imtihan ama inşallah sabredersen mukafatin hiç şüphesiz çok güzel olacak dualarım seninleHocalarada çok gittim kürler hocalar tüp bebek doktor artık yapacak hicbirsey kalmadi
Çok teşekkür ederimAnladım canım...Allah yardımcın olsun bu da bı imtihan işte büyük bı imtihan ama inşallah sabredersen mukafatin hiç şüphesiz çok güzel olacak dualarım seninle
Cok üzüldüm canim Rabbim kisa zamanda yine nasip etsin insallahm.Basiniz sagolsun39 haftalıkken hiç bir sebebi bulunamadan bebeğimin kalbi durdu ve sezeryan ile doğum yaptım ve yeniden gebelik düşünen arkadaşlar "derdimiz ortak" gelin dertleşelim.....
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım benim duygularını ne güzel dökmüşsün, dua edelim bu mübarek günlerde birbirimize inş en yakın olan zaman en hayırlı olan zamandır meleklerimizin kardeşlerinin gelmesi içinSelamünaleyküm güzel anneler...
Nasılsınız neler yapıyorsunuz inşallah dimdik güçlü bı şekilde hayatlarıniza devam ediyorsunuzdur...
Bende hala bı değişiklik yok Rabbim meleğimin kardeşini göndermedi henüz bekliyorum Rabbime sığındımmutlaka hemen olmamasininda bı hikmeti vardr diye düşünüyorum kızlar çünkü inanın günden güne kendimi çok daha iyi hissediyorum etrafındakiler de bunun farkında bı seneyi doldurduk artık ve zaman gercekten ilacmis ilk aylar sürekli bahsetmek isterdim konuşun benle susturmayin beni diye ağlardım şimdi canım bu konu hakkında hiç konuşmak istemiyor yaşandı ve yaşanması gerekiyormuş Rabbim bizim için en iyisini bilir diyip kapatıyorum acımı bu bir sene içinde çok derinine kadar yaşamam benim için çok iyi oldu çok ağladım krizler gecirdim ama şu an hiç birini yaşamıyorum ara ara duygusal anlarımda biraz gözyaşı döküyorum sonra hemen kendimi toparliyabiyorum Güzel Rabbim öyle bı verdiki Sabrini bizzat şahit oldum o ilk günler Dünya tersine dönmüş bı daha asla düzelme ben diyordum ama bakın işte şu an geldiğim durum çok çok iyi...hiç bı psikolojik destek almadan ilaç kullanmadan tamamen önce Rabbimin büyük yardımı sonra kıymetli eşim herşeyim ve ailem ve eşimin ailesinin desteğiyle bugünlere geldim herkes gözlerinin içi gülüyor çok iyi görünüyorsun diyor evet gerçekten çok iyiyim ben Allah'a dayandım sığındım yüreğimi ONa açtım o içimi biliyor dedim dua ettim ediyorum inşallah bizimde birgün meleklrimizin kardeşleri gelince bu acılar yerini sevince birakicak eminim...o günler yakındır inşallah güzel gönüllerimizi endişeyle yormayalim artık eşimde bende çok istiyoruz ama bakalım kısmet bu işler biseyi çok isteyince galiba imtihanın oluyor o yüzden akışına bırakmak bazen en iyisi...
Hayat böylede güzel sevdiklerine sahip çıkıp yola devam Rabbim yardmcmz olsun iftar vaktinde hepinize dua edicez sizlerden de dua bekliyorum Allah razı olsun güzel haberlerle geri donebilirim inşallah en kısa hayrlı vakitte
Allah size cennette 11 şefaatçi nasip etmiş.. inşallah kucaginizi da sağlıklı, hayirli bir evlatla doldurur.10 düşük ve bir tane 7 aylık doğum sonuç hala kucagim bos.Ve hiç bir problem bulunamıyor.
Aminn inşallah çok teşekkür ederimAllah size cennette 11 şefaatçi nasip etmiş.. inşallah kucaginizi da sağlıklı, hayirli bir evlatla doldurur.
Rabbim seneye kavuştursun kardeşiyle inşallah canımCanım melek anneleri hem bu dünyada anne olmuş hem sonsuz hayatta meleğinin annesi olan güzel anneler bizler rabbimizin sectıgi anneleriz en kıymetli en özel anneleriz bizler evlatlarını kalplerinde büyüten anneleriz bizler görmeden dokunamadan sevemeden onlara doyamadan koklayamadan anne olan anneleriz onlara kavusmak ıcın sabreden her günü evladının yokluguyla içi yanan anneleriz biz..En değerli anneleriz biz anneler günümüz kutlu olsunGeçen sene bugunu kızımla karnımdayken kutlamıstm seneye kucagmda gecırecegız derdim hayat..
Allahım anne olmak ısteyenlere en kısa zamanda saglıkla nasıp et gercrkten herseyin bir zamanı var bende 3 yık sonra ılk gebelıgımı normal yolla oldum ama bır suru tedavıyle 18 haftalıkken suyu azaldı normal dogumla almak zorunda kaldı yaşıyordu çıktıgında vr sonra kurtaj sonrakı gebelık duşük sonra kızım oldu arada yıne dusuk sonra oglum oldu yıne aralarda dusuk sımdı dusuk yıne herşey zor allah ol derse oluyor nasıp etsın sızede geçmıs olsunBenim de tup bebekti ne emeklerle elde ediyoruz o gebeliği. Üstelik bir de genetik taramalı embriyo idi. Çoğul gebelik olmasın diye özellikle tek embriyo transferi yapıldı.ama işte o embriyo bölündü, tek yumurta ikizi oldu bu da 10.000 de 1 görülen bir gebelik türüymüş.ayni kese içinde 2 bebek ve tek plesenta. Bu yetmez gibi bir de plesenta rahim ağzına yerleşince zehir oldu hamilelik.
Tup bebek doktorum bile şok olmuştu. Çok ender görülen birsürü komplikasyon başıma geldi.
Bebeklerden birisi 17. Haftada içerde öldü. Ben bir canlı bir ölü bebekle gebeliğe devam ettim 23. Haftaya kadar.
Tabii içerdeki yavrum da aynı kesenin içinde ölü kardeşiyle durdu. Her ultrasonda ölü bebeği de ekranda görüyordum, bu zaten başlı başına bir travmaydi.
Bu bebeğin hem yaşayan bebeği hem de beni zehirleme ihtimali vardı.plesenta da rahim ağzında olduğu icin doktor sürekli uyarıyordu heran şiddetli kanamam olabilir hemen hastaneye gel diye . Kâbus gibiydi.
Derken; son kontrolde perinatolog plesentada birsürü kan toplanmış bölge, ölen bebekten gelen toksik maddelerden dolayı bozulmuş bir bölge ve daha bir sürü tuhaflık gördü ve panikle benden birsürü test istedi. Daha önce gördüğüm bir görüntü değil bu dedi. Bu durumun senin sağlığını nasıl etkileyeceğini bilmiyorum dedi.Ya çok tuhaftı, sonra biz kendimiz araştırınca gördük ki ben organ yetmezliğine bile girebilirmişim, pıhtı atmasi vs inanilmaz hayati riskler.
Bebeğin de suyu azalmıştı. Bu arada benim sol bacagim asiri derecede sismeye başlamıştı.
ertesi gün kendi doktoruma gittik ve sonlandırma kararı alındı.
Özetlemeye çalıştım ama ancak bu kadar oldu.
Süreç gerçekten çok zor çok travmatikdi.
Aman saglikli embriyo olsun saglikli gebelik olsun diyerek çıktığım yolda ; bu kadar sorunlu bir gebelik oluştu.
Ne diyeyim kısmetimde yokmuş, üzerine düştükçe ters tepti.
Kesinlikle nasip olmayınca olmuyor işte.Allahım anne olmak ısteyenlere en kısa zamanda saglıkla nasıp et gercrkten herseyin bir zamanı var bende 3 yık sonra ılk gebelıgımı normal yolla oldum ama bır suru tedavıyle 18 haftalıkken suyu azaldı normal dogumla almak zorunda kaldı yaşıyordu çıktıgında vr sonra kurtaj sonrakı gebelık duşük sonra kızım oldu arada yıne dusuk sonra oglum oldu yıne aralarda dusuk sımdı dusuk yıne herşey zor allah ol derse oluyor nasıp etsın sızede geçmıs olsun
İsyan etmemek çok zor bilmiyorum bende ara sıra kendime hakim olamayıp agladigim esnada agzimdan çıkmıştır isyan cümleleri..olmaması lazım ama bazen o kadar aciz güçsüz ve zayıf oluyoruki eminim bicogunuz boylesinzdr hele şu son zamanlarda kendimi hiç iyi hissetmiyorum yoruldum madden manen..Kesinlikle nasip olmayınca olmuyor işte.
Ama bu son yasadigim süreçte çok ısyan ettim ne yalan soyleyim.
Ne zamandır istiyosun cnm? Benimde 6 ay oldu olmadi artık gidicem doktora bu au bayrama denk geldi gidemedim.. Gerçekten cok zor bana da doktorum hamile kalman daha kolay şimdi deyip baya moral vermişti ama olmadi..İsyan etmemek çok zor bilmiyorum bende ara sıra kendime hakim olamayıp agladigim esnada agzimdan çıkmıştır isyan cümleleri..olmaması lazım ama bazen o kadar aciz güçsüz ve zayıf oluyoruki eminim bicogunuz boylesinzdr hele şu son zamanlarda kendimi hiç iyi hissetmiyorum yoruldum madden manen..
Gercekten bazı şeyler nasip olmayacaksa olmuyor iki yıl aranın ardından gelip 8 ay karnmda tasidigim doğumuma günler kala kaybettim hemde nedensiz ne biliyim insan düşününce nefsine ağır geliyor iyiki inancım var diyorum yoksa Cok zor öyle olduğu halde zor dayaniyorum hatta dayanamiyorum bu aralar bide herşey üst üste geldi bende acı çekerken bı taraftan gurbet bı taraftan pandemi kapanma sokağa çıkmama yasaklar asosyallik aileden uzaklık kuzenlerimden arkadaşlarımdan duydugum hamilelik haberleri doğum yapmış haberleri hep üst üste geldi karşı komşum karnı burnunda hamile alt komşum yeni doğum yaptı tek karstgm arkadaşm ikinciye hamile yani böyle her taraftan sıkstrdi Rabbim sosyal medyaya giriyorum hep bebekli ailelr hamilelik resimleri artık diyorumki yok bı benim başıma geldi galiba bende bı sorun var diyorum hemen kardeşi olur dediler o da nasıp olmadi belki acısı hafifler dedik ama işte Rabbim daha zmani var diyor güzel Rabbim...en iyisini O bilir elbet.
Çok zor kızlar çok...her türlüsü zor bazen benimde sabrım kalmıyor kekse elimden bişey gelse gelmiyor bu çok farklı bı aciymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?