• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan doğumda ??

asi_mavi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
78
0
36
Antalya
kızlar sezeryan doğumda yasadıklarınızı anlatırmısınız ?sezeryan doğumda lavman yapılıyormu..?genel anesteside ne kadar süre sonra ayılıyorsunuz? sütün ne zaman gelir? kac gun hastanede kalınıyor? bu tur bilgileri veririsenz sevinirim

kızlar sezeryan doğumda yasadıklarınızı anlatırmısınız ?sezeryan doğumda lavman yapılıyormu..?genel anesteside ne kadar süre sonra ayılıyorsunuz? sütün ne zaman gelir? kac gun hastanede kalınıyor? bu tur bilgileri veririsenz sevinirim

1- Lavman yapılıyor. Ben suni sancı çekmeden önce yapılmıştı.sonradan mecburen sezeryana alındım ve tekrar yapılmadı.
2- Genel anestezi almadım, epidural oldum. Genelde 15-20 dk sonra ayılıyorlarmış.
3- Süt kolostrum dedikleri ilksüt hemen geliyor az miktarda onu mutlaka ver bebeğine. gerçek süt 4 gün sonra geldi benim. Eve çıkıp banyo yaptıktan sonra.
4- Genel prosedür nedir bilmiyorum ama benim doğum yaptığım hastanede doğumdan sonraki 3.gün taburcu olunuyor.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Beni lavman yapmadılar, sonda taktılar hiç acımadı, bayılmadım spinal yapıldı uyanık olmanı tavsiye ederim çok güzel bir an. sütüm pollynnaa'nın dediyi gibi eve gelip banyo yaptıktan sonra geldi hastaneden 3. gün çıktım.

epidural sezeryan ı arastırıodum felç kalma riski var diolar ama ne kadar doğru bilmiyorum?? artı eksileri sölermisin rica etsem
birde epidural sezeryan olucağında sunı sancı mı veriyorlar ?? öle bişi duymustum

bende 41 hafta dolup hala doğum olmayınca mecburi sezeryan oldum, hiç bir sorun yaşamadım, sonda takıldı lavman yapıldı hiç korkulacak birşey değil, epidural sezeryan oldum bebeğimin ilk ben gördüm onu öpüp kokladım, hastanede 3 gün kaldık benim sütüm biraz geç geldi pazartesi doğum yaptım cuma günü gelmeye başadı tabi herkeste başka olur, bir mecburiyetin yoksa normal doğum en iyisi ben doğum yapalı 1 sene oldu ama ameliyat yerim hala uyuşuk sanırım hepte uyuşuk kalacakmış

ben de epidural sezeryan olucam
bugün dr sordum lavman olmıycak dedi sonda da takılmıycakmışım
1 gece kalıcaksın dedi
bakalım neler olucak

test yapıyorlar zaten felç kalma riskide 1000de 1 miş iğnede öyle söylendiği gibi hiç acımıyor normal popona vurulan iğnenin acısı kadar sadece vurulurken hiç kıpırdamayacaksın ben iğne vurulurken tamamen saldım kendimi biri tuttu zaten kıpırdamayayım diye ama ben rahat davrandım birde epidural olacaksanız eğer lavman ve sonda isteyin çünkü belden aşağınız uyuşuk olduğu için çişinizin geldiğini anlayamıyorsunuz ve lavman oluncada büyük tuvalete çıkmanız çok kolay oluyor ben bu konularda hiç sıkıntı yaşamadım

Merhaba canım ,ben genel anesteziyle de epiduralle de sezeryan doğum yaptım,genel anestezide lavman oldu,sonda takıldı ve doğumdan sonra 4 gün hastanede kaldık,sorun yaşamadım..
Epiduralde çok çok rahattım sondayı hemen istemedim ameliyat sonrası takılmış hissetmedim,lavman yapılmadı,çok çok rahattım,bebeğimi gördüm hemen,
ikisini karşılaştırmak gerekirse kesinlikle epiduralde çok rahattım,çok çabuk iyileştim,ameliyat sonrası kendim kalktım ve giyindim,hemşireler ooo maşallah hastamıza dediler,çabuk iyileştim,öyle sancı verildiğini de duymadım ben...

bende sezeryan olucakmısım ilk doğumum olucak Allah'ın izniye..doktorum 39. haftada yapıcak bu normal mi ??
epidural daha iyi gıbı geliyor banada ama ancak acıkcası korkuyorumda ya hıssetye baslarsam die ama bebişimide gormek istiyorum??
bırde aranızda antalya ssk da sezeryan olan warmı acaba?

Son düzenleme:
bende sezeryan olucakmısım ilk doğumum olucak Allah'ın izniye..doktorum 39. haftada yapıcak bu normal mi ??
epidural daha iyi gıbı geliyor banada ama ancak acıkcası korkuyorumda ya hıssetye baslarsam die ama bebişimide gormek istiyorum??
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin
ben de 39.haftamda oldum sezeryanı,korkma iyi düşün iyilikler bulsun seni-inşallah-hissetmeyeceksin hiç bişey hatta başladınız mı diye sormana kalmadan bebeğinin ağlamasını duyacaksın,tam olarak doğum tarihin ne zaman?

1- Lavman yapılıyor. Ben suni sancı çekmeden önce yapılmıştı.sonradan mecburen sezeryana alındım ve tekrar yapılmadı.
2- Genel anestezi almadım, epidural oldum. Genelde 15-20 dk sonra ayılıyorlarmış.
3- Süt kolostrum dedikleri ilksüt hemen geliyor az miktarda onu mutlaka ver bebeğine. gerçek süt 4 gün sonra geldi benim. Eve çıkıp banyo yaptıktan sonra.
4- Genel prosedür nedir bilmiyorum ama benim doğum yaptığım hastanede doğumdan sonraki 3.gün taburcu olunuyor.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

3 tane dogurdum 3 de sezeryan adını bılmıyorum ama belıme ıgne vurdular ılkınde dıgerlerınde tam bayıldım
0030 da gırdım 0050 de ıgnelı olanda dogumdan cıktım sadece bacaklarım uyusukktu
dıgerını saatım yoktu
3 de 02 19 da yattım 03 00 da odamdaydım çok kolay kafana takma
ne olup bıttıgını anlamıycaksın bıle yalnız d sonra bol su iç kalk gezın
bana lavman hıc yapmadılar
en son yemegı 6 saat önce yedıysen yapmıyolarmıs
cars persembeye baglayan gece dogurdum cuma eve yolladılar dıgerlerınde 4gun kaldım

10 tane daha dıgurabılırımm bana zor gelmedı
hayırlı dogumlar

bende epiduralle yapacaktım doğumumu ama malesef 2 dozda uyuşmama yetmediği için bayıltıldım keşke epidural etki etseydi yarım saat sonra ayıldım ben çok kötüydüm tabi herkes öyle olmuyordur lavman yapıldı daha doğrusu kendim yaptım hiç öyle kafaya takılacak bişey değil merak etmeyin sonda takılmadı bana sütüm o gün gelmeye başladı 3 gün kaldım hastanede 38+4 oldum sezeryan ama doğumumda başlamıştı o gün hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden

cnm ben genel anesteziyle sezeryan oldum..lavman yapılmadı ama sonda takıldı..kaç dk da ayıldığımı bilmiorum ama odaya gelirken ayılıodumm..sadece ayılırken şiddetli karın ağrısı oldu ama sonra ağrı ksicyl geçti ve bidaha hiç ağrım olmadı..hastanedn dr um ikinci gün çıkartıcaktı bni ama bnde tiroit oluğu için bbğimi kontrol ettirmek istdim h.sonu olduğu için bi gün daha kaldım.süt hastanede gldi ama çok azdı..eve geldikten sonra arttı.umarım sorunsuz bi doğum olur bnimki gibi...hayırlı doğumlar.

1) Ben 12 saat öncesinden aç gitmiştim, o yüzden lavman yapılmadı.
2) Allah'ın cezası bir sonda taktılar tuvalete çıkmayayım diye, acısı daha yeni geçti.
3) Genel anestezi konusuna gelince, benim sezeryanım 15dk sürdü. 15 dakika sonra ayıldım, ancak kendime gelmem uzun sürdü.
4) 2 gün kaldım hastanede, bir de büyük abdestimi yapmadan salmıyolardı.

tşkler cvpladığınız için ..sanırım bende 6 saat açlıkla gidicem ..sansıma anestesi uzmanı hangisi warsa ona gore epidural veya genel olucak ..genelde ayılamazsam die korkuyorum :(..epiduraldede etki etmezde ameliyatın ortasında hissetmeye baslarım diye :( ..çok gerginim bugun ntsem cekildi sancı odasına yatırdılar bağıranlar ,sezeryana gırcek olanlar fln :( sezeryan öncesi işlemleri hallettm ama çok gerildim ve korkuyorum

dünyanın en tırsık insanı benimdir emin ol üstelik doğum öncesi pisikolojik destek bile aldım .veee epidural saezeryan oldum inanılmaz güzrel geçti güle oynaya girip çıktım.ben geceden birşey yememiştim ama buna rağmen lavman yapıldı bişi hissetmedim.sondada ameliyat esnasında takıldı .hiç korkma ve olabiliyosan imkan varsa epidural ol bebeğini gör çok rahat oluyo ben aynı gün ayağa kalktım hiç yatmadım aynı geceden oğluma bakmaya başladım ameliyathanedede ortam çok keyifliydi konuşa konuşa zaman geçti anlamadım .bebeğim doğduktan sonra diyazemdi sanırım az bişi uyuttular hiç korkma canım inan hiç bişe anlamicaksın allah gerçekten yardım ediyo hayırlı güzel doğumlar dilerim

tsk ederim destegın için canım...umarım hersey yolunda gecer ve umarım epidural olabilirim ... bazı ebeler cok ters davranıo bazılarıda cok iiyi umarım ii biri denk gelir bugun o ortamı yasamak gerdi işte bıraz :)

dünyanın en tırsık insanı benimdir emin ol üstelik doğum öncesi pisikolojik destek bile aldım .veee epidural saezeryan oldum inanılmaz güzrel geçti güle oynaya girip çıktım.ben geceden birşey yememiştim ama buna rağmen lavman yapıldı bişi hissetmedim.sondada ameliyat esnasında takıldı .hiç korkma ve olabiliyosan imkan varsa epidural ol bebeğini gör çok rahat oluyo ben aynı gün ayağa kalktım hiç yatmadım aynı geceden oğluma bakmaya başladım ameliyathanedede ortam çok keyifliydi konuşa konuşa zaman geçti anlamadım .bebeğim doğduktan sonra diyazemdi sanırım az bişi uyuttular hiç korkma canım inan hiç bişe anlamicaksın allah gerçekten yardım ediyo hayırlı güzel doğumlar dilerim

HANGİ HASTANEDE DOGUM YAPTIN CANIM. BEN HALA KARARSIZIM. ÖZELDE GİTMEDİM HİÇ :'(bilmiyorumkismile

Back