• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan Doğumda Kesi Yeri

kkelebekk

Rabbime emanetsin...
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
1.696
12
66
Konya
iki kez veya daha fazla sezeryanla doğum yapmış bayanlar
her seferinde farklı bi yerden mi kesiyorlar :18:

doktorum sezeryan olabileceğimi söyledi vücudun çok bozulmasından ve yarım insan olmaktan korkuyorum çevremden hep böyle şeyler duyuyorum gerçekten böyle midir

Son düzenleme:
yarım insan ne demek bilemiyorum ama doktorum benim önceki sezeryanımdan kalan kesi yerini komple alarak yeni bir kesi yeri yaptı.öncekinde iz kalmıştı çünkü.şu an dümdüz hiç izim yok.ayrıca iz kalmaması için de özel bir jel kullandım, doktoruna danışabilirsin bu konuda.

ikinciyi ben yaza düşünüyom....bildiğim kadar aynı yer kesiliyo...................valla hiç de yarım deilim gayet iyiyim....yarım derken tam açıklarmısın anlayamadım yani nasıl yarım............

aynı yermi farklı yermi kesiliyor bilmiyorum tek doğum yaptım ben jel kullandım hiç iz kalmadı bende
contratubex buna benzer bir adı vardı

ikinciyi ben yaza düşünüyom....bildiğim kadar aynı yer kesiliyo...................valla hiç de yarım deilim gayet iyiyim....yarım derken tam açıklarmısın anlayamadım yani nasıl yarım............

yarım derken hani her işini yapamaz eğilip kalkarken zorlanır manasında

Lütfen etraftan her duyduğunuza inanmayın;ben de sezeryan ile kızımı dünyaya getirdim,sağlık sorunlarım nedeni ile seçme şansım olmadı;
1.si; içiniz pis kalmıyor,genelde bunu söylerler;doktor zaten operasyon sırasında temizliyor;sonrasında yaklaşık bir ay boyunca adet kanaması gibi kanamanız olabiliyor.Vücut da kendini temizliyor yani.
2.si;yarım insan olmuyorsunuz;normal doğum yapan bir arkadaşım benim ilk hafta bağdaş kurarak oturmamı hayretle karşılamıştı.Yalnız ilk 40 gün her iki doğum şeklinde de ağır kaldırmamak lazım.Normal doğumda da iç dikişler oluyor.
3.sü;yarım anne de değilsiniz.En az normal doğumdaki kadar emek veriyorsunuz yeni doğan bebeğinize;

Lütfen etraftan her duyduğunuza inanmayın;ben de sezeryan ile kızımı dünyaya getirdim,sağlık sorunlarım nedeni ile seçme şansım olmadı;
1.si; içiniz pis kalmıyor,genelde bunu söylerler;doktor zaten operasyon sırasında temizliyor;sonrasında yaklaşık bir ay boyunca adet kanaması gibi kanamanız olabiliyor.Vücut da kendini temizliyor yani.
2.si;yarım insan olmuyorsunuz;normal doğum yapan bir arkadaşım benim ilk hafta bağdaş kurarak oturmamı hayretle karşılamıştı.Yalnız ilk 40 gün her iki doğum şeklinde de ağır kaldırmamak lazım.Normal doğumda da iç dikişler oluyor.
3.sü;yarım anne de değilsiniz.En az normal doğumdaki kadar emek veriyorsunuz yeni doğan bebeğinize;

diline sağlık ne güzel demişsin
ayyy ben inanmıyorum çevremizde bu sezeryan konusunda hep olumsuz konuşan kadınlarımıza yaa
normal doğumdada sezeryandada herkes bir takım zorluklar yaşıyor
bazı kadınlarımız nasıl doğurursa doğursun bazen ağır acılar yaşayabiliyor
ama neden bu sezeryan düşmanlığı bir anlam veremem

sanki normal doğum yapanlarda dikiş olmuyor doğurduktan sonra hemen koşuyor sanki
yahu normal doğumdada kesi yeriniz var hemde sezeryan daha zor yerde bakımı daha zor
oturup kalması daha zor bence
yok yarım adammışız hayret bişey yaa

Arkadaslar ben normalde herseyı ınternette arastırırım. Hamılelıgım donemınde de oyle oldu ancak bebegım dogduktan sonra artık onun uzerıne yogunlastım kendımle ılgılı hıcbırsey arastırmaz olmustum. Doktorumun verdıgı controburex adlı ılacı ılk 1 ay kullandım sonra bıraktım cunku kesi yerımın mıkrop kapmaması ıcın oldugunu dusunmustum ancak amacını sonra anladım.

Tam 2 aylık bebegım var ılacı tekrar kullanmaya baslasam sızce amacına ulasırmı.

Arkadaslar ben normalde herseyı ınternette arastırırım. Hamılelıgım donemınde de oyle oldu ancak bebegım dogduktan sonra artık onun uzerıne yogunlastım kendımle ılgılı hıcbırsey arastırmaz olmustum. Doktorumun verdıgı controburex adlı ılacı ılk 1 ay kullandım sonra bıraktım cunku kesi yerımın mıkrop kapmaması ıcın oldugunu dusunmustum ancak amacını sonra anladım.

Tam 2 aylık bebegım var ılacı tekrar kullanmaya baslasam sızce amacına ulasırmı.

bence kullanmaya devam et canım
bende doğumdan sonra bak bir süre kullandım
vazgeçtim bir süre kullanmadım
sonra kullansamda artık bi işe yaramaz dedim ama yine de kullandım
bir baktımki hala değişiklik olduğunu farkettim yani işe yaramıştı
bence sende devam et

bence kullanmaya devam et canım
bende doğumdan sonra bak bir süre kullandım
vazgeçtim bir süre kullanmadım
sonra kullansamda artık bi işe yaramaz dedim ama yine de kullandım
bir baktımki hala değişiklik olduğunu farkettim yani işe yaramıştı
bence sende devam et

Saol meryemcım bugun ıtıbarı ıle tekrar kullanmjaya baslıyorum

ayyy ben inanmıyorum çevremizde bu sezeryan konusunda hep olumsuz konuşan kadınlarımıza yaa

sanki normal doğum yapanlarda dikiş olmuyor doğurduktan sonra hemen koşuyor sanki
yahu normal doğumdada kesi yeriniz var hemde sezeryan daha zor yerde bakımı daha zor

bende evlennce kesinlkle sezaryan düşünyrm.normalin norm oranı ne kdr acabaki oramız hasarlı oluyo bağırsakalr oldugu gibi çıkıyo hemoroit gibi.. sürekli klaıyo..o kadar ağrı sancı çekilıyo.bence normal daha zararlı eski zamanda kaldı normal off milleti anlamıyorum bendee..:44:

sakin ol meryemmeryem ne bu hiidet bu celal :20:

controburex arkadaslar bu ilaç normal dogummu sezeryan dogumu içinmi bilgilendirirseniz sevinirim
:72:

ben de normal doğumun bana daha çok zarar vereceğini düşünüyorum. doğal olan en güzelidir ama basur, vajinada genişleme, acı gibi şeyler beni vazgeçiriyor normal doğumdan.

Back