SEZERYAN DOĞUM YAPANLAR DÜŞÜNCELERİNİ YAZABİLERLER Mİ??

merhaba sizi hatırladım. ben de 37. haftada doğum yapmıstım benim de kızım doğumda cansız doğdu. tekrar hamilesiniz . hangi doktora gidiyorsunuz acaba?
Canım şuan devlete gidiyorum 2 doktora birden ama 20 .haftadan sonra Balıkesir üniversitesi perinatoloji bölümü Orkun çetine gidicem burdaki doktorlar ona gitmemi söyledi ve orda doğum yapmami söyledi ben birdaha asla ozellere güvenip doğum yapmam en ufak sıkıntıda olayı kendi aleyhine çekmemek için herşeyi yapiyolar

merhaba sizi hatırladım. ben de 37. haftada doğum yapmıstım benim de kızım doğumda cansız doğdu. tekrar hamilesiniz . hangi doktora gidiyorsunuz acaba?

İlk başta ozelede gittm ama devletteki o ilgi ve daha dikkatli tedavi etmeleri arasındaki farkı görünce özeli bıraktım devlette dikisine çocuğun nerde olduğuna kadar bakıp anlatıyorlar özelde çok iyi bı doktora gidiyordm bana normal sıradan hamile gibi bakıyordu özeli biraktm sonra

Anneannem tüm çocuklarını kendi başına evde doğurmasına rağmen (kesilme dahi olmadan doğurmuş ) bana demişti ki kuzum sezeryan ol. Hiç bi engelim yoktu normal doğuma ama sezeryana kadar verdim spinal alarak iyi ki öyle yapmışım 2hün normale döndüm benimle yakın dönem arası olan arkadaşım normal doğum yaptı alt tarafı afedersiniz popoya kadar kesip dikilirmişler 5 ay asla acısı geçmedi ilk bi kaç ay tuvaletteki zorlanma acı yanma olayları vs baya zorluydu onun için . Yine olsun yine sezeryan olurum. Sezeryanda da iş gün ayağa kalkarken müthiş bir acı agrı ama sonraki gün hepsi geçiyor en azından bana öyle oldu . Yani doktor da çok önemli eli hafif bir doktor bulmanız lazım ki ben araştırmıştım bu şehirde kime sorsanız benim doktoru gösterir aynı gün hastaları ayağa kalkıyor diye.

Anneannem tüm çocuklarını kendi başına evde doğurmasına rağmen (kesilme dahi olmadan doğurmuş ) bana demişti ki kuzum sezeryan ol. Hiç bi engelim yoktu normal doğuma ama sezeryana kadar verdim spinal alarak iyi ki öyle yapmışım 2hün normale döndüm benimle yakın dönem arası olan arkadaşım normal doğum yaptı alt tarafı afedersiniz popoya kadar kesip dikilirmişler 5 ay asla acısı geçmedi ilk bi kaç ay tuvaletteki zorlanma acı yanma olayları vs baya zorluydu onun için . Yine olsun yine sezeryan olurum. Sezeryanda da iş gün ayağa kalkarken müthiş bir acı agrı ama sonraki gün hepsi geçiyor en azından bana öyle oldu . Yani doktor da çok önemli eli hafif bir doktor bulmanız lazım ki ben araştırmıştım bu şehirde kime sorsanız benim doktoru gösterir aynı gün hastaları ayağa kalkıyor diye.
siz hangi sehirdesiniz

İlk başta ozelede gittm ama devletteki o ilgi ve daha dikkatli tedavi etmeleri arasındaki farkı görünce özeli bıraktım devlette dikisine çocuğun nerde olduğuna kadar bakıp anlatıyorlar özelde çok iyi bı doktora gidiyordm bana normal sıradan hamile gibi bakıyordu özeli biraktm sonra
izmir de mi manisada mıydı ikisi de

Canım şuan devlete gidiyorum 2 doktora birden ama 20 .haftadan sonra Balıkesir üniversitesi perinatoloji bölümü Orkun çetine gidicem burdaki doktorlar ona gitmemi söyledi ve orda doğum yapmami söyledi ben birdaha asla ozellere güvenip doğum yapmam en ufak sıkıntıda olayı kendi aleyhine çekmemek için herşeyi yapiyolar
bu mesajı yeni gördüm. sizin manisaYDI GALİBA. balıkesir uzak gelmez mi nasıl bi plan yaptınız. benim yaşadıgım yerde devlet kötü özel zaten yok

Normal doğumu çok istiyordum sezeryandan ölümüne korkuyordum resmen, doğumum başladı tam 24 saat sancı cektim bebeğim bir türlü kanala girmedi her yolu denedik ama olmadi bı 24 saat daha beklesem yine girmezdi sonuç sezeryan oldum doğumdan çıktım uyuşukluk gittiği andan itibaren her işimi yaptim bebegimede baktim, ama sağlık açısından bir sıkıntı yoksa bence normal doğum denenmeli, her iki doğumundan zorluğu var normal doğumda doğum bitince herşey bitiyor diyorlar ama bitmiyor malesef vajinal kesi ve dikiş varsa sezeryandan daha zor bir sürec yaşıyorsunuz bence.

bu mesajı yeni gördüm. sizin manisaYDI GALİBA. balıkesir uzak gelmez mi nasıl bi plan yaptınız. benim yaşadıgım yerde devlet kötü özel zaten yok
Soma'da oturuyrm 1 saat mesafede araba sürmeyi de bildiğim için benim için sorun olmaz hem burdaki doktorlar hem ordaki doktorla devam edicem ben diğer hamileliğimde devlete 1 kere gittm soğuk gelnce birakmstm ama yeni doktorlar geldi hepsini denedm hepsine gittm şuan yeni gelenler çok ilgili alakalı riskli duruma daha farklı gözle bakiyolar özeli hiç bir doktor tavsiye etmiyo zaten burdaki doktorların hepsi bana ya Balıkesir ya Manisa'da doğum yapablrsn diyolar yoğun bakım için yetersiz hastaneler diyolar aynı şey özel içinde geçerli buralarda ki özeller devlet hastanesi gibi cunku

izmir de mi manisada mıydı ikisi de
İlk gittiğim doğum yaptgmm özel hastane akhisardaydi Manisa ilçesi ikinci hamilelgmde somadaki özel bı doktora gittim ama sonra biraktm . Devlette doğuranlar farklı dogurmuyorki birde şu var ozeldeki doktorların çoğu puanları tutmayanlar proflar hariç büyük sehirlerdeki bazı doktorlar hariç

Hepinizin yorumları için teşekkürler
Hâlâ doğum yapmadıysanız kesinlikle normal doğum derim gerekli ise mecburen sezeryan,ilk iki doğumum normal yoldan,sonuncu maalesef sezeryan oldu karnımı gerdirmem gerekiyor o kadar berbat görünüyorki inanın kıyafetlerden bile belli olacak şekilde ve istediğiniz kadar zayıflayın karın bölgesi düzelmiyor önceden iki doğum sonrası 63 kg da bile dümdüz bir karnım vardı ama şimdi 57 kilo bile olsam sürekli bir şişkinlik hali sanki bebeğin eşi karnımda kalmış misali ,şimdi konunuzu okuyunca yazmak istedim inanın sezeryanın yerine üç kez normal doğum yapabilirim iyileşme süresi her ikisinin kıyaslanamaz bile normal doğumda ertesi gün günlük işlerinizi yapabilirsiniz diğerinde haftalarca bebeğimi kucağıma alamadım başkasının bakımına muhtaçsınız kesinlikle eğer çok çok gerekli değilse normal doğum yapın derim

Soma'da oturuyrm 1 saat mesafede araba sürmeyi de bildiğim için benim için sorun olmaz hem burdaki doktorlar hem ordaki doktorla devam edicem ben diğer hamileliğimde devlete 1 kere gittm soğuk gelnce birakmstm ama yeni doktorlar geldi hepsini denedm hepsine gittm şuan yeni gelenler çok ilgili alakalı riskli duruma daha farklı gözle bakiyolar özeli hiç bir doktor tavsiye etmiyo zaten burdaki doktorların hepsi bana ya Balıkesir ya Manisa'da doğum yapablrsn diyolar yoğun bakım için yetersiz hastaneler diyolar aynı şey özel içinde geçerli buralarda ki özeller devlet hastanesi gibi cunku
baya yakınmış. ben aydındayım aydına 1 saat izmire 1.5 saati bulıuyor izmir trafigi varsa uzar bile izmirdeki doktorları da arastırıyorum o sebeple sormAK İSTEDİM

Normal doğuma cesaret edemiyorum sezeryanda çok mu perişan ediyor bilemedim kararsz kaldım fikirlerini yazarsanz sevinirm
Valla ilk gece zorladi beni sadece onun disinda gunluk islerimi yaptim. Ameliyatin oldugu aksam hastanede bol bol yurudum:) yatar kalirsan duzelmezsin. Yuruyus sart ve gaz cikartman lazim gaz cikartmadigin muddetcr yemek vermiyorlardi hastanede:)

Normal doğuma cesaret edemiyorum sezeryanda çok mu perişan ediyor bilemedim kararsz kaldım fikirlerini yazarsanz sevinirm
Hiçte perişan olmadım. Biraz yapıyla alakası olduğunu düşünüyorum bu olayın. İkiz bebeklerimi sezeryanla dünyaya getirdim. İkinci gün sabah yoğun bakım kapısına dayanacak kadar iyidim. Tek sorun göbek çok kötü durumda korse falan kullanmadığım için bu konuda sonrasında önlem al derim. Yoksa ben olumsuz bir şey yaşamadım. Hem an ve an bebeklerimin doğuşunu izledim💞

16 saat sancı sonrası normal doğum yaptım. İkinci de normal oldu. Vajina yırtıklarım, idrar kaçırmalarım, aşırı vajina genişliği, haz almanın çok zorlaştığı cinsel ilişki sonrası şimdi genital estetik oldum. Canım öyle yanıyor ki. Doğumda çektiğim acılar, doğumdan sonra yırtıklarımdan dolayı çektiğim acılar ve şu anki acılarımı düşününce normal doğum diyenlere kızıyorum ben de. Ama tabi doktorunuz ve sizin kararınız.

3 normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum çocuk düşünmüyorum ama yine olsa yine normal doğum yaparım doğumlarım ćok kısa ve çok rahat oldu hemen ayaklandım ilk doğumumda 17 yaşındaydım doğum sonrası doktorum çok güçlü bi kızsın demişti inan hiç öyle korkulacak bişey deyil

16 saat sancı sonrası normal doğum yaptım. İkinci de normal oldu. Vajina yırtıklarım, idrar kaçırmalarım, aşırı vajina genişliği, haz almanın çok zorlaştığı cinsel ilişki sonrası şimdi genital estetik oldum. Canım öyle yanıyor ki. Doğumda çektiğim acılar, doğumdan sonra yırtıklarımdan dolayı çektiğim acılar ve şu anki acılarımı düşününce normal doğum diyenlere kızıyorum ben de. Ama tabi doktorunuz ve sizin kararınız.
Normal doğumda bebek rahat dogsun diye kesi atılıyor ama sonrasında dikişte atıyorlar sizin dikişler mi açıldı sonradan

Normal doğumda bebek rahat dogsun diye kesi atılıyor ama sonrasında dikişte atıyorlar sizin dikişler mi açıldı sonradan
İlkinde kestiler sonra diktiler. Daraltma yapmaya çalışmışlar ama o dönemde daraltma yapılmaması gerekiyormuş. Dokuları zedeliyormuş. Sonraki doğumda yırtık oldu. Doktor dikmeye çalıştı ama yeterli dikiş atmamış.

Bende çok korkmstm normal doğumdan ama şuan keşke diyorm normal olsaydı normali deneseydim doğuranlar nasıl dogurdular dedim sonradan. Çünkü sezeryanda oksijensiz kalabilme gibi bebeğin riskleri var ki ben o yüzden kaybettm bebegimi herkes de bu şekilde olmuyor ama yinede normal kaşar rahat ve doğal bir yöntem yok bence olabiliyorsa onu yapmanızı tavsiye ederim korkunuzu yenmeye çalışın . Birde araştırın derim normal doğumda da uyusturuyolarmis iki doğumda riskleri ve avantajlarını araştırın ben arastrmstm
İlk doğumum epidural oldu kimseye tavsiye etmem uyuşuyor ağrı olmuyor doğru ama omurgaya tel gibi bişey bağlıyorlar iğne yapılıyor doğum sonrası bel ağrısı bel ağrısı bitmiyor 6 yıl olacak nerdeyse bel ağrısı hâlâ var

İlkinde kestiler sonra diktiler. Daraltma yapmaya çalışmışlar ama o dönemde daraltma yapılmaması gerekiyormuş. Dokuları zedeliyormuş. Sonraki doğumda yırtık oldu. Doktor dikmeye çalıştı ama yeterli dikiş atmamış.
Genital estetik ne zaman oldunuz

Bende mecburen sezaryenle oldum acil girmiştik. Ama normal doğum için kendime güvenimde yoktu açıkçası. Herkesin bünyesi bir değildir. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Ben şükrediyorum iyi ki böyle oldu diye çünkü normal olsaydı yapamama ihtimalim çok yüksek. O yüzden kimseyi değil kendinizi dinleyin

X