canını sıkmak istemem ama arkadaşım 2. çocuğunu doğurdu sezeryanla, doğum sonrasında hastanedeydim, öyle çok inliyorduki ben hamileydim o sırada, ağrıdan duramıyordu, sakın sen sezeryan olma diyordu, çığlıklar atıyordu, bebeği ağlıyordu ama onu bile görmüyordu, biz iki arkadaş zorla biri bebeği tutup biri göğsü tutup emzirtmeye çalışıyorduk... ama burası küçük hastane tabiki, belkide daha iyi bir hastanede daha iyi oluyordur..
sezeryan olacak arkadaşları niye böyle korkutursunuz anlamam!
oğlumu sezeryanla dünyaya getirdim hiçbir problem yaşamadım.ağrım acım da çok az oldu.40 kere doğursam yine sezeryan yaparım ki öyle de olacak.ikinci çocuğumu da aynı şekilde sezeryanla dünyaya getiricem.doktor önceki dikiş yerimi komple alıp yeni dikiş atıcak.öncekinin izi olduğu için.bu seferkinde hiç iz kalmıycak.
ablam 3. çocuğunu sezeryanla dünyaya getirdi.çok rahat bir doğum oldu.bebek de kendi de çok iyiydi.onun önceki dikiş yerinden kesmiş doktor.onunkinin doğumları arasında 6 sene, benimkinin 3,5 sene falan olucak.
normal doğum yapacaklar kendi tercihleri doğrultusunda hareket ediyorlar
sezaryen yapacaklar da öyle
sezaryen bir operasyon tamam da bu kişinin acı eşiğiyle ilgili bir şey, tercihle ilgili
öcü gibi gösterilmesine hiç gerek yok
ikinci çocuğum dünyaya geldiğinde oğlum 26 aylık olmuş olacak
ve tabii ki ikinci kesi de birincinin üstünden olmalı. vücudun bir bölgesinde yanyana iki tane kesik iyileşmesi çok daha güç olan bir durumdur
iyileşme süreci annenin metabolizmasına vücudunun direncine ne derseniz işte ona bağlıdır
birinciyi genel anestezi ile olmuştum ikinciyi nasipse epidural düşünüyorum
herkese hayırlı doğumlar
korkulacak bir durum yok siz çocuğunuzu kucağınıza alacağınız anı düşünün
amacım korkutmak değildi, ben normal doğum yaptım ama dikiş acılarımdan ilk 1 hafta hergün acile gidip iğne vuruldum, kişiden kişiye değişiyor, kimininde çok zor oluyor.