• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan dikişi iyileşirken hafif kabarıklık olan oldumu??

DeliMavi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
1.287
7
681
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben doğum yapalı 4 ay oldu.dikişimde hafif kabarıklık oldu,contractubex diye bir jel var,onu aldım.bakalım geçiricekmi,siz bu sorunu yaşadınızmı,sonradan iyileşme oldumu merak ediyorum?bunu yaşayanlar cevaplarınızı yazın lütefen:16:
 
canım benim sağ tarafta kabarıklık olmuştu,oğlum 6 aylık oldu,şimdi geçti gibi.ben sebep olarak hiç yatıp dinlenemedim sezeryandan sonra,zorladım da böyle oldu diye düşünmüştüm
 
canım korkmana gerek yok benımkıde kabardı tabı ben dogum yapalı 3 nerdeyse 4 sene olucak kabarıklık az bısey kaldı dıkıs ızım kayboldu nerdeyse
 
bendede oldu cnm bende kızım 50 gunlukken ıkıncı kez safra kesemden amelıyat oldum ıkı dikiş bır araya geldı tam iyilesemedı dıkısım ve halen o kabarıklık vardır ıkı sene oldu dogum yapalı.
 
benim annem kalp ameliyatı oldu, dikişleri iyileşirken parmak gibi kabardı. çok da kaşınıyordu. drun dediği et kaynarken bir madde salgılanıyormuş, bazı insanlarda bu madde gereğinden fazla olurmuş bu da dikiş yeri kaynarken bu tür sıkıntılara yol açıyormuş. bu vücudun kendi yaptığı birşey yani. şimdi annem belli aralıklarla dikiş yerlerinin üzerinden kortizonlu iğne oluyor. acı verici ama kaşıntısı diniyor, kabarıklık bir müddet için sönüyor.
contractubex ameliyat yeri tazeyken sürülmeli, yara iyileştikten sonra bir işe yaramıyor diye biliyorum
ama sen yine dene istersen.
 
benimki çok vahim durumda değil basit birşey ama çaresi varsa bakmak lazım,özellikle sezaryanlı olan kişileri merak ediyorum,sonradan geçiyormu diye...
 
benim 2 ay oldu doğum yapalı,hafif kabarık.sorun çıkarabileceği hiç aklıma gelmedi,düşünmemiştim bile.
 
Ben de doğum yapalı 8 ay oldu ve hala dikiş yerim kabarık ama geçen gün doktoruma kontrole gittiğimde bunun normal olduğunu, bazı ciltlerin geç iyileştiğini ve tamamen izlerin geçemeyebileceğini söyledi :( Doğrudur, çünkü cildimdeki yaralar da geç kapanır normalde, tenim çok beyaz olduğu için hassas bir yapısı var. Ben Contractubex'i sezeryandan sonra çok düzenli kullandım ama durumum bu. Doktorum jeli hala kullanabileceğimi ve faydasını göreceğimi söyledi, ben de yine her gün sürmeye başladım. Geçerse iyi olur, geçmese de mühim değil. Sonuçta bir canlı dünyaya getirdik, illa bir iz kalacak, bunlar teferruat :)
 
aynı durum bendede var drum 6ay contratubex kullanmamı söyledi..sağlık olsun ne diyelim sonuçta ordan bebişlerimiz geldi dünyaya..hoş geldiler :69:
 
benim sezeryanın üzerinden 3 sene geçti.hala izim çok belirgin bir şekilde duruyor.oldukça da kabarık.buna keloid deniliyor.
şimdi yine hamileyim.doktorum dikiş yerini komple alacağını ve jel kullanmam gerektiğini söyledi.bünye yapıyor sonuçta.işe yararsa iyi yaramazsa da şükür yine.internette çok feci örnekleri var çünkü bizimkiler hiçbirşey.
 
benim sezeryanın üzerinden 3 sene geçti.hala izim çok belirgin bir şekilde duruyor.oldukça da kabarık.buna keloid deniliyor.
şimdi yine hamileyim.doktorum dikiş yerini komple alacağını ve jel kullanmam gerektiğini söyledi.bünye yapıyor sonuçta.işe yararsa iyi yaramazsa da şükür yine.internette çok feci örnekleri var çünkü bizimkiler hiçbirşey.
evet bende ikinci sezeryanda düzeltilebileceğini duymuştum..
 
bende sezeryanla doğum yaptım aynı kremi doktorum banada önerdi..
ilk başlarda sürekli kullandım çok faydasını gördüm sonraları ihmal ettim hiç kullanmadım
18 ay geçti doğumdan şimdi tekrar kullanmaya başladım iz yavaş yavaş düzelmeye başladı yemin ederim.şimdi yine kullanıyorum.. bakınca gözle görünür çok ama çoook hafif bir çizgi var şuan
dikkatle sürekli kullanmayla bu kremin yara izleri ameliyat izleri üzerinde çok faydası var kesinlikle.
 
Aynı sorunu bende yaşıyorum sezeryanla doğum yapalı 2 sene oldu ama yara yerim kabarık kaldı beyaz tenliyim bende ve cildim hassas daha öncedende kolumda dikiş izim var onda da kabarıklık kaldı zamanla indi biraz yinede belirgin halde yapacak bişey yok bünyem yüzünden böyle ama o ilaçtan haberim yoktu bilseydim kullanırdım en azından az kalırdı ikinci doğumumda kullanırım kesinlikle.
 
Bende 4 ay önce doğum yaptım ve iz hala kabarık. Ayrıca müthiş kaşınıyor, bazen sızlıyor ve acıyor :( Jeli bende kullanıyorum,6 ay kullanacakmışım. Günde 2-3 kez kullanıyorum. bakalım ne olacak
 
benim sezeryanın üzerinden 3 sene geçti.hala izim çok belirgin bir şekilde duruyor.oldukça da kabarık.buna keloid deniliyor.
şimdi yine hamileyim.doktorum dikiş yerini komple alacağını ve jel kullanmam gerektiğini söyledi.bünye yapıyor sonuçta.işe yararsa iyi yaramazsa da şükür yine.internette çok feci örnekleri var çünkü bizimkiler hiçbirşey.

Canım ilk doğumdaki keloidini aldı mı doktor ve tekrar oluştu mu acil cevaplar mısın lütfen
 
mrb bende doğum yapalı 10 gün oldu
sağ tarafta şişlik var nasıl gecer acaba

Off ben de 27 sinde dogum yaptim ocağın
Sol tarafta ameliyat cizgisi boyunca hafif şişlik, orta kısımda da morarma var.
Seninki noldu gecti mi doktora gittin mi
Bende morluk da var:((
 
Benim.hicnkabariklik olmasi sac teli kadar cizgi sadece
ama arkadasimin parmak kalinligunda kabarikti cildinin yaoisi ile ilgiliymis
 
merhaba arkadaşlar sezeryan olalı 38 gün oldu ancak dikişlerimin üzerimdeki şişlik oldukça fazla ve hala geçmedi ne yapacağımı bilmiyorum benimle aynı durumda olan var mıı??
 
Merhaba bnm de sezeryan olalı bugün 32. Gün hala dikiş yerlerim sızlıyor özellikle sağ tarafım beni çok etkiliyor dikişlerin üzerinde de kızarıklık var ne yapacağım bilmiyorum doktora da gittim muayene de oldumbir problem yok dedi ama benim her seferinde sağ tarafta batma oluyor üzülüyorum siz ne yaptınız geçti mi?
 
Back