Sezeryan bilgisi

maria5577

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
64
13
27
Merhaba ☀️ sezeryan dan sonra ilk ayağa kalkmak çok mu zor zorlanmamak için ne yapmalıyım hastanede benimle deneyimlerinizi paylaşırmısınız 🙏

İlk kalkarken biraz zor nefesiniz kesiliyo ama imkansız değil Ben de çok korkuyodum ama sezeryandan sonra ayağa kalkamayan yoktur herhalde diye kendimi avuttum 😆 ben sabah girdim akşam tek başıma yürüyodum.

korkma canım ilk gün ayaktaydım ben :KK66: tabiki uyanınca ağrın oluyor dayanamıycam sanıyorsun ama ağrıkesicileri verince hemen geçiyor birde yataktan kalkarken yatarken biraz acıyor ilk gün ama ben tek başıma kalktım yattım bebeğimi emzirdim yürüdüm .

Merhaba ☀️ sezeryan dan sonra ilk ayağa kalkmak çok mu zor zorlanmamak için ne yapmalıyım hastanede benimle deneyimlerinizi paylaşırmısınız 🙏
Canım sezeryandan sonra ya 2 yada 4 saat sonra bişeyler yiyip içtikten sonra ayağa kalkıp yürümeni istiyorlar. Ayağa kalkarken yavaş yavaş doğrulup kalk. Biri koluna girsin. İlk kalkış biraz zor oluyor sanki karnının üstünde tonlarca ağırlık varmış gibi. Zaten 24 saat geçmeden tek başına kalkabiliyosun.bol bol yürüş yap nekadar yürüyüş yaparsan okadar çabuk toparlanıyosun. Eve geldikten sonra sürekli yatağa girme. Otur bebeğini emzir. Yürü. 1 hafta sonra daha iyi oluyorsun. Hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

kişiden kişiye değişiyor bence. ben de çok zor oluyor diye duymuştum çok korkmuştum ama hiç korktuğum gibi olmadı gayet kalktım yürüdüm

Sezeryan dogum yapacagimi bilseydim bos yere dogjm korkusu ile hamileligimin son ayini kendimi ve cevremdekileri uzmez skmazdim .
Korkacak hicbirsey yok diyebilirim gonul rahatligiyla . Ilk kalkista da zorlanmadm dik ve surekli yuruyus yapmani onereceklerdir hastanede zaten ilk 3 5 gun yataktan kalkarken anlik bir sanci oluyor destege ihtiyac olabilir birisinin kolundan elinden tutmak gbi . Oksurmek ve gulmek sknti olsturuyor bide en maks 1 hafta bunLrda ... karninda bir can tasimak dunyanin en guzel duygusu tadini cikar hiiic hic dusunme kolay bir dogum dilerim... herkesin dogumu yasadiklari kendine ozeldir benjm tecrubelerjm bu sekildeydi bunuda belirtmek isterim

merhaba. 2 gece hastanede kalmistim. hemşireler yürüyün diyordu. desteksiz kalkmak zor oluyordu. ama eve gelince bikac gün sonra ufaktan ev isi yapmaya bile baslamistim. her bünye farklı. bebeğiniz sağlıkla dogsun...

Yok bi zorlugu yok.
Sadece sedyeden yataga gecerken biraz zorlanmistim ameliyathaneden odaya geldigimde.

Bir kac saat sonra hemsireler tutup yürütüyor, ben bi zorluk yasamadim.

Sezeryan dogum yapacagimi bilseydim bos yere dogjm korkusu ile hamileligimin son ayini kendimi ve cevremdekileri uzmez skmazdim .
Korkacak hicbirsey yok diyebilirim gonul rahatligiyla . Ilk kalkista da zorlanmadm dik ve surekli yuruyus yapmani onereceklerdir hastanede zaten ilk 3 5 gun yataktan kalkarken anlik bir sanci oluyor destege ihtiyac olabilir birisinin kolundan elinden tutmak gbi . Oksurmek ve gulmek sknti olsturuyor bide en maks 1 hafta bunLrda ... karninda bir can tasimak dunyanin en guzel duygusu tadini cikar hiiic hic dusunme kolay bir dogum dilerim... herkesin dogumu yasadiklari kendine ozeldir benjm tecrubelerjm bu sekildeydi bunuda belirtmek isterim
Ben ameliyata girmekten oraya yatmaktan kendimde olup hissetmekten korkuyorum

Sezeryan öncesi çok yürüyüş yaptıysanız ve başka bir sağlık sorununuz yoksa bence hemen kalkarsınız ben çok kolay yürümüştüm.

Sezaryenden bir gün önce bol bol kuru kayısı yiyin. Ameliyattan sonra gaz çıkarmak ve tuvalete çıkmak en önemli şey.

Epidürel değilmiydiniz kendinizmi geçtiniz

Genel anesteziydi.

Yanlis anlatmis olmayayim, sedye ile odaya geliyorsunuz. Yatagin tam yanina getiriliyor sedye.
Yaklasik 1 metre yana kayip yataga gecmem gerekiyordu. Ayaga kalkmalik bir durum yok. Bunu yapamadim cunku hareket ettigim an cigligi bastim. Esim kucakladi beni, sedyeden yataga koydu.

Aksam ayaga kaldirdilar o zamana biseyim kalmamisti rahatca kalktim.

X