Sezaryen yapacak anneler, kesinlikle korkmayın!

daisybed

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
75
4
286
İstanbul
19 gün önce minik kızım Tuğçe'yi sezaryen doğum yaparak kucağıma aldım. Tüm samimiyetimle söylüyorum gözümüzde büyüttüğümüz kadar korkulacak birşey değilmiş. Uyandıktan sonra ne öyle dayanılmaz bir dikiş acısı ne de sonrasında gaz sancım olmadı. Kaldığım süre boyunca funda çayı içtim. Tavsiye ediyorum. Hem sütümü arttırdı hem de bağırsakları rahatlattığı için karın ağrısını önledi. İlk gün tabiki de biraz sızı oluyor ama çok güzel ağrı kesiciler yaptılar ve odama gelir gelmez rahat rahat bebeğimle ilgilenebildim. Hastanede 2 gece kaldık. 3. gün eve geldiğimde annem yanımda olmasına rağmen kendi başıma bebeğimin tüm bakımını yapacak kadar iyi hissediyordum.
O yüzden benim gibi sezaryen doğum yapacak veya yapmak zorunda kalan anneler hiç üzülmeyin, hiç korkmayın. Hepinize hayırlı doğumlar olsun...

Canım Allah evladını hayırlı etsin.Sanada geçmiş olsun.
Böyle yazıları okumak ne güzel ya :)
Birde maşallah yani

Rabbim bebeğini sağLıkLa büyütmek nasip eTsin her ne kadar marifetin meziyeTin büyütmekte oLduğunu biLsekte biz hamile bayanLara doğum çok zor geLiyor ve gercekTen böyLe okuyunca rahatLama hissediyorum,suan doğum sekLim belli olmamasına rağmen normalden de sezaryenden de epey bi korkuLuyum hepimizi rabbim bebekLerimize senin gibi hafif atLatarak kavusturmak nasip etsin inş.

bence normal dugum herzan daha iyi ben anlamiyorum türkiyede herkes sezeryana yoneliyo dogal yoldan dogum varken neden ARKADASLAR SONUCTA O DA BIR AMALIYET ya ben almanyada yasiyorum ve burda cok acil bisey olmadikca yapmazlar kisinin bünyesine göre normal yoldan dogum imkansizsa yaparlar. dogum yapacaklara Allah hayirli dogumlar versin benim dogumum normaldi ve cok kolay dogum yaptim Allah herkese kolay dogumlar versin

ben de sezeryan olanlardanim,onceleri normal diye tutturmustum ama 2 kere dolanma ve cati darligi sebebiyle sezeryan oldum,iyi ki de olmusum.ama genel degil,epidurali tavsiye ederim.ilk gun sadece agri oldu bende o da dikis agrisi degildi,rahim toparlandigi icin adet sancisina benzer biseydi.3 gun hastanede kaldim,tam olarak 6 gune tamamen iyilestim,bebegimle de kendim ilgileniyorum.

bencede normal doğum daha iyi 2 normal doğum yaptım kolaydıkorkmayın:ecrin_bebek:kaydirigubbakcemile3

öncelikle Allah analı babalı büyütsün canım. mürüvetinide görmeyi nasip etsin.
bende normal doğumu çok isteyen ve mecburiyetten sezeryana giren sezeryandan korkan ve ağlamaktan epidurale karşın kendine kaybeden, bundan dolayıda oğlumun ilk anlarının hiç birini hatırlamayan biriyim.ayrıca sezeryan şöle kötü, böle berbat, oda bir ameliyat deyip deyip bana bunları yaşatan herkesede teşekkürlerimi sunuyorum.yazın içinde ayrıca teşekkür ederim canım keşke doğumumdan önce böle bir yazıyla karşılaşmış olsaydım belki biraz daha rahat olabilir ve hayatımın en güzel anısını karanlık kareler olarak ahtırlamazdım.
bende sezeryan için kendi adıma şunu söyleyebilirimki mecbursanız normal doğum için zorlamayınsezeryan hiçte anlatıldığı gibi bir şey değil. ben sezeryandan 8 saat sonra evime geldim ve kendi işimi görebilir oğluma bakabilir durumdaydım korkulacak hiç bir şeyi yok hanımlar.

öncelikle geçmiş olsun, allah hayırlı evlatlardan etsin inşallah bebeğini. bana da doğum yapmadan önce neler neler söylediler sezaryenle ilgili.. yok günlerce ayağa kalkamıyorsun(!), acıdan bebeğini emziremiyorsun(!), dünyan kararıyor(!), karın kaslarını artık hissetmiyorsun(!)... herhalde bu konuda dolaşan bir efsane var ve insan doğası gereği yaşamadan önce en kötüsüne inanıyor. halbuki hiç alakası yok...ben de bu önyargıyı yıkmak için yaşadığım deneyimi gerçekliğiyle burdan paylaşmak istedim... bugün bebişimizle 40'ımız çıktı ve ben hiç doğum yapmamış gibiyim. Ağrım sızım kalmadı, karnım da eskisi gibi dümdüz oldu çok şükür... yeter ki doğumun çok güzel geçeceğine kendinizi inandırın, şartlayın. o zaman inandığınız gibi oluyor gerçekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…