Sezaryen mi Normal mi?

Endoplazmik1kulum

AileHerŞeydir
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
406
87
323
Ankara
Arkadaşlar Ankara’da lokman hekim Akay hastanesine gidiyorum gebeliğimin başından beri.Doktorum’un eski hastalarını görüyorum bazen hepsi sezaryen Doğum yapmış normal Doğum yapmış olan bir kişiye bile denk gelmedim.Bu normal mi sizce.Lokman hekim Akay hastanesine giden var mı acaba benden başka ? Doktorlar niye normal Doğum yerine hep sezaryeni tercih ediyor daha fazla ücret almak için mi?

Doktoru, hastaneyi bilmem, ücretle alakası yok, kolayına geliyor bazılarına. Ama, normal doğum yap, risk olmadığı sürece derim.

Bence doğum şeklinden ziyade doktorunuzun size önerdiği fikre güvenmek daha önemli

Eğer doktorunuza güveniyorsanız normal Doğum da dese sezaryen doğum da dese içiniz rahat şekilde Doğuma girersiniz
Doktora güvenmek önemli

Devlet hastanesinde sonuna kadar normal Doğuma zorluyorlar da ne oluyor
Bir ay önce doğum yaptım, tam bir travmaydı benim için

13 saat sancı çektim, Bebek aşağı inmedi, bir erkek doktor bir ebe sağdan soldan karnıma çöktüler de zorla doğurttular
Zor doğum oldu, popoma kadar diktiler

Maalesef bazı doktorlar öyle.
Neredeyse 10 15 yıllık meslek hayatlarında hiç normal doğuma girmemiş olan vardır, eminim.
Ve zaten süre gelince, çeşitli bahanelerle anneleri bu yönde etkiliyorlar yok çatın dar( ki çatı muayenesi diye bir şey kalmadı artık), bebek kilolu, vücudun el vermez, riske girer vs.
Çünkü normal doğum için gece 2 de tatil günü hastanede olmak zorunda ve saatlerce!
6 saat de sürebilir 16 saat de.
7 24, hayatına hiç plan program yapmadan yaşaması gerek.
Ve benim genelde gördüğüm erkek doktorların bunu daha çoğunlukla uyguluyor olması.
Ha asla sezaryen karşıtı değilim, bilakis iki doğumumda da öyle istedim ama doktorum normal doğumda başarı ödüllü biri olduğundan, risk olmadan yapmamakta diretti.
7 cm açıklıkla bas bas al çabuk ameliyathaneye dememe rağmen, almadı.
İyi ki de almamış, beni dinlememiş.
İçimdeki cevheri ortaya çıkardı desem yeridir.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için ben de sizin gibi düşünüyorum özel hastaneyi normal Doğum yapmak için tercih ettim çok şükür hiçbir risk yok şu an inşallah son ana kadar böyle gider ama doktorlar bizi hiç düşünmeden riskli durum olmadan risk olduğunu söyleyerek sezaryene zorluyor buna çok şahit oldum.Başıma gelecek diye korkmuyor değilim ama normal konusunda ısrar edeceğim.

Geçmiş olsun bebeğinizi sağlıkla buyutun

Kızlar alakasız ama bisey sorcam ben tup bebek ile hamile kaldım 2 aylık bebesimin şuanda. Tup bebek ile hamile kalanlar sezeryan ile doğum yapar diyorlar doğruluk payı nedir sizce

Kızlar alakasız ama bisey sorcam ben tup bebek ile hamile kaldım 2 aylık bebesimin şuanda. Tup bebek ile hamile kalanlar sezeryan ile doğum yapar diyorlar doğruluk payı nedir sizce
Hayırlı olsun Allah sağlıkla tamamına erdirsin:) ben de tüp bebekle hamile kaldım oğlum 21 aylık.genelde tüp bebekleri kıymetli yani zor elde edilen bebek olarak nitelendirir doktorlar.normal doğumun bebek açısından olabilecek olası risklerini göze almak istemezler.benik doktorum çok temkinliydi.oyle hemen de almadı bebeği 37.haftada filan...38+ 5 te doğdu.ama sezeryan ile :)ha tüp bebek olup normal doğumda ısrar eden anne adayları da var tabi.sezeryan tek seçenek değil.simdi olsa yine sezeryan olurum

Yanı ben tam hesaplama bile yapmayı bilmiyorum bebek için se tabıkı sezeryan yaparız ben şuan 7+3 günlük hamileyim yani benim dogumum hangi aya geliyor sezeryan olursa

Yanı ben tam hesaplama bile yapmayı bilmiyorum ☹bebek için se tabıkı sezeryan yaparız ben şuan 7+3 günlük hamileyim yani benim dogumum hangi aya geliyor sezeryan olursa
İnternette hesaplama araçları var tahmini doğum tarihi diye... Son adetinizi yazıp hesaplayabilirsiniz:)

Yanı ben tam hesaplama bile yapmayı bilmiyorum ☹bebek için se tabıkı sezeryan yaparız ben şuan 7+3 günlük hamileyim yani benim dogumum hangi aya geliyor sezeryan olursa
Daha çok küçükmüş bebişin :) bunu düşünmek için çok erken tatlım. Normal doğumda bebeklere bir şeycik olmuyor. Her doğumda anne için de bebek için de risk vardır. Kimi anne normal doğum istese de açılma olmuyor, sancı olmuyor vb. Bazen annenin sağlık sorunları olabiliyor. İnşallah o zaman geldiğinde doktorunla karar verirsiniz. Sağlıkla kucağına al inşallah

Benim tecrübem özel hastanelerde doktorlar ilk doğumsa sezeryan öneriyor. İlk doğum normalse, suni sancı ile planlamaya çalışıyorlar. Yani çoğunlukla planlı doğumu kendileri için daha kolay olduğundan tercih ediyor doktorlar.

Canım kadın doğum yapacak korkutmasak mi ? Tabi her türlü doğum kolay bir şey değil ama herkesin de aynı olmuyor sonuçta. Ben de 18 saat sancı çektim ama inanın dayanilmayacak ağrılar değildi gerçekten hala doğumumu çok güzel hatırlarım. 18 saat sonunda oğlumun kalp atışları gitti mecbur sezeryane alindim. Normal doğum yapmayı çok istemiştim ve korkutucu da değildi.

Aynen ben bir yakınımda duydum da dedim aceba doğrumu diye merek ettim daha çok erken haklısınız Teşekkürler ınsllah sag salim kucağımıza alırız Rabbım olmayanlarada nasıp etsin

Aslında ben mesajımda normal doğum korkutucu demek istemedim

Sizin için ne uygunsa doktorunuza güvenin dedim

Devlet hastanesi uygun olsan da olmasan da normale zorluyor ben bunu vurgulamak istedim

Muhakkak her doğum farklıdır
Bir kadının iki doğumu bile aynı olmaz

Size göre dayanılabilir ağrılardı bana göre dayanılmaz şekildeydi ve doğum sancısından daha çok yapılan muamele bende travma oluşturdu
Bu herkes için kesinlikle bir olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…