- 14 Eylül 2017
- 7
- 14
- 16
- 40
- Konu Sahibi emptystring
-
İlk doğumda yaşadığınız sorunlar kadar sıkıntı yaşamazsınız benim iki kızımda sezeryanla dogdu ,ben size sezeryan öneririm hem sizin hem çocugun sağlığı rahatı acisindan,Benzer bir başlığı başka bir ana başlık altında açmıştım, burası daha doğru görünüyor.
İlk doğumum normaldi, sancıya dayanamayıp epidural istedim. Bebek koca kafalıydı ve bir türlü çıkmadı. İçime kakasını yaptı, yutmaya başladı, kalp atışları hızlandı. Beni 10 cm kestiler, sonrasında da vakumla çektiler bebeğimi.
Normal doğumum bu şekilde oldu, artık ne kadar normal denirse. Sonrasında 2 hafta boyunca oturamadım kesik yüzünden. Bebeğimle emzirmek dışında ilgilenemedim. İdrar yolları iltihabı oldum, bir haftadan fazla da kabızlığa neden oldu kesik.
İkinci defa doğum yapacağım zaman sezaryen daha mantıklı geliyor şu durumda. Vakumdan çok korkuyorum. Çünkü bebeklerin beyin özürlü ihtimali var ve kemiklerinin kırılması ya da çıkması olası vakumlu doğumlarda. Ne kadar ilgili bilmiyorum, ama sonrasında bebeğimi 4-5 ay fizyoterapiste götürdüm, çünkü başını hep sola döndürüyordu. Özellikle uyurken sağ tarafa pek dönmediği için kafasının şekli bozulmaya başlamıştı. Bunun da vakumlu doğumdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Sezaryen ile iyileşme sürecinin uzun olduğunu biliyorum. Bu sorum “planlı” sezaryen doğum yapanlara. Cidden anlatıldığı kadar korkunç mu sezaryen? Siz benim durumumda olsanız normal doğumu tercih eder miydiniz? Vakumla doğum olmayacağının garantisini veremeyiz dedi ebe. Yani yine benzer sorunlar yaşayabilirim.
Bende kendimi bildim bileli nornalden korkuyorum ama denemek istiyorum eger normal gelmek isterseBen de hep normalden korkmusumdur.sezeryan oldum 1 hafta icinde ev isleri bile yapmaya baslamistim,ilk 2 gun sancılı gecer ama sonrasi rahat.
Yaşanmışlık var madem korkularınız mevcut neden normal doğum olsun ki..Sezaryan yapın 3 5 siz cekin olsun bitsinBenzer bir başlığı başka bir ana başlık altında açmıştım, burası daha doğru görünüyor.
İlk doğumum normaldi, sancıya dayanamayıp epidural istedim, toplamda 12 saat sürdü. Bebek koca kafalıydı ve bir türlü çıkmadı. İçime kakasını yaptı, yutmaya başladı, kalp atışları hızlandı. Beni 10 cm kestiler, sonrasında da vakumla çektiler bebeğimi.
Normal doğumum bu şekilde oldu, artık ne kadar normal denirse. Sonrasında 2 hafta boyunca oturamadım kesik yüzünden. Bebeğimle emzirmek dışında ilgilenemedim. İdrar yolları iltihabı oldum, bir haftadan fazla da kabızlığa neden oldu kesik.
İkinci defa doğum yapacağım zaman sezaryen daha mantıklı geliyor şu durumda. Vakumdan çok korkuyorum. Çünkü bebeklerin beyin özürlü ihtimali var ve kemiklerinin kırılması ya da çıkması olası vakumlu doğumlarda. Ne kadar ilgili bilmiyorum, ama sonrasında bebeğimi 4-5 ay fizyoterapiste götürdüm, çünkü başını hep sola döndürüyordu. Özellikle uyurken sağ tarafa pek dönmediği için kafasının şekli bozulmaya başlamıştı. Bunun da vakumlu doğumdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
Sezaryen ile iyileşme sürecinin uzun olduğunu biliyorum. Bu sorum “planlı” sezaryen doğum yapanlara. Cidden anlatıldığı kadar korkunç mu sezaryen? Siz benim durumumda olsanız normal doğumu tercih eder miydiniz? Vakumla doğum olmayacağının garantisini veremeyiz dedi ebe. Yani yine benzer sorunlar yaşayabilirim.
İLK ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞI NASIL BENİM ANNEMİDE VAKUMLA DOĞURTMUŞLAR CPYİM ŞUANBenzer bir başlığı başka bir ana başlık altında açmıştım, burası daha doğru görünüyor.
İlk doğumum normaldi, sancıya dayanamayıp epidural istedim, toplamda 12 saat sürdü. Bebek koca kafalıydı ve bir türlü çıkmadı. İçime kakasını yaptı, yutmaya başladı, kalp atışları hızlandı. Beni 10 cm kestiler, sonrasında da vakumla çektiler bebeğimi.
Su an ciktim doktordan istersen bekleyelim normal için dedi ben yapamam hamileligim cok sancıliydi zaten dedim gun aldim sezerysb icin biliyorum o da kolay degil ama arkadaslarimin cogu normal dogum sancilarini suni sancilari saatkerce cektiler yine sezeryana döndüler ben direk planli sezeryan istedim o yüzden 3 gun sonra insallahBenzer bir başlığı başka bir ana başlık altında açmıştım, burası daha doğru görünüyor.
Hayırlı doğumlar diliyorum , sağlıcakla kucağınıza alın bebeğiniziSu an ciktim doktordan istersen bekleyelim normal için dedi ben yapamam hamileligim cok sancıliydi zaten dedim gun aldim sezerysb icin biliyorum o da kolay degil ama arkadaslarimin cogu normal dogum sancilarini suni sancilari saatkerce cektiler yine sezeryana döndüler ben direk planli sezeryan istedim o yüzden 3 gun sonra insallah
Tesekkurler sagolunHayırlı doğumlar diliyorum , sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi
Çok şükür bebeğim iyi şu an. Fizyoterapiste götürünce 4-5 ay içinde kafasının şekli de düzeldi.İLK ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞI NASIL BENİM ANNEMİDE VAKUMLA DOĞURTMUŞLAR CPYİM ŞUAN
Iki doğumumu da planlı sezaryen oldum sizin bu anlattığınız normal doğumla ilgili zorlukları çevremden hep duydum ve şahit oldum çok zorluk cektiler
Oturamadılar sürekli ilaçlı suya oturmak zorunda kaldılar ikinamadiklari için tuvalet problem oldu kabızlık oldu dikişlerden dolayı vajinada his kaybı yaşayanlar o dikişi ilişki esnasında hissedip huzursuz olanlar
Etrafımda sezaryenle doğum yapan kim varsa hastaneden çıkıp ayaklandılar bende gözlemlerime göre sezaryene karar verdim
Iyi ki sezaryen olmuşum çok rahat ve kolay geçti ameliyat hastane süreci ve sonrasi çok konforlu birşey 3. Gün topuk kanı 4. Gün ki isitme testine bebeğimi kucagima aldım kendim gittim yanimda annem vardı tabi ama yalnız olmamam adına
Birde haftalarca yataktan kalkamamak falan diye birşey yok hastaneden sonra hiç bir ağrı kesici kullanmadım ve arada dinlenmek dışında yatmadım bile
3. Bebeğim tabi yine sezaryen olacak benimde tek korkum anestezi bu korkuyu atlatamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?