sezaryanla doğum yapan anneler?yardım...

sayhan

Guru
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
39
0
296
Yozgat
kızlar ben ailemden çok uzakta görev yapıyorum yaşadığım şehir ile doğum yapacağım şehir ayrı kalacak yer sorunu olduğundan ailemden kimse gelemicek sadece eşim ve ben olcaz,bu yüzden endişelerim var yardımcı olursanız sevinirim

1-sezeryandan çıkıp odana getirdiklerinde üzerinizde ameliyat önlüğümü oluyor?
2-sizi temizliyorlar mı odaya geldiğinizde kanrevan haldemiydiniz?
3-kaç gün sonra çıkış yaptınız?
4-doğumdan kaç gün sonra bebeği kontrol için çağırdılar? senağlama

cnm öncelikle alla hkurtarsın ikinizide şimdiden bende eşimle tektim bende ayrı şehirdeyim önlükle geliyon hasta bakıcı bayanlar üstünü değiştiriyo cnm ayılınca kan revan degilsin orası bantlı geliyon zaten 4saat kadar 10kiloluk kum torbası kesigin üstünde duruyo insin die şişligin agrın geçsin die 5saat sonra ayaga kaldırılıyon sondan çıkarılıyo hasta bakıcı bayan yada baş hemşire çıkarıyo ellerinden tutup seni yürütüyo 10adım kadar sonra aralıklarla kendşin yürümeye başlıyon tavsiyem asla yatma yatarsan agrın çok olur gez sürekliki gazın çıksıun ve karın şişligin insin hemen kalkarsın ayaga ben 3.gün işlerimi yapıyodum evde tektim yine
egerki, durumun iyisi ogün taburcu olursunyürürsen büyük abdeste çıkarsın yürümen önemli yürüyemezsen büyük abdeste çıkmadan salmıyolar hastaneden yoksa 2günde çıkış oluyo
2gün sonrada bizi kontrole çagırdılar bazen bir hafta sonra çagırıyolar bolbol emzirki sarılık olmasın miniş uyusada burnunu hafif sık memeni daya agzına

Canım meraklanma, gözümüzün korktuğu kadar değil sezeryan olayı..

1- Evet sezeryan sonrası üzerinde ameliyat önlüğü oluyor ve 10 saat kadar bu önlük üzerinde kalıyor..Beni 10 saat sonra hemşire gelip yürüttü sonra da pijamamı giydim.

2- Merak etme odaya kanlı falan gelmiyorsun, ameliyat önlüğünle temiz bir şekilde geliyorsun odaya.

3- Ben genel anestezi ile sezeryan oldum, 2 gece hastanede kaldım 3. günün sabahı çıktım.

4- Doğumdan sonraki 10. gün kontrole gittik.

ınan bana gözünü korkutmazsan herşey daha kolay olur ben hastanedeki 2. günümden itibaren ilk doğumum ve tecrübesiz olmama rağmen bebeğime kendim baktım. Ailemle aynı şehirdeyiz ama ben bebeğim ve eşim olarak kalmayı tercih ettik, evimizde de kimse yardıma kalmadı.

Sana bir tavsiye hastaneye yanında tomurcuk rezene ve kimyon götür, aktarlarda satılıyor bir de su ısıtıcısı götür. Yemene izin vedikleri andan itibaren bir bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı rezene ve 1 tatlı kaşığı kimyon atıp 5 dakika demleyip iç. Bunu günde 4-5 fincan kadar iç hem gazını kolay çıkarttırıyor hem de sütün oluşumu için iyi geliyor. Benim doktorumun tavsiyesiydi ve işe yaradı.
Bir de bebeğini hemen emzirmeye çalış, sen kalkamasan bile eşin sık sık bebeği göğsüne tutsun, bebek emdikçe 3-4 gün sonra sütün çok çok gelmeye başlayacaktır. ılk günler gelen süt daha açık renk ama çok faydalı imiş bebişine mutlaka içirmeye çalış.

Şimdiden geçmiş olsun.

sayhan sebebini bilmiyorum ama eğer gerçekten gerekli değilse normal doğum yaparsan kendi kendine tüm işleri halledebilirsin kolaylıkla. doktorlar bazen vurdumduymaz oluyor biliyorsun, en ufak riskte hemen kesme yoluna gidiorlar, oysa ki hayat risklerle dolu. normal doğum en güzeli, hem sen hem bebek için. tabi zorunluysa bilemiyorum??? ama doktorlar da çok kandırıyor

sezeryandan sonra üzerinde ameliyat önlüğü oluyor canım. öyle kan içinde olmuyorsun, kesi yapılan bölge temiz ve bantlı oluyor. ameliyattan sonra 3. günde çıkabilirsin; ama ben 5 günde çıktım. çünkü bebeğim küvözdeydi, onu bırakmak istemedim. bebeği kontrol için sağlık ocağına yönlendirdiler; ama ben yenidoğan kontrolü için özel muayenehaneye de gittim. yakınların gelemiyorsa, ameliyat sonrasındaki 2 gün için bir bakıcı bayan tutsan daha rahat olursun. bunu bir düşün bence. Allah kolaylık versin. doğumdan önce beni yalnız bırakmayacaklarını söyleyenler, doğumdan sonra mırın kırın etmişti. (( belki ben çok alıngan davrandım bilemiyorum; ama hiç unutmam bunu. Allah sana kolay bir doğum, bebeğine de sağlıklı, huzur dolu bir ömür nasip etsin.

öncelikle allah sana ve bebeğine sağlık versin.Endişelnmene gerek yok olumlu düşün ki herşey olumlu olsun.moral çok önemli bebeğin ve senin için. ben 7 ay önce genel anesteziyle doğum yaptım.
1-evet üzerinde ameliyat önlüğün oluyor.ben hemen geceliğmi giydim ve oğlumu bekledim.
2-sezeryan yerim bantlıydı.ve tertemizdi.odaya gelince hemşire kanamam için ped koydu.
3-ben 1 gün kaldım,doktorum ilk tuvaletime çıktıktan sonra gidebileceğimi söyledi.ağrımda yoktu. 2. gün kalmadım.
4-1 hafta sonra kontrole gittik.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

arkadaşım hiç korkma sezeryan ile doğum yaptığıma bir gün bile pişman olmadım.Okadar güleryüzlü ve iyi bir dr vardıki.Kendisi bana sen çok olumlusun ve güleryüzlüsün böyle kişilerin doğumu kolay geçiyor demişti.sakın moralini bozma hep pozitif ol sakın kötü şeyler düşünme
1 evet üzerinde önlük oluyor bu şekilde ameliyata giriyorsun çıktığında yine üzerinde önlük oluyor
2 sezeryan yerin bantlı oluyor
3 ben 2 gece hastanede kaldım genelde sezeryanda 2 gece kalınır diye biliyorum
4 ben doğum yaptığım hastanede kontrole götürdüm ilk kontrolünde ilk aşısını oldu.Taburcu olduktan 2-3 gün sonra çağırmışlardı..
birde dinamiss arkadaşımızın dediği gibi mutlaka rezene çayı hem sütünü arttırıyor hem gaz sorununu çözüyor.

çok sağolun kızlar hafta sonu hastaneden rehberlik aldım kalacağım odayı falan gezdim içim biraz daha rahatladı bide süt için humana stel tea aldım umarım işe yarar .....

çok sağolun kızlar hafta sonu hastaneden rehberlik aldım kalacağım odayı falan gezdim içim biraz daha rahatladı bide süt için humana stel tea aldım umarım işe yarar .....

Canım bende sezeryan oldum.Doğumdan sonra bol bol kayısı suyu iç benim hiç tuvalete çıkma problemim olmadı çok rahattım.Hatta hastaneden çıkmadan önce lavman yaptı hemşire çok iyi geldi.Va canım gezin gazın çıkar.Ben epidural sezeryan oldum hep uyanıksın iyi oluyor.Ve benim sütüm geç geldi.Başta mama yedirdik sarılık olmadı.Şimdi mama vermiyoruz yetiyor.Sana tavsiyem humana still çay ayrıca bira mayası aktarda var tablet şeklinde.Bana iyi geldi.Hayırlı doğumlar

bende sezeryan olanlardanım.
1-evet amelıyat onlugun ıle odaya gelıyosun aksamına hemsıre benı dogrultup ustume kendı gecelıgımı gıydırmıstı bı kac saat onluk ıle kaldım yanı.
2-yara yerın temızlenıyor zaten o gun sureklı hemsıre gelıp alttan ve ustten kontrol edıyor doktor belırlı aralıklarla gelıp durumuna bakıyor,muayene edıyor. kan revanlık bı durum soz konusu degıldı bende. odaya geldıkten sonra babanem ıslak bezle ustten bı vucudumu sıldı zaten.
3- pzt dogum yaptım carsamba hastaneden cıktım.
4- carsamba hastaneden cıkıp cmt kontrol ıcın tekrar gıttık...

bende sezeryanla doğurmayı düşünüyorum ama tabii ameliyatla ilgili ve sonrasıyla ilgili hiç korkum endişem yok buda hayatımda yaşmam gereken süreçlerden biri.böyle değerlendirince cesaretli olursun.en fazla3-4 gün sonra herşey bitmiş olur sezeryandan sonra.kalp-beyin ameliyatını düşününce ...

arkadaşlar ben 27 haftalık hamileyim daha var ama şimdiden beni doğum korkusu sardı normal doğumdan çok korkuyorum sizce sezeryan olmalımıyım hangisi daha zor yardımcı olursanız sevinirim

öncelikle allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin.allah kurtarsın.
1. Ben özel hastanede sezeryan doğum yaptım.odaya getirdikleri an geceliğini giydiriyorlar.
2. Kanrevan halde olmuyorsun.dikişlerin üstü kapalı sonda takılı oluyor altına yatırmdan hasta bezi yayıyorlar.bu arada tabiki kanaman oluyor fakat büyütülecek kadar değil. 6 saat sonra sonda çıkarılıyor. Hemşire alttan muayene ediyor (için temizlensin diye) o zaman kanama artıyor ama altına bez koyuyorlar ardından seni yürütüyorlar.
3.ben sezeryanın akşamı gazımı çıkardım. Ertesi gün dr.um geldiğinde bebeğimin altını alıyordum iyi göründüğümü söyledi ve 24 saat sonra evimdeydim.yani sadece 1 gün kaldım.
4. Bizi 3 gün sonra kontrole çağırdılar hem bebeğimi kontrol hem benim dikişlerim alındı. Hayırlı ve sağlıklı doğumlar.

àrkàdàslàr bende 2 kere sezeryàn oldum korkulàcàk hiç birsey yok simdi 3.bebegimi istiyorum àmà bundà biràz korkuyorum dogrusu dàhà once 3.yu dogum yàpmis ànneler vàrsà bànà yàrdimci olàbilirlermi

slm cnm,
senn adına üzüldüm en güzl gününde ailen olamıcak ama negelir elden şartlar işte sıkma canını bebeğini kucağına aldın mı inan bana hiç bişey görmüyo gözün :))
1-evt canım oluyo ama bikaç dk sonra gelip beni hemen giydirmişlerdi gecelik yani öle içinede şu tek kullanımlık külotlardan giyosun okadfar yani ..
2-öle büyük bir temizlik olmuyo canım herşey tertemiz sadeece giyiniyosun zaten sonda var altında
3-valla perşembe sabahı doğum yaptım cuma çıkablrdim ama bir gun daha bebğim için kaldım cumartesi öğlen evdeydim ve herşey mükemmldi hiç yatmadım bebeğimle sırf ben ilgilendim :))
4-doğumdan 5 gun sonra kan almak bide rtn kontrol içn çağırdılar gitmiştik .
hayırlı doğumlar ... bebeğine sağlıkla kavuşman dileğiylee....

ben de yaklaşık 3 ay önce genel anestezi sezaryenle kadıköy acıbadem hastanesinde doğum yaptım.

arkadaşlar zaten her şeyi anlatmışlar... doğum yapacağın hastaneye göre bu yazılanlarda bazı değişiklikler olabilir. mesela benim sondamı ben uyanmadan evvel çıkarmışlardı, açıkçası sondamın olmamasına çok sevinmiştim :) 4-5 saat sonra yürütmüşlerdi gazım çıksın diye. nitekim gazım çıkmadı ilk gün ertesi gün omzuma vuran bir gaz sancım olmuştu. neticede lavman yapıldı ve gazım öylece çıktı. 3. günün öğleni çıkış işlemlerinin bitmesiyle hastaneden ayrıldık.

tavsiyem doğuma girmeden önceki gece kayısı gibi bağırsaklarını çalıştırıcı bir şeyler yemen... bana bir arkadaşım söylemişti de "aman ben zaten sürekli ishal olurum, gerek yok." demiştim... gördüm gereği :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…