Sezaryandan 1 YIL SONRA Yeniden Bebis Gelsin mi??

CxuxCxuxK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2007
128
1

Baslik biraz tuhaf oldu ama idare edin :))

Hamile degilim henüz:))laelaelaelaelae

arkadaslar esimle benim her ne kadar zor olsada eger normal dugum yapsaydim,kizimiz 1.yasini doldurdugunda yeniden hamile kalip (Allah izin verirse) hem ikisini bir arada büyütmek hem de dogum izni almisken calismiyorken bunu degerlendirmek gibi bir planimiz vardi...ancak sezeryan olmasi bizi fazlasiyla düsündürüyor acikcasi...

kizimiz suan 7. ayinda...:nazar:

dr umuz normal dogumda olsa sezeryan da olsa yeni bir hamilelik icin 2 yilin ideal süre oldugunu ama bunun sadece bir tavsiye oldugunu dilenirse yeniden hamile kalindiginda cok fazla sorunla karsilasilmadigini söyledi....

sorum su;

sezeryanla dogumdan 1 yil sonra hamile kalan ve dogum yapan kisiler var mi sizlerin arasinda ya da cevrenizde ya da okudugunuz duydugunuz seyler var mi???

Allah im öncelikle cocuk özlemiyle yanan arkadaslarimiza sonrasinda bizim gibi yeniden bu duyguyu tatmak isteyen herkese; bizden utanmayan bizi utandirmayan hayirli saglikli kendi güzel,ahlaki güzel,kalbi güzel evlatlar nasip etsin insallah...amin

güzelim bence acele etme.benim çevremden sezeryan yapanlardan duyduğum en az2sene beklemek gerektiği ama sen bilirsin.Allah hepimize sağlıklı,eliyüzü düzgün,hayırlı evlat nasip etsin

Ben De Su An çok Istiyorum... Oğlum Daha 8 Aylik Ama Sanirim Prblem Olmaz..

valla iyi cesaret.ben doğum yapalı 9yıl oldu daha hamile kalmada stresi bastı korkuyorum doğumdan.peki sezeryen zor mu

Sezeryan Oldum Ama Ikinciyi Normal Istiyorum Eger Prblem Olmazsa...

Hayatimin En Cok SEVDIGIM Donemi O Kadar Sikintima Rağmen Hamilelik Donemimdi...

Sezeryaninkolay Olmadigi Bir Gercek

valla iyi cesaret.ben doğum yapalı 9yıl oldu daha hamile kalmada stresi bastı korkuyorum doğumdan.peki sezeryen zor mu

benim ilk kizim 6 yasinda ve normal dogum oldu...ikinci kizimla arasinda 5 yildan daha uzun süre var ve ben ilk dogumumdan sonra nerdeyse 6 yil boyunca her gün bir daha asla cocuk yapamayacagimi söyleyip durdum,taaaaa kiiii esim artik ciddi ciddi kirginligini yansitip,kizim hergün aglayip kardes istedigi zamana kadar...

cocuklar arasindaki süre uzayinca korku da dogru orantili sekilde artiyor saniyorum..

ikinci bebegimizde daha hazir oldugum icin midir,artik gercekten bebek istedigimi buna benim esimin ve kizimin ne kadar ihtiyaci oldugunu hissettigimden midir nedir bilemiyorum
ama simdilerde bebegimi her öpüsümde kokusunu her icime cekisimde bir degil bir düzine bebek istiyorum sanki..ben bile kendime sasiriyorum,deli misin diyorum ama kendime bile anlatamiyorum..benneyaptımki

sezeryan benim icin cok zordu...ama cok kolay olan arkadaslar da var ve ben kesinlikle sunu söyleyip altina düsünmeden imzami atarimki,ister normal ister sezeryan dogum olsun rahatligi da acisi da kisiye özel...

Canım benim eltim 1.5 yıl arayla sezeryan oldu hiçte bişiy olmadı ..o spralle hamile kaldı planlamamışlardı ama doğurmaya karar verdi hiç bi sıkıntı çekmedi..ama yinede en iyisini doktorlar bilir çünkü herkesin vucudunu tepkileri farklı.

:eek:merhabalar ben sezaryan oldum ama bebeyim öldü cok zor günler gecirdim simdi deli gibi cocuk istiyorum ALLAH herkeze hayırlısını versin banada sezaryanmı normalmi hiç umrumda deyil yeterki kucagıma alayım

merhaba canim..

Rabbim en kisa zamanda Senin kucagindan alip cennetine koydugu minik meleginin Sana hep duaci eyleyip kollarina yeniden hayirli minik melekcikler versin insallah...

meleklerin kollarina konmak icin en hayirli zamani bekliyorlardir hic merak etme annesi...

Canım benim eltim 1.5 yıl arayla sezeryan oldu hiçte bişiy olmadı ..o spralle hamile kaldı planlamamışlardı ama doğurmaya karar verdi hiç bi sıkıntı çekmedi..ama yinede en iyisini doktorlar bilir çünkü herkesin vucudunu tepkileri farklı.

evet canim haklisin ama insan böyle olumlu tecrübeleri dinleyip sanki biraz cesaret almak istiyor...

canım ben okudum ama tam anlayamadım galiba ..sen şimdi 3. çocuğumu istiyorsun yani..maşallah ne cesaret...

canım ben okudum ama tam anlayamadım galiba ..sen şimdi 3. çocuğumu istiyorsun yani..maşallah ne cesaret...

ben de anlayamadim kendimi canim ama cok istiyorum hem de...

bundan cok degil bir kac ay önce böyle bir istegim olacagini söyleseler inan alay ederdim,gülüp gecerdim...simdi keske normal dogum yapmis olsaydim da hic beklemeden yeniden Allah da nasip ederse hamile kalsaydim diye icimden geciriyorumbenneyaptımki

esim tek cocuk ve cok mutsuz bir cocukluk gecirmis...annesi babasi calisiyormus ve hic tanimadigi bakicilarin yaninda gün boyu kendi kendine oyunlar oynamak zorunda kalirmis ve bir cok problemler yasamis...simdi uzatmayayim tek tek anlatip....nisanliyken ben nerde yasayalim neler alalim nasil esyalarimiz olsun vs diye sorarken onlarin hepsi olur bosver de cok cocugumuz olsun olur mu diye resmen yalvarirdi...kizimiz 6 yasina geldiginde ben hala tek cocugun yeterli oldugunu düsünüyordum esimde cok üzülüp bu konudaki kirginligini dile getirmesine ragmen yine de secim senin seni zorlayamam saygi duyarim diyordu...ne zamanki kizim her okuldan eve geldiginde saatlerce aglayip eger benim bir kardesim olmazsa eve getirmeyin beni istemiyorum dedi..ne söylediysek ikna edemedik...esim zaten dünden istekli ben de hadi bir tane daha olsun dedim...

simdi minik kelebegimizi biraz daha görebilmek icin inan uykularimi azalttim..temizlik hastasi olan ben saatlerce temizlik icin harcadigim ve aslinda bana hic bir getirisi olmayip sürekli benden götüren yaptikca daha fazla temizlik yapma istegi uyandiran hastaligimdan kurtuldum...calismadan duramayan ben bebeklerimle gecirdigim zamanlardan vazgecip ise dönmek istemiyorum...

biri beni durdursun,inanin ben kendimi taniyamiyorum...sanki bir el dokundu bütün kariyer planlarim,zevklerim,yasama seklim hersey degisti
...:nazar::asigim:a.s.

kız sen beni güldürdün ama bende hep 3 çocuk istiyordum ama kızıma hamile kalmak için bile 1 sene bekledim şu an 8 ci ayımıza girdik nasip kısmet olursa inşaallah haziran da bebegim gelcek .....rabbim uzun hayırlı ömürle rversin inşaallah ama çocuk işi birazcık da maddiyat ile orantılı ve artık sadece maddiyat degil maneviyat da önemli canım benim toplumların ahlakı gündne güne düzeleceg
ne bozuluoyr sen istediğin kadar iyi yetiştir bir zaman sonra peşindne koşamıyorsun bu çok normal rabbim evlatlarımızı ve bizleri iyi insanlarlar karşılaştırsın hayırlı insnalardan eylesin ama bu çocugum zor oldugu için açıckası bir daha korunmayı düşünmüyorum cevremden de görüyorum dogurmak bişey degil istediği şeyleir almadıgında beni niye dogurdun dogurmasaydın diyiveriyorlar snein suçun banane alacaksın diyorlar küsüyorlar ama herkes herşeyi alamıyor ve sadece çok istiyorum diyip de çocuk dogurmak cesaret ve sanırım biraz da egoistlik ben sana kesinlikle bak bişey demiyorum sen gibi düşünüyorum oluversin mesela benim kızımın arkasındna bir tane daha isterim birtanem ama cevremdekileir görünce ürkmeden duramıyorum eger maddi durumun iyiyse ki belli sen inançlı birisin güzel dualar ediyorsun ve iyi yetiştirebileceksek isteklerine hayır demeyeceksek ( her isitediğini degil tabi anladın ama eminmki sen)bence labilir valla ben korunmayacagım banane yerimseniben seni de destekliyorum cnaım hakkımızda hayırlısı olsun ama sanırım benim kzı istemiyor beni tepiklemeye başladı :roflol: sanki dışarı çıkacak :roflol: canım bence biraz daha bekle 3 5 ay daha nasılsa hamiş kaldıgında iki seneyi geçecek demi ama yerimseniben

valla cnm oglum şuan 6.5v aylık ben 1 aylıktı daha oglum çokn ıstıyodum su yaz bı gecsın dıye beklıyorum hıç bışey olmaz catır cutur yıne dogururuz valla.mıllet her yıl 1 tane doguruyor yasak olsa nıye dogursun yada vucudu hazır olmasa

cnm benim görüşümce de dikişlerin patlamaması için en az bi 2 yılın geçmesi gerektiği yönünde

kız sen beni güldürdün ama bende hep 3 çocuk istiyordum ama kızıma hamile kalmak için bile 1 sene bekledim şu an 8 ci ayımıza girdik nasip kısmet olursa inşaallah haziran da bebegim gelcek .....rabbim uzun hayırlı ömürle rversin inşaallah ama çocuk işi birazcık da maddiyat ile orantılı ve artık sadece maddiyat degil maneviyat da önemli canım benim toplumların ahlakı gündne güne düzeleceg
ne bozuluoyr sen istediğin kadar iyi yetiştir bir zaman sonra peşindne koşamıyorsun bu çok normal rabbim evlatlarımızı ve bizleri iyi insanlarlar karşılaştırsın hayırlı insnalardan eylesin ama bu çocugum zor oldugu için açıckası bir daha korunmayı düşünmüyorum cevremden de görüyorum dogurmak bişey degil istediği şeyleir almadıgında beni niye dogurdun dogurmasaydın diyiveriyorlar snein suçun banane alacaksın diyorlar küsüyorlar ama herkes herşeyi alamıyor ve sadece çok istiyorum diyip de çocuk dogurmak cesaret ve sanırım biraz da egoistlik ben sana kesinlikle bak bişey demiyorum sen gibi düşünüyorum oluversin mesela benim kızımın arkasındna bir tane daha isterim birtanem ama cevremdekileir görünce ürkmeden duramıyorum eger maddi durumun iyiyse ki belli sen inançlı birisin güzel dualar ediyorsun ve iyi yetiştirebileceksek isteklerine hayır demeyeceksek ( her isitediğini degil tabi anladın ama eminmki sen)bence labilir valla ben korunmayacagım banane yerimseniben seni de destekliyorum cnaım hakkımızda hayırlısı olsun ama sanırım benim kzı istemiyor beni tepiklemeye başladı :roflol: sanki dışarı çıkacak :roflol: canım bence biraz daha bekle 3 5 ay daha nasılsa hamiş kaldıgında iki seneyi geçecek demi ama yerimseniben

kizar miyim hic canim benim,dedim ya benim bütün düsüncelerim sanki bir anda degisti öncesinde bende tek cocuk az iki cocuk fazla derler ya yani arada gidip geliyordum..

ama...amasi var iste:))

simdi düsünüyorumda;hayatta neyin garantisi varki;

bugün maddi durumum cok iyi desem yarinda maddiyatimin garantisi var mi??

bugün maddiyati berbat olanin yarin Allah in yürü ya kulum dedigi kullarindan olmayacaginin garantisi var mi??

bugün saglikliyim cocuklarimla ilgilenebilecek gücteyim desem hasta olmamanin elden ayaktan düsmemenin garantisi var mi??

esim mükemmel bir es mükemmel bir baba desem yarin bir anlik nefsine uyup da kötü yollarda zevke sefaya dalmayacaginin garantisi var mi???

ben kendi maneviyatima güvenerekten cocuk yetistirsem yarin cocugumun benim bütün cabalarima ragmen hayirsiz olmayacaginin garantisi var mi???

ben bugün abdestsiz süt vermesem cocuguma yarin sütü bozugun birisinin(cok afedersiniz) cocuguma zarar vermeyeceginin garantisi var mi???

ya bu sorular o kadar uzarki,sonuc cevap muamma...

bizler gibi evladina sevgiyle hasretle bagli,ilgiyle,titizlikle büyütecek aileler cocuk yapmaktan kacinirsa o hallerine bakip ta nereye gidiyor bu genclik nasil yozlasiyor bu toplum diye üzülüp yollarimizi degistirdigimiz gencligin neslin sayisi cogaldiginda bizim tek tük inci tanelerimiz aralarinda ziyan olup gidebilirler...bizim cocuklarimiz o yollara sapmasalar da o yola sapanlarla ugrasmak zorunda kalip kendi hayatlarini ziyan mutsuz edebilirler...kimbilir bizim cocuklarimiz doktor olsa hastalari bu insanlar olacak,cocuklarimiz hasta olsa drlari bu insanlar olacak...ögretmen olsa bunlarin cocuklari,ögrenci olsa bunlarin ebeveynleri...halk olsa bunlarin yönettigi,yönetici olsa bunlari yönetmekle ugrasacaklar...

en sonunda suna karar verdim;

ben suan önce Allahin izniyle tabi ,sagligim,maddiyatim,maneviyatim ,icimdeki sevgi istek enerjim varken hayirlisiyla 4 cocuk sahibi olmayi diliyorum...ha Rabbim nasip eder mi etmez mi bilemiyorum ama diliyorum...sonrasi icinde dua etmekten hayir dilemekten ve elimden geldigince yetistirmeye calismaktan baska bir cözüm önerim yok acikcasi...

NOT;amacim asagilamak ötekilestirmek kimseyi yargilamak falan degil,insallah kimse yanlis anlamaz...

valla cnm oglum şuan 6.5v aylık ben 1 aylıktı daha oglum çokn ıstıyodum su yaz bı gecsın dıye beklıyorum hıç bışey olmaz catır cutur yıne dogururuz valla.mıllet her yıl 1 tane doguruyor yasak olsa nıye dogursun yada vucudu hazır olmasa

ben de 1 yil dolsun diye bekliyorum..23 ekim de tam 1 yasina girecek kismetse...
dedim ya normal dogum yapsam korkmam ama sezeryan dikislerinden korkuyorum acikcasi...

canım 3 çocuk düşüncene karşı deilim neden olmasın..madem çok istiyon 1 sene deildei 1,5 sen bekle sonrada çalışmalara başla..böylece dilişlerinde iyice kaynamış olur...

Allah im öncelikle cocuk özlemiyle yanan arkadaslarimiza sonrasinda bizim gibi yeniden bu duyguyu tatmak isteyen herkese; bizden utanmayan bizi utandirmayan hayirli saglikli kendi güzel,ahlaki güzel,kalbi güzel evlatlar nasip etsin insallah...amin
ne kadar güzel yazmışsın amin tatlım...
benim komşumun gelini 1 sene dolmadan hamiş kaldı ve ilkkide sezeryandı... ama hamileliği zor geçti sezeryan yeri oldukça hassaslaştı zaman zaman akıntılar yaşadı sezeryan yerinden... ben çok korkmuştum onu görünce.... ama herkeste böle olmaz elbette... dr lada en az1 yıl beklemeli ve 1 yıldan sonra gebe kalınmalı yönünde açıklamalar yapıyorlar....

ablam 18 ay sonra ikinci yeğenimi doğurdu :)))
hepsi suan sağlıklılar ama dr lar kesinlikle bu kadar yakın doğumu önermiyorlar
dikiş patlaması felan tehlikeli şeyler oluyormuş:)))

X