• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryan mı,normal doğum mu?

doktorlar hemen sezeryan yapıyolar sanmayın sizi düşündüğünden
her ameliyat bası bıçak parası alıyolar 750 tl.
onların iyisine geliyo benim doguma yakın 3 ayrı doktora gittim ilki normal dedi
birisi normal yapamazsın 3 kiloyu geçince dedi
en son gittiğimde normal olcak dedi 3.500 kg normal oldu hemde cok rahat oldu.

peki neden bütün doktorlar kendileri normal değil de sezeryan ile doğuruyorlar
benim kendi doktorumda dahil sezeryan ile doğum yaptı CADIARZU CADIARZU :uhm:

her zaman için eğer bi komplikasyon yoksa normal doğumdan yanayım..
bence sezeryandan çok çok daha kolay normal doğum

Ben doğum yapalı 5 ay oldu,normal doğumdan çok korkuyordum, herşey normal olmasına ve sezeryanla ilgili duyduğum bütün olumsuzluklara rağmen (o olumsuzlukların hiç birini yaşamadım) ben yinede sezeryan doğum yaptım,bebeğim iki hafta erken gelmesine rağmen hiç bir sağlık sorunu olmadı ve hemen yanıma getirdiler emzirdim sütümde çok iyi geldi, epidural sezeryanla hiç birşey duymadan müzik dinliyerek oldu iyiki bu şekilde doğum yapmışım diyorum herkese tavsiye ediyorum ve hamilelikte 23 kilo almıştım hepsi gitti çok yememe rağmen,herhalde olumlu bakınca herşey iyi gidiyor Allah yardım ediyor.arkadaşım benden 4 ay önce aynı hastanede normal doğum yaptı bebeği 3gün küvezde kaldı çünkü doğum sırasında ağzına pis su kaçmış ve emziremedide. Sizin için nasıl hayırlı olacaksa onu isteyin Allahtan.

Ben de sezeryan ile doğum yaptım. Doğum yapacak olan arkadaşlarıma kesinlikle önerdiğim doğum normal doğumdur. Kesinlikle sezeryan önermiyorum. 3 ay oldu doğum yapalı ve hala çok az da olsa ağrı oluyor kesi yerinde. Doğumdan sonra ağrım çok olmadı benim ama ayağa kalkmak,hareket etmek oldukça sıkıntılı o yüzden normal olan en iyisidir her zaman.40. haftama kadar bekledim normal doğum olsun diye ama dr ların sezeryana yönelme durumlarından dolayı malesef olmadı ,oysa ki gebeliğimde herhangi bir sorun da yoktu bebeğin duruşunda falan nasip işte.Çok şükür bebeğim sağlıklı bu tabiki daha önemli.

ben bu turkide illa szeyan diyen doktorlari anlamiyorum...
gecen bir arkadasla bu konuyu konustuk. oda bana turkide gecen bir olayi anlati. kiracisi olan hanim hamile imis drlar sezeyendan yana ama esi istemiyormus. doktoruna 150 ytl teklif etmis nedende doktor fikrini normaldan yana cevirmis. ve normal olmus dogum.
demek normade oluyomus... Allah yardimciniz olsun. demek insan sagligi bu kadar hafif turkiyede.... (bazi doktorlar mustesne)
yasadigim ulkedeki jinekolaji doktorlarin hastalari %17 geciyorsa sezeyan. o doktor hakkinda sorusturma oluyor... benim 3. dogum oalcak ve gitigim doktor asla sezeryani bile teklif etmedi..

Son düzenleme:
kesinlikle normal doğum.2. doğumumu yaptım mayısta ilkini epiduralli normal yapmıştım herşey gayet iyiydi.2.aynen yapıcam diye hayal kurarken tamamen normal oldu.iyide oldu.... sancılarım sıklaşsın öyle gidim doktora derken açıklık7 cm. olmuş hastaneye gittim yarım saat içinde doğum bitmiş ben odama çıkmıştım bile. hemen oğluşumu emdirdim dinlendikten sonra ayağada kalktım sorunsuz çok şükür. bebeğimdede bendede sorun yok. olabildiğince bi sağlık problemi olmadığı taktirde normal daha güzel anneliğimi annne olmanın o an verdiği heyecanı canlı canlı yaşadım.hamileliğimin en başından itibaren kendimi hep normal doğum yapıcam diye telkin ettim.tavsiyem sizde aklınızda bitirin önce.:ecrin_bebek:

bende 37 haftalık hamileyim başından beri normal istiyordum fakat oğluşum dönmediği için mecbur sezaryan olucak :çok üzgünüm:

adı üstünde normal doğum buraya 2009 yazmışım evet sonra 2 bebeğime gebe kaldım normal dogum yaptım
şuanda 4 yaşında 2saat sancım oldu hemen dogumum hızlıca oldu
ne suni sancı ne kesi ne de epidural falan hiçbir müdahale olmadan doğum oldu
kolayca kilolar gitti sadece dogum sonrası emzirme sırasında rahme kramp girdi ilaçları kullanınca geçti
mutlaka normal dogum yapın normal olun
sarılık riski diye bişey yok çünkü ciğerlerimiz bomba gibi hastalıga karşı sezeryanlılara göre
daha dirençliler doktorla işimiz pek olmuyor

bn de sezeryanla doğum ypmış bi anneyim aslında kordon dolanması yüzündnen erken doğuma alınarak sezeryanla doğum yptım 40 günlük bi bebeğim var ama hala ameliyatım tam iyileşmiş sayılmazz ve iltihaplandığındna şüpeleniyorum ne yapmam gerekio lütfen bi yardımda bulunun ve sezeryanla doğumu gerekmedikçe tavsiye etmiyorum sorunuma yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkler :)

Canim cok gecmis olsun allah anali babali buyutsun bende sezeryanla dogum yaptim 1.haftasinda iltihaplanma oldu ve bircok tanidigimdada bu sorun vardi ben guclu bi antibiotik kullandim cok akti kontrole gittim bana betadin verdiler hergun 3 kere temizleyip uatune pecete kaptmami soylediler yaklasik olarak 20 ghn kadar akti ben dikisim patladi sanmistim okadar coktu dusun yani korkulacak bisey yok temiz tut birak aksin kontrole gitmende fayda var antibiotik kullanman gerek cunku

Ben normal dogumu dusundugum icin sancim baslayana kadar sezeryan istememiztim fakat sancim basladigi halde rahimde acilma olmadi 18 saat sanci cektim ve sadece2 cm acilma vardi artik dayanamadim okadar agriya ve beni sezeryana alin diye bagirdim aslinda cati muayenesinde rahat dogum olur dediler ama neyazikki cok zorlandim bebekte okadar agri cektigim icin sıkıntiya girdi kakasini yapmis ve yemis mecburen sezeryana aldilar iyikide aldilar dayanicak gucum kalmamamisti biradaha bebegim olacak olsa hic dusunmeden sezeryan derim onunda zorlugu var fakat sancilar kadar kotu deil

Back