Doğuma Hazırlık sezaryan doğum yapanlar paylaşmak istermisiniz bizimle tecrübelerinizi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

baht

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
547
1
hernekadar kolay görünsede zordur aslında sezaryan:enbuyukkk:

aslında kolay bence ben sezeryanla doğum yaptım.sezeryan sonrası biraz acı çektim ama normal doğum sancısının yanında neki.sezeryanın sancısından çığlıklar atanı görmedim hiçbenim için zor olan bir hafta sonra enfeksiyon kapmıştım o oldu.onu yaşamasaydım çok rahat bir doğum yaptım diycektim.

2 çocuğumda sezeryanla oldu
ilkinde hastaneden 2. gün taburcu oldum birdaha yatmadım
2.sinde ertesi günü çıktım annemin zoruyla 2 gün daha yattım ama keyfi yani yinede bebeğimin her bakımını ben yaptım.
iyikide sezeryan oldum çünkü ikisinin arasında 5 aylık hamileyken bebeğim öldü ölü doğum yaptım suni sancıyla ve o sancıları çekerken ölmek istedim resmen ama yanlış anlaşılmasın sakın bebek ölü olduğu için sancılara cevap vermediğinden dolayı çok zor oldu tabikide en iyisi normal doğum ama eğer dr sezeryan diyorsa mutlaka bir sebebi vardır diyorum ben ve de korkmayın sezeryandan ilk ayağa kalkana kadar zor oluyor kalktıktan sonra geçiyor...
tüm hamilelere çok kolay doğumlar diliyorum Rabbim sağlıkla kurtarsın
Vee her isteyene nasib etsin bu duyguyu Rabbimmmmmmm:Saruboceq:

doktorum herşey normal diyor 3 hafta kaldı ama bben normal dedikçe ki doğumla ilgili net bişey demedi içimden hep inşaalh sezeryan olur diyorum.normal doğumdan korkuyorummm :sinifsinif:

ben 3 .cü çocuğumu sezaryan yaptım niye zor dedim çünkü 3 dikişim patladı şimdi yukarı uzanamam çünkü acır ağır kaldıramam sancı yapar üşütünce dikişim acır kızarır doğumda iyi sezaryan amam zaman geçtikçe teker teker ortaya çıkıyo belirtileri yinede herkez aynı değil tabiki

bence normal doğum gibisi yok sanıcısıda o anlık doğduktan sonra hiçbişey hatırlamıyosun ve normal doğum yapanları ben kahraman ilan ediyorum çok zorlu bi yol ama bir o kadarda sağlıklı hem bebk açısından hem anne açısından sezeryan sonradan çok zor ve benim 2 ay olucak halada ağrım oluyo yüz üstü yatamıyorum yatınca ağrı yapıyo keşke normal olsaydı o kadar çok istiyodumki normali hiç korkmadımda ne çekecem sancıdan nede kesilerden sağlık için buna katlanabilir insan allah o sabrı veriyo sana ben 1 hafta iki büklüm gezdim dikişlerim çok acıdı yatarken eziyet gibi geliyodu bana kalkarkende aynısı emzirmek zor oluyo sağa sola dönmek bile zor önemli olan bebeğin doğduktan sonrası senin onunloa ilgilenebilmen bana sezeryan çok zor geldi keşke normal olsaydı aksilik işte bişeyi çok istersen olmaz ya olmadı benimkide bence sezeryan göründüğü kadar kolay değil sonrası çok zor

2 hafta önce epiduralli sezeryanla doğum yaptım.
Aslında hep normal doğum yapmak istemiştim. Nişan geldikten sonra doktor hastaneye yatırdı ve suni sancı vermeye başladılar.Açılmalar çok yavaş olduğu için sezeryana aldılar :KK43: Normal doğum yapmayı çok isterdim.
Sezeryan olduğum gece sadece bel ağrım oldu.1 kez ağrı kesici aldım bel ağrım için. Sezeryan sonrası ilk ayağa kalktığımda uzun süre yürüyemeyeceğim herhalde diye düşünmüştüm. Kapıya kadar zor gidip döndüm. Ama bir süre sonra alışıyor insan. Ayağa kalkınca dikişler acıyor ama yürüyünce geçiyor.Dikiş yerlerimdeki hafif yanma ve 1 hafta boyunca oturup kalkarken acıma dışında hiç şikayetim olmadı. Evde doğru düzgün hiç yatmadım, bebeğimin herşeyiyle kendim ilgilendim.
Kişiden kişiye değişiyor sanırım ama ben nerdeyse hiç zorluk çekmedim.

ben spinal sezeyan oldum..çok tırsık biri olmama rağmen hiç de korktugum gibi olmadı..çok kolaydı doğumum..zaten doğum sonrası 3-4 saat uyuşuk oldugum için hiç ağrı hissetmedim..uyuşukluk gidince de bir ağrı kesici yaptılar..çok kolay atlattım..ertesi gün yürüye yürüye çıktım hasteneden eve gidince de hiç yatmadım evle ve bebekle hep ben ilgilendim..herkese kolay doğumlar...

bende normal doğum diye gittim fakat sezeryan oldum 6 gün geçmişti olası doğum tarihiden cuma günü 11 de yattım hastaneye 3 tane suni sancı verdiler ama bana bişi olmadı sancı gelmedi sezeryana karar verildi normal doğum ii ki yapmamışım ben yapamazdım yani gördüğüm manzaralardan belden aşağısını uyuşturdular hiç acı çekmedim iğne yapılırkende 5 dk da heerşey olup biitiyo 12 saat belden aşağısını hissetmedim 2 gün yattım hastanede kalkması yatması zor oluyo arada dikiş yerleri yanıyo tabi ölüm gibi yardım eden yok ssk hastanesi refakatçı almıo çünkü onun dışında zorluğu yok 2 günde evde yattım ben sonra ayaklandım evi de temizledim yani 1 haftada toparlıosun.

ben zorluk çektim 10 gün ne yatabildim ne kalkabildim,hele doğumdan çıktıktan sonraki günü hatırlamak bile istemiyorum. Ama geçmişe dönebilsem yine sezeryan olurdum, ameliyat sıramı beklerken sancı odasının karşısında yatttım gerçekten normal doğum yapanlar kahraman, ben yapamazdım.

ben normal dogum yapmak isterdim ama olmadı bebegın bası yerlesmemıştı 9ay 11 gunu gecmıştı narkozdan ayılırken bebegımı acıdan gormek ıstememışım bıle kendıme gelıncede kendı derdımden bebegıme dogru duzgun bakamadım en son ben gordum bebegımı gazın cıkasıya ac kalıyorsun sutun gelmıyor en kotusude sut gelmeyınce mama verıyor doktorlar vermezsen sarılık oluyor bebış ayaga kalkcaksın dıyorlar olum oldu bana agrı kesıcılerle durdum hep benım ıcın cok zor oldu halade azcık usutsem dıkıslerım acır ama eltım sezeryan oldu o hemen kalktı kendıne geldı dogum yaptıgı gun oturmus gulucukler sacıyordu etrafa acı falan cekmıyordu ertesı gun kalktı hıç oturmadı bakalım gene sezeryan olacagım korkmuyorum ama bunların sonunda anne olucam allahım bana en guzel hedıyeyı verıyor bunlarada katlanıcaz herseyın bedelı var normal veya sezeryan sonunda cıkacak ordan bı sekılde hayırlı ve saga salım kucagımıza alırız ınsallah kuzularımıza uzun ömurler:emir_bebek: versın rabbım

kızlar bende sezeryandan çok korkuyorum..allahım bi problem olmaz inşallah da normal doğum yaparım..kendimi buna şartladım ama kısmet..gerçi doktorlara da fazla inanmamak lazım,doğum biraz uzadıysa hemen sezeryana alıyorlar;eskiden sezeryan çok nadirmiş,gerçekten ölümcül bir sorun da yapılıyomuş,büyükler hep bunu söylüyor..
doğum gibi doğal birşeyide çağın hızına uydurdular diyorum ben..

ben doktorunuzun tavsiyelerini dinlemenizi öneririm. evet eskiden sezeryan çok nadirmiş ama anne-bebek ölümlerine bakarsak günümüze göre de kat kat fazlaymış. doğum uzadığı zaman sezeryana alan doktorları çok da eleştirmemek gerek diye düşünüyorum. sonuçta elinin altındaki 2 can ve büyük risk! normal doğum diye direttildiği zaman ortaya çıkan sonuçtan kim sorumlu olacak? tabi ki doktorunuz. o yüzden ben doğum konusunda diretilmemesi taraftarıyım. normal veya sezeryan önemli olan bebeklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşmak.

benim sözüm sırf rahatlıkları için sezaryan isteyen direten gebelere bu topiği açarken söylediğim zorluk doktor önermedikçe sezaryan olmamaları nederse desinler normal doğum en iyisi sezaryan olalı ikibuçuk yıl oldu şimdi sağ dikişlerim hasar verdi 7 kat dikişim doktorun söylediğine göre fazla katlanıp dikilmiş şimdi kasığıma belime ağrı veriyor dkişim şişti kızardı şimdi doktorlar yeniden açıp fazlalığı alım yeniden dikmek için karar vermeye çalışıyorlar bende onları bekliyorum öyle kadınlar varki inanmıycaksınız ama ben rastladım 9 aylık ama sancısı yok bile bile bağırım çaktırmadan çiş yapıp amam ara ara çünkü kese suyu diye yutturacak ve kesede sızıntı olduğunu düşündürüp doktora sezaryan olacak doktor ne yapsın bakıyor kadın bağrıyor sözde istem dışı suyu geliyo yani öyle zannediyo bide kese suyu biraz azlmışsa sezaryan diyo çünkü gebelerin suyu bazı günler azalıp sonra yerini su içerek tamamlar kese sıvısını böyle araştırıp giden bayanlar var bazıları yutturuyo bazılarıda azar işitip geliyo doktordan ben inanamadım ve tahmin ettiğim kadın bana bunları kendi yüzüme bakıp güle güle anlattı

kızlar sezeryandan kesinlikle korkmayın
ben acayip korkuyordum cok yersizmiş bana sonda takılmadı lavman yapılmadı amelıyathaneye gırerken cok korkmustum bayılmam sandım buda yersız bı korku ne oldugnu bıle anlamıyorsunuz cıktıgımda acım vardı ama agrı kesıcı ıle geçiriyorlar hemen serum takılıyo 4 saat sonra yurudum yürümek en iyi iyileşme yöntemı ben gaz sancısı falanda yasamadım narkoz mıde bulantısı yapar bas agrıtır dıye duymustum hıcbırını yasamadım sadece derın bır uykudan uyanma hıssı oluyo
bır gun yattım dıger gun cıktım hastaneden evım 5.kat yarıdmsız ve hıc zorlamadan cıktım evıme
hava almayan bır bant yapıstırdılar banyomu yaptım 6 gun durdu cıkardım dikiş yoktu buyuzden alınmasınada gerek kalmadı suan 38 gun oldu dogum yapalı bıyerım acımıyo cok rahatım
sızlama falanda yok herseyımı kendım yapıyorum sankı hıc sezeryan olmamıs gıbıyım
ben cok cabuk ıyılestım bence bu doktorun kalıtesıyle ilgili tabı bünyeylede alakalı bırsey hepinize hayıırlı dogumlar

X