Şeytan İle Adamin KonuŞmasi

italim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
10.130
7
206
Antalya
merhaba,konuyu nereye açacağımı bilemedim,En uygun burası diye düşündüm ,umarım yanılmamışımdır

Birisi her gece kalkıp Allah´ı anıyor, O´na dua ediyordu.

Şeytan ona dedi:

- Ey devamlı Allah´ı anan kişi! Bütün gece Allah deyip çağırmana, yakarman karşılık seni buyur eden var mı ki?

Sana bir tek cevap bile gelmedi, daha ne zamana kadar böyle yakarıp dua edeceksin?

Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve hüzün içinde uyudu.

Rüyasında ona şöyle dendi:

- Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın? Neden usandın?

Adam:

- Buyur diye bir cevap gelmiyor ki... Artık kapıdan kovulmaktan korkuyorum, dedi.

Bunun üzerine dendi ki ona:

- Senin Allah demen, O´nun buyur demesi sayesindedir. Senin yalvarışın, Allah´ın senin ruhuna haber uçurmasındandır.

Senin çabaların, çareler araman, Allah´ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir.

Senin korkun, sevgin, ümidin, Allah´ın lütuf kemendidir. Senin her Yarabbi demenin altında, Allah´ın buyur demesi vardır..

Gafilin, cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Çünkü Yarabbi demeye izin yok ona. Ağzında da kilit var onun, dilinde de...

Zarara uğradığı zaman, ağlayıp sızlamasın diye Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi. Artık anla ki, Allah´a dua etmeni,

O´nu çağırmanı sağlayan dert, Dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur.

alıntı

Senai Demirci / Her Güne Bir Dua kitabından.
Teşekkürler a.s.

Allah razı olsun... ...çok çok doğru bir o kadar da yerinde bir paylaşım oldu benim

açımdan....bilemezsiniz ne kadar faydalı oldunuz , silkelediniz....sevgiler :))

çok güzel bi paylaşım saol canım
zaten herşey Allahın izniyle yaprak bile onun izniyle oynar o oldeyince olur
Rab buyurmuşki:
"ıLMı ıSTEYENE ,ZENGıNLıĞı DıLEDıĞıME VERıRıM"
anmak lazımki bizi layık görsün Mevlam huzuruna

paylaşımın için teşekkürler canım.dualarımızı ediyoruz fakat etmediğimiz günlerde oluyordur elbet.
bu paylaşımla tekrar kendimi diyeyim tekrar silkelenip kendime getirdin.yerinde bir konu olmuş.
rabbim her saniyemizi duayla geçirmemizi nasip etsin.şeytanın vesvesesinden kötü oyunlarından bizleri esirgesin
(AMİNNN)

hani derler ya tüylerim diken diken oldu diye ....aynen öyle oldu...paylaşım için tşkler....çok etkilendim...

hani derler ya tüylerim diken diken oldu diye ....aynen öyle oldu...paylaşım için tşkler....çok etkilendim...

[
ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…