Merhaba arkadaşlar..
Benim kaşlarım oldukça dolgun ve siyahtı. fakat zaman içerisinde kaşlarımla fazla uğraşmalarım ve oldukça çok inceltmem sonucunda henüz 24 yaşında olmama rağmen sanırım kaşlarımı küstürdüm ve kalınlaştırmak istesemde uzamıyolar. artı inanılmaz döküldüler. yine siyahlar ve kalın telliler fakat inanılmaz seyrekler.
Bu yüzden uzun ve derin araştırmalarım sonucunda internetten 3 tane yağın karışımı ile kaşların dolgunlaşacağını, hatta ve hatta kiprik diplerine sürdüğümüz takdirde kipriklerin dahi sıklaşıp uzayacağını öğrendim. 3 günden beri bu kürü uyguluyorum. zaman içerisinde nasıl sonuçlar verdiğini sizlerle paylaşacağım. bu özel formül için gerekli olan yağları yazıyorum..
-Tatlı badem yağı
-Hint yağı
-Susam yağı...
Genellikle hint ve tatlı badem yağını okuyordum fakat susam yağını hiç duymamıştım. bu yağları teker teker araştırıp faydalarına bakınca, kiprik ve kaşlar için faydalı olduklarını da öğrendim.
Nasıl kullanacağız?
Ben kapağı olan küçük bi plastik kutunun içine, 1'er tatlı kaşığı bu 3 yağdan koyup karıştırdım. Kulak temizleyici ile akşam 6'dan sonra, yani yatsı namazımı kılınca kaşlarıma sürüyorum. Fakat öyle şapır şupur değil, bir kere hafiften içine daldırıp çıkarmanız yetecektir, iyiceme dibine kadar da daldırmanıza gerek yok. Onun haricinde, yumuşak fırçalı bi diş fırçası ile de bu yağları sürdükten sonra kaşlarımı tarıyorum. (Şöyle hatırlayın. Saçlarımızın gürleşmesi ve dökülmemesi için taramamızın bi masaj şekli olduğunu söyler hep saç bakım uzmanları. Bende bu şekilde düşünüp, netice de kıl olan kaşlarımızında, saçlarımız gibi olduğunu ve taramamızın faydalı olacağını düşünüyorum.)
Gece yatarken sebamed sabunum ile yıkıyorum. Sebamed sabun ciltteki yağları yani ph'ları düzenleyici bir etkiye sahiptir. Cildiniz içinde tavsiye ederim. Sonra üst ve alt kipriklerimin diplerine, gözüme kaçmayacak şekilde son derece dikkatli sürüp yatıyorum. sabah uyandığımda yeniden yıkıyorum.
Bugün tam 3.günüm. Kaşlarımı zaten uzamaları için bırakmıştım fakat çok bağımsız çıkıyolardı, çok uzak yerlerden. Şimdi ise kaşlarımın arasında da çıkmaya başladıklarını hissediyorum. Aynı zamanda kaşlarımın başlangıç yerleri, kaşlarım simsiyah olmasına rağmen çok daha fazla seyrek hatta yok gibilerdi. Oralarında 3. gün olmasına rağmen biraz daha hareketlendiler gibime geliyor. Zaman ilerledikçe sizlerle paylaşacağım.
Kaşlar ve ikinci olarakta kiprikler bir insanın suratı için gerçekten çok önemliler.. Rabbimiz şifamızı verir inşallah...
İyi günler dilerim..