Sevmek ve sevilmek tek başına yeterli mi?

hayatincoptenekesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
628
2
96
Muğla
Merhaba hanımlar,
Bazılarınız beni önceki konumdan biliyor, dolayısıyla yaşadığım sıkıntılar aşikar.

En son iki-üç aylığına uzaklaşsın yeter diyordum. Geçtiğimiz Ekim ayı gitti köyüne kv, ama bir ay dolmadan geldi. Tam eşimle baş başa kalacağım sonunda derken torunlarından birini bizim eve kalmaya göndermiş (O’nun gönderdiğini sonradan öğrendim) yani benim eşimle baş başa kalma planlarım yine suya düştü.
Ve geri geldi. Allah biliyor ya geldiği günden beri sabrediyorum. Bıktım artık kafaya takmaktan çünkü. Sayesinde egzama oldum, böyle bir hastalıktan haberim bile yokken stresten olduğunu öğrendim. Burun kanamalarım baş dönmelerim arttı, hepsi stresten.

Ama artık katlanılmaz oldu bu iş. Birkaç gündür yine kv yüzünden eşimle tartışır olduk, nedenini bile bilmiyorum. Akşam eşim gelince iki dakika oturalım salonda diye salona çıkıyoruz çay demliyorum içelim iki muhabbet edelim adamla diye. Bizi yalnız bırakmadığı gibi oturtuyor eşimi yanına başlıyor Kürtçe konuşmaya… ben zaten bu dili anlamıyorum , anlamadığımı çok iyi biliyor, eşim Türkçe cevap verdikçe anlamıyorum deyip Kürtçe konuşmasını sağlıyor. İnanın o zaman kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Ne bileyim benim ailemde yanında biri varken fısıldaşılmaz bile, bırak farklı dil konuşmayı…. Zaten ne oluyorsa ondan sonra oluyor, nasıl bir duygu sömürüsü oluyorsa kadın bir an melekleşiyor bu konuşmalardan sonra. Eşimde ne yapsın “bir annem var ne yapabilirim çöptenekesi “ diyor, bırsey ıstemıyorum bırsey yap da demıyorum sadece gözlerini aç diyorum, ama anlamıyor.

sosyal hayatımız zaten öldü, ama artık özel hayatımız da ölüyor. akşamları odamızda ıkı dakıka oturup sohbet etsek trıp atıyor, sonra bır hafta boyunca gectınız odaya ne kadar sesınız cıktı oyle dıyor. "kötü olsak daha mı iyi olurdu anne, ne guzel anlaşıyoruz işte" diyorum. ama gunlerce asık suratını cekıyorum. cinsel açıdan da zaten ses duyacak bı hafta dırdır edecek dıye eşimden kacar oldum. ama sorsan tek istediği bizim mutlu olmamız. benim yanımda bile defalarca dedi eşime "oğlum ben yaşlı bir insanım bu saatten sonra kim bana bakacak, tek istediğim sizin mutlu olmanız" dedi, gözümün içine baka baka.. ama o şeytanca bakısını bı ben gordum sanırım.

Eşimi çok seviyorum, eşimin de beni sevdiğini adım gibi biliyorum. Ama galiba sevmek ve sevilmek yetmiyor çünkü ben gün geçtikçe kendim olmaktan vazgeçtiğimi fark ettim. Garip bir insana dönüştüm. Hakkım yeniyor susuyorum. Benim canımı sıkıp oğluna melek rolü yapıyor susuyorum ve ben cok sıkıldım artık. Kulu bilmezse Allah bilir diyorum susuyorum ama artık dayanamıyorum. Ne derse alttan alıyorum, eşim için sabrediyorum, eşimin hatrına kalbini kırmayayım sonuçta eşimi doğuran klişi diyorum, güzellikle bir şeyleri halletmeye çalışıyorum ama olmuyor olmuyor.

Hanımlar şimdi çok uzatmış bu kadın diyeceksiniz ama ne olur bana bir akıl verin ya bu kadından kurtulayım ya da boşanmak için ailemle konuşayım.. Siz olsaydınız ne yapardınız???

p.s. yazım hatası olduysa affola, çok sinirliyim harfleri bile zor buluyorum şu an

böyle konular okuyunca deli oluyorum, bir süreliğine ailenizin yanına gitseniz,
çok bunaldım nefes almak istiyorum deseniz yada kendi ailenizi çağırın
cümbür cemaat kalın 1-2 gün eşiniz rahatsızlığını belli ederse,beni anlamışsındır umarım dersiniz.

Onceki konunu biliyorum

Kvden ancak olunce kurtulursun.
zira beraber yasamayi en basta kabul etmissiniz

Esiniz ayri eve cikmayi dusunmuyor mu?
gerci bu da soru mu simdi? dusunse zaten su an bunlari yasamazdiniz

yapilacak sey belli ya bu deveyi gudeceksiniz
ya da bu diyardan gideceksiniz..

yeni geldim ailemin yanından aramızda 1000 km var sık sık gıdınce bu sefer onlar merak edıyor bır sorun mu var dıye.
onları da meraklandırmak ıstemıyıorum. anneme dedım gel bıraz kal dıye ama kardesım okula gıttıkgı ıcın bırakamıyor evi

siz hep eşim üzülmesin diye susmuşsunuz herşeye tamam demişsiniz ama siz kendi mutluluğunuzu hiç düşünmemişsiniz, buda zamanla böyle patlamalara neden oluyor tabi ki , bu durumu ancak eşiniz çözer annesi tabiki atmıycak ama bir orta yol elbet vardır , sizi kaybetmek istemiyorsa buılacaktır bir çözüm bulamıyorsa da siz şartlarınızı sunmanız gerek...

bende önceki konudan hatırladım sizi hanımefendi.
haklısınız ben kabul ettım ama o zaman esşimin tek cocugu oldugunu ve baska kımsesı olmadıgını sanıyordum. gerci kımsesı yıne yok sayılır demekkı herkese bunu yapıyor kı herkes kacıyor bundan..
eşimin hatrına kabul ettım, yıne onun hatrına susuyorum
ama bana kızım derken agzından bır kızım daha cıkan kadın 15 ayda benı sınır hastası ettı.
baska eve cıkma taraftarı degılım tabı kı, neden cıkayım bu evı esımle sevgılıyken bız burda oturucaz dıye beraber secıp aldık, istedıgımız gıbı yaptık/yaptırdık...
ona bırakıp gıtmek ıstemıyorum

baştan biliyodun diyemem sana..
bilmekle yaşamak kesinlikle aynı şey değil...
bizzat yaşayarak öğrendim bunu..
o yüzden öncelikle allah yardım etsin sana...
bunun dışında sizi sadece ölüm ayıracaksa ve çok mutsuzsan iyi düşün öyle karar ver...

siz olsanız ne şart sürerdiniz önüne?
Eşim de artık benım bıttıgımın farkında ama" elımden bırsey gelmıyor ne olur ıdare et" dıye yalvarıyor her gun.

çıkamıyorum işin içinden eşimi çok seviyorum ama annesıne dayanamıyorum artık.
hanı azıcık esımın sevgısınden emın olmasam o an bırakır gıderım, ama oyle bırsey de yok...

siz olsanız ne şart sürerdiniz önüne?
Eşim de artık benım bıttıgımın farkında ama" elımden bırsey gelmıyor ne olur ıdare et" dıye yalvarıyor her gun.

eşiniz de sizin durumunuzun farkındaymış madem annesini başka eve çıkarıcak yani yakın bir ev belki kv geçimini nasıl sağlıyopr emekli maaşı falan varmı ? tamam en baştan kabul ederek bir hata yapmış olabilirsiniz ama aynı eve girince bunun bu kadar kolay olmadığınız anladınız sonuçta bu kadar mutsuzken ne kendinize faydanız olur ne eşinize ne de ilerde olursa doğacak çocuğunuza , en azından yakın olursa yine yardımınız dokunur artık yiğeniyle yaşar

maaşı falan yok, geçimini tamamen eşim ya da ben karşılıyoruz. ama benden ıyı yasıyor valla...
burada kıralar pek uygun degıl o yuzden bu fıkırle cıkamam esımın karsısına, gecen gun ıkı odalık yer ıcın 1000 dolar kıra ıstıyordu bır ev sahıbı.

dün gece yine tartıştık eşimle özel hayatımız kalmadı diye.
sabaha kadar toplasan on dakıka uyumadım.
butun gece yıne benı tesellı eden eşim oldu.
ya ben bu adamı bırakıp nasıl gıderım...

işin çok zor görünüyor gerçektende.eşin konuşsa annesiyle güzelce bi yararı olmazmı.madem görüyor senin bukadar üzüldüğünü mutsuz olduğunu.

işin çok zor görünüyor gerçektende.eşin konuşsa annesiyle güzelce bi yararı olmazmı.madem görüyor senin bukadar üzüldüğünü mutsuz olduğunu.

denedik, ne zaman konuşmaya başlasak aglamaya başlıyor, ve aynı cümle BENİM SİZDEN BAŞKA KIMSEM YOK, BEN YASLIYIM BU SAATTEN SONRA NE YAPARIM, BEN BIRSEY ISTEMIYORUM, TEK ISTEDIGIM SIZIN MUTLU OLMANIZ...

Canım madem yapacak bir şey yok o zaman görmemeyi, duymamayı öğreneceksin.
eşini çok swviyorsun, o da seni çok seviyor, durumun farkında ama elinden birşey gelmiyor.
Boşanıp bu evliliği bitirmek çözüm değil bence.
Hatta yazık olur, ama sen yıpranıyorsun, sağlık sorunları yaşar olmuşsun stersten sanada yazık.
Bazı durumlar böyle çözümsüz oluyor malesef.
Allah sana sabır versin.

Son düzenleme:
denedik, ne zaman konuşmaya başlasak aglamaya başlıyor, ve aynı cümle BENİM SİZDEN BAŞKA KIMSEM YOK, BEN YASLIYIM BU SAATTEN SONRA NE YAPARIM, BEN BIRSEY ISTEMIYORUM, TEK ISTEDIGIM SIZIN MUTLU OLMANIZ...

madem yaşlı bakıma muhtaç sessizlik istiyor gidecek huzurevine kimsenin de hayatını mahvetmeyecek öyle sana da yazık kardeşim yaa

madem yaşlı bakıma muhtaç sessizlik istiyor gidecek huzurevine kimsenin de hayatını mahvetmeyecek öyle sana da yazık kardeşim yaa

buna esımın gonlu elvermıyor, tamam ıtıraf edeyım bende ıstemem bunu, kımsesız gıbı huzur evıne gıtmesı kotu bırsey sonucta. O kadar da ınsafsız degılım..
ayrı ev hesabı yapıyorum o zaman bızım butce mahvolacak.
cunku burda en ucuz ev 1000 usd bunun elektrıgı, suyu,ısınması, mutfagı, kişisel alışverişi ayda nerden baksan en az 3500 tl eder..hem bızım ev hem onun evı, bu da bızı zorlar.

bu arada hosgeldın canım :)

Tatlım, nasılsın? Ne zamandır görüşemiyorduk.
Kendime mi üzüleyim, sana mı bilemedim cnm ya.
Rabbim yardımcın olsun inş, rahmet kapılarını sonuna kadar sanada açsın inş.
Eşinle kararlı bir şekilde otur ve konuş.
Boşanmayı bile düşündiğini söyle.
Unutma hiç kimse senden kıymetli değil.

ne kadar iyi olabilirsem o kadar iyiyim bıtanem :)
sağol canım...

konustuk ama o da caresızım dıyor.
bosanmayı dusundugumu bılıyor, dun tum gece sen benı bırakma ne olur zaten bır sen varsın deyıp durdu.
acık acık soyledım boyle olmuyor dıye, yetmedı bavulumu topladım bıletımı aldım ucagın kalkmasına dort saat kala (anahtarı bıraktıgım yan komsum kendısını aradıgı ıcın) evden tam cıkarken yakaladı benı, gıtme dıye.. gıtmedım kaldım ama galıba ben kendımden gıttım artık....

sevmek sevilmek bazen yetmiyo işte fedakarlık gerekiyo bazen onunda annesi elinden bişey gelmiyodur ama en azından annesini alıp karşısına konuşması lazım....
neden evladının mutsuz olması için bu kadar çaba sarfederlerkiii anlamam...
böyle insanların yatacak yeri yok onu bilir onu söylerim.........
rabbim sabır versin sizede inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…