• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevmek karşılık beklememektir....

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
bir kimseyi sevmenin ne demek olduğunu biliyormusunuz?...
bir ağacı,bir kuşu ya da bakıp gözettiğiniz bir evcil hayvanı sevebilirmisiniz?
size hiçbir karşılık vermese,
gölgesinden de yararlanmasanız,
arkanızdan da gelmese,
size bağımlılık da duymasa gene de sevebilirmisiniz??
çoğumuz böyle bir sevgiye kapalıyız,
çoğumuz bu biçimde sevemeyiz
çünkü sevgi bizim için her zaman kaygıyla,tedirginlikle,kıskançlıkla,korkuyla çevrelenmiştir
yalnızca sevip,sevgiyi orada bırakmak istemiyoruz,
sevip de sevmekle yetinemiyoruz,
sevgimize bir karşılık bekliyoruz..
bu isteğimizle de başka bir kimseye bağımlı olmuş oluyoruz...
işte bunun için sevin ve bununla yetinin...
sevgi bir tepki değildir
eğer siz''beni severseniz,ben de sizi severim''diyorsanız bunun adına ticaret derler,alış veriş derler...
oysa
sevmek karşılık beklememektir

gerçek sevgiler yaşamanız dileğiyle
sevgiyle kalına.s.

ve üzülerek görüyorum ki gerçekten sevmek nedir bilmeyen ne kadar çok insan var etrafımda:çok üzgünüm:

Talin'ciğim... Evet haklısın... Sevmek nedir bilmeyen öyle çok insan var ki... Ve sevgiyi hoşlanmayla beğeniyle karıştıran... Sadece ona SAHİP olayım da...nasıl olursa olsun der... Bencilce düşünürler...

Bir yazı vardı Sevgi ile ilgili... oradan bir alıntı yapıyorum....

Seven, karşılıksız sever!…

Beğenen karşılığını ister!.

Benim istediğim gibi yaşarsan seni boğarım sahip olduklarıma, der beğenen!.. Onun zaten fıtratında yoktur sevgi, bilmez aşkın ne olduğunu!.. Ne üzere yaratılmışsa, odur tüm meşgalesi… Karınca gibi çalışır; maymun gibi çiftleşir; aslan gibi yavrularına sahip çıkar… Ama pervane gibi sevemez!. atamaz kendini ateşe!.

Sevgi sonunda yanmayı getirir!.. Beğeni ise sonunda kaçmayı!.

Beğenen mahlûkat çoğunluğuna göre, “sevgi” delilikten bir türdür!.. Anlamazlar onlar, sevdiği uğruna, etraf ne derse desin deyip, her şarta katlanmayı! Ve “delillik bu” derler…

Beğenme bir tür “hobi”dir!… Bazen ömür boyu sürer, bazen birkaç yıl, bazen bir kaç ay!..

Sevgi bir ömür boyudur!… Bitmez, tükenmez, bazen durulur, bazen coşar ama hiç gerilemez!.

Gezegenim benim..Talin gibi güzel anlatmışsın duygularını..öpüyorum kocaman seni.

Talin'ciğim... Evet haklısın... Sevmek nedir bilmeyen öyle çok insan var ki... Ve sevgiyi hoşlanmayla beğeniyle karıştıran... Sadece ona SAHİP olayım da...nasıl olursa olsun der... Bencilce düşünürler...

Bir yazı vardı Sevgi ile ilgili... oradan bir alıntı yapıyorum....

Seven, karşılıksız sever!…

Beğenen karşılığını ister!.

Benim istediğim gibi yaşarsan seni boğarım sahip olduklarıma, der beğenen!.. Onun zaten fıtratında yoktur sevgi, bilmez aşkın ne olduğunu!.. Ne üzere yaratılmışsa, odur tüm meşgalesi… Karınca gibi çalışır; maymun gibi çiftleşir; aslan gibi yavrularına sahip çıkar… Ama pervane gibi sevemez!. atamaz kendini ateşe!.

Sevgi sonunda yanmayı getirir!.. Beğeni ise sonunda kaçmayı!.

Beğenen mahlûkat çoğunluğuna göre, “sevgi” delilikten bir türdür!.. Anlamazlar onlar, sevdiği uğruna, etraf ne derse desin deyip, her şarta katlanmayı! Ve “delillik bu” derler…

Beğenme bir tür “hobi”dir!… Bazen ömür boyu sürer, bazen birkaç yıl, bazen bir kaç ay!..

Sevgi bir ömür boyudur!… Bitmez, tükenmez, bazen durulur, bazen coşar ama hiç gerilemez!.

gerçekten çok güzel ifadeler bunlar canım.paylaştığın için teşekkür ederim:1hug:
sevgiyle kala.s.

bir kimseyi sevmenin ne demek olduğunu biliyormusunuz?...
bir ağacı,bir kuşu ya da bakıp gözettiğiniz bir evcil hayvanı sevebilirmisiniz?
size hiçbir karşılık vermese,
gölgesinden de yararlanmasanız,
arkanızdan da gelmese,
size bağımlılık da duymasa gene de sevebilirmisiniz??
çoğumuz böyle bir sevgiye kapalıyız,
çoğumuz bu biçimde sevemeyiz
çünkü sevgi bizim için her zaman kaygıyla,tedirginlikle,kıskançlıkla,korkuyla çevrelenmiştir
yalnızca sevip,sevgiyi orada bırakmak istemiyoruz,
sevip de sevmekle yetinemiyoruz,
sevgimize bir karşılık bekliyoruz..
bu isteğimizle de başka bir kimseye bağımlı olmuş oluyoruz...
işte bunun için sevin ve bununla yetinin...
sevgi bir tepki değildir
eğer siz''beni severseniz,ben de sizi severim''diyorsanız bunun adına ticaret derler,alış veriş derler...
oysa
sevmek karşılık beklememektir

gerçek sevgiler yaşamanız dileğiyle
sevgiyle kalına.s.
ne diyeyim Talin'im yine harikasın çok güzel bir yazı :asigim:a.s. teşekkür ederim:1hug:

Back