Sevmek Evlilikte Ne Kadar önemli?

gerekyok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
69
0
Sevgili arkadaşlar,

Bir forumda yazarken aklıma geldi size de sorayım dedim. Başlık da belirttiğim gibi sevmek ne derece önemli.

Ben evlenmeden önce sevgimin her şeye yeteceğini sanardım. Öyle kocamandı ki kelimeler kifayetsiz kalırdı. Hatta bazen sevgimin büyüklüğünü ona anlatamadığım için karnıma ağrılar girerdi. Yani fiziksel boyutu bile aşmıştı bırak ruhu. Sonra onsuz olmayacığımı, geçirdiğim her saniyenin onsuz boş olduğunu anladım ve evlendim.
Şuan ki düşüncem;

Sevgi evlilikte hiç önemli değil. Eğer önemli olsaydı şuan da mutlu bir yuvam olurdu:KK43: oysa şimdi o birbirine aşık 2 insan gözleriyle birbirine düşmanca bakıyor. Sevmek nedense hiç birşeye yetmiyor... Çünkü bazı bencillikleri sevgi kapatmıyor diyorsun ki beni sevse böyle yapmaz, sen diyorsun ki sevmem böyle düşünmem. Yani arkadaşlar ben işin içinden çıkamadım düşünüyorum düşünüyorum çıkamıyorum:bbo:

Genede sevgi olmazsa yürümez bazı şeyler. Siz sevginizi değil saygınızı kaybetmişsiniz bence.İkisi bir arada olmalı.

eşinin seni gerçekten sevdiğine inanıyor musun? üzerine titrer insan sevdiğinin! he üzerinden yıllar geçer,çoluk çocuk derken insan kendi derdini unutur! ama sen daha 2 aylık evliyken boşanmayı düşünüyorsan çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamış olman gerek! bilemiyorum ama acele etme. bizimle paylaştığın gibi eşinle de paylaş,isyan et,henüz çok yeni biraz kendine ve ona biraz zaman tanı. senin gibi o da yeni evli belki onunda hayal kırıklıkları oldu,kim bilir? son bişey eşini hala seviyorsun değil mi? o zaman çaba göster canım! inşallah herşey düzelir!

Evet hala seviyorum. Ama onun sevgisinden emin değilim. Çünkü o kadar becil ki yani öyleymiş. Beni sevdiğini söylüyor. KOnuşuyoruz konuşmuyor değiliz. Ama kendisi de söylüyor biz birbirimizi mutlu edemiyoruz diye. Çaba gösteriyorum. Zaten insan en son çare olarak ayrılmayı düşünür. son günlerde konuşamıyoruz bile. Dünden beri hiç konuşmadık düşün ki aynı işyerindeyiz... :çok üzgünüm:

dediğin gibi arkadaşım sevgi olsaydı hala o gözler birbirine nefretle bakmazdı gerçi evliliklerin bazı dönemlerinde bu gel gitler yaşanır fakat bu sürekli bir hala gelmişse tehlikeli boyutta demektir.....benimde 10 senem bitti bende çok çıkmazlardan geçtim zor şeylere boyun eğdiğimde oldu ama inanki o sevgi denilen ışığı eşimde hala görmeseydim hiçbir şekilde yürümezdi inan ...allah yardımcın olsun arkadaşım....

Amin çok sağol,

O nekadar desede seni seviyorum diye ben inanmıyorum. İnan bende nelere boyun eğdim onun için o kadar çok şeyden vazgeçtim ki. Ama olmayınca da olmuyor:KK43: Ve dediğin gibi gitgeller o kadar fazla ki. Dün yine tartıştık ve dün öğlenden beri hiç konuşmadık...

arkadaşım aynı işyerinde olmanız bence iyi bir şey değil heran herzaman beraber olmak güzel değil bir müddet sonra sıkarsınız birbirinizi..birde araya kıskançlıklarda girerse oda iyi olmaz...adamcagız senden ne beklediki sen ne one verdin.biz birbirimizi mutlu edemiyoruz derken ne anlamda bunu söylüyor..birbirininden beklettilerinizi bulamıyorsanız..bir süre bence biraz ayrı kalıp düşünün..birbirinize zaman tanıyınnn bu dönemde bence yeni de evliyken çocuk düşünme..inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer allaha emanet ol...kendini üzme..

peki konuşmadığın halde sana yaklaşmıyormu konuşmak için yani bir çaba göstermiyormu?..yani anladığım kadarıyla sözde seni seviyorum diyor ..ama uygulamada göstermiyor belki bu seni daha çok yaralıyordur..erkekler bilirsinki kolay kolay sevgilerini belli etmez canım bunu kafana takıpda mutsuzluk yaratma evde..onu bunaltma yoksa herşey dahada zora girer..herşeyi oluruna bırak zamanlaherşey yoluna girer.sevgiyle kal

arkadaşım aynı işyerinde olmanız bence iyi bir şey değil heran herzaman beraber olmak güzel değil bir müddet sonra sıkarsınız birbirinizi..birde araya kıskançlıklarda girerse oda iyi olmaz...adamcagız senden ne beklediki sen ne one verdin.biz birbirimizi mutlu edemiyoruz derken ne anlamda bunu söylüyor..birbirininden beklettilerinizi bulamıyorsanız..bir süre bence biraz ayrı kalıp düşünün..birbirinize zaman tanıyınnn bu dönemde bence yeni de evliyken çocuk düşünme..inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer allaha emanet ol...kendini üzme..

aynı dediğin gibi TATOŞ'cum inanılmaz kıskançlıkları var. EŞim çok rahat biri dünya yansa umrunda olmaz. Bende bir o kadar garanticiyimdir. Bak diorum borcumuz şunu şöle yapalım amannn of dior beni sıkma. Ama napabilirim ki elimde değil. durduk yere beni suçluyor sen çok değiştin gibi. Ya sende kadınsın bilirsin bir kadın durduk yere yuvasını huzursuz edermi? Ne yazık ki ayrı kalmamız olanaksız. Çünkü şuan bulunduğumuz yerde ne bir arkadaşımız ne akrabamız var. İş dolayısıyla şehir dışına çıkamıyoruz:KK43:

peki konuşmadığın halde sana yaklaşmıyormu konuşmak için yani bir çaba göstermiyormu?..yani anladığım kadarıyla sözde seni seviyorum diyor ..ama uygulamada göstermiyor belki bu seni daha çok yaralıyordur..erkekler bilirsinki kolay kolay sevgilerini belli etmez canım bunu kafana takıpda mutsuzluk yaratma evde..onu bunaltma yoksa herşey dahada zora girer..herşeyi oluruna bırak zamanlaherşey yoluna girer.sevgiyle kal

ne yazık ki hayır dün bütün gün konuşmadı. Aslında onun davranışları tuhaf anlayamıyorum bazen onu. Beni hiç düşünmüyor. Geçen gün 3 gün boyunca hastanediydim bir yığın serum verdiler. Eve geldim ev darmadağınık hasta halimle ben iş yaparken o oturmuş tv karşısında. 3 gün önce yemek yediğimiz sohrada ortada:KK43:
Bıraktım zaten bakalım sonumuz ne olacak. >Umursamamaya çalışıyorum.
Çok sağol canımcım ilgin için.

aynı durumu kısa bir süre önce bizde yaşadık.en sonunda oturduk uzunca konuştuk,aslında o kadar çok seviyormuşuz ki birbirimizi,egolarımız öne geçmiş,
kendimizi düşünür olmuşuz.çok şükür bu sorunu aştık sevgimizi belli edip isteklerimizi de açıkça söylüyoruz birbirimize.bence sizde aynı durumdasnız
canım.seviyorsunuz ve farkedemiyorsunuz,birbirinize belli etmiyorsunuz,guru yapıyorsunuz.bak canım gururu bir kenara bırakın sevginizi birbirinize belli edin.inan sevgisiz evlilik olmaz.hadi allah yardımcın olsun

İnan varya öyle bir bunalımdayım ki konuşmak dahi içimden gelmiyor. Hep konuşuyoruz ama yine aynı yine aynı. Sarılıp ağlaşıyoruz ama ertesi gün yine aynı... Sanırım biz yokoluyoruz...:1no2:

canım belliki çok sıkılmışsın...evlilikte olağan şeyler bunlar...bigün çok seversin bakmaya kıyamazsın,birgün kavga etmekten gözün hiç birşeyi görmez..bazen çok sevdiğini ve sevildiğini zannedersin,bazende acaba beni istemiyomu dersin...açık açık konuşmak bazen biçok şeyi hallediyor..ama bazende herşeyi olduğundan da çekilmez yapıyor....sorunların neler bilmiyorum ama konuştuğun zaman seni anlamıyor ve bir adım bile düzelme olmuyorsa işin çook zor..ama bu sorun evli olan herkeste az yada çok var...kendini oyalayacak başka şeyler bul kendine...ama unutmaki hiçbirşey senin sağlığından(ruh ve beden)önemli değil bu hayatta...götürebildiğin yere kadar götür derim ben..

canım benim ne kadarlık evli olduğunu bilmiyorum ama eğer yeniyse ilk dönemler böyle şeyler yaşamanız çok normal aynı işyerinde çalışmanız bulunduğunuz çevrede yakınınızın olmaması birbirinizden sıkılmanıza neden olmuş olabilir bence birbirinizi özleyecek ayrı kalacak saatler ortamlar yarat herşeyin en kısa zamanda düzelmesi dileğiyle..:1hug:

canım benim ne kadarlık evli olduğunu bilmiyorum ama eğer yeniyse ilk dönemler böyle şeyler yaşamanız çok normal aynı işyerinde çalışmanız bulunduğunuz çevrede yakınınızın olmaması birbirinizden sıkılmanıza neden olmuş olabilir bence birbirinizi özleyecek ayrı kalacak saatler ortamlar yarat herşeyin en kısa zamanda düzelmesi dileğiyle..:1hug:

daha 2 aylık evliyiz:bbo:
zaten şuan tek tesellim ilk zamanlar böyle olur denmesi.

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim a.s.

kendini boşuna üzüyorsun diyemem sana ama ben evliliğimin ilk üç ayı çok sıkıntı çektim ve eşimle sürekli bu evlilik yürümez diyorduk.İlk başlarda iki tarafta alışık olmadığı bir durumda buluyor kendini.Adapte olmak zaman alıyor.Ama inan bana herşeey düzelecek.sadece birbirinizi yıpratmayın yeter yani hafızalardan silinmeyecek derecede incitmeyin.aslında ikinizde birbirinizi seviyorsunuz bunu sende oda biliyor ama insan yeri geliyo en sevdiğini bile kırabiliyor sevmek buna engel olamaz.Sadece anlayış gerekli başka birşey değil...

offf canım ya allah kolaylık versin bende 23 yıllık evliyim ufak yaşta evlendim sevdiğimi sanıp birde üstüne üslük kaçtım ama şimdi çocuklarımız için birlikteyiz sevgi değil sayğıyı bile kaybettik gibi birşey
alışkanlık olmuş bizim evliliğimiz bazı şeyler bitince bitiyo
birbirini itiyosun zaten
sende biran kendimi gördüm
benim evliliğim ite kaka yürüyo
umarım sen herşeyin üstesinden gelebilirsin eğer dayanıp,direnecek gücün varsa belki düzeltebilirsin çabalarla başka ne diye bilirimki sana

Bence evlilikte sevgi yeterli değildir.Sevgisiz olmaz ama sadece sevgiyle de olmaz. Mantık ve duygular birlikte yürürse zaten sedace evlilik değil bütün ilişkiler yolunda gider.Önemli olan bu dengeyi kurup öyle karar verebilmek. Tamam çok seviyorsun ama ömrünü geçireceğin adama bir de dışarıdan bakmak, mantık çerçevesi içinde bütün şartları düşünmek öyle karar vermek lazım.Bunu söylemek kolay ama bu şekilde olmuyor çoğu zaman çünkü aşk insanın gözünü kör ediyor, dünyanın en mükemmel insanı gibi görünüyor karşıdaki...bu da işin doğası galiba...yapacak bişey yok...bu noktadan sonra yapılacak olan hoşgörülü olmak ve karşındakinin huylarını kabullenmeye çalışmak,rahatsız olunan şeyleri karşılıklı oturup konuşmak,çok çıkmaza girdiyse de biraz zamana bırakmak,o da olmadıysa çocuk yapmadan bir an önce ayrılmak...

canım daha evlılıgınız çok yenı çok normal ben 9. aydayım ama ılk 6 ayı kabustu aynı sızın gıbıydık.artık bıttı yurume dıyodum zaman ıçınde erkekler evlılıgı anlıyolar.ama bayanlara gore çok geç akıllarına gelıyo evlı oldukları.o yuzden hıç canını sıkma oluruna bırak herseyı.tartısma bıle.gerek yok sonra sende sıtrese gırıyosun.sakın oldugunuz bır donem oturun konusun.bırde her ıkı tarafta da o benı asla bırakmaz dusuncesı olmamalı.o zaman her ıkı tarafta dıgerının sabrını çok zorlar.benım esım su an asla onu bırakmayacagımı dusunmuyo. ben de esım benı asla bırakmaz dıyemem ıste bu dusunce her ıkı tarafın kendısıne çekı duzen vermesını saglıyo.bız hala gelgıtler yasıyoruz.hem bılyomusun bız gorucu usulu evlendık.bırbırımızı hıç tanımadan sevgı yok ılgı vardı.ıste dusun neler yasadıgımı bı de tayınle ısyerımde degıstı.hersey zamanla oturuyo.sımdı çok ıyıyız çok sukur ama ılk6 ay benım rasmen kabusumdu.hersey yoluna gırecektır.allaha emanet ol

sevgili alinlara bende eşimin ikinci eşiyim...
ilk eşiyle de 4 ay süren bir evliliği olmuş... evet saygı çok önemli ama bazen öyle noktaya geliorsun ki saygın falan kalmıor. Ben düğün günümde bile neler çekti. O kadar fedekarlık karşısında buyapılanalrı hazmedemiyorum:KK43:

kendini boşuna üzüyorsun diyemem sana ama ben evliliğimin ilk üç ayı çok sıkıntı çektim ve eşimle sürekli bu evlilik yürümez diyorduk.İlk başlarda iki tarafta alışık olmadığı bir durumda buluyor kendini.Adapte olmak zaman alıyor.Ama inan bana herşeey düzelecek.sadece birbirinizi yıpratmayın yeter yani hafızalardan silinmeyecek derecede incitmeyin.aslında ikinizde birbirinizi seviyorsunuz bunu sende oda biliyor ama insan yeri geliyo en sevdiğini bile kırabiliyor sevmek buna engel olamaz.Sadece anlayış gerekli başka birşey değil...

keşke ben de senin kadar ılımlı bakabilsem herşeye ama olmuyor ne yazık ki:KK43:

offf canım ya allah kolaylık versin bende 23 yıllık evliyim ufak yaşta evlendim sevdiğimi sanıp birde üstüne üslük kaçtım ama şimdi çocuklarımız için birlikteyiz sevgi değil sayğıyı bile kaybettik gibi birşey
alışkanlık olmuş bizim evliliğimiz bazı şeyler bitince bitiyo
birbirini itiyosun zaten
sende biran kendimi gördüm
benim evliliğim ite kaka yürüyo
umarım sen herşeyin üstesinden gelebilirsin eğer dayanıp,direnecek gücün varsa belki düzeltebilirsin çabalarla başka ne diye bilirimki sana

zaten hatayı bence hep bu sebeple yapıyoruz aslında balık baştan kokar die boşuna dememiş atalarımız. Bende 23 yılımı ziyan etmek istemiyorum. Dayanıuorum ama bazen inan gücümkalmıyor. Başım dönüyor sürekli boğazımda hep bir düğüm.
Dediğin gibi işte bitince bitiyor.
Umarım senin evliliğin düzelir.

X