sevgilimin bu lafı çok üzdü beni yaa!..

sea sea

RABBİM SANA EMANET...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.261
3
39
sevgilimle bugün beraberdik.daha öncede yazmıştım 3yıllık bi birlikteliğim var arada sıkıntılar yaşasakta herşey yolunda.:nazar: obenim herşeyim.herşeyden önce o gelir benim için.onun içinde ben öyleyim zannediyodum.bugün konuşuyoduk.konu bi şekilde anne ve babaya geldi.bana şöyle bi laf etti.'anne ve baba herseyin önündedir herşeyden önce gelir'.bunu duyunca cok bozuldum ben yaaa.bilmiyorum abartıyomuyum ama bunu duymak hoşuma gitmedi.beni herşeyin üzerinde tutması gerekmiyomu?ilerde evlendiğimizde bu durum yine böyle olursa.onlar üzülmesin incnmesin diye elinden geleni yapar(karşılığını alamasada yapar).ya onlar üzlmesin diye beni üzerse ilerde.ya bilmiyorum mantıklı düşünemiyrm.fikirlerinize ihtiyacım var.

Kelimelerin, cümlelerin üzerinde bukadar durmak çok anlamsız. Siz ailenizin üstündemi tutacaksınız eşinizi ? Anne ve babanızdan önce mi gelecek ? Böyle bir sıralama zaten yoktur. Herkesin yeri farklıdır. Eşin yerini anne, ennenin yerini eş tutmaz.
Eminimki eşim için çok kıymetliyim ama annesinden kıymetli olmam mümkün mü?
Ya da annesinin benden kıymetli olması ? Farklıyız, onun hayatında farklı yerlerde duruyoruz.
Çok yanlışsınız bana göre. Daha şimdiden bunları düşünmeyin. Hatta hiçbir zaman düşünmeyin mutsuz olursunuz...Erkek kardeşiniz var mı bilmiyorum ama henüz çıkarken ya da nişanlıyken anne ve babanız için kız arkadaşının böyle düşünmesi hoşunuza gider miydi ? Dağdan gelip, bağdakini kovmaktır bu.

Canım benım içinde benim annem ve babam herşeyın üstündedir..
erkek arkadaşının bu sözünün arkasından kötü birşeyler arama bence...
Endişelerinde haklı olduğunu ancak zaman gösterecek...

Canım benım içinde benim annem ve babam herşeyın üstündedir..kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile2

doğru bir laf etmiş sevgilin anne-babanın yeri ayrıdır
sevgilinin ya da eşin yeri ayrı :1closedeyes:
ikisi aynı kefede asla değerlendirilemez
bu demek değildir anneyi babayı üstün görüp seni ezmesi
yada seni üstün görüp onları ezmesi ikisinide dengede tutmak gerek
bu tarz düşüncelerle şimdiden kafanı yorma derim ben :nazar:

bence gereksiz takıntı yapıyosun canım tabiki herseyin üstünde ailesi gelecek .şahsen ben nekadar sevsemde benim içinde ilk önce ailem gelir hiçkimseyi degişmem onlar için.ama herkesin yeride sevgiside farklıdır . boşyere kendinide üzme böyle detaylarada takılma derim ben yoksa kendini mutsuz edersin ...

anne-baba ile sevgili karşılaştırılmaz ki, farklı şeyler bunlar.. elmayla armudu toplamak gibi.. ha şöyle dersin, sevgilim her konuda annesini dinliyor benim fiikirlerimi pas geçiyor, hiç önemsemiyor; o zaman farklı işte..

çocuk haklı yani ayrıca, tabi ki ailesi herkesin üstünde gelir.. hatta bana dese ki sen ailemden bile üstünsün, valla şüpheyle bakarım o çocuğa, benim için ailesini ezen yarın öbürgün başkası için beni ezer die..
olmas..

bencede yanlış birşey söylememiş arkadaşın.
tabiki onu çok seviyorsun ama herkesin sevgisi ayrı bence.
aile çok başka bişey asla onların yerini sevgisini kimseyle dolduramıyorsun!!!!
herkesin yerine başkası gelir ama aile anne baba kardeş bunlar çok farklı.
zaten asla birbirinizi böyle bir sıralamaya sokmayın bence.dediğim gibi herkesin yeri ayrı.
evliyim eşimin yeri sevgisi çok başka ailemin sevgisi yeri çok başka

Bu kadar takinti yapacak bisey göremiyorum ben...
Sevgilin hakli...

Tabikide Ailesi herseyden ve herkesten üstün...
Yeri gelecek seni koruyacak o ayri...

Sevgiliyi herkes bulabilir - yani baska birisine alisilabilir...
ama Anne - Babayi bi kaybettinmi asla yenisini veya baskasini bulamazsin...

Bence.......

yani sen sevdiğin için aileni sonrayamı atıcaksın ilk önce bu soruyu bi kendine sor bakalım ailenmi yoksa sevdiğinmi ön planda olur?? hem bu önce ben olmalıyım sonra o olmalı gibi anlamsız düşünceler neden?? üstelik ailelerden bahsediliyor anne babadan bahsediliyor hadi başka şey dese nebilim arkadaşlar yada maç dese sana hak veririm ama anne ve baba bu canım 2 kere düşün bence bu soruyu sorarken.. sevdiği için anne babayı bi kenera atıyorsa zaten orda düşünmelisin BENCE..

Canım benım içinde benim annem ve babam herşeyın üstündedir..
erkek arkadaşının bu sözünün arkasından kötü birşeyler arama bence...
Endişelerinde haklı olduğunu ancak zaman gösterecek...

cnm endişeliyim işte.anlatamıyrm derdimi.ilerde olurda ailesiyle bi sorun yaşarsak(bugüne kadar hiç yaşamadık ama)beni değilde onları tutmasından korkuyorum.bu arada ilşkimiz çok ciddi boyutlarda.ailelerimizle görüşüyoruz.en kısı zamandada evlenicez zaten.hani ben demiyorumki onları ezsin kırsın incitsin,benimde annem babam önemlidir benim için.sadece ben onun için herşeyden önemli olmamalımıyım.ya bilmiyorum işte.bencede takmamalıyım bu durumu ama bozuldum bikere.ya ne biliyim mesela buluşmamız gereken bi günde arayıp 'cnm bugün buluşmasak annemin benimle işi varmış.'deyip iptal ettği çok oldu.yada biz birlikteyken annesi yada babası arayıpta oğlum gel blmem şu lazım yada oğlum gel işim var seninle deyip çağırdğı çok oldu.sevgilimde daha buluşmamızın ilk dakikaları olsa bile tamam geliyorum deyip beni hiçe sayıp kalkıp gittiğimiz çok oldu.belkide endişelerimin sebebi bundandır.tamam annesi babası ama o an benimle birlikte.anne ben şuan denizleyim,ondan ayrıldıktan sonra yapalım demiyo.kii biz sürekli buluşabilen bi çift değiliz.haksızmıyım?

sevdiğin adam ailesine önem veriyor aile bağları kuvvetli aileyi önemsiyor ailesine karşı saygılı ve sebn buna bozluyorsun öylemi?? kusura bakma ama çok BEN merkezlisin ve senin yanından ayrılmasın annesi bile arasa gitmesin istiyorsun unutmaki onunda bir ailesi var onunda ailesine karşı sorumlulukları var sakın ama sakın bunu sorun yapıpta sevdiğin adama trip yapma sorma bile bunu sen bana değer vermiyor beni ön planda tutmuyormusun diye düşüncesi bile çok yanlış

kendini bi anne olarak hayal et,bi gün oğlun olmuş olsun büyüt besle,,
altını temizle,hastalığında başında dur ona gözün gibibak ve bi gün evlencek yaşa geldiğinde,
desinki sana;anne ben bi kızı seviyorum o benim herşeyim..herşeyden önce o gelir....
onca emek..sen baktın büyüttün yıllarca,el kızı geldi ve onun herşeyi oldu...çukk diye içine oturmazmı??
anne-baba elbette herşeyden önce gelir..bi gün evlenirsin allah korusun boşansan bile..o anne-baba oğullarının yanında olur..evlattır çünkü o...

sevgiliniz çok gereksiz bir kıyaslama yapmış...
yerinizde olsam takılmazdıjm böyle birşeye...
konuyu buraya siz getirmişseniz de şayet bidaha yapmayın...
çünkü bu cevabı duyarsınız her seferinde...
böyle bir kıyas olmaz...annemin babamın yeri başka eşimin başka...onun için de öyledir...
ama illa kıyasla diyen olursa da annemi babamı dünyaya değişmem...

anne babanın yeri ayrıdır seninkide ayrı
ama bunu söylemesine de gerek yoktu nerden açıldıysa konu :kahve
:

şu dünya da en önemli varlıklar bence anne babadır....ben de böyle düşünüyorum, eşiminde böyle düşünmesinden gurur duyuyorum....annesine babasına sevgi saygı duyan kişi eşini de el üstünde tutar..sen eğer anne babasıyla sorunlu biriyle birlikte olsaydın bunu anlayabilirdin..anne babasıyla sorunlu oan kişiler ister istemez sorunlu yetişiyor...burda önemli olan aradaki dengeyi korumaktır....ilerde eşinle kavga edince tek ağlayabileceğin yer bazen anne evi oluyor unutma....

cnm endişeliyim işte.anlatamıyrm derdimi.ilerde olurda ailesiyle bi sorun yaşarsak(bugüne kadar hiç yaşamadık ama)beni değilde onları tutmasından korkuyorum.bu arada ilşkimiz çok ciddi boyutlarda.ailelerimizle görüşüyoruz.en kısı zamandada evlenicez zaten.hani ben demiyorumki onları ezsin kırsın incitsin,benimde annem babam önemlidir benim için.sadece ben onun için herşeyden önemli olmamalımıyım.ya bilmiyorum işte.bencede takmamalıyım bu durumu ama bozuldum bikere.ya ne biliyim mesela buluşmamız gereken bi günde arayıp 'cnm bugün buluşmasak annemin benimle işi varmış.'deyip iptal ettği çok oldu.yada biz birlikteyken annesi yada babası arayıpta oğlum gel blmem şu lazım yada oğlum gel işim var seninle deyip çağırdğı çok oldu.sevgilimde daha buluşmamızın ilk dakikaları olsa bile tamam geliyorum deyip beni hiçe sayıp kalkıp gittiğimiz çok oldu.belkide endişelerimin sebebi bundandır.tamam annesi babası ama o an benimle birlikte.anne ben şuan denizleyim,ondan ayrıldıktan sonra yapalım demiyo.kii biz sürekli buluşabilen bi çift değiliz.haksızmıyım?

Öyleyse ''anne baba herşeyin üstündedir.'' demesine gerek yok ki... Bunu söylemeden de sizin erkek arkadaşınızı tutumunu farketmiş olmanız gerekmez mi ?
Belli ki ailesi için her daim hazır kıta bekliyor. Demem o ki bu sözü duyana kadar bunu farketmemiş olmanız enteresan. Bende eşimle çıkarken çok elzem bir konu olmadıkça ailesinin arayıp çağırmasından hoşlanmazdım muhtemelen. Muhtemelen diyorum çünkü hiç yaşamadım. Anne baba herşeyin üstündedir demek veya bu şekilde düşünmek farklı, aile ve eş arasındaki ayarı tutturamamak farklı. Sizin sevgiliniz bu ayarı kaçıracakmış gibi geldi bana... Umarım yanılıyorumdur...
Ayrıca sizi herşeyin üstünde tutması gerekmez. Sadece sevmesi ve kollaması yeter.
O da tabiki sizin haklı olduğunuz durumlarda... Yoksa ölümüne karıcım gibi birşey yok.
Böyle düşünüyorsanız hayal kırıklığı yaşarsınız...

yaaa arkadaşlar tamam haklısınız ama beni yanlış anlıyosunuz..tabiki annenin babanın yerini hiçbirşey tutmaz.mesela geçenlerde benim canım çok sıkkındı.bişeylere çok üzülmüştüm ve ona ihtiyacım vardı.bi gün öncesinden yarın buluşalım dedim buna.sabah kalktım hazırlandım mutlu mutlu...birazdan ona sarılıcam herşeyi unutucam umuduyla dışarı çıktım beni aradı.canım erteleyelimmi başka bir güne.annemi teyzemlere götürücem dedi.yaaa ben buna alınıyorum işte.benim üzüleceğimi düşünmüyo hiç.inanın annesini ve babasını bende onun kadar sever ve sayarım.ben kendimi anlatamadım size kafa karışıklığından.tabiki ailrsiyle benm aramda bi tercih söz konusu değil.sadece onları düşündüğü kadar ince düşünmüyo beni.nolur kızmayın bana?

ilişkilerde öncelik falan olmamalı bence.
annne ve baba herkes için herşeyin üstündedir
ama bu ilişkileri niye etkilesinki?
bence bu olayda pek bir tuhaflık yok.

esimi cok seviyorum ama annem babam kardeslerim esimden önce gelir ...
bu lafina bozulmak yerine sevinmeliydin annesine ve babasina bu kadar önem veren bi insan sana iyi bir es olacaktir ..
anne degilsin anne ol evladin sana kalkipta sevdigim kiz sizden önemli dese kesinlikle cok üzülürdün
birde o yönden düsün

X