• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin annesinin kuması var=( ayrılmalımıyım napmalıyım lütfen yardım

curye

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
4
0
6
İstanbul
selam kızlar.benim sorunum çok büyükk lütfen bana yardım edin fikir verinn.benim 2 yıllık bir sevgilim var ve çok iyi anlşıyoruz beni çok seviyor eminim sevdiğine yanii.evlenmeye karar verdik ve ailem bilmiyordu onun varlıgıdan habersizdi yani.anneme söyledim pekte ılımlı bakmadı konuya yani ben üniversite mezunuyum o ise lise mezunu kendi işi var ticaretle ugrsyo ama dedikii lise mezunu falan kendi dengine göre birini bul dedi.bunu daha tam evliliğe karar vermeden önce konuşmuştuk annemele kesin bşey demedin yani biiri var demiştm sadece.o da üstelemdi.asıl sorun bu da degil ayrıca sevgilimin babasının iki eşi var yani annesinin kuması var.benim en buyuk derdim sıkıntım bu. bu konuyu defalarca konuştum onnla o da bu konudan sıkıntılı bnde desteklemiyrum ama yaşlı insanlar onların zamannda böyleymiş ben ve kardeşlrim küçüktü bşey yapamazdık olmuş bikere napim benim günahım ne dyo. istersen ben senin için ailemi silerim ailene ailsi yok de söyleme diyo.böyle bseyide kabul edemem ben çocuga nasıl derimki aileni sil diye.ama bu konuyu aileme söylememde imkansız çünkü izin vermezler hayatta böyle bir ailenin oğluyla ewlenmeme. çok mutsuzum çaresizim nasıl dcemi bilmiyorum sizce napmalıyım lütfen baana akıl verin.bu çocugun günahımı onadan ayrılmalımıımki sizce ama çok mutluyuz onunla beni çok sewdgıne eminim bnde çok seviyorum tek sıkıntı ailem işte.yalanla ewlilik olmaz diyor sevgilim ailene bu konuyu söyleylim gerekrse ben konuşup ikna etmeye calışrım bnım günahım suçum yok diyor ama kararsızım.lütfen yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

canım sevgilin zaten sana gerekirse ailemi silim atim demiş sen hala bu cocuktan ayrılmayı mı dusunuyosun sen onun annesıyle yasamıyacaksın sonucta bence otur bıde onun acısından dusun

Kesin kararlıysanız evlenmeye yalansız dolansız söle bence ailene ne olacaksa olsun böyle gerilmen en kötüsü.Senin endişen ailenin vereceği tepki mi yoksa ilerde babasına benzer korkusu mu canım onu anlayamadım ben :26:

aılene anlat durumu gizli olmaz böyle seyler sonucta.inşallah sonuc ıstedıgınız gibi olur ama sevgilin gerekirse ailemi silerim demiş.burda suclu buldum onu ne demek aileyi silmek o onun ailesi yıllardır onu büyüten emek veren. sadece senle evlenmek içinmi silicek onca seneyi yokmus gibi sayıp nankörlük yapıcak ailesine.yarın bigün sana ben ailemi sildim senide silerim demicegini nerden biliyosun.

annesinin hiç bir suçu yok tek suçu kumasının olması...vee bunun içinde ailesini siliyorsaa zaman gelir senide siler güzelim... ne kadar cahilce konuşmuş..

annende abartmış yani ne var üniversite mezunuysan dengini bul ne demek?
Allahım yarabbim yaa..herkez artık üniv.bitirmiş.....
ben önlisans ,eşim lise mezunu o atanmış memur ben ev hanımıyım ne yanii şimdi hangimiz hangimizin dengi değil???
2 yıl fazla okumam beni profesör, çok görgülü ,ondan üstün yapmaz..önemli olan insanın kendini yetiştirmesidirr... lise mezunudur kendini iyi yetiştirmiştir,ahlaklı kişilikli bi insan belki??belki karşına çıkan üniversite mezunu dengin olan insan karaktersiz bi adam??? diplomasına güvenip bi hayat kurulmaz...

zira bi atasözü vardır..tahsil cehaleti kaldırır eşşeklik baki kalır... tahsille insanları yargılayan insanlara sinir oluyorum..

Son düzenleme:
İleride ailenden '' biz sana demiştik kızım'' sözünü duymak istemiyorsan , ailenin kararlarına saygı duy derim..

Zor biliyorum ama , hem ailen karşı hem de senin kafan yoğun şekilde karışık..

Babası kendine böyle bir yol çizmiş diye, oğluda bu yolda ilerleyecek değil ya..

Ama zaten ailen he dese, şu saatten sonra için hiç rahat etmeyecektir..
Sürekli bu düşünce..

Keşke sözleri, acaba ailemi dinleseydim mi demeler etmeler..

Bunların üstesinden gelebileceğine inanıyor musun, ilk önce bu soruyu sor kendine..
Ve duygusal davranma..

Önce mantığınla cevap ver kendine, sonra sende kendi yolunu çiz.. :)

ben hep evlatların babalarından ne gördülerse onu yaptıklarına inanırım.
sonuçta bir kadının diğer bir kadının varlığını kabullenerek yaşamasına bir çocuğun tanık olması bence genlerine kadar işleyecek kadar derin bir iz bırakır.
yerinde olmak istemezdim çok zor bir karar.

Ben katılmıyorum, babası yanlış birşey yaptı diye oğlunun da o yoldan gitmesi gerekmez.
Zaten oda çok rahatsızdır bu durumdan, kim ister ki öyle bi durumu sonuçta onun elinde olan birşey değil.
Ailemi silerim demiş, saçmalamış ama bence bunu söylemesinin sebebi sana herşeyi göze alırım demek istemesi.
Hep empati kurarım böyle durumlarda ve bence burada onun yapabileceği birşey yok.
Seviyorsan, seviyorsa sonuna kadar savaşın. Yani aileni ikna etmeye çalışın.
Evlilikte daha ne zorluklar var, en başından pes etme. Tabi vazgeçemeyecek kadar çok seviyorsan.
Sonuçta kimse kendi hayatını ailesini seçemiyor.
Siz kendinize yeni bir hayat kuracaksınız.
Hep mantıkla hareket ederim ama evlilik konusunda aşk biraz daha ağır basmalı.
Hakkında hayırlısı olsun.

hayır kesinlikle kafamda o da babasının yolunda ilerler gibi bi soru yok.ben çocukların ailelerinin kötü özellikleri görüp onlara benzemeyecegine inanıyorum bu konuda içim rahat.sadece ailemin bu olaya tepkisi beni ürkütüyor işte bu sebepten dolayı söyleyemiyorum.annesini tanıyorum çok iyi bir kadın onunlada konuştum bu konuyu hatta çocuklarım için katlandım diyor kadın yaşlı zaten bu saatten sonrada alışmış bu duruma.benim ve ailemin hiç görmediği bi durum oldugu için çekiniyorum çocugun bi suçu yok biliyorum ama napcamı bilmiyorumm:43:

ben hep evlatların babalarından ne gördülerse onu yaptıklarına inanırım.
sonuçta bir kadının diğer bir kadının varlığını kabullenerek yaşamasına bir çocuğun tanık olması bence genlerine kadar işleyecek kadar derin bir iz bırakır.
yerinde olmak istemezdim çok zor bir karar.

öyle bişey yapcagına kesinlikle inanmıyorum beni çok sevdiğini biliyorum beni korkutan tek şey ailemin bu olaya tepki vermesi ve izin vermiceklerini düşünmem olması

dengini bul ne demek ya? o çocuğun kalbi belki 30 üniversite mezununu cebinden çıkarır bunlar neden düşünülmüyor. böyle bi şeyi problem etmen bana göre yersiz sonuçta babasıyla evlenmiyosun. ailene de otur güzel güzel açıkla. ne yani babası bi hata yaptı diye sevgilinden mi vazgeçeceksin? garipsedim doğrusu .

ben her zaman evlilik yapılırken aile faktörünün çok önemli olduğunu düşünüyorum,annemin bi sözü vardır sadece gençler evlenmez aileler de evlenir diye bunu göz önünde bulundurup karar vermelisin bence canımm..ve şöyle bir şey de söz konusu bu konu senin bile kafanı bulandırmış,kafanda kalbinde bi soru işareti yaratmış, e böyle olmuşken bence daha fazla devam ettirmenin anlamı yok çünkü senin de içine sinmiyo belli ki.. dersen ki ben bütün olumsuzlukları,üzüntüleri atlatabilirim yanımda o varken sonuna kadar git ama içinde zerre şüphe varsa dön o yoldan,hayatın söz konusu.. düşünsene sen istemez misin kocanın annesiyle senin annen otursun sohbet etsin araları iyi olsun gidip gelsinler ama bu durumda öyle görünüyor ki bunları bi köşeye bırakman gerekecek :44: o yüzden çok iyi düşün canımm Allah kolaylık versinn.. [/FONT]

ben her zaman evlilik yapılırken aile faktörünün çok önemli olduğunu düşünüyorum,annemin bi sözü vardır sadece gençler evlenmez aileler de evlenir diye bunu göz önünde bulundurup karar vermelisin bence canımm..ve şöyle bir şey de söz konusu bu konu senin bile kafanı bulandırmış,kafanda kalbinde bi soru işareti yaratmış, e böyle olmuşken bence daha fazla devam ettirmenin anlamı yok çünkü senin de içine sinmiyo belli ki.. dersen ki ben bütün olumsuzlukları,üzüntüleri atlatabilirim yanımda o varken sonuna kadar git ama içinde zerre şüphe varsa dön o yoldan,hayatın söz konusu.. düşünsene sen istemez misin kocanın annesiyle senin annen otursun sohbet etsin araları iyi olsun gidip gelsinler ama bu durumda öyle görünüyor ki bunları bi köşeye bırakman gerekecek :44: o yüzden çok iyi düşün canımm Allah kolaylık versinn.. [/FONT]

evet canım çok haklısın bende tabiki isterim ailelerin anlaşmasını çok isterdim ama aileler anlaşamıcak diyede ömür boyu mutlu olucagımı hissettiğim insana arkamı dönmem yanlış olmazmı.çok mutluyum onunla birlikteyken benim mutlu olmam için elinden geleni yapıyor herseyiyle çok iyi anlaşıyoruz durum böyleyken ailem mutlu olmıcak diye kendimmi fedakarlık yapmalıyım sence?

evet canım çok haklısın bende tabiki isterim ailelerin anlaşmasını çok isterdim ama aileler anlaşamıcak diyede ömür boyu mutlu olucagımı hissettiğim insana arkamı dönmem yanlış olmazmı.çok mutluyum onunla birlikteyken benim mutlu olmam için elinden geleni yapıyor herseyiyle çok iyi anlaşıyoruz durum böyleyken ailem mutlu olmıcak diye kendimmi fedakarlık yapmalıyım sence?

işte bi yerde dedim ya eğer ki sen inanıyosan mutlu olucağına kesinlikle ayrılma.. ama çok iyi düşün.. bu 1 gün 1 ay 1 yıl değil bir ömür,bi yerden sonra o ilk zamanki tutkulu aşk azalıcak yerini daha başka şeylere bırakıcak sevgiye saygıya,ailen için kendini feda etmek değil aslında bu tam olarak geleceğin için bi yol ayrımı.. ailen mutlu olmadığı zaman sen mutlu olabilcekmisin en önemlisi bu ? annen baban huzursuz olduğunda sen aman benim sevdiğim yanımda kim ne derse desin umrumda değil ben mutluyum diyebilcekmisin ?

Canım annesinin kuması olması sorun değil çocuk da böyle bir şey yapacak diye bişi yok, fakat ben olsam ailemi senin için silerim diyen birine asla güvenemem.Yarın başkasına da eşimi silerim diyebilir. Ayrıca ailen sırf tahsili yüzünden istemiyorsa yanlış ama içine sinmeyen başka şeyler varsa aileni dinle derim.

ben hemen ailemi silerim demesine takıldım anne baba kolay silebiliyor mu?? bunda ne var dert edecek ailesi yaşıymış zaten evlenmişler sen aynı evde yaşamıcaksınkii ya da sevgilin sana babam da 2 kadınla evlendi bende evlenicem ilerde dememiş takma herşeyi

Ailen anlasildigi uzere illa ki sorun cikaracak, sorun o degil.. sorun sende sevgini herseye ragmen koruyacak yurek varmi arkadasim? Yurekliysen ve gercekten seviyorsan, kime ne!

Back