Sevgilimin annesi

Merhaba 25 yaşındayım yüksek lisans öğrencisiyim 3 yılı aşkın ciddi bir ilişkim var üniversitede tanıştık ve kendisi annesinin tek oğlu. Babası ile annesi boşanmış ve annesi oğluna aşırı düşkün. Ben çok bir hata yapıp ilişkimin daha ilk yılından sevgilimin ailesiyle içli dışlı oldum fazla samimiyiz. Annesinin normal olmadığını ilk günden beri farkındayım ama zaman geçtikçe annesinden nefret etmeye başladım ders çalışırken bile kadın aklıma geliyor kadın bende takıntı haline geldi. İlk başlarda her şey yolundaydı fakat zamanla kadının ne kadar kıskanç ve helikopter ebeveyn olduğu anladım oğlu 29 yaşına girecek hala ona bebek gibi davranıyor beni sürekli oğlunun hizmetçisiymişim gibi davranıyor. Sürekli kendisini övüp ben oğlumu şöyle büyüttüm böyle pahalı okula gönderdim ben mükemmel bir kadınım şöyle güzel böyle akıllıyım diyor ki onunla tanışan herkes bu kadının psikolojik sorunları var diye arkasından konuşuyor. Eve misafir gelince bile misafir gidene kadar uydurma şeylerle kendini övüyor. Sürekli yalan söylerken yakalıyorum. Sürekli ben dağdan inmişim bir şey bilmiyormuşum gibi davranıyor ki ben üniversite mezunu yüksek lisans yapan bir kadınım. Kendisi ilkokul mezunu. Bu zamana kadar çok direndim asla cevap vermedim tek oğlu eşi yok kendisi tek büyütmüş normal fazla düşkün olması diye kendimi kandırdım ama kadın psikolojini mahvetti. Sürekli oğlum bensiz yapamaz diyor. Ben yanlız yaşayamam demeye başladı. Kendi kız kardeşi için bile bana gelip kız kardeşi için dedikodu yapıyor. Ama ben salak gibi bana laf soksa bile cevap veremiyorum ağzımdan kelimeler dökülmüyor. Kendimi baskılanmış hissediyorum. Sevgilim evlenmek istiyor ama ben onu çok sevsemde annesi yüzünden istemiyorum. Kendimi ateşe atıyorum gibime geliyor.bu durumdan rahatsız olduğumu sevgilime yüzlerce kez anlattım her seferinde tamam ben hallederim annemle konuşurum diyor konuşuyorda ama annesinde asla bir değişiklik yok. Düzelmeyeceğini biliyorum. Kadın kendi oğluyla bile yarışıyor. Oğlu arkadaşlarıyla tatile gitmek istiyor hayır sen gezerken ben oturamam bende gelicem diyor. Biz genç kendi arkadaşlarımızla takılmak istediğimizde bile aa ne olacak benide severler bende arkadaş olayım bende geleyim diyor. Geliyor da. Biz onsuz bir yere gidelim sürekli beni arayıp ne yaptınız ne yediniz oğluma şunu yedirme bunu yaptırma diyor sanki ben bebek bakıcısıyım. Kendisi bir kaç aylığına başka şehre gitti bu süreçte ben iki üç günde bir erkek arkadaşımın evine gidip yemekler yaptım. Beni arayıp şu yemeği şöyle yapma oğlum sevmez oğlum böyle sever diyor benim nasıl sevdiğimim asla önemi yok. Sevgilimde alışmış bu duruma ve annesine bir bebek gibi bağlı. Onu çok seviyorum ama ayrılmayı düşünüyorum. O evleneceğimizi düşünürken ondan ayrılmak istemek vicdan azabı çekmemi sağlıyor çünkü sevgilim aynı zamanda bebek gibi banada fazla düşkün sürekli yanımda olmak isteyen bir tip. Yakında psikoloğa başlamayı düşünüyorum çünkü kadın öyle psikolojimi bozdu. Görüşmediğimiz günler bile arayıp telefonda beni darlıyor. Kadının yeğeni bile bana iyi katlanıyorsun teyzeme diyor. Kadını tanıyan ortak arkadaşlarımız vs herkes bana dayanılacak gibi değil hiç doktora gitti mi psikolojik sorunu var gibi diyor.Gerçekten artık kafayı yeme noktasına geldim hem ayrılmak istiyorım hem sevgilimi çok seviyorum. İlk ilişkim ve ayrılık acısa beni korkutuyor çok kararsızım.

+Yorumlar dolayısıyla eklemek istediğim konu yemek yapma konusu sevgilim ödemeleden dolayı çift vardiya çalışıyor ve uyku dışında evde vakti yok ben bu olayda kendi isteğimle benim boş zamanım var ben yaparım dedim ama annesi tarafından bu durum bence suistimal edildi. Zira şahsen benim çocuğum olsa ve biri ona kendi isteğiyle sen yorulma zamanın yok ben hallederim yemek yaparım dese minnettar olurum. Ama onun annesi sanki bu benim görevimmiş gibi davrandı. Her gün beni arayıp ne yemek yapacaksın oğluma şunu yap dedi ve bende ona kendi zaman çizelgeme uygun uğraştırmayacak yemekler yapacağımı ilettim. Buna rağmen dışarda yediğimiz günler bile neden dışarıdan yediniz diye hesap sormalara başladı. Oğlu onu uyardı. Benim böyle bir zorunluluğumun olmadığını ilettiği halde oğluna ya beniyi niyettimden vs dedim tarzı takılıp gülüp geçiştirip ertesi gün yine aynı şeylere devam etti.
Şimdiden böyleyse evlenme yolunda da bir sürü sorun çıkacak karşınıza. O koltuk takımını alma şöyle böyle, bana yakın oturun ben oğlumsuz yapamam, oğlu tatile giderken bile sorun çıkaran kadın sizinle balayınada gelir. Sadece eşin ile evlenmiyorsun onun ailesi ile de evleniyorsun. Sürekli oğlum bensiz yapamaz sözleri yarın bir gün sizin evinize yerleşmek için zemin hazırlama olabilir. Bence yol yakınken başını yakma derim. Sevgilini seviyorsun ama bebek gibi büyütülmüş adamdanda sorumluluk bekleme şimdi anlamazsın sonradan hepsi karşına çıkar.

Merhaba 25 yaşındayım yüksek lisans öğrencisiyim 3 yılı aşkın ciddi bir ilişkim var üniversitede tanıştık ve kendisi annesinin tek oğlu. Babası ile annesi boşanmış ve annesi oğluna aşırı düşkün. Ben çok bir hata yapıp ilişkimin daha ilk yılından sevgilimin ailesiyle içli dışlı oldum fazla samimiyiz. Annesinin normal olmadığını ilk günden beri farkındayım ama zaman geçtikçe annesinden nefret etmeye başladım ders çalışırken bile kadın aklıma geliyor kadın bende takıntı haline geldi. İlk başlarda her şey yolundaydı fakat zamanla kadının ne kadar kıskanç ve helikopter ebeveyn olduğu anladım oğlu 29 yaşına girecek hala ona bebek gibi davranıyor beni sürekli oğlunun hizmetçisiymişim gibi davranıyor. Sürekli kendisini övüp ben oğlumu şöyle büyüttüm böyle pahalı okula gönderdim ben mükemmel bir kadınım şöyle güzel böyle akıllıyım diyor ki onunla tanışan herkes bu kadının psikolojik sorunları var diye arkasından konuşuyor. Eve misafir gelince bile misafir gidene kadar uydurma şeylerle kendini övüyor. Sürekli yalan söylerken yakalıyorum. Sürekli ben dağdan inmişim bir şey bilmiyormuşum gibi davranıyor ki ben üniversite mezunu yüksek lisans yapan bir kadınım. Kendisi ilkokul mezunu. Bu zamana kadar çok direndim asla cevap vermedim tek oğlu eşi yok kendisi tek büyütmüş normal fazla düşkün olması diye kendimi kandırdım ama kadın psikolojini mahvetti. Sürekli oğlum bensiz yapamaz diyor. Ben yanlız yaşayamam demeye başladı. Kendi kız kardeşi için bile bana gelip kız kardeşi için dedikodu yapıyor. Ama ben salak gibi bana laf soksa bile cevap veremiyorum ağzımdan kelimeler dökülmüyor. Kendimi baskılanmış hissediyorum. Sevgilim evlenmek istiyor ama ben onu çok sevsemde annesi yüzünden istemiyorum. Kendimi ateşe atıyorum gibime geliyor.bu durumdan rahatsız olduğumu sevgilime yüzlerce kez anlattım her seferinde tamam ben hallederim annemle konuşurum diyor konuşuyorda ama annesinde asla bir değişiklik yok. Düzelmeyeceğini biliyorum. Kadın kendi oğluyla bile yarışıyor. Oğlu arkadaşlarıyla tatile gitmek istiyor hayır sen gezerken ben oturamam bende gelicem diyor. Biz genç kendi arkadaşlarımızla takılmak istediğimizde bile aa ne olacak benide severler bende arkadaş olayım bende geleyim diyor. Geliyor da. Biz onsuz bir yere gidelim sürekli beni arayıp ne yaptınız ne yediniz oğluma şunu yedirme bunu yaptırma diyor sanki ben bebek bakıcısıyım. Kendisi bir kaç aylığına başka şehre gitti bu süreçte ben iki üç günde bir erkek arkadaşımın evine gidip yemekler yaptım. Beni arayıp şu yemeği şöyle yapma oğlum sevmez oğlum böyle sever diyor benim nasıl sevdiğimim asla önemi yok. Sevgilimde alışmış bu duruma ve annesine bir bebek gibi bağlı. Onu çok seviyorum ama ayrılmayı düşünüyorum. O evleneceğimizi düşünürken ondan ayrılmak istemek vicdan azabı çekmemi sağlıyor çünkü sevgilim aynı zamanda bebek gibi banada fazla düşkün sürekli yanımda olmak isteyen bir tip. Yakında psikoloğa başlamayı düşünüyorum çünkü kadın öyle psikolojimi bozdu. Görüşmediğimiz günler bile arayıp telefonda beni darlıyor. Kadının yeğeni bile bana iyi katlanıyorsun teyzeme diyor. Kadını tanıyan ortak arkadaşlarımız vs herkes bana dayanılacak gibi değil hiç doktora gitti mi psikolojik sorunu var gibi diyor.Gerçekten artık kafayı yeme noktasına geldim hem ayrılmak istiyorım hem sevgilimi çok seviyorum. İlk ilişkim ve ayrılık acısa beni korkutuyor çok kararsızım.

+Yorumlar dolayısıyla eklemek istediğim konu yemek yapma konusu sevgilim ödemeleden dolayı çift vardiya çalışıyor ve uyku dışında evde vakti yok ben bu olayda kendi isteğimle benim boş zamanım var ben yaparım dedim ama annesi tarafından bu durum bence suistimal edildi. Zira şahsen benim çocuğum olsa ve biri ona kendi isteğiyle sen yorulma zamanın yok ben hallederim yemek yaparım dese minnettar olurum. Ama onun annesi sanki bu benim görevimmiş gibi davrandı. Her gün beni arayıp ne yemek yapacaksın oğluma şunu yap dedi ve bende ona kendi zaman çizelgeme uygun uğraştırmayacak yemekler yapacağımı ilettim. Buna rağmen dışarda yediğimiz günler bile neden dışarıdan yediniz diye hesap sormalara başladı. Oğlu onu uyardı. Benim böyle bir zorunluluğumun olmadığını ilettiği halde oğluna ya beniyi niyettimden vs dedim tarzı takılıp gülüp geçiştirip ertesi gün yine aynı şeylere devam etti.
Keşke bu kadar erkenden hayatınıza dahil etmeseydiniz dedim kendi kendime ama bir yandan da tanımış oldunuz. İkilem içerisinde kaldım açıkçası. Sevgilinizi de sizi de bir birey olarak kabullenmeyecek gibi duruyor buradan bakınca.
Okudukça ben sinir oldum, hiç sevmem ya kendini öven insanları..... Sanki etrafında dönüyor dünya her şeyi kv adayınız biliyormuş gibi..

Yine bir bile bile lades konusu.Evlenince yaşayacağınız zor ve sıkıntılı hayat sizi şaşırtmasın.Şimdiden kolay gelsin, sakinleştirici şeyler araştırıp öğrenin hazırlıklı olun .

Eğer bu kişi ile evlenirseniz, evlendikten sonra sevgiliniz annesine ihanet etmiş gibi algılayabilir. Burada çok örneklerini gördük. Daha çok düşkün oluyorlar evlilik sonrası.

Duygularınızı değil mantığınızı kullandığınızda zaten ne yapmanız gerektiğini görüyorsunuz.

Kadın genç mi? Evlense bari de tüm enerjisini eşine verse.

Konuşsanız da düzelmez bu, %10 düzelse bile geri kalan yine kabus. Böyle gelmiş böyle alışmışlar sonuçta, uğraşma ayrıl gitsin.

Şu halin davranışın eğitim görmüş kadın davranışı mi? Okuldan salt bilgi almışsın, kendine kattığın sosyal beceri sıfır.
16 yaşında erkek anasına yaranmaya calisan gelinlik kızlar gibi davranmisin. geçen de bir kız konu açmıştı, "sevgiliyken evini bile temizlerdim kaynanamın" diye . Aynı onun gibisin
Annesi altın pipili oğluna prens bebek gibi davranıyor. Onu eleştiriyorsun, kendin aynı şekilde davranıyorsun. Adamın insan gibi yaşamak için birkaç haftası var,onda da sen annelik yapmışsın. Yogunsa yoğun .bırak da adam gibi kendi başının çaresine bakmayi öğrenseydi.
Benim babamin da bedensel olarak yoğun çalıştığı bir işi var. Ama annem benden sonra hasta olmuş, babam sabah kahvaltiyi hazırlayıp ise gidip öğlen eve koşup iki bebeği yedirip bezleyip eşine sofra hazırlayıp ise geri döner, dönüşte de yemek hazırlar, bebekleri birine bırakıp eşini hastaneye gotururmus. Böyle bir döngü... Ama neyse ki anasının dizinden erken yaşta ayrılıp kendi başına yaşamaya erken başlayan biri. Senin şu sevgilinin profilini düşünüyorum, kendine bakmaktan aciz bir insan. kadınlar etrafında hizmetçi gibi dolanıyor... Böyle bir adamı baba yapsan mesela hastalıkta zorlukta size bakamaz ki,daha kendine bakamayan adam ..benim yakın arkadaşımın aynı böyle babasını kaybetmiş kocası var. Annesi oğlunun donunu bile citileyen bir kadın. Adam bir yumurta kırmayı biliyor, fırın bile açamaz. Kadın hastaneye yattı, adam kendi çocuğunu annesine verdi, annesinde yedi içti. Kız eve geldi ameliyattan sonra, adam kıza bir tas çorba yapmadı, kızın annesini çağırdı baksın ona ve bebeğe diye.
İşte bu adam aynı bu familyadan. Koca değil kocabebek istiyorsan devam et, istemiyorsan da def et gitsin

Sevgilim şu an ödemelerden dolayı çifte vardiya çalışıyor. Evde durduğu saatler çok kısa yemek yapma gibi bir zamanı yoj. Bu tamamiyle benim tercihimdi fakat ne kadar özveride bulunursan daha da fazlası bekleniyormuş gibime geliyor.
İşten gelince ekmeğin arasına peynir koyup da yiyebilir de. Ya da iki yumurta kırar yer. Zor birşey değil ki bunlar

Doğru söylüyorsun ayrılmam gerektiğinin farkındayım sadece sürekli erteliyorum acıdan kaçmak için ama biliyorum ki şimdi çekeceğim üç beç ay hadi bir yıllık acı gelecekte yıllarca çekeceğim bu durumdan iyi.
Evlenince daha da artıyor bide elinden almışsın aralarına giren kara çalı oluyosun eş kişisi de annem böyle idare et dedin mi bittin kaç kurtul

Peki sizce sevgilimden ayrıldığımda karşımdakinin çekeceği acıyı üzüntüyü düşünüp buna dertlenmem normal mi ? Yoksa ben mi fazla dramatik biriyim ?
Yaaaa hayatında hiç sevgilin olmadığı için bilmiyorsun. Adam ne kadar üzülecek ki? Sen daha kendini unutup onun duygularını düşünürken bir bakarsin köşe başında Elele geciyor, yeni flörtun heyecanıyla.
Nazim hikmet hapishanedeyken "ya seni asarlarsa ben yasayamam" diyen nişanlisi Piraye'ye
"yaşarsın karıcığım,
kara bir duman gibi dağılır hatıram rüzgârda;
yaşarsın, kalbimin kızıl saçlı bacısı
en fazla bir yıl sürer
yirminci asırlarda
ölüm acısı" diye cevap yazmis, onun üstünden bir yüzyıl geçti. Adam da sen de kısa sürede yeni aşkın heyecanına kapılırsiniz zaten.
Bu kadar dramaya gerek yok.
Ayrıca böyle manyak kadınlar ayrıldıktan sonra,oğluşu evde ağlarken çirkin yüzünü gosterirler, sen de şaşırırsın. Benim hayatımda birinin de her saniyesine karışan (boşanmış) bir annesi vardı,seninki gibi değildi. Ağzımın içine düşerdi,bayilirdi bana ama belliydi toksik olduğu. Ayrıldıktan sonra oğluşu uzulunce anneme ulaşıp "ne terbiyesiz kız yetistirmissiniz bizim evden çıkmadı, evimde orda burada çamaşırlarını bulurdum" falan...ne çirkin cümleler kurmuştu.
Bence bir an önce yol ver gitsin.
Bir saniye bile pişman olmayacaksın. Gençsin ,güzelsin. Daha hayatına ne romantizmler girer,hiç merak etme

Oğlan için savaşmaya başlamışsınız . Bu savaşın galibi annesi olur benden sana söylemesi . Ayrılsanız bile bir şekilde tekrar kandırılırsınız . Ayrıca kusura bakmayın ama yüksek lisans yapıyorum , annesi ilkokul mezunu diye kıyas yapıyorsunuz kendinizle neden ? O kadının zamanında kızları okutmak diye bir şey yoktu . İlkokul bitince tamamdı . Belki fırsat tanındaydı profesör olacaktı o kadın .
Evlilikte mesafeli ilişki çok önemli . Siz sevgiliyken o sınırları çoktan geçmişsiniz . Biraz zor olur ama mesafe koyabilirsiniz .
Bu zamana kadar yaptıkların için de teşekkür etmeyecek kimse , ayyy ne hevesliymiş erkek arkadaşa , oğluma yapıştı bırakmadı . Ne çok uğraştım ama bana mısın demedi diye dedikodunu yapar etrafta . Fol yok yumurta yok evden hiç çıkmadı da diyebilir .
Anneniz ne diyor ilişkiniz hakkında veya yakın arkadaşlarınız ?

Yaaaa hayatında hiç sevgilin olmadığı için bilmiyorsun. Adam ne kadar üzülecek ki? Sen daha kendini unutup onun duygularını düşünürken bir bakarsin köşe başında Elele geciyor, yeni flörtun heyecanıyla.
Nazim hikmet hapishanedeyken "ya seni asarlarsa ben yasayamam" diyen nişanlisi Piraye'ye
"yaşarsın karıcığım,
kara bir duman gibi dağılır hatıram rüzgârda;
yaşarsın, kalbimin kızıl saçlı bacısı
en fazla bir yıl sürer
yirminci asırlarda
ölüm acısı" diye cevap yazmis, onun üstünden bir yüzyıl geçti. Adam da sen de kısa sürede yeni aşkın heyecanına kapılırsiniz zaten.
Bu kadar dramaya gerek yok.
Ayrıca böyle manyak kadınlar ayrıldıktan sonra,oğluşu evde ağlarken çirkin yüzünü gosterirler, sen de şaşırırsın. Benim hayatımda birinin de her saniyesine karışan (boşanmış) bir annesi vardı,seninki gibi değildi. Ağzımın içine düşerdi,bayilirdi bana ama belliydi toksik olduğu. Ayrıldıktan sonra oğluşu uzulunce anneme ulaşıp "ne terbiyesiz kız yetistirmissiniz bizim evden çıkmadı, evimde orda burada çamaşırlarını bulurdum" falan...ne çirkin cümleler kurmuştu.
Bence bir an önce yol ver gitsin.
Bir saniye bile pişman olmayacaksın. Gençsin ,güzelsin. Daha hayatına ne romantizmler girer,hiç merak etme
nazım kendinden bilmiş işi😂

Ay sakın evlenmeyin.

Annesinin öyle olduğunu ilk fark ettiğinizde bitirmeliydiniz bence... Ama sevgilim üzülür diye sakın devam ettirmeyin hemen ayrılın. Yoksa kucağınızda bebeğiniz ile nasılsa boşanacaksınız... Sevgi her şeyi tolere etmiyor bence.. Bir de yazık ya okumuş etmişsiniz neden milletin kölesi olacaksınız ki.. Bu gün ne yaşanıyorsa evlenince kat kat fazlası yaşanacak gençliğinize yazık olacak..

Ama sevgilim üzülür diye sakın devam ettirmeyin hemen ayrılın. Yoksa kucağınızda bebeğiniz ile nasılsa boşanacaksınız...
Ya kimse çocuğu adamdan saymıyor ki. Annesi Bebek muamelesi yapiyor diye gicik oluyor ama o da bebek gibi davranıyor.
İnsan "sevgilimden ayrılınca üzülür" diye yıllarca düşünüp ilişkisine devam etmez "çocuklarım ayrılınca üzülür" diye yıllarca düşünüp ilişkisine devam eder:)
Kendi de farkında değil ama adamı insan, erkek olarak değil minnak bebek olarak görüyor.. bunun ayardina varsa belki ayrılmak çok daha kolay olur onun icin

Ya kimse çocuğu adamdan saymıyor ki. Annesi Bebek muamelesi yapiyor diye gicik oluyor ama o da bebek gibi davranıyor.
İnsan "sevgilimden ayrılınca üzülür" diye yıllarca düşünüp ilişkisine devam etmez "çocuklarım ayrılınca üzülür" diye yıllarca düşünüp ilişkisine devam eder:)
Kendi de farkında değil ama adamı insan, erkek olarak değil minnak bebek olarak görüyor.. bunun ayardina varsa belki ayrılmak çok daha kolay olur onun icin
Evet haklısınız. Buradaki arkadaş sevgilisini mutlu ettiği için mutlu aslında, o nedenle kullanıldığını idrak edememiş bence.. Konu sahibine tavsiyem şu forumda kayınvalide ve anne ağzına bakan kocası olanların konularına bir göz atsın eminim arkasına bakmadan kaçar..

Siz ayrılmayı düşünüyorsanız ve vicdan yapma noktasına takıldıysanız takılmayın derim. Ayrılmak istiyorsanız ayrılmak en mantıklısı. Onu çok seviyorum kesinlikle ayrılmak istemiyorum deseydiniz o zaman başkaydı o zaman işiniz zor olurdu.

Bi patlama lazım size

eyatımda beni bu kadar etkileyen kafama takılan nefretle takıntı yaptığım biri hiç olmamıştı sanırım ayrılıktan yıllar sonra bile bu kadını tiksinti ile hatırlayacağım
Ben evlenince böyle oldum. Yıllarca kaynanami takıntı yaptım. Anlattklarinizdan fazlası var eksiği yoktu. Son zamanlarda takmayı bıraktım uzak duruyorum zaten ama ilerde başıma ne gelir bilemem . Zamanında pskljkm iyi bozulmuştu.

X