• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim

Neden sevmesin adam seviyor tabi ki..

Ama şu şartlarda evlilik olmadan evli gibi özgürce yaşamanın güzelliğini seviyor.
Memnun yani özlem duyduğu başka bir şey yok demek.

Hani kendimi adamın yerine koydum.
Çocuk istesem hemen evliliği acele isterdim şu durumda sadece.

Kadın yerinde olsam da hemen isterdim çünkü gelinlik giymek, düğün vs bunlar kadınların
hayalini kurdukları şeyler.

Kendini damatlık içinde sevdiği kadını gelinlikleriyle kollarında hayal eden hisli erkek yok mudur?
Vardır elbet ama çok azdır sanırım.

Simdiki gencleri anlamiyorum. Evlenmeden herseyi yasiyorlar. Is sadece imzaya kaliyor. Evlilige gelince de hersey tastamam olsun istiyorlar.
Bence en onemlisi senin gelecegin. Hersey evlilik degil. Evlilik de cok matah birsey degil. Once isini eline al, kendi ayaklarinin uzerinde dur ondan sonra evlilik.
Birseyler de eksik olsun ki kendiniz tamamlayip biz yaptik demenin zevkini yasayin. Adi uzerinde yuva kurmak. Herseyi de ailelerden beklemeyin.
Annesinin tavirlarina gelince de bence istemiyor. Erkek arkadasin da o yuzden erteliyor. Cunku anne ve senin aranda kalmis ama sana soyleyemiyor.
Once isini eline al. Hergun bidi bidi ne zaman evlenecegiz diye sormak da yorar ikinizi. Hersey olacagina variyor zaten. Sen once kendi gelecegini hazirla.

24 yaşında. Ailesi istiyor mu istemiyor mu söylemiyor ki. Biz de ona göre haraket edelim. Beni kahvaltıya çağırıyor kahve içmeye çağırıyor. Aynı şekilde ailemle de görüşüyorlar belli sıklıklarla. Evlilik lafı geçince ailelerin yanında inşallah filan diyor. Yalnızken ben yardım etmem diyor
24 yasinda mi? Ve 5 yildir birliktesiniz yani 19 yasindan beridir. 24 yas erkek icin cok cok erken. O yasta sorumluluga girmek istemez.

Eğer 24 yaşında tanışsaydınız belki bir iki sene içinde evliliğe hazır olurdu. Ama 19’dan 24’e uzanan süreç ergen-yetişkin geçiş dönemi. İki dönemi birden tek kişide yaşamış olmak kendisine biraz “zaten yıllardır hayatımda” rahatlığını getiriyor. Onunla bütünleşmiş olduğunuzun o kadar çok farkında ki. Sanki sizinle büyümüş gibi. Ve bu yüzden de evlenme heyecanı ortadan kalkıp yerini sakin, dingin bir sevgililiğe bırakıyor. Arasında en ufak bir cinsellik olmadan 10 yıl sevgili olan arkadaşlarım oldu. Genelde ayrılıp birkaç ay içinde başkalarıyla evlendiler. Acı bir gerçek şu: evliliğe hazır olacağı zaman belki şimdiden sonra gelecek. Ama sizi eğer alışkanlık olarak görüyorsa heyecan aramak uğruna bahsettiğim şeyi yapıp evliliği başkasıyla düşünmesi muhtemel. Bence bunu yapmadan önce siz kendinizi ona özletin biraz. Sıkılma sınırına gelindiğini düşünüyorum. O yaştan bu yaşa kadar aynı kişiyle olmuş olanların içinde gizli bir bastırılmış öfke olur. Erkenden birine bağlanma durumundan kaynaklı. Ve bunu evlilikle devam ettirmek büyük ihtimalle daha da külfet gelecek. Çok karamsar yorumlar yaptım ama genelde durum böyle oluyor. Bunun çözümü de nikah tazelemek gibi ilişki tazelemek. Kendinizi önce kaybettirip sonra tekrar kazandırın ona. Sizin için çabaladığı yıllar çok geride kalmış. Çabalaması ve değerinizi hatırlaması lazım. Aradığı kişinin siz olup olmadığından emin olduğunu sanmıyorum. Evlilik çok çok ciddi bir durum olduğu için, siz de zaten hayatında olduğunuz için bunu düşünmeye ihtiyacı bile yok. Uzun ilişkilerin sıkıntısı da bu. Sıkışmışlık durumu yaşıyor. Bu şartlarda evlenseniz de sıkılması ve sizi değersizleştirmesi muhtemel. Bence ona bir şok yaşatın. Beklemediği anda vazgeçilmez olmadığını hissettirin ki tekrar önceliği siz olun.

Neden sevmesin adam seviyor tabi ki..

Ama şu şartlarda evlilik olmadan evli gibi özgürce yaşamanın güzelliğini seviyor.
Memnun yani özlem duyduğu başka bir şey yok demek.

Hani kendimi adamın yerine koydum.
Çocuk istesem hemen evliliği acele isterdim şu durumda sadece.

Kadın yerinde olsam da hemen isterdim çünkü gelinlik giymek, düğün vs bunlar kadınların
hayalini kurdukları şeyler.

Kendini damatlık içinde sevdiği kadını gelinlikleriyle kollarında hayal eden hisli erkek yok mudur?
Vardır elbet ama çok azdır sanırım.

+1

5 senelik beraberlik üzerine bir kaç sene nişanlı olma durumu hmm sonra da evlenelim modu biraz zor gibi görünüyor ama bilemedim

24 yaşında genç delikanlı için cok erken, ben annesinin haklı oldugunu dusunuyorum. biraz olgunluğa erişsin öyle evlenir. sana gelince siz zaten olgun birisiniz. ama işte karşı tarafın büyümesini beklemen gerek. :KK14:

Çok haklı bir yaklaşım. Kendi kendimizi ötekileştiriyoruz bu tarz ayrıntılar verirken. Bence de cinsellik burada kesinlikle ana konu değil ama herkes bu taraftan yaklaşmaya çalıştığı için asıl sorun öteleniyor. “Bu adam bu kadınla evlenmeye pek çok yönden hazır değil” konu bu dinamikler etrafında dönmeli.
Siz neden cinsellik yaşadığınızı belirtme gereği duydunuz peki? Çünkü bu da ilişkinizin bir bileşeni ve siz de çok iyi biliyorsunuz ki Türk kültüründe ilişkilerde oldukça belirleyici olan bir bileşen. Örneğin ben yabancıyım ve biz ilişkimizle alakalı bir sorunumuz olduğunda cinsellik yaşadığımızı da ekstra belirtmeyiz. Fakat siz belirtiyorsunuz çünkü bilinçaltınızda bunun bir yeri var, bir nevi kültürel miras diyebiliriz. Doğal olarak Türkiyede bir ilişki değerlendirilirken özellikle evlilik olacak mı konusu değerlendirilirken konu bunun etrafında dönüyor. O yüzden yorum yapanlara kızmayın bence, siz nasıl ki bilinçsiz bir şekilde bu ayrıntıyı verdiyseniz onlar da aynı şekilde yorum yapıyor.
haklı

Sevgi insani bir duygudur.Erkeği kadını olmaz.Karakter de erkeğe kadına göre değerlendirilemez.Insanların içinden neler geçiyor bilemeyiz ama görüldüğü kadarıyla konu sahibinin hisleri yoğun erkek arkadaşının pek umurunda degil.Bir insan gerçekten seviyorsa değil anne bütün dünya bir araya gelse engel olamaz.Engeller olunca gerçekten seven insanın duyguları daha çok artar.Insanin doğası geregı nekadar engellenirse o kadar daha çok ister.Bazen insanların gerçekten ne düşündüğünü anlamak için uygun zemini hazırlayıp izlemek lazım.Bu kişi işler evliliğe dogru gidince bahaneler bulmaya başlamış.Çıkış yolu bulamayınca beni sıkboğaz ettin diyecek yada başka bir bahaneyle ayrılacak.Bunun aynı evde yaşamayla filan alakası yok.Sevgilisinin kendisiyle tamamen alakalı.

Bu tarz yorumları her kayınvalide yapıyor. Ama ona öyle bir yaklaşım sergileyin ki sizin açık ya da kapalı olduğunuz umrunda olmasın. Kayınvalideye öfke yerine sevgi verin. Anneler olumsuz düşünceleri hisseder ve aynısını yansıtır. Aileler tanıştıysa gönülden arayıp sorun, hediye alın özel günlerde. Annenin algısı değişince çocuğun da değişir. Bu zıtlaşma olumlu bir sonuç getirmez. Belki de birbirinizi çok seveceksiniz ve iyi ki benim gelinim olmuş diyeceği günler gelecek. Savunma mekanizması geliştirmeyin. Bu koca bir ömür. Bir ömür kayınvalidemden nefret edeceğimi bile bile evlilik yapmazdım ve yapmadım da. Sevgi şart.
Giyim tarzımla ilgili kendisi kapalı ben kapalı gelin istiyorum aslında ama oğlum bunu beğenmiş. Bizde kabul edicez artık yapacak birşey Yok. Falan gibilerinden. Çok açıkta giyinmiyorum aslında ama niye böyle diyor anlamadım

Back
X