- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.824
- 208
Yalan yahu, 22 yaşındaki çocukların yazdığı kodları biliyorum satılacak product değil anca kenar süsü olurkonu sahibesi app yazdım tuttu sattım yazmış o da yalan, gerçekten iş yapacak applerin tasarımcıları da software architect düzeyinde oluyor.
Başında senior dev olmadan, CTO olmadan konu sahibesi şahane product yapmış!, satacak CEO olmadan konu sahibesi şahane iş yapmış. Serin hikaye bile değil
Her adeti uygular mısınız? Eğitimli insansınız öyle şu adeti alayım demekle olmuyor. O para isteyen anneniz kayınvalidenizin evini temizlemenize laf eder mi? Sonuçta öyle her işine gelen adeti almak olmaz gjjkGöstermelik o zaten. Adet diye.
Şu anda bir dizi var aşk mantık intikam diye geçen gün denk geldim adam bı uygulama ile Türkiye'nin en zengin ve taninirlarindan oldu . Dizi etkisi olabilir :)tahmin ediyoruz da para=taninirlik mi?
bir uygulama cikardim o zaman daha universitedeydim hatta bu benim odevimdi, hoca cok begenince sponsor bulduk markete cikti. cok para kazandik. sonra uygulamanin devri kapandi, sadece 6 ay surdu. simdi birine sorsan ya soyle bir uygulama vardi diye belki hatirlamaz, cogu seyini ben bile hatirlamam. cok para getirdi ama beni tanitmadi?
mobil uygulama bu yazilim sektorunun tabanidir ya, bununla unlu olunur mu? @MissCherryBlossom ‘in yaninda ben juniorim o senior, cherrym sen soyle allah askina mobil uygulama ile turkiyede unlu olunur mu? yani sirketlerin aranan ismi olur musun? en fazla linkedinde like alinir bence.
Çok teşekkür ederim en faydalı bulduğum yorum buydu.Merhaba kendimden örnek vereyim.
Eşimle tanistigimzda eşimin sabit bı işi yoktu.
Benim kurulu düzenim ve düzenli bı isim(öğretmenim) vardı. Evliligimizin ilk 6 ayı eşim ara ara çalıştı bir iki hafta anca oda.
Şimdi ise çok şükür çok güzel bı işi var.
Hatta benim maaşın nerdeyse ikiye katlıyor.
Ama bana zaten güven vermişti.is bulup çalışacağına dair hiç şüphem yoktu.
Çok şükür ki yanilmadim. Ha unutmadan eşimin bekar evinde sadece masa, yatak, ç.makinası ve piknik tüpü vardı.
Yani demem o ki eğer sevgilinizden ve sevginizden eminseniz maddi konular asilmayacak şeyler değil.
İste tam olarak o standartlardan emin değilizBen yine aynı şekilde kazanırım standartlarim düşmez ya:)
Harika anlaşmak sizin için yeterli değilse bence devam etmeyin ne karşınızdaki insanı ne de kendinizi huzursuz edin.Merhabalar, ben 29 yaşında mühendis bir kadınım. Benimle yaşıt sevgilim var. Kendisi tiyatro bölümü okumuş ama grafikerlik tarzı işler yapıyor freelance olarak.
benim evim, arabam var durumum iyi. Ama sevgilim kirada ve esyasiz (sadece beyaz eşya ve bir yatak dolap başka bir şey yok) bir evde kalıyor.
Geliri de şu an yok. Çünkü freelance bırakıp sabit işe girmek istiyor onun için çalışıyor cv doldurmak için bir şeyler yapıyor. Aslında çalışkan bir insan. Ama sektör değiştirmiş yakın zamanda. Tiyatrodan vazgeçip grafikerlige yönelmiş.
Onun haricinde genelde hesapları da ben öderim, sen işin olunca ödersin derim o da itiraz etmez.
Açıkçası ilişkimiz çok yeni 6 aydır birlikteyiz ama ilişkiye başlarken durumun böyle olduğunu farketmemistim. Yavaş yavaş canımı sıkmaya başlıyor.
Ben doktora yapmış baya da başarılı bir mühendisim. Piyasada aranan başarılı bir isimim. Ama sevgilim mesleki anlamda kariyer anlamında bana denk değil. Ailesi de aileme denk değil onlar okumamış benimkiler doktora mezunu, 2 üni bitirmiş insanlar. Bunları ilk aşamada dert etmedim çünkü çok iyi kalplidir, düşüncelidir, sadakatlidir, beni benimser en ufak bir ters davranışını bile görmedim. Bu kadar iyi huylu bir sevgilim de ilk kez oluyor.
Neyse uzatmadan asıl sıkıntıma geleyim, annem benim için hep yüksek mevkiilerde insanları denk görüyordu. Savcı hakim ne bileyim meslektaşlarım vs ben reddedince niye reddettin iyi meslekleri var okumuş insanlar derdi.Geçen ay sevgilimle anne babamı tanıştırdım. Çok sıcak yaklaştılar ona karşı, sürekli selam söylerler hala. En ufak olumsuz bir şey söylemediler. Ama arada sırada annemin maddi konuları taktığını düşünüyorum. Mesela doğum günümde herkes hediye almıştı sevgilim ufak bir şey alabilmişti. Annem çok hevesli şekilde sorunca hediyeyi abartarak anlattım. Bir kere de arabası yok muydu arkadaşının dedi. Ben de yeni alacak o yüzden eskisini sattı şimdilik yok dedim. Dün de en son evi nasıl arkadaşının dedi. Ona da çok güzel dedim. Halbuki eşyası yok.
Neyse yani evlilik muhabbeti açılınca ben düğün kına vs istemem diyorum her zaman. Hatta bekar eşyalarımla otururum diyorum. Annem de değersiz olursun öyle hiç bir şey İstemem denmez diyor. Mehir iste en azından 50 60 bin diyor. Ama sevgilimin bunu bile vereceğinden emin değilim.
Bir yandan annem ve onun beklentisi (bir manada benim de beklentim) bir yanda sevgilimle harika anlaşıyor olmamız. Ne yapacağım?
O diziye de ayrı uyuzum. Adam zengin oluyor, eski karısı sanki başka şirket yok gibi gidip yapışıyor.Şu anda bir dizi var aşk mantık intikam diye geçen gün denk geldim adam bı uygulama ile Türkiye'nin en zengin ve taninirlarindan oldu . Dizi etkisi olabilir :)
Benim de doktora bu dönem bitti zaten :) ama tez konusunda rahattım zaten çalıştığım alanı teze çevirdim.
Komik mi ? Kusurlular ancak bir şey talep etmez diyen bir zihniyetiniz var . O adam size fazla bile sanatçı kesin iyi biridirÇocuğum olmuyor kısırım mesela. Belki bu olabilir :)
Ama rosa yaz dizileri sayesinde aşka doyuyoruz:) kış dramindan iyidir :)O diziye de ayrı uyuzum. Adam zengin oluyor, eski karısı sanki başka şirket yok gibi gidip yapışıyor.
Adam kızın canına okuyor, kız da demiyor ki lan sen hayallerinin peşinden koş diye ben çocuk düşürdüm.
Neyse konumuz bu değil, konumuz minik Tony Starklar, Elon Musklar falan.
:) Başlarım öyle aşka Minerva ya. Kadınları hep gurursuz gösteriyorlar, ona sinir oluyorum esasen.Ama rosa yaz dizileri sayesinde aşka doyuyoruz:) kış dramindan iyidir :)
Rica ederimÇok teşekkür ederim en faydalı bulduğum yorum buydu.
Sevgilimin çalışkanlığından şüphem yok sadece geçiş döneminde tanıştık. Benim de anksiyete hastalığım olduğu için çok takıyordum. Yorum için tekrar teşekkürler.
Hayır dalga geçtiğiniz için söyledim. Ama gerçekten yumurtalıklarım yok, alındı. :) Bunun konuyla ilgisi yok ama kusur olarak görmek isteyen görebilir evet.Komik mi ? Kusurlular ancak bir şey talep etmez diyen bir zihniyetiniz var . O adam size fazla bile sanatçı kesin iyi biridir
Ahaha yemek yaparken fln iyi gidiyor :) ya dizilerin dili fena , haklısın:) Başlarım öyle aşka Minerva ya. Kadınları hep gurursuz gösteriyorlar, ona sinir oluyorum esasen.
Annem hepsinin müptelası ya, bezdim valla.
Ben dalga geçmedim siz dediniz , annem mehir istemezsek kusurlu sanat dediniz. Ben de onu sordum kusursuzlar mi mehir istiyor diye . Kimsenin sağlık problemi ile dalga geçmem, siz ve anneniz kadınları kusurlular ve kusursuzlar diye ayırıp . Ne talep edeceklerine karar veriyorsunuzHayır dalga geçtiğiniz için söyledim. Ama gerçekten yumurtalıklarım yok, alındı. :) Bunun konuyla ilgisi yok ama kusur olarak görmek isteyen görebilir evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?